Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Νέα Σελήνη στον Κριό
28 Μαρτίου 2017


Νέα Σελήνη στον Κριό! Απαρχή, δράση, αποφασιστικότητα, άσκησης θέλησης, προσπάθεια! Η Νέα Σελήνη των καινούργιων ιδεών, των μεγάλων αλλαγών, της αναγέννησης, του θάρρους, του αγώνα, της ανάγκης για ανανέωση, της αποφασιστικότητας να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο από τη ζωή σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα!

Νέα Σελήνη στον Κριό με ανάδρομους την Αφροδίτη και τον Δία ενώ επίκειται, κατά τη γέμιση του φεγγαριού, να αρχίσουν την ανάδρομη πορεία τους ο Κρόνος (6 Απριλίου) και ο Ερμής (10 Απριλίου). Εποχή ενδοσκόπησης, περισυλλογής, συνειδητοποίησης των λαθών, των κινήτρων των επιλογών μας, των επαναλαμβανόμενων μοτίβων της ζωής μας που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις φιλοδοξίες μας. Εποχή που πρέπει να ασκήσουμε τη βούλησή μας για να κάψουμε στο Κοσμικό πυρ τις υπονομευτικές πλευρές μας, τον εγωισμό και τα απωθημένα μας, προκειμένου να παράξουμε τον νέο σπόρο, τη νέα ιδέα, τον αναγεννημένο εαυτό μας που θα υπηρετήσει το Ανώτερο Εγώ μας και θα μας εξωθήσει σε πιο ώριμη δράση προς την ανέλιξή μας.

Νέα Σελήνη στον Κριό που συμματοδοτεί μια περίοδο στην οποία από τη μια πατάμε γκάζι ενώ από την άλλη πρέπει να φρενάρουμε. Η χρυσή τομή εξαρτάται από το προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός μας αλλά υπακούει και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Ας εμπιστευτούμε λίγο το κλασσικό κριτήριο που επιβάλλει να μετράμε μέχρι το 100 πριν μιλήσουμε ή δράσουμε, προκειμένου να αποφύγουμε τα λάθη της παρόρμησής μας.

Νέα Σελήνη στον Κριό με τετράγωνο Δία - Πλούτωνα που μας καλεί να εμπιστευτούμε τον Θεϊκό Εαυτό μας, το Συμπαντικό Σχέδιο, τη Σοφία της Πανταχού Παρουσίας και να είμαστε έτοιμοι να μεταμορφωθούμε, να κάνουμε το μεγάλο βήμα, να διαφοροποιηθούμε από τη μάζα και να γίνουμε οι Κύριοι του Εαυτού μας και της ζωής μας. Σπουδαίο και δύσκολο το αίτημα του τετραγώνου, απαιτεί υψηλή συνειδητότητα από όλους μας αλλά, όσοι μπορέσουν να συντονιστούν με την ενέργειά του, θα αναγεννηθούν από τις στάχτες τους, με πίστη στον εαυτό τους και επιστρατεύοντας τη δύναμη που χρειάζεται για να αποδεχθούν ότι το να γίνεσαι στάχτη είναι απαραίτητο για να επέλθει η λυτρωτική αναγέννηση.
Κι όλα αυτά όταν το παιχνίδι που παίζεται από τα κέντρα εξουσίας, με το τετράγωνο Δία - Πλούτωνα, είναι ότι πιο βρώμικο και ειδεχθές θα μπορούσε να είναι καθώς βρίθει ψεμάτων, εκβιασμών, οικονομικών ατασθαλιών και σκανδάλων και τεράστιας πίεσης προς τις μάζες.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε το βίντεο με τις αναλυτικές προβλέψεις μου για κάθε ζώδιο, στις οποίες εξηγώ πώς θα μας επηρεάσει η Νέα Σελήνη στον Κριό. 

