Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κρόνος στο Σκορπιό σε Αμοιβαία Υποδοχή με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω επί του Πρακτέου



Ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού (Αν θέλετε να διαβάσετε εκτενείς αναλύσεις, πατήστε Κρόνος στο Σκορπιό: Μεταμόρφωση ή Συμμόρφωση; και Κρόνος στο Σκορπιό: Love for Ever). 
Αυτή είναι μία ξεχωριστή και σημαντική θέση του Κρόνου γιατί συμμετέχει σε ένα ιδιαίτερο πλανητικό σχήμα που ονομάζεται «αμοιβαία υποδοχή». Ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνάει  ο Πλούτωνας, το Σκορπιό. Την ίδια στιγμή, ο Πλούτωνας βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνάει ο Κρόνος, στον Αιγόκερω δηλαδή ο ένας βρίσκεται στη θέση του άλλου (αμοιβαία υποδοχή).

Ο Κρόνος στο Σκορπιό γίνεται αρκετά σκληρός καθώς εκτονώνει τις πιο μελαγχολικές και δυσάρεστες σκέψεις και, προκειμένου να επιτύχει κάτι τέτοιο, προκαλεί τα ανάλογα γεγονότα.
Κατ’ αρχάς ο Κρόνος θα αυξήσει τα προβλήματα της οικονομίας. Δηλώνει ότι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα γίνουν ακόμη πιο αυστηροί, θα εκμεταλλευτούν τους οφειλέτες τους, αυξάνοντας τα επιτόκια των δανείων ενώ, ταυτόχρονα, δεν θα δίνουν εύκολα δάνεια για να βοηθήσουν τον κόσμο να αντεπεξέλθει στα προβλήματά του.

Η αμοιβαία υποδοχή των δύο υπερδυνάμεων Κρόνου - Πλούτωνα δείχνει μία προδιάθεση «περίεργη» εκ μέρους των κρατούντων, τους οποίους σαν πλανήτης αντιπροσωπεύει. Όπως από τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, έτσι και από τον Κρόνο στο Σκορπιό, φαίνεται ότι οδεύουμε σε πιο αστυνομοκρατούμενες εποχές ενώ, με τέτοιους συνδυασμούς, αυξάνονται οι πιθανότητες να πάρει τα ηνία ο στρατός. Με αυτούς τους δύο πλανήτες να βρίσκονται στα πιο απαιτητικά (και άρα «σκληρά» για την ανθρώπινη συνειδητότητα) ζώδια και μάλιστα σε αμοιβαία υποδοχή, στη σφαίρα του πιθανού (με δεδομένο το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα που είναι πολύ ισχυρή όψη) υπεισέρχεται και ο πόλεμος. Άλλωστε με τόση μεγάλη έκταση της οικονομικής κρίσης παγκοσμίως κάπου θα ξεσπάσει το κακό.

Η επίδραση της αμοιβαίας υποδοχής Κρόνου στο Σκορπιό με Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα εντείνει το κλίμα της αδιαλλαξίας και της καχυποψίας ενώ σε αρκετούς -κόντρα στις επιταγές της εποχής που είναι η αδελφοσύνη και η αγάπη- θα προκαλέσει την τάση να θεοποιήσουν το χρήμα και να είναι έτοιμοι ακόμη και για τις πιο σκληρές πράξεις προκειμένου να το αποκτήσουν. Γενικότερα η βία θα επιδεινωθεί γι αυτό και θα υπάρχουν διάχυτα τα στοιχεία του φόβου και της καχυποψίας. (Ωστόσο, και πάλι οφείλω να σας επισημάνω ότι η αλόγιστη βία σχετίζεται με το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα. Η καχυποψία, η ανάγκη ελέγχου μέσω του χρήματος και της εξουσίας και οι σκοτεινές σκέψεις σχετίζονται με την αμοιβαία υποδοχή Κρόνου – Πλούτωνα αλλά το ένα ενισχύει το άλλο).  

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και ο Κρόνος στο Σκορπιό συνδέονται με τα γεωφυσικά φαινόμενα και ιδιαίτερα με τους σεισμούς και τις εκρήξεις ηφαιστείων. Ειδικά τώρα που ο Πλούτωνας σχηματίζει το παντοδύναμο τετράγωνό του με τον Ουρανό είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν ασυνήθιστα μεγάλοι σεισμοί ή να γίνουμε μάρτυρες της έκρηξης κάποιου μεγάλου ηφαιστείου.

