Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Αφιέρωμα Αγίου Βαλεντίνου
Ερωτικές Προβλέψεις 2018
Για Όλα τα Ζώδια


Αν και οι ερωτευμένοι γιορτάζουν καθημερινά, μιας και ο έρωτας είναι πανηγύρι, η γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου δεν παύει να μας ευαισθητοποιεί. Ωστόσο, όσες χαρές και να εμπεριέχει ο γιορτασμός μιας επετείου, το σημαντικό είναι να είμαστε ευτυχισμένοι με τις επιλογές μας, έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο για να καλύψουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες. Σ’ αυτό το αφιέρωμα στον Φτερωτό Θεό, σύμβουλο των αισθηματικών σας υποθέσεων, θα πάρετε απαντήσεις για το τι σας επιφυλάσσει το σύμπαν, ποιες θα είναι οι μοιραίες εξελίξεις, ανάλογα με τις επιλογές σας και τι πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και να έχετε περισσότερες επιτυχίες στον έρωτα...
  
ΚΡΙΟΣ: Αποσυμπιέζεστε από όσα σας καταπίεζαν μέχρι αυτή τη στιγμή.
Αρκετοί Κριοί είχατε αναγκαστεί να συντηρήσετε καταστάσεις που τις νιώθατε σαν φυλακή σας. Τα γεγονότα που θα συμβούν, ναι μεν θα σας προκαλέσουν έντονα συναισθήματα, άλλοτε χαράς κι άλλοτε θλίψης ή θυμού αλλά, αν τα εκμεταλλευτείτε σωστά, θα οδηγήσουν στην απελευθέρωσή σας. Σύμμαχός σας, αυτή τη περίοδο, θα είναι η λογική σας γιατί πρέπει να κάνετε μεθοδευμένες κινήσεις και να μην παρασυρθείτε σε συμπεριφορές που θα σας κάνουν να φαίνεστε σαν επαναστάτες χωρίς αιτία. 
Ακόμη κι αν έχετε καλή εικόνα για τα αισθηματικά σας, οι αποκαλύψεις αληθειών που δεν τις βλέπατε μέχρι τώρα, είτε επειδή δεν μπορούσατε είτε επειδή δεν θέλατε, θα σας αναγκάσουν να αναθεωρήσετε τη στάση σας. Αν είστε αδέσμευτοι και έτοιμοι για καινούργιες περιπέτειες, είναι πιθανό να μπλεχτείτε στα δίχτυα ενός μοιραίου έρωτα...

ΤΑΥΡΟΣ: Είστε οι τυχεροί ή οι πολύ τυχεροί του 2018!
Ακόμη κι αν είστε αδιάφοροι για τα αισθηματικά σας, ακόμη κι αν το μόνο που επιδιώκετε είναι εφήμερες καταστάσεις, ακόμη κι αν θεωρείτε τη σχέση σας δεδομένη και έχετε εφησυχάσει, θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που θα σας ενεργοποιούν και τελικά θα απολαμβάνετε πολύ ευχάριστες στιγμές. Στη περίπτωσή σας ο κίνδυνος είναι η σύντομη ημερομηνία λήξης της χαράς σας.
Αν είστε εστιασμένοι στη προσωπική σας ζωή ή επιθυμείτε να βρείτε το ταίρι της ζωής σας και να κάνετε μια σχέση ουσίας, αν προσπαθείτε για το καλύτερο και δείχνετε τα συναισθήματά σας στο ταίρι σας, το Σύμπαν σας επιφυλάσσει ένα τεράστιο «μπράβο», το οποίο θα λάβετε στη μορφή μιας πρότασης γάμου ή μιας ανανεωτικής κατάστασης ή μιας γνωριμίας που θα σας ενθουσιάσει!

