Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
2 - 8 Οκτωβρίου 2017
Πανσέληνος στον Άξονα Ζυγού - Κριού


Η Πανσέληνος που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης, θα δώσει το στίγμα της σε αυτή την εβδομάδα. Ο Ήλιος από τον Ζυγό θα φωτίσει τη Σελήνη του στον Κριό με μια Πανσέληνο που βάζει επί τάπητος το θέμα σχέσεις και συνεργασίες, «εγώ και οι άλλοι». Μια Πανσέληνος που εξάρει τον εγωισμό, τον ναρκισσισμό, την αλαζονεία γι αυτό και είναι αρκετά «επικίνδυνη». Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι αυτή η Πανσέληνος μας κάνει απρόβλεπτους, παρορμητικούς και έντονους στη συμπεριφορά. Με λίγα λόγια, οι εντάσεις, οι καβγάδες, οι βεβιασμένες, παρορμητικές και άλογες αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσουν  προβλήματα τόσο στις προσωπικές μας σχέσεις όσο και στις συνεργασίες μας. Πιο προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι ανήκουν στα παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), ιδιαίτερα όσοι έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο ή έχουν ωροσκόπο ή Σελήνη από τις 10 – 15 μοίρες των παρορμητικών.

Το δίδυμο του έρωτα, Άρης και Αφροδίτη, συναντώνται στην Παρθένο και σχηματίζουν τετράγωνο με τον Κρόνο που βρίσκεται στον Τοξότη. Αυτή η σκληρή όψη θα επηρεάσει κυρίως όσους ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες) και ιδιαίτερα τους γεννημένους στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου – αρχές του τρίτου ή όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από τις 17 – 25 μέρες των μεταβλητών. Όλοι μας πρέπει να προσέχουμε καθώς οι καταπιεσμένες ανάγκες και επιθυμίες μπορεί να γίνουν η αφορμή για να επέλθει «πολικό ψύχος» σε σχέσεις ή συνεργασίες. Από την άλλη, σε περίοδο που προσπαθούμε να βάλουμε σε τάξη το πρόγραμμά μας, η όψη δείχνει ότι θα δυσκολευτούμε να οργανώσουμε τις καθημερινές μας ενασχολήσεις, να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας, τα μπούμε στη δράση για να προωθήσουμε τα σχέδιά μας.


Αν βλέπετε ότι στις προσπάθειές σας να διεκπεραιώσετε εκκρεμότητες ή να κάνετε το οτιδήποτε βρίσκετε συνεχώς εμπόδια, αν δεν υπάρχει τρόπος να πραγματοποιήσετε τα σχέδιά σας, να έχετε έτοιμο ένα plan b. Είναι προτιμότερο να αφεθείτε στη ροή, προκειμένου να μην αναλώνετε την ενέργειά σας για πράγματα και καταστάσεις που δεν θα σας οδηγήσουν πουθενά. Να είστε έτοιμοι για αλλαγή πορείας πλεύσης και να θυμάστε ότι ο Κρόνος τελικά θα ανταμείψει μόνο τις ηθικές προσπάθειες, μόνο αυτούς που δεν κάνουν στους άλλους αυτό που θα έθιγε τους ίδιους.


Σμάρω Σωτηράκη