Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Έκλειψη Σελήνης στον Άξονα Λέοντα - Υδροχόου
Αύγουστος 2017



Το βράδυ της Δευτέρας, 7 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η μερική έκλειψη της Σελήνης, η οποία θα είναι ορατή από τη χώρα μας. 
Το φαινόμενο εκτός από ένα υπέροχο θέαμα στον ουρανό για τους απανταχού ρομαντικούς, θα μας επηρεάσει με πολλούς τρόπους. 

Δεδομένου του γεγονότος ότι ο Ήλιος σχηματίζει όψη συνόδου με τον Άρη, οι ενέργειες που απελευθερώνονται σε αυτή την έκλειψη, είναι ακόμη πιο ισχυρές και ενέχουν το στοιχείο της βιαιότητας. Αναμένονται εντάσεις στο κοινωνικό και πολιτικό προσκήνιο ενώ στη σφαίρα του πιθανού είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πυρκαγιές, οι τρομοκρατικές ενέργειες καθώς επίσης και οι γεωφυσικές καταστροφές. 

Με συντεταγμένες Αθήνας, ο ωροσκόπος της έκλειψης βρίσκεται στους Ιχθύς και η έκλειψη πραγματοποιείται στον άξονα έκτου - δωδεκάτου που σημαίνει ότι κρύβει κάποιες παγίδες "ιχθυακού" χαρακτήρα (απάτες, εξαπατήσεις, ψέματα, παρασκήνιο). Παγίδες που μας έχουν γίνει συνήθεια, τουλάχιστον εμάς τους έλληνες που έχουμε μάθει να μην πιστεύουμε τους πολιτικούς μας.  Από την άλλη, το εργασιακά προβλήματα, τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων που καταπατούνται διαρκώς, φαίνεται ότι όχι μόνο δεν θα βρουν λύσεις αλλά θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο.

Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, η έκλειψη πραγματοποιείται σε σύνοδο με τον Ήλιο της Ελλάδας και ενεργοποιεί την πιο ακριβή όψη του ωροσκοπίου της χώρας μας, την αντίθεση του Ήλιου με τον Άρη. Κι όλα αυτά στον άξονα τετάρτου - δεκάτου, οίκων που στην κοσμική (πολιτική) αστρολογία σχετίζονται με τον γεωφυσικό, ορυκτό, αγροτικό πλούτο της χώρας μας που φαίνεται ότι φαντάζει ως λεία στα σαρκοφάγα, συγνώμη στους δανειστές μας. Έτσι κι αλλιώς έχουμε ξεπουληθεί, έτσι κι αλλιώς έχουμε γίνει λεία, ας δούμε τώρα και τις συνέπειες. Η έκλειψη "προσβάλλει" την κυβέρνησή μας και, με μια τέτοια αστρολογική συγκυρία, το λιγότερο που θα περίμενε κανείς είναι ένας ματασχηματισμός. Προσωπικά πιστεύω ότι πάμε για κάτι πιο φαντεζί χωρίς να αποκλείω και την προκύρηξη εκλογών μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πάντως το βέβαιο είναι ότι δεν θα βαρεθούμε....

Σε προσωπικό επίπεδο, οι εκλείψεις συσσωρεύουν απίστευτες δόσεις ενέργειας που ανάλογα με το ζώδιο και τη διαχείριση που θα κάνουμε, μπορεί να επιφέρουν και πολύ θετικές εξελίξεις. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα επιδράσει η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου σε κάθε ζώδιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι επηρεάζει περισσότερο τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σας και ότι η επίδραση των εκλείψεων αρχίζει αρκετό καιρό πριν την έκλειψη και διαρκεί για ένα μεγάλο διάστημα και μετά την έκλειψη, ανάλογα με τη δυναμική της.



Σμάρω Σωτηράκη