Το πιο δυσάρεστο με τον Κρόνο στο Σκορπιό και την όψη του με τον Πλούτωνα, είναι ότι ο κόσμος θα διακατέχεται από μία έντονη απαισιοδοξία και μια τάση να παραιτηθεί από κάθε αξία. Αυτό θα αποβεί οδυνηρό καθώς, όπως είπαμε, ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε περισσότερα, να εξελιχτούμε και να βιώσουμε την αναγέννηση της νέας εποχής και των δυσκολιών που αναμένονται, είναι η αγάπη, η καλοσύνη, η πνευματικότητα, η επίγνωση. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να εκτονώσουμε τόσο θετικές και εκλεπτυσμένες ενέργειες πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, να βλέπουμε μπροστά και να μην αφήνουμε το παρελθόν να καταστρέφει το μέλλον μας.

Για να αντιμετωπιστεί η αμοιβαία υποδοχή Κρόνου  - Πλούτωνα χρειάζεται ψυχραιμία, ώριμες αντιδράσεις και πολύ θετική τοποθέτηση, η οποία να πηγάζει από την Ηλιακή βάση της ύπαρξής μας.
Ίσως συμβεί στα επόμενα χρόνια μία ριζική ανανέωση του πολιτικού μας σκηνικού και του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας μας ή γενικότερα των κρατών. Παρ' όλη την καταστροφική δύναμη της όψης, τελικά ο Πλούτωνας είναι η μόνη ικανή δύναμη αυτή τη στιγμή να μας βγάλει από αυτή τη «χαράδρα» στην οποία έχουμε πέσει, η μόνη ικανή δύναμη να μας μεταμορφώσει εκ βαθέων και να μας οδηγήσει σε μία καινούργια, λαμπρή εποχή. Κι ο Κρόνος η μόνη δύναμη που θα μας επιτρέψει να ανοικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία. Δεν πρόκειται όμως να το κάνουν αυτό ούτε εύκολα ούτε ανώδυνα. Θα μας φέρουν πρώτα αντιμέτωπους με τους χειρότερους μας φόβους, θα προκαλέσουν αναστατώσεις στη συλλογική ψυχή κι αυτό γιατί –δυστυχώς- μόνο σε τέτοιες περιστάσεις η ανθρωπότητα «αφυπνίζεται».

Σμάρω Σωτηράκη

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Πάμε Αστρολογία: Πρόσκληση για ένα αστρολογικό brain storming


Εγκαίνια των γραφείων του με Γενική Συνέλευση μελών και φίλων έχει προγραμματίσει ο σύλλογος «Πάμε Αστρολογία» για το απόγευμα του Σαββάτου 27 Οκτωβρίου, δίνοντας το έναυσμα για μια εφ’ όλης της ύλης ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα τεκταινόμενα στο χώρο της Αστρολογίας.

Κι αυτή είναι η αφετηρία μιας ακόμη προσπάθειας που στοχεύει να αν
να δείξει τις ανθρωπιστικές πλευρές αλλά και την επιστημονική διάσταση της Αστρολογίας και περιλαμβάνει εκδηλώσεις σεμινάρια και μαθήματα για κάθε γούστο και επίπεδο.
Εχέγγυο σε αυτήν την προσπάθεια είναι η ποιοτική κληρονομιά της περσινής περιόδου, το συνέδριο δηλαδή και οι ουκ ολίγες διαλέξεις, η όρεξη των μελών της για ακόμα περισσότερη δράση και βέβαια η πολύτιμη συνεισφορά κάθε «ανώνυμου» εραστή της Αστρολογίας που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει αυτό που μέχρι πέρυσι έδειχνε να είναι ένα όνειρο απατηλό. Την ομαδική δουλειά!

Η εκδήλωση του Σαββάτου, που βέβαια είναι ανοικτή για όλους περιλαμβάνει ολιγόλεπτες τοποθετήσεις-εισηγήσεις με θέμα την ίδια την Αστρολογία και την προσέγγιση της.


Όλοι οι καλοί χωράνε!

Σερίφου 8 και Πάτμου, 4ος όροφος, στην Πλατεία Κολιάτσου
Ώρα 16:00-21:00


Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η Σμάρω Σωτηράκη στο Star System με την Άση Μπήλιου - Κρόνος στο Σκορπιό & Ερωτικά των Ζωδίων - Ολόκληρη η Εκπομπή


Για μία ακόμη φορά είχα τη χαρά να βρεθώ στο στούντιο με την Άση Μπήλιου, καλεσμένη στην εκπομπή της STAR SYSTEM.
Το θέμα που συζητήσαμε διεξοδικά ήταν ο Κρόνος στο Σκορπιό και πώς θα επηρεάσει την ερωτική ζωή όλων των ζωδίων. 
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κρόνος θα παραμείνει για αρκετό διάστημα σε αυτή τη θέση (περίπου δυόμισι χρόνια) και ότι αξίζει τον κόπο να ξέρουμε τι μηνύματα μας δίνει και πώς πρέπει να τον αξιοποιήσουμε.
Όσοι γνωρίζετε τον ωροσκόπο σας, ακούστε τον προσεκτικά για να έχετε πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Αν χάσατε την εκπομπή που προβλήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να την παρακολουθήσετε όλη!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Κρόνο στο Σκορπιό διαβάστε τα άρθρα:
α) Κρόνος στο Σκορπιό: Love for Ever
β) Κρόνος στο Σκορπιό – Μεταμόρφωση ή Συμμόρφωση; 

