Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ολική έκλειψη Ηλίου 11/7/2010: Τα θεμέλια τρίζουν...

(artist:   Kosmas Damian Asam)

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010 πραγματοποιείται η ολική Ηλιακή έκλειψη στις 19,24 μοίρες του Καρκίνου, στις 10:33 μμ ώρα Ελλάδας.
Οι αστρολογικές υπερδυνάμεις Κρόνος (από το Ζυγό), Πλούτωνας (από τον Αιγόκερω), Δίας και Ουρανός (από τον Κριό) πραγματοποιούν ένα θεαματικό Ταυ τετράγωνο εξαιρετικής σκληρότητας.
Η πρόσφατη Σεληνιακή έκλειψη (26/6/2010) σε σύνοδο με τον Πλούτωνα που μετέτρεψε το σκληρό Ταύ τετράγωνο σε σκληρότατο μεγάλο σταυρό, ισχύει ακόμη.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται η ολική ηλιακή έκλειψη για να ενισχύσει τις επιδράσεις τους και να δημιουργήσει ένα σκηνικό που θα το ζήλευε κάθε αξιοπρεπής σκηνοθέτης ταινιών τρόμου.

Η ανθρωπότητα περνάει σταδιακά σε άλλα επίπεδα συνειδητότητας και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα έρθει αρκετές φορές αντιμέτωπη με τα λάθη της. Μόνο αν δει τις συνέπειες των επιλογών της θα έχει το ερέθισμα να πάρει το μάθημά της και να αποκτήσει επίγνωση.
Ο καθένας από εμάς - το κάθε κύτταρο της ανθρωπότητας- πρέπει να σκέφτεται ότι η κάθε του πράξη αποτελεί την αιτία για ένα άλλο γεγονός και ούτω καθ' εξής καθώς τα πάντα υπόκεινται στο νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος.
Όπως καταλαβαίνετε και μόνο ο τρόπος που έχουμε συμπεριφερθεί στον πλανήτη είναι η αιτία για να αναμένουμε σκληρές συνέπειες. Η πραγματική δύναμη δεν είναι ο άνθρωπος, όπως αλλαζονικά πιστεύουν κάποιοι αλλά η Φύση. Τώρα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της Φύσης. Οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει εδώ και κάποιους μήνες και φυσάνε ανεξέλεγκτοι οι "άνεμοι" που προκαλούν οι ασυνείδητες ενέργειές μας...

Αναμένονται σεισμοί, ατυχήματα, οι εκρήξεις ηφαιστείων είναι στη σφαίρα του πιθανού ενώ τα "περίεργα" εώς ακραία καιρικά φαινόμενα μπορεί να μας κάνουν να κοιτάμε (επιτέλους) τον ουρανό...
Και τι να πω για τη διεθνή οικονομία και τις συνέπειες που θα επιφέρει στη διεθνή πολιτική σκηνή, για τα συμφέροντα που παίζονται σε βάρος των λαών και για τη δικτατορία του χρήματος.

Το ωροσκόπιο της έκλειψης βγαλμένο με τις γεωγραφικές συντεταγμένες της Αθήνας, έχει ωροσκόπο Υδροχόο με τον Ποσειδώνα να βρίσκεται πολύ κοντά του. Οι εξαπατήσεις και οι αυταπάτες θα γίνουν τρόπος ζωής γι αυτό μην πιστεύετε αυτά που σας λένε, ιδιαίτερα αν είναι για το "συμφέρον" της Ελλάδας και ακόμη περισσότερο αν ξεστομίζονται από τους πολιτικούς μας. Καλού - κακού ερευνάτε τας γραφάς!
Σε περίπρωση που δεν έχετε βαρεθεί να ακούτε σκάνδαλα, τεντώστε τα αυτιά σας γιατί οι αποκαλύψεις θα είναι καταιγιστικές.
Η αντίθεση του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη ενισχύει τις προσπάθειες που γίνονται να μας βάλουν σε μία εικονική πραγματικότητα χωρίς οικονομική κρίση και με ψυχική ηρεμία αλλά επειδή η πραγματικότητα είναι σκληρή, πρέπει να προσέχουμε την απότομη προσγείωση γιατί θα μας συντρίψει.