Σμάρω Σωτηράκη 

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
27 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2017
Νέα Σελήνη στον Κριό


Αυτή η εβδομάδα ευνοεί τα δυναμικά ξεκινήματα καθώς η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται την Τρίτη στον Κριό, εγγυάται περισσότερη ταχύτητα στις εξελίξεις και δίνει το σύνθημα για δράση. 
Ωστόσο, δεν ξεχνάμε ότι η Αφροδίτη και ο Δίας κινούνται ανάδρομα, που σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε και κάποιες στάσεις στο «τρέξιμο» για να καθορίσουμε τη θέση μας, να δούμε αν είμαστε στο σωστό σημείο σε σχέση με τον στόχο μας, αν έχουμε παραλείψει κάτι, αν υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνουμε. 
Αυτή την εβδομάδα λέμε «ναι» στη δράση και «όχι» στην υπερβολή!!!


Σμάρω Σωτηράκη

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Εαρινή Ισημερία
Είσοδος του Ηλίου στον Κριό


Εαρινή ισημερία: ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Κριού για να αρχίσει έναν καινούργιο κύκλο στο ζωδιακό, αγγέλλοντας την απαρχή μιας καινούργιας ζωής, την αναγέννηση της Φύσης, την επίσημη είσοδό μας στην άνοιξη.

Σε όλες τις θρησκείες, αρχαιότερες και πιο σύγχρονες, συμβολικά, ο Σωτήρας πεθαίνει και ανασταίνεται κατά την εαρινή ισημερία ή λίγο μετά. Μετά την υπέρτατη θυσία της γέννησης του Σωτήρος στην χειμερινή Τροπή του Ηλίου, δηλαδή της κατάβασής του στον κατώτερο κόσμο της ύλης, του διαμελισμού του Όσιρι, της επιστροφής της Περσεφόνης στον Άδη, κλπ, κατά την εαρινή ισημερία αφυπνίζεται το πνεύμα και επανέρχεται στην αληθινή ζωή του Άνω, Ουράνιου κόσμου. Επέρχεται η αναγέννηση μετά τον θάνατο, δηλαδή η μεταμόρφωση που αποτελεί το κλειδί της εξέλιξης της ανθρώπινης ψυχής μέχρι την αποθέωσή της.

Στα Ελευσίνια μυστήρια κατά την εαρινή ισημερία γιορταζόταν η επιστροφή της Περσεφόνης στη μητέρα της Δήμητρα, δηλαδή η ανύψωση της ψυχής – Περσεφόνη από τη χθόνια κατοικία της, τον Άδη, στα Ουράνια Πεδία. Με αυτόν τον τρόπο συμβόλιζαν τον θάνατο του υλικού, κατώτερου εαυτού και την ανύψωσή του στα ανώτερα, γόνιμα, καρποφόρα πνευματικά πεδία εξέλιξής του στη Φύση.

Η εαρινή ισημερία στους συμβολισμούς των Ορφικών σχετίζεται με τον θάνατο του Διονυσίου του Ζαγρέως και τη γέννηση του Διονυσίου του Ελευθερέα. Ο Διόνυσος ο Ζαγρεύς σχετίζεται με την κατώτερη φύση του ανθρώπου, η οποία τεμαχίζεται από Τιτάνες. (H ιστορία θυμίζει την αντίστοιχη Αιγυπτιακή του Όσιρι – αξίζει δε να σημειωθεί ότι από πολλούς μελετητές των μυθολογικών αρχετύπων και εσωτερικών συμβόλων ο Όσιρις ταυτίζεται με τον Διόνυσο).
Η Αθηνά (η θεά της Σοφίας, της ανώτερης νόησης, της πνευματικής ανύψωσης, της δικαιοσύνης) σώζει την παλλόμενη καρδιά του, την πάει στον Δία και από αυτήν ο Δίας αναγεννάει τον Ουράνιο Διόνυσο, τον Ελευθερέα, ο οποίος έχει σαν προορισμό του να σώσει την ανθρωπότητα, να την απελευθερώσει από τα δεσμά της. (Όπως ακριβώς απελευθερώνει την ανθρωπότητα από τα δεσμά της η Ανάσταση του Χριστού λίγο μετά την εαρινή ισημερία). Ο Διόνυσος ο Ελευθερέας σχετίζεται με την πνευματική, ανώτερη φύση του ανθρώπου.
Κατά τους Ορφικούς ο μυημένος στο διάστημα από την εαρινή ισημερία μέχρι τη θερινή Τροπή του Ηλίου όφειλε να επιφέρει την αρμονία στο νου και στα συναισθήματά του, αναλογικά με τα χρώματα και τα αρώματα της φύσης.


