Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Σμάρω Σωτηράκη
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα


Τα πρώτα βήματα της Σμάρως Σωτηράκη στην ατραπό της Αστρολογίας άρχισαν το 1982 όταν απεφάσισε να τη σπουδάσει. Από τότε άλλαξε η ζωή της καθώς συνειδητοποίησε ότι ο «λόγος των άστρων» είναι μία τέλεια γλώσσα όχι μόνο για την πρόβλεψη και άρα αρωγός μας στο να πάρουμε σωστές αποφάσεις για τη ζωή μας αλλά, κυρίως, για την αυτογνωσία και την έρευνά μας στο μείζον υπαρξιακό ερώτημα «από πού έρχομαι, ποιος είμαι, τι κάνω εδώ, ποιος είναι ο προορισμός μου».
Το 1991 απεφάσισε να εγκαταλείψει τη μέχρι τότε καριέρα της σε πολυεθνική εταιρεία και να αφοσιωθεί εξ’ ολοκλήρου στην αστρολογία όχι μόνο ως αιώνια σπουδάστριά της όπως αγαπάει να είναι αλλά και ως επαγγελματίας αστρολόγος.

Στα 29 χρόνια καριέρας της, η Σμάρω Σωτηράκη έχει να επιδείξει ένα πλήθος αξιόλογων συνεργασιών, δραστηριοτήτων, προσωπικών πρωτοβουλιών, έρευνας, μελέτης και διδασκαλίας στο χώρο της αστρολογίας.

Συνεργασία με τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας: ΕΤ1 (επιμέλεια και παρουσίαση αστρολογικής στήλης στην καθημερινή εκπομπή «καλημέρα με χαμόγελο»), STAR CHANNEL (επιμέλεια και παρουσίαση αστρολογικής στήλης στην καθημερινή εκπομπή «μέσα σε όλα»), ALPHA TV (συγγραφή των κειμένων για τα βίντεο της τηλεοπτικής εκπομπής Stars System, όπου είχε τακτική παρουσία), Epsilon TV (επιμέλεια και παρουσίαση αστρολογικής στήλης στις εκπομπές "NaMaSte" καθημερινά και "Επιτέλους Σ/Κ" Σαββατοκύριακα), ΑΝΤ1 (επιμέλεια και παρουσίαση αστρολογικής στήλης στην καθημερινή, καλοκαιρινή εκπομπή «καλοκαίρι μαζί στις 10») και ως καλεσμένη σε πολλές εκπομπές σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Πολύχρονη συνεργασία με πολλά γνωστά περιοδικά στην Ελλάδα (TV Ζάπινγκ, Marie Claire, Άστρα & Όραμα, κλπ) και στην Κύπρο (Σελίδες, TV Mania, Όμικρον Άντρας, taste, Super Kid, Όμικρον), όπου έχει συγγράψει και επιμεληθεί εκτός των μονίμων αστρολογικών στηλών τους και ένα πλήθος άρθρων και βιβλίων, κάποια εκ των οποίων απετέλεσαν σταθμούς, όπως τον  τρίτομο οδηγό μάθησης της αστρολογίας «αστρολογία από το Α έως το Ω» για το περιοδικό TV ΖΑΠΙΝΓΚ και το βιβλίο τσέπης ερωτικής αστρολογίας «σεξ, ψέματα και κάρμα» για το περιοδικό «ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ».

Η παρουσία της είναι αισθητή εδώ και μία δεκαετία και στο διαδίκτυο. Τώρα συνεργάζεται με το αστρολογικό site «e-zwdia.gr», όπου υπογράφει πλήθος άρθρων, μόνιμων στηλών και διαδικτυακών εκπομπών. Επίσης, αναρτά συχνά άρθρα της στο προσωπικό της blog «smarosotiraki.blogspot.gr».

Είχε αναλάβει την επιστημονική επιμέλεια των τόμων της πρώτης  αστρολογικής εγκυκλοπαίδειας «Μαθήματα Σύγχρονης Αστρολογίας», στην οποία είχε συγγράψει ένα μεγάλο μέρος των τόμων της.

Τα βιβλία της είναι: «2012: Αλήθειες και ψέματα», και «Τα Aστρολογικά Mονοπάτια του Έρωτα», των εκδόσεων IntroBooks.

Η συμβουλευτική είναι το ατού της Σμάρως Σωτηράκη στα προσωπικά της ραντεβού, στα οποία εφαρμόζει τη συνθετική μέθοδο της Ψυχολογικής Αστρολογίας, αξιοποιώντας τη μελέτη της στα δύο αντικείμενα που λατρεύει, την αστρολογία και την ψυχολογία. 

Η αγαπημένη της δραστηριότητα στον χώρο είναι η διδασκαλία της αστρολογίας καθώς –όπως λέει- νιώθει την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσει όχι μόνο τη γνώση της αλλά, κυρίως, την εμπειρία που έχει κομίσει από τους χιλιάδες αστρολογικούς χάρτες που έχει αναλύσει. Λατρεύει να διδάσκει τα αρχέτυπα και τα σύμβολα, επιθυμεί να γίνει κατανοητό ότι η αστρολογία είναι ένα τέλειο σύστημα αυτογνωσίας.

Σήμερα απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών της στο αντικείμενο της διδασκαλίας, βλέποντας πλέον τους μαθητές και τις μαθήτριές της να είναι καταξιωμένοι αστρολόγοι, έχοντας στήλες σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε περιοδικά και σε αστρολογικούς ιστούς του διαδικτύου.

Η αστρολογία που την αντιπροσωπεύει είναι εκείνη που εξυμνεί τον άνθρωπο και άρα τον αστρολογικό του χάρτη χωρίς να διαχωρίζει τα επί μέρους στοιχεία του σε ευεργετικά ή κακεργετικά, η αστρολογία που δοξάζει την ανάγκη μας για ψυχική εξέλιξη και για πνευματική ανέλιξη.