Ο Άρης και ο Κρόνος στον έβδομο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης (κυβερνήτες του δευτέρου και του ενδέκατου οίκου) δηλώνουν ότι οι "σύμμαχοί" μας και όσοι κάθονται στην απέναντι θέση του τραπεζιού, όπως ΔΝΤ κλπ, μπορούν και θέλουν να γίνουν ακόμη πιο σκληροί απέναντί μας.

Ο Ουρανός και ο Δίας στον πρώτο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης δηλώνουν απερίφραστα ότι αν θέλουμε δικαιοσύνη πρέπει να δράσουμε δυναμικά, να αφυπνιστούμε, να γίνουμε όχι μόνο πιο συνειδητοί πολίτες αλλά και πιο διευρυμένοι συνειδησιακά άνθρωποι.

Ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται στον Καρκίνο στον πέμπτο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης, όπως αυτή εστιάζεται στην Ελλάδα! Εδώ θέλων να επισημάνω ότι υπάρχει μια παγίδα. Ο πέμπτος οίκος ακούγεται ανάλαφρος καθώς είναι συνδυασμένος με ωραία πράγματα (διασκέδαση, ψυχαγωγία, τέχνες) αλλά χρειάζεται μια πιο βαθειά ανάλυση για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει.
Ο πέμπτος οίκος είναι ο πυρήνας. Η καρδιά, το κέντρο του θέματος που εξετάζουμε. Επίσης ταυτίζεται με τη δημιουργικότητα και την ακτινοβολία που έχει ένας άνθρωπος ή ακόμη και μία χώρα. Ο πέμπτος οίκος ταυτίζεται με το ζώδιο του Λέοντα, το οποίο κυβερνάται από τον Ήλιο. Ανιλαμβάνεστε τώρα τι σημαίνει να "σβήνει" ο Ήλιος μέσα στον οίκο που κυβερνά; Είναι σαν να "καίγεται" ο πυρήνας, σαν να "χάνεται" το κέντρο. Το ωροσκόπιο της έκλειψης βγαλμένο με συντεταγμένες Αθήνας, δείχνει ότι χάνουμε το κέντρο μας κι αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό απ' όλα τα άλλα. Αυτό πρέπει να προσέξουμε περισσότερο. Η διάθεση για δημιουργία και η χαρά της ζωής καταλύονται. Χάνουμε την ακτινοβολία μας και η εικόνα μας γίνεται από σκοτεινή έως ανύπαρκτη.
Εδώ πρέπει να σταματήσουμε, να αφουγκραστούμε ο καθένας τη δική του εσωτερική φωνή και να αντιδράσουμε. Πρέπει να βρούμε τον έλληνα που δίδασκε χαρά και διάθεση για ζωή, τον Ζορμπά που θαύμαζε όλη η ανθρωπότητα γιατί ακτινοβολούσε την ελληνική ομορφιά, ανθρωπιά, δύναμη, χαρά και λάμψη!
Σκεφτείτε ότι ίσως αυτή η απίστευτη οικονομική κρίση, τις συνέπειες της οποίας θα δούμε μέσα στους επόμενους μήνες, είναι ένα σκληρό μάθημα για να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη μας και να έθρουμε πάλι στο κέντρο μας. Η Σελήνη που αντιπροσωπεύει τον λαό σκιάζει τον Ήλιο στον πέμπτο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης.
Το κλειδί είναι να βρούμε ο καθένας ξεχωριστά το κέντρο του και να γίνουμε ένας λαός αντάξιος του Ηλιακού φωτός.

Σμάρω Σωτηράκη