Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Δίδυμοι 2018
Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις


Το 2018 θα αναμετρηθείτε με τις δυνάμεις σας και θα αποκαλύψετε τα ψυχικά αποθέματά σας. Ξεπερνώντας φόβους, ανασφάλειες, εξαρτήσεις, θα κομίσετε απρόσμενα οφέλη, συναισθηματικά και υλικά.

ΓΕΝΙΚΑ: Φαίνεται ότι στην περίπτωσή σας δεν ισχύει η παροιμία «η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη» καθώς ναι μεν θα έχετε πολλή δουλειά αλλά, ταυτόχρονα, θα νιώθετε αρκετά δυνατοί για να αναλάβετε κι άλλα έργα. Η παραγωγική σας διάθεση θα εντείνετε από το γεγονός ότι θα βλέπετε την ανταπόκριση των συναδέλφων σας και δη των ανωτέρων σας ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα παίρνετε χαρές καθώς θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συνάψετε πιο εποικοδομητικές συνεργασίες.
Η παρουσία του Κρόνου στον Αιγόκερω χρήζει της προσοχής σας καθώς επιδρά στον ευαίσθητο τομέα των οικονομικών σας, ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τράπεζες, επενδύσεις, διαχείριση κεφαλαίων, κληρονομιές, ασφαλιστικούς οργανισμούς, οικονομικά δικαστήρια, διατροφές. Θα πρέπει να προσέχετε κάθε σας κίνηση, προκειμένου να μη δεσμευτείτε σε διακανονισμούς ή δανεισμούς ή επενδύσεις που θα μπορούσαν να σας καταρρακώσουν οικονομικά και κατ’ επέκταση ψυχικά, στην περίπτωση που δεν μπορέσετε να φανείτε συνεπείς προς τις υποχρεώσεις που θα έχετε αναλάβει. Αν έχετε οικονομικές εκκρεμότητες, προσπαθήστε να τις τακτοποιήσετε αλλά μην υπογράψετε συμφωνίες που δεν μπορείτε να υποστηρίξετε βάσει των τωρινών σας οικονομικών δεδομένων, ακόμη κι αν πιστεύετε ότι σύντομα θα αυξηθούν τα έσοδά σας. Είναι πιθανό να πάρετε ένα δάνειο για αγορά ή επισκευή ακινήτου αλλά να θυμάστε ότι θα πρέπει να προσέξετε ώστε να εξασφαλίσετε μια μηνιαία καταβολή ανάλογη των δυνατοτήτων σας.
Όλη τη χρονιά θα έχετε την τάση να αναμοχλεύετε το παρελθόν σας καθώς τα γεγονότα που θα σας επηρεάζουν συναισθηματικά, θα «κεντρίζουν» τους φόβους, τις ανασφάλειες, τις εξαρτήσεις σας και θα σας αναγκάζουν να βρείτε τις ρίζες τους. Τα λάθη του παρελθόντος σας, κυρίως οι συμπεριφορές που είχατε υιοθετήσει και τώρα συνειδητοποιείτε ότι δεν αναδείκνυαν τον καλό σας εαυτό και ήταν αποκυήματα εγωισμού, θα σας «στοιχειώσουν». Ωστόσο, καλό θα ήταν να μάθετε από τα λάθη σας, να μετατρέψετε τα παθήματα του παρελθόντος σε μαθήματα για το μέλλον, να μετουσιώσετε τα αρνητικά συναισθήματα σε δύναμη ρίχνοντάς τα στο Φως της Συνείδησης και να προχωρήσετε ακάθεκτοι για τα καλύτερα που θα διαφανούν στο τελευταίο δίμηνο της χρονιάς…