Σμάρω Σωτηράκη

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κρόνος στο Σκορπιό: Love for Ever

Σε προηγούμενο άρθρο μου που αν θέλετε να το διαβάσετε, μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ, έχω αναλύσει διεξοδικά το τι σημαίνει για την ανθρωπότητα και το πώς εκφράζεται ψυχολογικά και πνευματικά ο Κρόνος στο Σκορπιό.
Ωστόσο, καλό θα ήταν να δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε τον Κρόνο στο Σκορπιό επί του πρακτέου. Και ναι! Δεν διαβάσατε λάθος: πώς να τον αξιοποιήσουμε! Ο Κρόνος, όπως και όλες οι Κοσμικές Αρχές που αντιπροσωπεύονται από τους πλανήτες, ακόμη και αυτούς που έχουν διαφημιστεί ως οι πλέον «σκληροί», έχει σαν σκοπό του να μας εξελίσσει, να μας κάνει καλύτερους, να μας ολοκληρώσει ως προσωπικότητες.

Ο Κρόνος στο Σκορπιό μας επιτάσσει να αναθεωρήσουμε το σύστημα των αξιών μας. Ως αντικειμενικός κριτής που είναι καθώς ορίζει το γράμμα του νόμου, αποτελεί το θέσφατο για κάθε τι που προκαλεί στο προσωπικό και συλλογικό γίγνεσθαι. Άρα, στην προκειμένη περίπτωση, αποτελεί τη Δαμόκλειο Σπάθη όσων σκέφτονται μόνο το δικό τους συμφέρον, όσων είναι έτοιμοι να γεμίσουν τις τσέπες εις βάρος των άλλων, όσοι υπακούουν στο θεό της μίζας, του «φακελακίου»  και της κομπίνας. Κυρίες και κύριοι είτε αποφασίζουμε, ο καθένας ξεχωριστά, ως έθνος και ως ανθρωπότητα στη συνέχεια, να καταλάβουμε ότι πρέπει να ενδιαφερόμαστε για το προσωπικό και συλλογικό κέρδος ταυτόχρονα ή στραβά αρμενίζουμε και αξίζουμε την κρίση. Καμιά ανάγκη δεν δικαιολογεί την αρπαγή των χρημάτων και την καπήλευση των αξιών, ιδιαίτερα όταν αυτά ανήκουν σε άλλους ή ακόμη και σε χώρες.

Ωστόσο, η έννοια της αξίας είναι ευρύτερη… Μπορεί το χρήμα, η ιδιοκτησία, κλπ να αποτελούν τις εμφανείς αξίες και ο τρόπος που αποκτούμε όλα αυτά να «μιλάει» για το πώς είμαστε δομημένοι ως άνθρωποι αλλά ο Κρόνος δεν σταματά στη θεωρία. Είναι απαραίτητο εδώ και τώρα να συγκροτηθούμε, να αναλογιστούμε ποια είναι τα σημαντικά και ποια όχι, ποια πράγματα έχουμε ανάγκη και ποια είναι επίκτητες ανάγκες, τι μας προάγει και τι όχι για να αναδομήσουμε ένα άρτιο σύστημα αξιών και να συντελέσουμε, με το προσωπικό μας παράδειγμα, στο να καταλυθούν οι νοοτροπίες που μας έχουν οδηγήσει στο βούρκο της κρίσης. Νοοτροπίες της ρεμούλας που επιβιώνουν από το φόβο και από το γεγονός ότι ο φόβος αποζητά τον έλεγχο και ο έλεγχος αποκτιέται μέσω του χρήματος και των συναισθηματικών χειρισμών.

Άραγε γιατί χρειαζόμαστε τους συναισθηματικούς χειρισμούς; Ο Κρόνος στο Σκορπιό θα μας υποδείξει ότι πρόκειται περί κατάφορης, πιθανώς αξιοθρήνητης, δειλίας και κατάλυσης της προσωπικότητας. Εννοείται ότι όταν καταλύονται οι προσωπικότητες καταλύεται και το σύστημα και αντιστρόφως. Με τη χρήση των αρετών του, την επιμονή, την υπομονή, την οριοθέτηση, την αντικειμενική παρατήρηση και κρίση, την πραγμάτωση, μπορούμε να μεταμορφωθούμε σε πιο γενναίες υπάρξεις, ικανές να μην χρειάζονται κανενός είδους χειρισμού είτε για να επιβληθούν είτε για να υποδηλωθούν.