Συμπερασματικά αυτή η έκφραση της Δημιουργίας κατά την εαρινή ισημερία, αυτή η έκρηξη ζωής, ανάτασης, ανάστασης της Φύσης, αυτή η πανδαισία των χρωμάτων και των αρωμάτων, σκοπό της έχει την αφύπνιση του ανθρώπου από την πλάνη της ύλης, της κατώτερης προσωπικότητας, των "σκοταδιών" που τον περιβάλλουν. Είναι σαν μία ενθύμηση του καθήκοντός του ως ανώτερο ον, ικανό να βλέπει τον Θεό του, να είναι δημιούργημα και δημιουργός ταυτόχρονα. Του καθήκοντός του να βελτιώνεται ακατάπαυστα στους αέναους κύκλους της ύπαρξής του από το σκοτάδι στο Φως, μιας και κάθε εαρινή ισημερία έρχεται να του θυμίσει ότι μπορεί να εγκαταλείψει άλλη μία σκοτεινή πλευρά του για να αντικρύσει άλλη μία αχτίδα του Ηλιακού Φωτός, όπως επιτάσσει το ζώδιο του Κριού στην εσωτερική αστρολογία.

Σμάρω Σωτηράκη

Αν θες να σπουδάσεις αστρολογία κοντά μου από όπου κι αν βρίσκεσαι, μπες στη σελίδα μου πατώντας στο όνομα της Σχολής μου: Uranognosia

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
20 - 26 Μαρτίου 2017


Η άνοιξη μας έφθασε! Εαρινή ισημερία – είσοδος του Ηλίου στον Κριό τη Δευτέρα! Οι ενέργειες αλλάζουν...
Ωστόσο, θα πρέπει, εκτός από αισιόδοξοι, να είμαστε και προσγειωμένοι γιατί οι περισσότεροι κίνδυνοι ενέχονται στην πιθανότητα να μην μπορούμε να διακρίνουμε το πρόβλημα ή να μην διαβάζουμε ανάμεσα στις γραμμές.


Με τα τερτίπια του Ερμή οι παρεξηγήσεις και οι εντάσεις είναι στο πρόγραμμα. Προσέχουμε τις εκρήξεις, τα ξεσπάσματα, τις ανατροπές και, κυρίως, μειώνουμε ταχύτητα και είμαστε συγκεντρωμένοι όταν οδηγούμε.


Σμάρω Σωτηράκη

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
13 - 19 Μαρτίου 2017


Αυτή την εβδομάδα, μολονότι δεν θα μας λείψουν οι δυσκολίες, θα είμαστε αρκετά πιο ήρεμοι. 

Ο Ερμής περνάει στον Κριό και πριμοδοτεί τις γρήγορες αποφάσεις αλλά θα πρέπει να προσέχουμε μην το παρακάνουμε με την ταχύτητα και δεν διαγνώσουμε τους κινδύνους εκεί που υπάρχουν ή δεν «διαβάσουμε» ανάμεσα στις γραμμές. 

Ο υποκειμενισμός θα έχει τον πρώτο λόγο στο τέλος της εβδομάδας, με τη σύνοδο Ερμή – ανάδρομης Αφροδίτης στον Κριό, γεγονός που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τις σχέσεις μας και δη τις ερωτικές, αν δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας.


Σμάρω Σωτηράκη

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
6 - 12 Μαρτίου 2017
Πανσέληνος στον Άξονα Ιχθύων - Παρθένου


Φουλ συναισθήματος με πολλές δόσεις παρεξηγήσεων, υπερευαισθησίας καθώς θα είναι αυτή η εβδομάδα, μας κρούει τον κώδωνα να είμαστε σε εγρήγορση για να μην πνιγούμε μέσα στα ίδια μας τα συναισθήματα και, κυρίως, να μην πνίξουμε τις σχέσεις μας, είτε τις προσωπικές είτε τις επαγγελματικές.