ΔΙΔΥΜΟΙ: Οι μεταπτώσεις από την ύπατη χαρά στην απόλυτη κατήφεια θα σας αναγκάσουν να βρείτε τις ισορροπίες σας.
Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι Δίδυμοι έχετε την τάση να ζείτε το παραμύθι σας, αρνούμενοι να αντιμετωπίσετε την αλήθεια, όταν αυτή σας απογοητεύει. Επίσης, κεντρίζονται οι ανασφάλειές σας και σας εξωθούν σε υποχωρήσεις που, ενίοτε, είναι προσβλητικές για την προσωπικότητά σας. Κάποιοι, έχετε την τάση να απαρνείστε τα συναισθήματά σας από το φόβο της δέσμευσης.
Φαίνεται ότι μέσα στο 2018 θα γίνετε κοινωνοί μοιραίων γεγονότων, θα βιώσετε ακραία συναισθήματα και, τελικά, θα αναγκαστείτε να βρείτε το μέτρο σας, γεγονός που θα σας εξωθήσει σε αλλαγές καθοριστικής σημασίας, όχι μόνο για το άμεσο αλλά και για το απώτερο μέλλον, είτε αυτές αφορούν σε έναν οριστικό χωρισμό είτε σε έναν γάμο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Οι αναθεωρήσεις των επιλογών σας είναι επιβεβλημένες.
Χαρακτηριστικό του ζωδίου σας είναι η υπέρμετρη ευαισθησία, ο πλεονάζων ρομαντισμός και ο διάχυτος, ενίοτε και ανεξέλεγκτος, συναισθηματισμός. Φυσικό επακόλουθο είναι είτε να τα δίνετε όλα στον έρωτα με έναν χειμαρρώδη τρόπο, είτε να φοβάστε την πιθανότητα να πληγωθείτε και να «κλείνεστε» στους εαυτούς σας.
Ο Κρόνος από τον Αιγόκερω, ζώδιο των σχέσεών σας, θα προκαλέσει τα γεγονότα που θα σας αναγκάσουν να συνειδητοποιήσετε τα λάθη σας. Οι μεν θα καταλάβετε ότι πρέπει να είστε πιο συγκρατημένοι ενώ οι δε ότι δεν είναι δυνατόν να ευτυχήσετε χωρίς να «ανοίξετε» τις καρδιές σας. Να θυμάστε ότι αυτά που σήμερα σας αναστατώνουν ή σας απογοητεύουν είναι η αφετηρία για ριζικές αλλαγές που σας οδηγούν στο ποθούμενο σας...

ΛΕΩΝ: Καιρός να αντιμετωπίσετε τον αισθηματικό τομέα με περισσότερη σοβαρότητα, να οραματιστείτε το μέλλον σας στο πλευρό ενός ατόμου με το οποίο θα είστε σε θέση να μοιραστείτε τη καθημερινότητα, να νιώσετε τη θαλπωρή της συντροφικότητας.
Αν ανήκετε στους Λέοντες που επιμένουν στις εφήμερες σχέσεις μεγάλης έντασης, προετοιμαστείτε κατάλληλα γιατί το σύμπαν θα σας διδάξει το πόσο σημαντικό είναι να λειτουργήσετε υπέρ της αγάπης και κατά του εγώ.
Όσοι είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε, να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να λειτουργήσετε ως ενήλικες στην προσωπική σας ζωή, έχετε τα άστρα με το μέρος σας. Αν είστε ήδη δεσμευμένοι, θα σας δοθούν οι ευκαιρίες να αναζωπυρώσετε το πάθος σας ενώ αν θέλετε να απολέσετε την ελευθερία σας, θα δικαιωθείτε καθώς οι αποφάσεις σας είναι απολύτως συνυφασμένες με τις καρμικές σας επιταγές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Η ειμαρμένη σας, Κρόνος, βρίσκεται στον Αιγόκερω, το ζώδιο των ερώτων σας και σας φέρνει αντιμέτωπους με τις πράξεις σας.
Οι Παρθένοι που έχετε μπερδέψει το συμφέρον με την αγάπη, που φέρεστε αλαζονικά στο ταίρι σας, που θέλετε να τα ελέγχετε όλα, θα περάσετε δύσκολες στιγμές καθώς θα συμβούν τα γεγονότα που θα σας αναγκάσουν να κάνετε την αυτοκριτική σας και να αλλάξετε στάση προς τη ζωή.
Οι πιο συνετοί, αυτοί που ξέρετε να αγαπάτε, να δίνετε και να παίρνετε, που ξέρετε τι θέλετε, θα έχετε τη σημαντικότατη βοήθεια του Κρόνου καθώς, αν είστε αδέσμευτοι, θα γνωρίσετε τον άντρα ή τη γυναίκα της ζωής σας, αν είστε παντρεμένοι θα φτιάξετε οικογένεια ή θα αναβιώσετε το μήνα του μέλιτος κι αν είστε ανύπαντροι, σας εύχομαι καλά στέφανα...