Το 2018 θα είστε το παράδειγμα που θα αποδεικνύει ότι η εργασιοθεραπεία είναι ωφέλιμη για τη διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Το 2018 θα αυξηθούν οι υποχρεώσεις σας αλλά και οι αγγαρείες που θα έχετε να διεκπεραιώσετε στην δουλειά, γεγονός που θα σας προκαλέσει αρκετό άγχος. Ο ελεύθερος χρόνος σας θα περιοριστεί αλλά, όσο και να κουραστείτε, θα νιώσετε ότι ευεργετήστε καθώς θα εδραιωθείτε στον τομέα σας και θα αποκομίσετε ουσιαστικά οικονομικά οφέλη από την προσπάθειά σας. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι ότι έχετε την τάση να ωραιοποιείτε συναδέλφους και ανωτέρους στο επαγγελματικό σας περιβάλλον και να βλέπετε μόνο με καλή προαίρεση τις κινήσεις τους, παρασυρμένοι από το συναίσθημα και από την ανάγκη σας να είστε αρεστοί στο περιβάλλον σας. 
Προϊόντος του χρόνου, θα ανακαλύψετε ότι κάποιοι λειτουργούσαν παρασκηνιακά εις βάρος σας και σας παρουσίαζαν διαφορετική εικόνα, γεγονός που ναι μεν θα σας πληγώσει αλλά θα έχει και τα θετικά του. Το κέρδος σας θα είναι ότι θα πάρετε τις αποστάσεις σας από τους κακεντρεχείς αλλά και θα εκτιμήσετε αυτούς που σας πλαισίωναν με τον καθαρό τους χαρακτήρα και την ευθεία στάση τους. Δεν αποκλείεται να αφήσετε πίσω σας έναν επαγγελματικό χώρο που σας κουράζει ψυχικά για να προχωρήσετε σε ένα νέο επαγγελματικό βήμα που είναι πιο κοντά στις ανάγκες σας. 
Οι έχοντες καλλιτεχνικά ταλέντα να ξέρετε ότι το 2018 προσφέρεται για να τα αξιοποιήσετε είτε ως κύρια είτε ως περιστασιακή απασχόληση. Προσοχή χρειάζεται στον οικονομικό τομέα και σε τυχόν θέματα που εμπλέκονται με τράπεζες ή εφορία γιατί, αν δεν είστε τυπικοί, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Κατανικήστε την τάση σας να «μαγεύεστε» από τους κόλακες, μπορεί να είναι φίδια στον κόρφο σας.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Μέσα στο 2018 είναι βέβαιο ότι μπαίνετε σε μία διαδικασία κρίσεως για τις αισθηματικές σας σχέσεις και κατά πόσο αυτές σας καλύπτουν, γεγονός που θα σας κάνει ευάλωτους, άλλοτε εύθικτους και άλλοτε ενοχικούς. Πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία που θα προκληθεί από απογοητεύσεις, οι οποίες θα σας βάλουν στο ρόλο του αυστηρού κριτή, τόσο για τον εαυτό σας όσο και για το ταίρι σας, βάζοντας στο μικροσκόπιο πράξεις, λόγια και συναισθήματα. Θα πρέπει να είστε αντικειμενικοί και να μπαίνετε στη θέση των άλλων, προκειμένου να καταλήξετε στο αν θα παραμείνετε στην ήδη υπάρχουσα σχέση σας ή θα υπάρξει απομάκρυνση από πλευράς σας. 
Να θυμάστε ότι αυτή η χρονιά, με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, σας καλεί να δομήσετε το σύστημα αξιών σας σε νέες βάσεις, σαφώς πιο δίκαιες, ελαχιστοποιώντας τον εγωισμό σας και μεγιστοποιώντας την ανάγκη σας για κάλυψη της ψυχής σας και όχι των ποταποτήτων της προσωπικότητας. Κατά τα άλλα, δεν αποκλείεται μέσα από τον εργασιακό σας χώρο να προκύψει μία νέα γνωριμία που θα σας κάνει να νιώσετε πολύ έντονα συναισθήματα και θα λειτουργήσει ευεργετικά τόσο στην εργασία, όσο και στην προσωπική σας ζωή. 
Από τις 8 Νοεμβρίου ο Δίας περνάει στον Τοξότη και φέρνει τα καλύτερα για εσάς σε συναισθηματικό επίπεδο καθώς ισορροπείτε ψυχολογικά, εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας, αξιοποιείτε τις νέες γνωριμίες που μπορεί να προκύψουν και είστε έτοιμοι να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό χάριν μιας ουσιαστικής σχέσης. Στο τέλος της χρονιάς είναι πιθανό να προχωρήσετε στην επισημοποίηση του δεσμού σας ή να ξεκινήσει μια πολλά υποσχόμενη ερωτική ιστορία. Δεν αποκλείεται να βρείτε τη δύναμη και την αισιοδοξία να φύγετε από μία σχέση που δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που εσείς χρειάζεστε χωρίς φόβο μοναξιάς και με πολύ πάθος για να «ανακαλύψετε» το καλύτερο που έρχεται...

Η αυτογνωσία ορίζει το μονοπάτι της Αρετής που είναι δύσβατο αλλά καταλήγει στην ευτυχία.

ΥΓΕΙΑ: Τη νέα χρονιά όσοι συνειδητοποιήσετε ότι το μυστικό της καλής υγείας κρύβεται στην ισορροπημένη ψυχολογική σας κατάσταση, θα έχετε δυνάμεις να αντεπεξέλθετε στα ωράριά σας ενώ όσοι αγχώνεστε και εμμένετε στα αρνητικά συναισθήματα, θα εξαντλείτε τα ενεργειακά σας αποθέματα. Η ενασχόληση με κάποια πρακτική που θα βοηθήσει σώμα και πνεύμα όπως η yoga, θα είναι βοηθητική το 2018 που πρέπει να διαχειριστείτε συναισθήματα και σκέψεις, τα οποία σας αναστατώνουν και καταλύουν το νευρικό σας σύστημα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που σχετίζονται με ορμόνες καθώς η παρουσία του Ποσειδώνα στους Ιχθύς  μπορεί να δημιουργήσει κάποια ορμονική δυσλειτουργία, άλλοτε λόγω άγχους κι άλλοτε λόγω της τάσης σας να ενοχοποιείτε τους εαυτούς σας για οτιδήποτε δυσάρεστο ήθελε προκύψει. Με τον Δία στον Σκορπιό, να προσέχετε τη διατροφή σας γιατί μπορεί να πάρετε κιλά και να χάσετε τον έλεγχο.

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.