Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
9 - 15 Οκτωβρίου 2017


Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου ο Δίας περνάει στον Σκορπιό, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου του 2018, διάστημα στο οποίο θα μας εξωθήσει στο να κάνουμε ριζικές, μεταμορφωτικές αλλαγές, με σκοπό να βελτιώσουμε τις συνθήκες στη ζωή μας, να νιώσουμε πιο ασφαλείς, να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες μας. Μέσα στη χρονιά που ο Δίας θα βρίσκεται στον Σκορπιό, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για αλλαγές που αν τις αξιοποιήσουμε και δεν αφήσουμε το φόβο να μας αναστείλει, θα βρούμε τις διεξόδους μας στους τομείς που επηρεάζει ο Δίας στον προσωπικό μας χάρτη.

Προς το παρόν, επανερχόμενη στα καθημερινά μας, οφείλω να επισημάνω ότι αυτή η εβδομάδα ξεκινάει με τη σύνοδο του Ηλίου και του Ερμή στον Ζυγό και το τετράγωνό τους με τον Πλούτωνα, όψη που ενισχύει τον υποκειμενισμό μας και μας εξωθεί στο να υπερασπιζόμαστε, ακόμη και με παράλογο τρόπο, τις ιδέες, τις απόψεις, τις συναισθηματικές μας εκφάνσεις και υπερχειλίσεις. Οι παρεξηγήσεις, οι εντάσεις και «οι γλώσσες» που «κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα τσακίζουν», είναι μέσα στο πρόγραμμα γι αυτό να προσέχετε τις κινήσεις και τα λόγια σας και, κυρίως, να μην κάνετε αυτά που δεν θα θέλατε να σας κάνουν και να μην ενδίδετε σε διαλόγους που θα ενέχουν «χτυπήματα κάτω από τη μέση». 
Λάβετε υπόψη ότι ο Ερμής που κινείται πιο γρήγορα, στο τέλος της εβδομάδας θα σχηματίσει αντίθεση με τον Ουρανό που σημαίνει ότι τα νεύρα και τα ξεσπάσματα μπορεί να οδηγήσουν σε εκρηκτικούς καβγάδες, οι οποίοι είναι πιθανό να προκύψουν δια ασήμαντη αφορμή.


Σημαντική πλανητική μετακίνηση μέσα στην εβδομάδα είναι η είσοδος της Αφροδίτης στον Ζυγό το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται μέχρι τις 7 Νοεμβρίου στο ζώδιο που κυβερνά και από το οποίο πριμοδοτεί σχέσεις και συνεργασίες, προσφέροντάς μας ένα καλό έδαφος για να καλλιεργήσουμε εποικοδομητικές συμφωνίες και ερωτικές σχέσεις ουσίας που να στηρίζονται στην αγάπη και στη συντροφικότητα. Αν ο προσωπικός μας χάρτης ευνοεί, μπορεί να χαρούμε αρκετά με αυτή τη διέλευση της Ιέρειας του Έρωτα.



Σμάρω Σωτηράκη