ΖΥΓΟΣ:  Το Σύμπαν «συνωμοτεί» προκειμένου να σας αναγκάσει να εκφράσετε τα βαθύτερα των συναισθημάτων σας και να έχετε ένα ταίρι που θα σας εμπιστεύεται τις πιο μύχιες πλευρές του, τους πιο απόκρυφους φόβους του.
Αν ανήκετε στους αθεράπευτα επιπόλαιους, θα συμβούν τα μοιραία γεγονότα που θα σας αναγκάσουν να πέσετε απότομα στα βαθιά νερά των ευθυνών, με αποτέλεσμα να παραζαλιστείτε καθώς θα πρέπει να προβείτε σε καθοριστικές αλλαγές.
Οι πιο συνειδητοποιημένοι θα νιώσετε την ανάγκη για μία σχέση ουσίας, απόλυτης επικοινωνίας, ψυχικής – πνευματικής – σωματικής. Οι δεσμευμένοι θα προσπαθήσετε να καλύψετε τις αποστάσεις με το ταίρι σας και να στηρίξετε τη σχέση σας σε πιο γερές βάσεις. Οι αδέσμευτοι θα γίνετε πιο επιλεκτικοί καθώς βάζετε τον πήχη σας πιο ψηλά με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται...

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Μοιραίες εξελίξεις σας αναγκάσουν να πάρετε σημαντικές αποφάσεις ή σας εξωθούν στο να συνάψετε σχέσεις ζωής, οι οποίες θα αφήσουν το στίγμα τους.
Όσοι είχατε πέσει θύματα του υπέρμετρου συναισθηματισμού σας και ωραιοποιούσατε τις καταστάσεις, θα δείτε κατάματα τις αλήθειες και ναι μεν θα προσγειωθείτε απότομα αλλά –πολύ σύντομα- θα συμβούν τα γεγονότα που θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε ότι ένα τέλος είναι η αφετηρία για μια καινούργια αρχή...
Εσείς που έχετε δώσει το καλύτερό σας εαυτό για τη σχέση σας, που είστε προσγειωμένοι και προσπαθείτε να συντηρήσετε τον έρωτα στη σκληρή καθημερινότητα, θα αμειφθείτε πλουσιοπάροχα από το Σύμπαν.
Αν είστε αδέσμευτοι, έχετε τη τύχη με το μέρος σας, αρκεί να ψάχνετε για ένα υπαρκτό άτομο και όχι για μία τελειότητα που μόνο στη φαντασία σας υπάρχει...