Η ανάδρομη Αφροδίτη μας καλεί να αναπολήσουμε στο παρελθόν μας, με διάθεση ενδοσκόπησης και αυτοκριτικής, προκειμένου να μάθουμε από τα λάθη μας. Σχέσεις του παρελθόντος επανέρχονται στο προσκήνιο…


Η Πανσέληνος στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου μας ταξιδεύει στα σύννεφα και μας κάνει άλλοτε υπερευαίσθητους με την τάση να τα παίρνουμε όλα προσωπικά και να παρεξηγούμαστε με το παραμικρό και άλλοτε να ωραιοποιούμε άτομα και καταστάσεις και να μην έχουμε επαφή με την πραγματικότητα. 
Σας προτρέπω να προσέχετε και να μην αφήνετε το συναίσθημα να σας κατευθύνει χωρίς την παρουσία της λογικής.


Σμάρω Σωτηράκη

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Σεμινάριο Ψυχολογικής Αστρολογίας
Σχέσεις Πάθους ή Παθολογικοί Έρωτες;

Εισηγητής: Σμάρω Σωτηράκη


Το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 11:30 πμ - 5:30 μμ θα εισηγηθώ το σεμινάριο "Σχέσεις Πάθους ή Παθολογικοί Έρωτες;".


Οι σχέσεις μας και κυρίως οι ερωτικές αποτελούν τους καθρέπτες μας. Με αφορμή αυτές αναγνωρίζουμε τα όριά μας, κομμάτια του χαρακτήρα μας που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει, τις ανασφάλειες, τις φοβίες, τα ελαττώματά μας αλλά και τις αντοχές, τις δυνατές μας πλευρές, τα προτερήματά μας.

Ο έμπειρος αστρολόγος, μέσα από την οπτική της συμβουλευτικής αστρολογίας, μπορεί να εντοπίσει σε πιο βαθμό ένα άτομο λειτουργεί παθολογικά στις σχέσεις του και με ποιο τρόπο μπορεί να μπει στη διαδικασία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσής του.

Παράλληλα, το ίδιο συμβαίνει και με τη συναστρία (σύγκριση δύο ή περισσοτέρων χαρτών). Ο έμπειρος αστρολόγος μπορεί να καθορίσει πού πάσχει η σχέση αυτών των ατόμων, σε ποιο βαθμό ταιριάζουν, τι είναι αυτό που τους συνδέει και τι τους απωθεί και τους προκαλεί εντάσεις. Εντοπίζει τις αδυναμίες και τις παθολογικές καταστάσεις και τους βοηθάει να κατανοήσουν ο ένας τις ιδιαιτερότητες του άλλου.

Στο σεμινάριο "Σχέσεις Πάθους ή Παθολογικοί Έρωτες;" μαθαίνουμε:
  • Ποια λάθη μας αποτρέπουν από το να νιώσουμε χαρά στις σχέσεις μας;
  • Γιατί επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη;
  • Τι είδους ταίρια προσελκύουμε;
  • Ποια δυναμική μπορούμε να αναπτύξουμε για να προσελκύσουμε το ιδανικό ταίρι;
  • Συναστρία πάθους ή παθολογικός έρωτας;
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210-8020230.

Επειδή φροντίζω ώστε τα σεμινάριά μου να είναι πάντα ολιγομελή, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.
Στα διαλείμματα θα προσφέρεται καφές ή τσάι με τα συνοδευτικά τους σνακ.

Ώρα προσέλευσης: 11 πμ.

Σμάρω Σωτηράκη

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ερωτικές Προβλέψεις Μαρτίου 2017


Ο πρώτος μήνας της άνοιξης στιγματίζεται από την ανάδρομη Αφροδίτη στον Κριό! 
Η Ιέρεια του Έρωτα «παίρνει ανάποδες» στο ζώδιο της εξωστρέφειας και της ταχύτητας που σημαίνει ότι, αν θέλουμε να μην κάνουμε λάθη, θα πρέπει να περιορίσουμε την παρόρμησή μας και να έχουμε αυτοέλεγχο. 
Οι ανταγωνιστικές συμπεριφορές και οι εντάσεις για γεγονότα που έχουν σημαδέψει το παρελθόν μας είναι στο πρόγραμμα. 
Από την άλλη, η ανάδρομη Αφροδίτη προσφέρει πρόσφορο έδαφος για να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος ή να αναθερμάνουμε την ατμόσφαιρα με άτομο που μας είχαν χωρίσει καταστάσεις που ανακαλύπτουμε ότι είναι ήσσονος σημασίας. 


Σμάρω Σωτηράκη