Κρόνος στο Σκορπιό και αυτογνωσία: κεφάλαιο υψίστης σημασίας καθώς η σχέση του πλανήτη και του ζωδίου μπορεί να μας φέρει σε επαφή με τις πιο μύχιες πλευρές μας. Καλό είναι να τις γνωρίζουμε. Καλό είναι να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε τα υλικά που αποτελούν τον καθένα μας για να χτίσουμε ένα ολοκληρωμένο οικοδόμημα. Κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα, αρκεί να μη διστάσει να αποδεχθεί τις αδύναμες πλευρές του. Κόντρα στον εγωισμό, ο Κρόνος στο Σκορπιό μας θέλει «εγωλάτρες» αλλά όχι εγωπαθείς και λέγοντας «εγωλάτρες» εννοώ άτομα που έχουμε αποκτήσει συνείδηση του εαυτού μας και σεβόμαστε τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τις ιδιαιτερότητές του. Αγαπάμε τον εαυτό μας.

Αγαπάμε τον εαυτό μας για να αγαπήσουμε τους άλλους ως εαυτόν, μιας και το ζώδιο του Σκορπιού σχετίζεται με τη συγχώνευση. Για τους αναγνώστες που αναρωτιέστε τι σχέση έχει ο Κρόνος με την αγάπη, θα απαντήσω ότι δεν υπάρχει πλανήτης που να μην έχει σχέση με την Αγάπη και να μη μας υποδεικνύει ότι η αγάπη αποτελεί τον συνθετικό ιστό των πάντων. Ο Σκορπιός αντιπροσωπεύει τη συν-ουσία και για να επιτευχθεί αυτό σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις μορφές χρειάζεται να βρούμε την ουσία του εαυτού μας αλλά και των άλλων, να μάθουμε να προβάλουμε την αγάπη για να μας ανταποδίδει αγάπη ο καθρέπτης μας (άλλος).

Ο Κρόνος δεν θέλει να περιορίσει τα ένστικτά μας στο χρονικό διάστημα της παραμονής του στο Σκορπιό. Εκείνο που θέλει είναι να αντλήσουμε από το συλλογικό περιβάλλον του Σκορπιού, τα ήθη και τα έθιμα, τις θρησκευτικές και κοινωνικές καταβολές, να κάνουμε μία σούμα με τις προσωπικές μας ανάγκες, ενστικτώδεις παρορμήσεις, πεποιθήσεις και να λειτουργήσουμε με συνέπεια και ήθος. Σαφώς και μας προτείνει να μην κάνουμε αυτό που δεν θα θέλαμε να μας κάνουν. Επίσης μας παροτρύνει να ξεκαθαρίσουμε κατά πόσο είμαστε επηρεασμένοι από τις θρησκευτικές ή κοινωνικοπολιτικές εθιμοτυπίες, αν τις έχουμε οικειοποιηθεί επειδή μας ταιριάζουν ή όχι. Αν υποκρινόμαστε και δεν έχουμε επί της ουσίας αποδεχθεί τα έθιμα, τότε σίγουρα πατάμε σε πολύ σαθρές βάσεις. Άρα πρέπει να βρούμε τι μας αντιπροσωπεύει και τι όχι ώστε να χτίσουμε το θεμέλιο από όπου θα εκφράζονται ανεμπόδιστες, χωρίς συμπλέγματα, οι επιθυμίες μας.

Ο Κρόνος και ο Σκορπιός  σχετίζονται με το «επιχειρείν». Επιχειρούμε για το προσωπικό όφελος και, ταυτόχρονα, δημιουργούμε συνεργασίες με σκοπό το κοινό όφελος, το οποίο αυξάνει τα κέρδη μας. Κοινώς όσο πιο ευρύ είναι το φάσμα των συνεργασιών μας, τόσο πιο πολλοί και αξιόλογοι οι καρποί που θα δρέψουμε. Ο Κρόνος είναι ο καταλληλότερος πλανήτης για να εδραιώσει τέτοιου είδους συνεργασίες, για να τις ευλογήσει να έχουν διάρκεια και επιτυχία. Ωστόσο, προτείνει να δουλεύουμε με ζήλο και, αρχικά, να επιδιώκουμε ως αμοιβή μας τη χαρά της πραγμάτωσης, την ικανοποίηση της δημιουργίας, την απόλαυση της προσφοράς. Τα οικονομικά οφέλη θα έρθουν και θα είναι ανάλογα αλλά, αν είναι ο αυτοσκοπός, τότε μπορεί η δουλειά μας να μας καταπιέζει καθώς θα είναι δουλεία. Σήμερα που η κρίση έχει κάνει καθημερινότητα τη δουλεία, η ανάγκη να καταλάβουμε τη διαφορά είναι επιτακτική.