ΤΟΞΟΤΗΣ: Τα μοιραία γεγονότα σας αποκαλύπτουν αυτά που ο έρωτας κάλυπτε. Αν ανήκετε στους ευφάνταστους Τοξότες που μόλις ερωτευθούν φτιάχνουν έναν θρόνο για το ταίρι τους, τον οποίο συντηρούν με τα δικά τους συναισθήματα, θα προσγειωθείτε πολύ απότομα καθώς οι Διδάσκαλοι - πλανήτες  θα σας καταδείξουν ότι οι σχέσεις πρέπει να στηρίζονται στην αμοιβαία ανταλλαγή. Θα σας αναγκάσουν να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να μην είστε θύματα των κολάκων.
Οι μακρόχρονες σχέσεις θα περάσουν τη κρίση τους αλλά, όσες στηρίζονται σε γερές βάσεις, θα αντέξουν. Αρκετά πιο τυχεροί θα είστε οι αδέσμευτοι καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις να χαρείτε τον έρωτα αλλά πρέπει να συγκρατείτε τον ενθουσιασμό σας καθώς έχετε την τάση να εμπλέκεστε σε περιπέτειες μεγάλης έντασης αλλά μικρής διάρκειας και, αν επενδύετε αλόγιστα τα συναισθήματά σας, μπορεί να προσγειωθείτε απότομα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Καλείστε να μάθετε το πόσο σημαντικό είναι το μέτρο! Το πάντρεμα της ερωτικής τρέλας και της σύνεσης που απαιτεί η συντήρηση μιας σχέσης στη καθημερινότητα.
Οι Αιγόκεροι που δεν μπορείτε να βγείτε από τους φαύλους κύκλους της κυκλοθυμίας σας, όσοι κολλάτε στην εικόνα και χάνετε την ουσία, θα γίνετε κοινωνοί γεγονότων  που θα σας εξωθήσουν στο να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να είστε πιο σταθεροί και ουσιαστικοί για να συντηρήσετε μια υγιή σχέση.
Αν είστε αντικειμενικοί, βλέπετε τη σχέση σας σαν μια ολότητα με τα προτερήματα και τα ελαττώματά της και τη συντηρείτε επειδή τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά, να θυμάστε ότι οι ουρανοί είναι δικοί σας κι αν είστε ανύπαντροι, να μάθετε το χορό του Ησαϊα! Οι αδέσμευτοι κατανικείστε την εσωστρέφειά σας και βγείτε στο κυνήγι με την πρόθεση να κάνετε μια σοβαρή σχέση και να αναλάβετε την ευθύνη της.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Βρίσκεστε σε κομβικό σημείο καθώς καλείστε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για την προσωπική σας ζωή.
Η ανάγκη σας να νιώθετε ελεύθεροι είναι τόσο μεγάλη ώστε, αρκετές φορές, σας εξωθεί στο να περνάτε στην απέναντι όχθη και να κάνετε ακραίους συμβιβασμούς, ιδιαίτερα όταν νομίζετε ότι έχετε στο πλευρό σας το «φιλαράκι» που είναι υπεράνω κοινωνικών προτύπων και δεσμεύσεων. Συντηρείτε δεσμούς που αντί να σας προάγουν, σας αδρανοποιούν. Τα γεγονότα θα σας υποδείξουν ότι αυτές οι σχέσεις είναι καταδικασμένες και όσο πιο γρήγορα τις τελειώσετε τόσο λιγότερο θα πονέσετε.
Όσοι συντηρείτε μία σχέση αγάπης που σας κάνει δημιουργικούς και χαρούμενους, δεν έχετε να φοβάστε τίποτε, αρκεί να θυμάστε ότι πρέπει καθημερινά να την τροφοδοτείτε και ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Οι αδέσμευτοι πρέπει να κατανικήσετε τον φόβο ότι η σχέση θα σας απορροφήσει και να μπείτε στη δράση, προκειμένου να αξιοποιήσετε τις μοιραία συναπαντήματα που εγκυμονούν οι εκλείψεις στον άξονά σας.

ΙΧΘΥΕΣ: Ξαφνικά και αναπάντεχα αλλάζουν τα πράγματα στον αισθηματικό σας τομέα!
Αν, εδώ και αρκετό καιρό, νιώθατε άβολα στη σχέση σας, είχατε την υπόνοια ότι θα ήταν προτιμότερο να δώσετε ένα τέλος αλλά σας λείπει το κουράγιο λόγω ανασφαλειών, θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, οι οποίες θα σας απογοητεύσουν.

Οι Ιχθύες που συντηρείτε υγιείς σχέσεις, θα αναζωπυρώσετε το πάθος σας και θα ανανεωθείτε. Οι πιο τυχεροί είστε οι αδέσμευτοι καθώς θα κεραυνοβοληθείτε, θα παθιαστείτε και θα απολαύσετε τον έρωτα με τον τρόπο που εσείς θέλετε. Αν μέσα σ’ αυτή τη σωματική και ψυχική υπερδιέγερση επιτρέψετε και στο μυαλό σας να συμμετέχει, σας περιμένουν πολύ καλές εξελίξεις ενώ δεν αποκλείεται ο γάμος, μιας και είναι πολύ πιθανό να γνωρίσετε τον άντρα ή τη γυναίκα της ζωής σας!

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Αυτό το κείμενό μου έχει εκδοθεί για πρώτη φορά στο αστρολογικό περιοδικό AstraStyle μηνός Φεβρουαρίου 2018.