Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
12 - 18 Φεβρουαρίου 2018
Έκλειψη Ηλίου Στον Υδροχόο


Ερωτική εβδομάδα! Από τη μια γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο, προστάτη των ερωτευμένων ενώ από την άλλη κορυφώνεται το γλέντι της αποκριάς και έχουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ευκαιρία να το ρίξουμε έξω αλλά κάθε μας κίνηση πρέπει να είναι προσεκτική καθώς έχουμε και μία ηλιακή έκλειψη που καθορίζει το αστρολογικό σκηνικό και συμβάλλει στις εξελίξεις.

Την Πέμπτη, αργά το βράδυ, ο Ήλιος θα κρυφτεί εν μέρει (μιας και είναι μερική η έκλειψη) από τη Σελήνη στις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου. Την ίδια στιγμή θα βρίσκεται κοντά τους και ο Ερμής. Όλο αυτό το σχήμα με τα Φώτα (Ήλιο, Σελήνη) και τον Ερμή θα σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό που είναι ο κυβερνήτης του Υδροχόου και βρίσκεται στον Κριό. Απρόβλεπτη, επαναστατική έκλειψη που έχει σαν σκοπό της την αφύπνιση των συνειδήσεών μας. Το μήνυμά της είναι μεταμορφωτικό, μας καλεί να αποποιηθούμε τις παγιωμένες αντιλήψεις και συνήθειες. Μας προτρέπει να υιοθετήσουμε το νέο μοντέλο σκέψης, ένα πιο συμβατό προς την εποχή τρόπο ζωής.

Σε προσωπικό επίπεδο θα αξιοποιήσουμε την έκλειψη αν καταφέρουμε να δώσουμε τέλος σε καταστάσεις που μας δεσμεύουν και μας κρατούν πίσω καθώς είναι προϊόντα των εξαρτήσεών μας, των ανασφαλειών και των φόβων μας. Θάρρος χρειάζεται αυτή η έκλειψη! Θάρρος, αλήθεια και γενναιότητα και τότε…. Τότε θα λάμψει το Φως και θα νιώσουμε καλύτερα, θα βρούμε τη δύναμη να παλέψουμε για την ευτυχία μας…

Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο που θα σχηματιστεί με ακρίβεια την Παρασκευή, θα μας εξωθήσει στο να σκεφτούμε πιο σοβαρά και συνετά για την προσωπική μας ζωή καθώς επίσης και για τη διαχείριση των οικονομικών μας.

Της προσοχής μας χρήζει το τετράγωνο του Άρη και του Ποσειδώνα που πραγματοποιείται με ακρίβεια το Σάββατο και δημιουργεί την τάση για αδυναμία, για εξάντληση, σωματική και ψυχική κατάπτωση. Οι συναισθηματικές υπερδιεγέρσεις που εγκυμονεί μπορεί να μας εξωθήσουν σε συμπεριφορές παρεξηγήσιμες γι αυτό, θα ήταν καλό, να προσέχουμε.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα έχουμε δύο πλανητικές μετακινήσεις. Ο Ερμής περνάει στους Ιχθύς όπου θα παραμείνει μέχρι τις 6 Μαρτίου, διάστημα στο οποίο θα μας εξωθεί στο να σκεφτόμαστε με το συναίσθημα και όχι με το μυαλό. Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να ασκούμε τη βούλησή μας για να εξασκούμε το μυαλό μας, αλλιώς τα λάθη θα γίνουν τρόπος ζωής…


Ο Ήλιος θα περάσει στους Ιχθύς όπου θα παραμείνει μέχρι τις 20 Μαρτίου για να κλείσει ένας κύκλος στο ζωδιακό, να τακτοποιήσουμε τα συναισθήματά μας, να κατασταλάξουμε, να μετατρέψουμε τα τεκταινόμενα σε εμπειρίες και να προετοιμαστούμε για τον καινούργιο κύκλο που θα αρχίσει με την εαρινή ισημερία.


Σμάρω Σωτηράκη