Είναι ο Κρόνος στο Σκορπιό θάνατος κι αν ναι, τι έρχεται να σκοτώσει; Θα σας ξενίσω αλλά θα πω πως ναι. Ναι είναι θάνατος της αναξιοπρέπειας, της αλόγιστης επιθυμίας για εξουσία και έλεγχο που αντιτίθεται στην εξέλιξη του ατόμου, του σαθρού συστήματος αξιών, της απαξίας προς τη συλλογικότητα. Και πώς τα σκοτώνει; Ρίχνοντας Φως ανέσπερο στις αδικίες, στο ανάξιο, στο ύπουλο, στο υποχθόνιο. Δεν είναι το Σκότος. Απλά φέρνει στην επιφάνεια το σκότος και διαλύει κάθε αυταπάτη του. Αυτός είναι ο λόγος του τίτλου μου. Αγαπώ την Κοσμική Αρχή που με αγαπά τόσο ώστε να με εξωθεί στο να αναθεωρήσω τις αξίες μου για να γίνω καλύτερη, να αποκτήσω αυτεπίγνωση, να αγαπήσω τον εαυτό μου και τους άλλους ως εαυτόν, να επαναδιαπραγματευθώ με το υπερεγώ και τις κοινωνικές επιβολές, να συνεργαστώ για να γίνω πιο επιτυχημένη!!! Love for ever…   

Σμάρω Σωτηράκη

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η Σμάρω Σωτηράκη στο Star System με την Άση Μπήλιου


Αυτή την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου στις 14:15, θα είμαι φιλοξενούμενη της Άσης Μπήλιου στην εκπομπή Star System στο κανάλι Alpha tv
Θα αναλύσουμε την είσοδο του Κρόνου στον Σκορπιό και πώς θα επηρεάσει αυτή τον ερωτικό τομέα για κάθε ζώδιο. 

Μείνετε συντονισμένοι....

Σμάρω Σωτηράκη


Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Κρόνος στο Σκορπιό – Μεταμόρφωση ή Συμμόρφωση;



Αισίως ο Κρόνος μπήκε στο Σκορπιό και πολλοί αστρολόγοι έχουν βρει την ευκαιρία να σπείρουν το φόβο, να μιλήσουν για θάνατο και δυστυχία. Άραγε μέσα από αυτό το θανατικό γίνεται αντιληπτός ο Κρόνος στο Σκορπιό; Πιστεύω πως όχι. Εκτός του γεγονότος ότι μια τέτοια ερμηνεία είναι απολύτως ανεπαρκής, είναι και επικίνδυνη καθώς οδηγεί τους αναγνώστες στο να κάνουν το διαμετρικά αντίθετο από αυτό που μας επιτάσσει ο Κρόνος στο Σκορπιό, δηλαδή να συντονιστούν με το φόβο, με τις πιο αδύναμες και ασταθείς πλευρές τους, να μετατραπούν σε υποχείρια μιας αδυσώπητης μοίρας.

Το πεδίο του Σκορπιού έχει απίστευτη βαθύτητα και ίσως αυτός είναι ο λόγος που δυσκολεύει τις ερμηνείες ή που το κάνει εξαιρετικά μυστηριακό. Στο ταξίδι που διανύει η ανθρώπινη ύπαρξη στο ζωδιακό, ο σταθμός του Σκορπιού είναι το κέντρο συγχώνευσης. Συγχώνευσης αξιών, εμπειριών, ηθών και εθίμων, κοινωνικών ή πολιτιστικών επιβολών που επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση και καθορίζουν άμυνες, συμπεριφορές, αντιδράσεις, επιδιώξεις. Συγχώνευση δύο ατόμων, συν-ουσία, συνύπαρξη. Συγχώνευση ατομικών αλλά και συλλογικών συναισθημάτων. Συγχώνευση που μπορεί να εξαφανίσει την ατομικότητα ή να την αναδείξει ως λαμπερό φάρο στο ομαδικό ή  κοινωνικό γίγνεσθαι.

Μέσα από το πεδίο του Σκορπιού εκφράζεται η λίμπιντο, τα ένστικτα, οι πανίσχυρες αταβιστικές καταγραφές, οι κληρονομιές (υλικές ή πνευματικές), κάθε τι που συνθέτει την ανθρώπινη υπόσταση και την ενοποιεί με τους προγόνους και τους απογόνους της. Κάθε τι που την εξουδετερώνει αλλά και την αναγεννά σε κάτι σπουδαιότερο, αν φυσικά το άτομο συνειδητοποιήσει την αξία του μέσα στη σχέση, την ομάδα, την κοινωνία, την ανθρωπότητα. Ναι, όντως υπάρχει η έννοια του θανάτου στο Σκορπιό. Ωστόσο, δεν μιλάμε μόνο για το φυσικό θάνατο, μιλάμε κυρίως για το θάνατο της νηπιακής, άπειρης και εξαρτημένης από την κενότητα της ύπαρξής μας, στο βωμό μιας ενοποιημένης ύπαρξης που όχι μόνο δεν χάνει την ατομική της υπόσταση αλλά τη συνδυάζει με των άλλων για να επιχειρήσει την εξέλιξη, την πρόοδο και τη δημιουργία μιας νέας κληρονομιάς για την ανθρωπότητα του μέλλοντος.

