Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

«ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ» - Μια ιστορία από καρδιάς

Μια καλοκαιρινή βραδιά σε μια παραλία με τα ποτήρια στο χέρι και τους μεζέδες στο τραπέζι ο Μιχάλης (Ντζιβανάκης) σκέφτηκε ότι θα ήταν πολύ όμορφη ιδέα αν καθιερώναμε το 2012 ως χρονιά της αστρολογίας. Η ιδέα φαίνεται ότι έφθασε στα φεγγάρια της παρέας που άλλαξαν διάθεση και από απλοί εύθυμοι συνδαιτυμόνες μετατράπηκαν σε ενθουσιώδεις υποστηρικτές της ιδέας και πολύ εύθυμοι συνεργάτες…

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά με αποτέλεσμα να βρεθούμε πάλι με τα ποτήρια στο χέρι σε ένα μεζεδοπωλείο αλλά αυτή τη φορά πολλοί και καλοί συνάδελφοι; φίλοι; ερασιτέχνες; επαγγελματίες αστρολόγοι; Στο τέλος αποδείχτηκε ότι οι ταμπέλες δεν είχαν καμία σημασία. Μας ένωνε μόνο τούτο: η Αγάπη μας για την αστρολογία….
Η ιδέα αναπτύχθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες, το κέφι δεν χανόταν ακόμη κι όταν υπήρχαν αντιρρήσεις και καθώς ο ενθουσιασμός παρέμενε αμείωτος, ορίσαμε την επόμενη συνάντηση και μετά την επόμενη…
Το σκηνικό ήταν το ιδανικό για να μας απογειώσει: καλοκαιρινές βραδιές στους κήπους με οικοδέσποινες εναλλάξ τη Βάσια (Κόντη) κι εμένα – Λιονταρίνες εξ΄ επαγγέλματος και υπέεεεροχη παρέα που κάθε φορά «κόλλαγε» όλο και περισσότερο καθώς μας ένωνε ακατάλυτα (όπως καταδεικνύουν τα γεγονότα) ο κοινός στόχος να γίνει επιτέλους κάτι σημαντικό για την ελληνική αστρολογία.

Ο Ουρανός στις πρώτες μοίρες του Κριού είχε κάνει το θαύμα του: πάνω που νομίζαμε ότι έχουμε φθάσει στο κρεσέντο του ενθουσιασμού, ανακαλύπταμε ότι μπορούσαμε να γίνουμε πιο ενθουσιώδεις. Σε οποιοδήποτε μιλούσαμε για τα σχέδιά μας, τον μετατρέπαμε σε φαν – έτοιμο όχι μόνο να υποστηρίξει αλλά και να μεταλαμπαδεύσει την ιδέα μας.
Πρώτος μεγάλος στόχος ένα συνέδριο όχι μόνο αντάξιο των μεγάλων διοργανώσεων του εξωτερικού αλλά ίσως και καλύτερο αφού εμείς ξέρουμε ότι έχουμε καταρτισμένους εραστές της αστρολογίας (επαγγελματίες και μη) που είναι και ικανοί και με πρωτότυπες ιδέες και με παιδεία. Νιώθουμε ότι ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει και πάλι ο ομφαλός της γης αστρολογικά και θέλουμε να κάνουμε μια σπουδαία αρχή για να το αποδείξουμε. Τα θέματα του συνεδρίου μας είναι ένα κι ένα, ειδικά μελετημένα για να ικανοποιήσουν τους πάντες (από τους ανθρώπους που απλά διαβάζουν κάποια αστρολογικά άρθρα στα περιοδικά μέχρι αυτούς που θα μπορούσαν να πάρουν μεταπτυχιακό στην αστρολογία).
Ο Ουρανός απόλυτα ευχαριστημένος από τη διαγωγή μας, έστελνε τεράστια κύματα έμπνευσης, ευλογούσε το ομαδικό πνεύμα και είχε αναλάβει να μας ενώσει, να μας κάνει μια οικογένεια μέσα σε ένα σύλλογο…
….Το καταλάβαμε όταν όλοι οι Ουρανόπληκτοι μεν, Ποσειδωνιασμένοι δε συνειδητοποιήσαμε ότι δεν αρκεί μόνο η Αγάπη κι ο ρομαντισμός για να διοργανώσουμε το συνέδριό μας αλλά πρέπει να είμαστε κάτι. Τι; ΣΥΛΛΟΓΟΣ!!! 

«ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ» είπε ο Υδροχόος με τις μεγάλες ποσότητες Ποσειδώνα – συναισθηματικός ακτιβιστής Γιάννης (Ριζόπουλος) και η ατάκα που σε οποιαδήποτε Κρόνια παρέα θα ήταν απλά δύο λέξεις, στη δική μας έγινε όνομα. Είχαμε σύμπνοια, ομόνοια, ενότητα, Ποσειδώνα, Ουρανό και όνομα! Ο Σύλλογος ήταν πλέον θέμα διαδικαστικό.
…Οι υπογραφές έπεσαν στο σπίτι μου στις 6 Οκτωβρίου παρουσία δικηγόρου και πιστεύω ότι αυτή η μέρα θα είναι για όλους μας μια πολύ μεγάλη γιορτή.
Κι εδώ δεν έχουμε μια μικρή ιστορία με happy end αλλά μια μεγάλη αρχή για τα ελληνικά αστρολογικά δεδομένα καθώς διοργανώνουμε ένα συνέδριο ενώ, ταυτόχρονα, αυγατίζουμε καθώς είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που θέλουν να συγχρονιστούν και  να συγχρωτιστούν μαζί μας κι η χαρά μας μεγαλώνει μαζί με την παρέα μας; μέλη μας; οικογένειά μας; 

Η αρχή έγινε. Από εδώ και μπρος θα μιλήσει το έργο μας αλλά είμαι απόλυτα σίγουρη ότι θα έχει πολλά και υπέροχα να μας πει γιατί αυτά που με κάνουν να ερωτεύομαι κάθε μέρα όλο και περισσότερο αυτήν την προσπάθεια είναι:
Έχουμε φτιάξει ένα καθαρό καταστατικό που χωράει όλους τους καλούς. Όσους ξέρουν να σέβονται το συνάδελφό τους και να τον αποδέχονται χωρίς να ενίστανται στη διαφορετικότητά του και χωρίς να προσβάλλουν τα όριά του (ο Κρόνος στην καλύτερή του εκδοχή – λέγε με Ζυγό).
Δεν υπάρχει κανένας από εμάς που να νιώθει ανώτερος από οποιοδήποτε άλλο. Αντίθετα όλοι είμαστε απόλυτα ίσοι, η ψήφος μας μετράει το ίδιο και κάνει ο καθένας το καλύτερο που μπορεί (Η Σελήνη μου στον Υδροχόο αναπνέει κανονικά).
Δεν υπάρχει πρόεδρος – αρχηγός. Υπάρχει τυπικά μια επιτροπή, η οποία όταν πρόκειται να συνεδριάσει καλεί όλα τα μέλη της να λάβουν μέρος. Η πρωτοτυπία μας είναι ότι τα μέλη δεν παρακολουθούν απλά. Αντίθετα συναποφασίσουν και έχουν δικαίωμα ψήφου (Ο Ουρανός μου παραληρεί).
Η κίνησή μας στηρίζεται στο ρομαντισμό, στην αγάπη μας για την αστρολογία, στην ιδεολογία, στη μεταλαμπάδευση του ενθουσιασμού, στη δύναμη της συνένωσης και όχι στο να αποκτηθούν υλικοί στόχοι. Τρέφεται μόνο από εμάς τους ίδιους και την προσωπική μας εργασία, υποστηρίζεται από τα μέλη και δεν ανήκει σε χρηματοδότες και συμφέροντα (Ποσειδώνας – Πλούτωνας = 1 – 0).
Αντιρρήσεις μεταξύ των μελών υπάρχουν μόνο για να εντείνουν τη δημιουργικότητα. Ο ανταγωνισμός δεν χωράει ανάμεσά μας. Και πώς να χωρέσει άλλωστε αφού το είπαμε: σε αυτό το σύλλογο δεν υπάρχουν αρχηγοί. Όλοι μας είμαστε ξεχωριστοί (και έτσι κρατάμε σε καταστολή τον Άρη στο Λέοντα που μας θέλει βασιλιάδες).

Προσωπικά νιώθω υπερήφανη που είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου «ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ», πιστεύω ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε καταπληκτικά πράγματα και θα χαρώ πολύ να σας δω όλους στο πρώτο μας συνέδριο στο Δαίς που –να είστε σίγουροι- θα αποτελέσει σταθμό στην ιστορία της ελληνικής αστρολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο πατήστε εδώ          

Σμάρω Σωτηράκη