Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Νέα Σελήνη 30/1/2014 στον Υδροχόο


Απόψε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στις 23:39 ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο. 
Κάθε φορά που έχουμε Νέα Σελήνη ελκύονται και απελευθερώνονται πολύ δυνατές ενέργειες που οφείλονται στη συνάντηση των δύο θεμελιωδών Κοσμικών Αρχών: του Ήλιου (αρσενική Αρχή) και της Σελήνης (θηλυκή Αρχή). Αυτές οι εξαιρετικά δυνατές ενέργειες σηματοδοτούν την απαρχή μιας περιόδου που επιτρέπει δυναμικότερα ξεκινήματα και στην οποία καλό είναι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να προωθήσουμε σχέδια και υποθέσεις.


Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στον Υδροχόο και σχηματίζει μία σημαντικότατη όψη εξαγώνου με τον Ουρανό. Αυτή η όψη είναι αξιοσημείωτη επειδή τα Φώτα (Ήλιος και Σελήνη) βρίσκονται στο ζώδιο που κυβερνά ο Ουρανός και "χρωματίζονται" από τις ιδιότητές του.

Το σύνθημα της Νέας Σελήνης είναι "αφύπνιση εδώ και τώρα" καθώς μας καλεί να αξιοποιήσουμε τις θετικότατες Ουράνιες επιδράσεις για να εκφράσουμε τις ιδιότητες του ανατρεπτικού πλανήτη. Επανάσταση συνειδήσεων, δηλαδή προσπάθεια να εξατομικευτούμε, να διευρύνουμε στην αντιληπτική μας ικανότητα, να διευρύνουμε τη συνειδητότητά μας, να είμαστε σε επαφή με το κέντρο μας, να είμαστε συνειδητές ατομικότητες και όχι μια άμορφη μάζα. Τότε και μόνο τότε, θα είμαστε σε θέση να συμβάλουμε στην αναβίβαση της ανθρωπότητας, να βάλουμε το λιθαράκι μας για ένα καλύτερο αύριο, να εκφράσουμε τις ιδιότητες του Υδροχόου και του κυβερνήτη του Ουρανό με τον πιο θετικό τρόπο. 


Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στον Ζυγό σε απόλυτη σύνοδο με τον Άρη. Αντιλαμβάνομαι ότι σας βάζω σε πιο βαθειά νερά της αστρολογίας αλλά θέλω οπωσδήποτε να σας καταθέσω τις σκέψεις μου και δεν αντέχω να μη σας πω ότι ο εσωτερικός κυβερνήτης του Ζυγού είναι και πάλι ο Ουρανός! Σκοπός του Ζυγού είναι η σύνθεσηυφαίνει νήματα σχέσεων και δημιουργεί ένα ευαίσθητο δίχτυ εννοιών. 

Ωστόσο, μέσα από το στάδιο του Ζυγού στη μυητική ατροπό, ο άνθρωπος πρέπει να διαφοροποιείται - εσωτερικός κυβερνήτης Ουρανός, να ορίζει το πλαίσιο της ύπαρξής του - Κρόνος σε έξαρση στον Ζυγό, να κάνει την ανατροπή του - Ουρανός, να συντρίβει τα προσχήματα και να καταστρέφει τους παλιούς θεσμούς - Ουρανός ώστε να συνθέτει με κάθε τι καινούργιο και ουσιαστικό, βασισμένο στην ατομική συνείδηση και όχι στην άλογη μαζικοποίηση.

Ο Άρης σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο προτρέπει σε άμεση δράση και απαιτεί να φέρουμε στο παρόν αυτά που σκεπτόμαστε, προγραμματίζουμε, θα θέλαμε να πετύχουμε. Η προσπάθεια ανταμείβεται...

Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, η αντίθεσή τους με τον
Δία και η συμπλήρωση του ταυ τετραγώνου με κορυφή (και πάλι) τον Ουρανό νομίζω ότι αξίζει να μας προβληματίσει ή να μας βάλει όλους στη διαδικασία να διαλογιστούμε επί του σχήματος. Πόσο μάλλον όταν η Αφροδίτη αποτελεί τον κυβερνήτη του ωροσκόπου της Νέας Σελήνης με συντεταγμένες Αθήνας. Μήπως έχουμε άλλη μία προτροπή;;; Λέω: μήπως;;;


Σε ότι αφορά της επιδράσεις της Νέας Σελήνης στην καθημερινότητά μας, θα έλεγα ότι εξυπηρετεί τη δράση, τις προσπάθειες για κάτι καινούργιο, την αστρολογία, την ψυχολογία, την ανάγκη μας για αυτοβελτίωση, για μάθηση, για ανάπτυξη του ιδεολογικού μας υποβάθρου, για πνευματική εξύψωση. Σημειωτέον ότι εγκυμονεί ξεκαθαρίσματα που για πολλούς θα αποτελέσουν μια ευχάριστη έκπληξη ενώ για άλλους μπορεί να είναι από δύσπεπτα έως λόγος για να επισκεφτούν ψυχολόγο αλλά, τελικά, θα αποδειχθούν και πάλι ευεργετικά.


Το ταυ τετράγωνο με πρωταγωνιστή την Αφροδίτη ως προσωπικό πλανήτη και άρα ως εκφραστή των ενεργειών σε προσωπικό επίπεδο, θα αποτελέσει την ηφαιστειακή έκρηξη για πολλές σχέσεις καθώς άλλες θα καταπλακωθούν από το μάγμα των συναισθημάτων ενώ άλλες θα αξιοποιήσουν το μάγμα ως γόνιμο και σπάνιο έδαφος για να καλλιεργήσουν την σπορά που θα τους αποφέρει καρπούς για το νέκταρ της ζωής τους.

Εργασιακό, δημόσια υγεία, παιδεία, μεταφορές στο στόχαστρο. Φαίνεται ότι αυτοί που μας κυβερνούν (τράπεζες, οικονομικά συμφέροντα και φασισμός του πλουτισμού) έχουν σαν στόχο τους το χειρότερο που γι αυτούς είναι μάλλον καλύτερο από το κακό...
Παράλληλα, οι αποφάσεις που θα παρθούν σε ότι αφορά την κατακρεουργημένη ή μάλλον -διορθώνω- ανύπαρκτη οικονομία μας, μάλλον θα είναι ιδιαζόντως σκληρές για τον μέσο άνθρωπο, πιεστικές, πέρα από κάθε λογική και δημοκρατική ευταξία. Βεβαίως πάντα μπαίνει το ερώτημα; μήπως μας κυβερνά ακριβώς αυτό που αξίζουμε; Σε αυτή την περίπτωση, ξαναγυρίσω στην αρχή του άρθρου μου και υπενθυμίζω τη Συμπαντική προτροπή "αφύπνιση των συνειδήσεων εδώ και τώρα".
Ο Άρης στον ωροσκόπο μιλάει για δράση, για δυναμικά ξεκινήματα και προτρέπει να μην φοβόμαστε. 
Ωστόσο, θυμίζω ότι κάθε μας κίνηση πρέπει να είναι έμπλεη εχεφροσύνης και διάκρισης γιατί ο Ερμής σύντομα αρχίζει την ανάδρομη πορεία του και αναμένονται εμπόδια, κακή συνεννόηση, καθυστερήσεις.

Οι προβλέψεις και εκτιμήσεις μου για το πώς θα επηρεάσει η Νέα Σελήνη κάθε ζώδιο, είναι ενσωματωμένες στις εβδομαδιαίες προβλέψεις μου στο astrology.gr. Αν γνωρίζετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ για να τις διαβάσετε.


Σμάρω Σωτηράκη