Το κλειδί της σχέσης μας, ως ανθρωπίνων όντων, με το περιβάλλον του Σκορπιού βρίσκεται στον τρόπο που θα επιτύχουμε αυτή τη συγχώνευση. Αν είμαστε συνειδητοποιημένοι, σκεπτόμενα όντα, ικανά να αναγνωρίζουμε αρχικά, και στη συνέχεια να σεβόμαστε τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τις ιδιαιτερότητες μας, αν έχουμε επιτύχει ένα βαθμό αυτοελέγχου των δυνάμεων και των αδυναμιών μας, αν έχουμε επεξεργαστεί τους εαυτούς μας, τότε η διείσδυση μας στο σύνολο όχι μόνο δεν θα μας αλλοτριώσει αλλά θα μας εξυψώσει. Τότε θα είμαστε σε θέση να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε αξία δεν συνάδει προς τις δικές μας, σε οποιαδήποτε καταγραφή δεν μας προάγει. Παράλληλα,  θα «χρωματίσουμε» το συλλογικό με το εξατομικευμένο και θα το μεταμορφώσουμε σε κάτι καλύτερο. Από τη μια θα μεταμορφωθούμε οι ίδιοι και θα αναδυθούμε σε πιο εξελιγμένα όντα καθώς δεν θα έχουμε αφήσει κανένα επιβεβλημένο από την κοινωνία συναίσθημα να μας καταπιεί ενώ, από την άλλη, θα έχουμε γίνει ο φάρος που θα φωτίσει το συλλογικό σκότος.

Ο Κρόνος αποτελεί την Κοσμική Αρχή που σχετίζεται με το γράμμα του Νόμου, είτε του ανθρώπινου είτε του Κοσμικού και πώς αυτός θα εφαρμοστεί πρακτικά στην παρούσα ενσάρκωση μας. Σαν εκφραστής του Κοσμικού Νόμου, είναι ο πλανήτης που αποδίδει το κάρμα, δηλαδή το νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος που απλά λέει ότι κάθε πράξη μας δημιουργεί μια αιτία για κάτι που θα ακολουθήσει και ούτω  καθ’ εξής. Με λίγα λόγια, καλό θα ήταν να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι όταν κάνουμε κάτι, σε εγρήγορση, έτοιμοι για το αποτέλεσμα που θα προκαλέσουμε. Κοινώς, πιο συνειδητοποιημένοι.

Ο Κρόνος είναι ο Κοσμικός Διδάσκαλος που μας μαθαίνει ότι είμαστε οι τέκτονες της ζωής μας, αυτοί που σμιλεύουμε τον ακατέργαστο λίθο της προσωπικότητάς μας για να εξελιχτούμε σε πιο ολοκληρωμένες υπάρξεις. Είναι η Αρχή που καθορίζει τη μορφή και που μας εξωθεί στο σκοπό. Σκοπός μας κάτω από την επίδραση του Κρόνου δεν είναι μόνο η εξωτερική μορφοποίηση αλλά και η οριοθέτηση μας, η συγκρότηση, η αυτεπίγνωση, η εμπειρία. Ο Κρόνος σχετίζεται με την ευθύνη, το καθήκον που έχουμε όχι μόνο προς την ανθρωπότητα και τη Δημιουργία αλλά και προς τον ίδιο μας τον εαυτό, ως τμήματα της Δημιουργίας.

Οι αστρολόγοι λέμε ότι ο Κρόνος επιφέρει την πίεση και τον περιορισμό και δεν έχουμε άδικο. Ωστόσο, ο απώτερος σκοπός του Διδασκάλου δεν είναι να μας τιμωρήσει αλλά να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τις αρετές που αντιπροσωπεύει: υπομονή, επιμονή, δόμηση, οριοθέτηση, σύνεση, συγκρότηση, δικαιοσύνη, κρίση, επίγνωση, εμπειρία. Με όπλα μας αυτές τις αρετές ο Κρόνος γίνεται ο σύμμαχός μας για να εδραιώσουμε τις ζωές μας σε πιο γερές βάσεις. Η πίεση και ο περιορισμός συμβαίνουν μόνο όταν οι επιλογές μας δεν είναι αποτέλεσμα αυτογνωσίας και αυτοσεβασμού αλλά προϊόντα ανασφαλειών, φόβου, επιπολαιότητας και αποφυγής του ίδιου μας του εαυτού και των αναγκών του. Η ατραπός που προτείνει ο Κρόνος δεν είναι εύκολη. Είναι η δύσκολη οδός της Αρετής που χρήζει αυτογνωσίας και επίγνωσης του νόμου της αιτίας και του αποτελέσματος. Ωστόσο, ο Κρόνος ποτέ δεν θα κοντράρει τη φιλοδοξία αλλά θα πατάξει τη ματαιοδοξία και την κενοδοξία. Ο Κρόνος δεν θα γκρεμίσει ότι έχει χτιστεί με συνέπεια, ήθος και προσπάθεια αλλά μόνο ότι έχει χτιστεί με προχειρότητα, ασυνειδησία, κενοδοξία και εγωισμό.

