Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
19 - 25 Νοεμβρίου 2018
Πανσέληνος Στον Άξονα Τοξότη - Διδύμων



Αυτή η εβδομάδα στιγματίζεται από την Πανσέληνο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη πρώτη μοίρα του άξονα Τοξότη – Διδύμων την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου, νωρίς το πρωί. Συγκεκριμένα, ο Ήλιος περνάει στον Τοξότη την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου και πριν καλά – καλά συνειδητοποιήσουμε ότι οι ενέργειες αλλάζουν στο πιο αλέγκρο τους, σχηματίζεται η Πανσέληνος με έντονα τα στοιχεία του Άρη και του Δία καθώς τα Φώτα (Ήλιος – Σελήνη) συγκλίνουν προς μία σύνοδο με τον Δία, ο οποίος κατά την Πανσέληνο θα βρίσκεται στις 3 μοίρες του Τοξότη και –παράλληλα- όλο αυτό το σχήμα θα πραγματοποιεί τετράγωνο με τον Άρη που κατά την Πανσέληνο θα βρίσκεται στις 4 μοίρες των Ιχθύων.

Το σχήμα της Πανσελήνου ενέχει το στοιχείο της υπερβολής. Υπερβολή στην ταχύτητα που μπορεί να προκαλέσει λάθη όχι μόνο στην οδήγηση αλλά και στην προσπάθειά μας να κάνουμε κάτι σημαντικό καθώς μπορεί να μην οργανώσουμε σωστά τις κινήσεις μας, να παρασυρθούμε από παρορμήσεις και τελικά να βρεθούμε εκτεθειμένοι. Υπερβολή στον τρόπο που θα αντιδρούμε στις καταστάσεις, έχοντας την τάση να μετατρέπουμε την τρίχα σε τριχιά. Υπερβολή σε αυτά που θα λέμε, έμπλεοι υπεραισιοδοξίας και με την τάση να χάνουμε το μέτρο. Υπερβολή σε όλα που χρήζει άσκηση βούλησης και προσπάθειας να βάζουμε το μυαλό μας σε ακατάπαυστη και δημιουργική λειτουργία.

Μία ακόμη παγίδα που πρέπει να αποφύγουμε, επιστρατεύοντας τη σύνεση και τη λογική μας, είναι η νευρικότητα που μπορεί να δημιουργήσει αυτή η Πανσέληνος καθώς επίσης και ο υποκειμενισμός. Ο συνδυασμός της υπερβολής, της νευρικότητας και του υποκειμενισμού μπορεί να αποβεί πολύ βλαπτικός για τις σχέσεις μας, τόσο τις προσωπικές όσο και τις επαγγελματικές, αν δεν προσπαθούμε να ασκούμε έλεγχο στις συναισθηματικές μας υπερχειλίσεις, αν παρασυρόμαστε από την ευθιξία μας κι αν –εν τέλει- έχουμε το ζωνάρι μας λυμένο για καβγά. Ας προσέχουμε για να έχουμε κι ας μετράμε ως το δέκα… εκατό… χίλια… μέχρι να απαντήσουμε. Ας θυμόμαστε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η σιωπή είναι χρυσός…



Σμάρω Σωτηράκη