Με τον Κρόνο στο Σκορπιό οφείλουμε να δούμε πού βρισκόμαστε, πώς φθάσαμε ως εδώ, ποιες αλήθειες και ποια ψέματα μας πλαισιώνουν, πόσο έχουμε επηρεαστεί από το κοινωνικό γίγνεσθαι, αν μας αντιπροσωπεύουν οι επιδράσεις της κοινωνίας, αν τα συναισθήματα που νιώθουμε ατομικά ή συλλογικά είναι φιλτραρισμένα από την ατομική μας συνείδηση ή αν έχουμε αφεθεί έρμαια στο να μας καθορίζουν οι άλλοι, επιβάλλοντας μας συναισθήματα, ασκώντας μας έλεγχο εκ των έσω μέσω του φόβου και των ανασφαλειών. Όλα αυτά οφείλουμε να τα δούμε ο καθένας ξεχωριστά και μετά να τα ενσωματώσουμε στο ευρύτερο πεδίο της ομάδας και –μακάρι- να φθάσει η στιγμή που πολλές συνειδητοποιημένες υπάρξεις θα αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα για την μετάλλαξη, τη μεταμόρφωση της ανθρωπότητας.

Το δίλημμα που μας βάζει ο Κρόνος στο Σκορπιό είναι:
1) να συμμορφωθούμε προς τα υποδείξεις αυτών που θέλουν να μας χειρίζονται, πατώντας στις αδυναμίες, τις επιθυμίες και ανάγκες που οι ίδιοι μας δημιουργούν, προκαλώντας το φόβο, την αυτοαπόρριψη, την ενοχή.

2) Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να αφουγκραστούμε τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες μας, να αποβάλλουμε τα απωθημένα μας, να αποδεχτούμε τα λάθη μας και τις ευθύνες μας, να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, να σμιλεύσουμε τους εαυτούς μας και να κάνουμε τη διαφορά, να μεταμορφωθούμε σε πιο συνειδητοποιημένες υπάρξεις!

Στη πρώτη περίπτωση θα συμμορφωθούμε με το επιβεβλημένο, δίνοντας την έγκρισή μας για την επερχόμενη αποδόμηση που είναι συνέπεια της μη προσωπικής μας μορφοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση, ο θάνατος είναι προφανής, μιας και χάνεται τελείως το προσωπικό στοιχείο μας καθώς κατασπαράζεται από αξίες, ανάγκες, επιθυμίες και συναισθήματα που έχουν διασπαρεί με τρόπους υπόγειους, μέσα από Γκαιμπελικές, ψυχικές διεργασίες. Δυστυχώς σε αυτή την κατάσταση συνειδητότητας βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό της ανθρωπότητας. Άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που η κρίση κλιμακώνεται και που η πείνα, η δυστυχία, ο περιορισμός και η θλίψη είναι τα πιθανότερα σενάρια με τον Κρόνο στο Σκορπιό.

Στη δεύτερη περίπτωση θα γίνουμε οι αγαπημένοι μαθητές του Κρόνου, αυτοί που θα μεταμορφωθούμε σε συνειδητοποιημένες υπάρξεις με σκοπό την προσωπική τους εξέλιξη και ταυτόχρονα την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Ο Κρόνος τότε θα μας ανταμείψει με καταξίωση, εδραίωση και δικαίωση.  

Η απόφαση είναι δική μας και απόλυτα προσωπική για τον καθένα μας...

Σμάρω Σωτηράκη

Ακολουθεί ανάλυση των κοσμικών (πολιτικών) γεγονότων που μπορεί να φέρει ο Κρόνος στο Σκορπιό σε σχέση με τους άλλους πλανήτες και, κυρίως, λόγω της αμοιβαίας υποδοχής του με τον Πλούτωνα, όψη πολλών μεγατόνων.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σύστημα Φωτός, Οκτώβριος 2012 - Ιούλιος 2013



Η διδασκαλία του Συστήματος Φωτός, έχει σκοπό να αφυπνίσει και να υπενθυμίσει στον άνθρωπο την θεϊκή του καταγωγή.  Αν απελευθερώσουμε και βιώσουμε αυτή τη θεότητα σε όλες τις σχέσεις μας, αναγνωρίζοντάς την μέσα στον καθένα και εκφράζοντάς την σαν υπηρεσία στη καθημερινή μας ζωή, θα αντιληφθούμε ότι είμαστε θεία όντα και θα νιώθουμε την πραγματική ευχαρίστηση, χαρά, ευδαιμονία, ολοκλήρωση και ευτυχία.  Αυτή είναι η ουσία της κάθε αληθινής διδασκαλίας, αυτός ο σκοπός.  Πρέπει να πιστέψουμε και να βιώσουμε ότι ο άνθρωπος είναι Φως, είναι Αγάπη, είναι Δύναμη, είναι η Αιτία, είναι η Οδός, είναι ο Σκοπός.

Με στόχο την επίτευξη των παραπάνω, το Σύστημα Φωτός αποσκοπεί στην διδασκαλία ενός ιδιαίτερου τρόπου μέσω του ελέγχου του νου, των σκέψεων και των συναισθημάτων. Μέσα από αυτή τη διδασκαλία, αναπτύσσουμε σημαντικές ικανότητες που υπάρχουν μέσα μας, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της προσωπικότητας, και την απελευθέρωση από αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις.  Έτσι, γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι και καλύτεροι άνθρωποι και αρχίζουμε να βιώνουμε την θεϊκή μας φύση.

Η γιορτή έναρξης στο Σύστημα Φωτός για τη σεζόν 2012 – 2013 θα γίνει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα! Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε και να γνωρίσουμε από κοντά όλους εσάς που θέλετε να είστε πάντα στο Φως και στην Αγάπη.

Ο 1ος  κύκλος  διαλέξεων με θέμα "Ψυχοσύνθεση" αρχίζει την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 8 μμ.  Στον κύκλο αυτό των διαλέξεων που διαρκεί 4 μήνες, διδάσκεται ένας ιδιαίτερος τρόπος, όπου μαθαίνουμε να ελέγχουμε και να συνδέουμε το νου με την ψυχή.

Φέτος στο Σύστημα Φωτός θα κάνω κι εγώ μια σειρά διαλέξεων αστρολογικού περιεχομένου με σκοπό να διεισδύσουμε πιο βαθιά στα αρχέτυπα και στη ψυχοσύνθεσή μας μέσα από την ατραπό της αστρολογίας. Το πρόγραμμα των διαλέξεων είναι:
  
Ενότητα Ψυχολογική Αστρολογία
  1. Αρχέτυπα - Πλανήτες, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, 11 πμ – 5 μμ.
  2. Αρχέτυπα – Ζώδια, Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 11 πμ – 5 μμ.
  3. Αρχέτυπα – Αφροδίτη, Άρης: «Το αιώνιο ανδρόγυνο», Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, 11 πμ – 5μμ.
  4. Αρχέτυπα – Ήλιος, Σελήνη: «Αρσενική και Θηλυκή Αρχή», Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2012, 11 πμ – 5 μμ.
Ενότητα Καρμική Αστρολογία
  • «Οι Δεσμοί της Σελήνης και το Πεπρωμένο», Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, 11 πμ – 5 μμ.
Ενότητα Εσωτερική Αστρολογία
  1. «Οι Άθλοι του Ηρακλή και ο Ζωδιακός κύκλος», Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, 11 πμ – 5 μμ.
  2. «Οι 12 Απόστολοι και ο Ζωδιακός κύκλος», Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απριλίου 2013, 11 πμ – 5 μμ.
  3. «Οι 7 Ακτίνες, οι 7 στυλοβάτες της Ανθρώπινης υπόστασης», Σάββατο και Κυριακή 19 Μαΐου 2013, 11 πμ – 5 μμ.
Σημειώσεις για τους ενδιαφερόμενους των αστρολογικών διαλέξεων:

o   Τα σεμινάρια αστρολογίας είναι σε εκπαιδευτική μορφή και δεν απαιτούνται γνώσεις αστρολογίας.
o   Δίδονται σημειώσεις από την κα Σωτηράκη.
o   Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποια από τα παραπάνω Σεμινάρια, παρακαλούνται θερμά να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν (τουλάχιστον για το 2012) για τον καλύτερο προγραμματισμό των σεμιναρίων. Mπορείτε να στείλετε e-mail στην διεύθυνση : systemoflight@yahoo.gr αναφέροντας τον τίτλο του σεμιναρίου και την ημερομηνία του.
o   Στην τιμή περιλαμβάνεται ελαφρύ σνακ, καφές και χυμοί.
o   Το μάθημα θα αρχίζει στην ώρα του και παρακαλείσθε να προσέρχεσθε 5-10 λεπτά νωρίτερα.


Τόπος Διεξαγωγής των διαλέξεων και Πληροφορίες Συμμετοχής:
Σύστημα Φωτός
Αλεξανδρίδου 20
151 25 Μαρούσι
Τηλ. 210-61.79.715

Αγάπη και Φως
Σμάρω Σωτηράκη