Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Παρθένος 2018
Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις


Μέσα στο 2018, μέρα με τη μέρα, θα αποκαθίστανται οι ισορροπίες σε όλους τους τομείς της ζωής σας, αρκεί να είστε έτοιμοι να αποδεχθείτε την αναγκαιότητα κάποιων ουσιαστικών αλλαγών.

ΓΕΝΙΚΑ: Η νέα χρονιά αναμένεται σαφώς πιο καλή και πιο εποικοδομητική από τις προηγούμενες. Από τις τελευταίες ημέρες του 2017 που ο Κρόνος εγκαταλείπει τον Τοξότη και περνάει στον Αιγόκερω, θα έχετε την τάση να κάνετε μία γενική ανασκόπηση των γεγονότων και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας σχετικά με τη στάση σας απέναντι σε άτομα και καταστάσεις. Τώρα θα πρέπει να δείτε κατάματα ό,τι ταλανίζει την ψυχούλα σας, να κατανοήσετε τις δράσεις και τις αντιδράσεις σας και να μετουσιώσετε τα παθήματά σας σε μαθήματα – εμπειρίες που θα σας βοηθήσουν να λειτουργείτε πιο σοφά και άρα να βγαίνετε πιο κερδισμένοι. 
Μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς θα πρέπει να παρακολουθείτε τα γεγονότα και να παρατηρείτε προς τα πού πάει η ροή ώστε να την ακολουθήσετε και να γλυτώσετε από περιττούς κόπους και σπατάλη ενέργειας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε έτοιμοι για αλλαγές, πιθανώς και κοσμογονικές, αν όλα σας δείχνουν ότι μια κατάσταση πρέπει να κλείσει τον κύκλο της για να ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος ζωής. 
Μέσα σε όλα αυτά, με τον Κρόνο να κινείται στον Αιγόκερω, να θυμάστε ότι επιτρέπονται μόνο οι σοβαρές προτάσεις και διαθέσεις στον αισθηματικό τομέα και ότι αν είστε έτοιμοι να αναλάβετε τις ευθύνες μιας σχέσης και αντιμετωπίζετε την προσωπική σας ζωή με ωριμότητα, ο Κρόνος όχι μόνο δεν θα είναι στερητικός αλλά μπορεί και να γίνει ο φάρος που θα σας οδηγήσει στο άτομο, το οποίο –αν το επιτρέπει ο προσωπικός σας χάρτης- θα καθορίσει τη ζωή σας. Εννοείται ότι, αν έχετε ήδη έναν δεσμό, θα υπάρξει πιο πρόσφορο έδαφος για να βάλετε με το ταίρι σας κοινούς στόχους για το μέλλον.
Ο Δίας θα βρίσκεται στο ευνοϊκό περιβάλλον του Σκορπιού, θέση από την οποία βελτιώνει την καθημερινότητά σας καθώς την πλαισιώνει με ευχάριστες παρουσίες. Η δημοτικότητά σας θα ανέβει μέσα στο 2018 και μαζί της ανεβαίνει και το κασέ σας. Οι γνωριμίες που θα κάνετε φέτος μπορεί να είναι καθοριστικές τόσο για τις δουλειές σας όσο και για την προσωπική σας ζωή.
Από τον Μάιο που ο Ουρανός θα περάσει στο φιλικό για το ζώδιό σας περιβάλλον του Ταύρου, αναμένονται απρόοπτες συναντήσεις και  καταστάσεις. Σημασία έχει ότι οι εκπλήξεις θα είναι μάλλον ευχάριστες, οπότε και καλοδεχούμενες!

Να έχετε πάντα ένα plan b έτοιμο, ώστε να είστε ευέλικτοι και έτοιμοι για αλλαγές πορείας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Αυτή η χρονιά θα είναι έντονα κοινωνική για εσάς καθώς η επικοινωνιακή σας δεινότητα είναι στα ύψη και οι προσκλήσεις θα διαδέχονται η μία την άλλη. Επίσης, είναι μία εξαιρετική περίοδος για τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε επικερδείς συμφωνίες και οι επιχειρήσεις σας θα αναπτύσσονται με άκρως ευνοϊκούς τρόπους. 
Ενασχολήσεις που έχουν σχέση με κάθε είδους επικοινωνία –συγγραφή, διαδίκτυο, διαφήμιση– μπαίνουν στην ζωή σας και μετατρέπονται σε νέες πηγές εσόδων. Δεν αποκλείεται να κάνετε κοντινά ταξίδια λόγω της δουλειάς σας και να συνδυάζετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου καθώς θα σας ωφελήσουν και ψυχολογικά σε μια περίοδο που αποσυμπιέζεστε από τα φορτία των προηγουμένων ετών και έχετε ανάγκη τις αλλαγές παραστάσεων. 
Αυτό που θα πρέπει να προσέχετε είναι η τάση σας να ωραιοποιείτε πρόσωπα και καταστάσεις καθώς θα μπορούσε να αποβεί μοιραία αν εμπιστευτείτε κόλακες, δεν δείτε την πραγματική εικόνα των πραγμάτων και στο τέλος αποδειχθεί ότι ήταν άνθρακες ο θησαυρός. Όταν η αλήθεια λάμψει, θα βρεθείτε πληγωμένοι και απογοητευμένοι. Καλό θα ήταν λοιπόν, όποια νέα συνεργασία και να ξεκινήσετε, να θυμάστε ότι δεν είναι όλα ιδανικά πλασμένα, να λειτουργείτε περισσότερο με την λογική και τη διάκριση –αναμφισβήτητα ταλέντα σας- και λιγότερο με το συναίσθημα και, κυρίως, να ασκήσετε έλεγχο στην ανάγκη σας να γίνεστε απαραίτητοι στους άλλους και άρα βορά αυτών που θα θελήσουν να απομυζήσουν τους κόπους σας προς όφελός τους.

Τύχη σας είναι οι γνωριμίες σας, αρκεί να μην στηρίζονται στην ανάγκη σας να κολακευτείτε.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Είναι αλήθεια ότι βλέπετε κάτω από το πρίσμα της ωραιοποίησης τον σύντροφο ή κάθε νέο έρωτα καθώς ο Ποσειδώνας από το ζώδιο των σχέσεών σας, τους Ιχθύς, σας εξωθεί στο να πετάτε στα σύννεφα και να φτιάχνετε στη φαντασία σας ιστορίες με ιππότες και πριγκίπισσες. Η πραγματική ζωή όμως είναι τελείως διαφορετική και θα σας προσγειώνει, πολλές φορές απότομα και σκληρά, φέρνοντας μπροστά σας την πραγματικότητα. Η τάση σας να βλέπετε τους άλλους καλοπροαίρετα είναι πιθανό να σας έχει στοιχίσει, ή να σας κοστίσει ακριβά από εδώ και στο εξής, γι’ αυτό θα ήταν προτιμότερο να δίνετε χρόνο στις σχέσεις σας για να εξελιχθούν πριν βγάλετε συμπεράσματα, να κρίνετε τους άλλους όχι μόνο από τα λόγια αλλά και από τις πράξεις τους, να επιστρατεύετε τη λογική σας για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τους κόλακες και να κάνετε σωστές επιλογές. 
Ο Κρόνος θα σας βοηθήσει καθώς θα σας δώσει την ευκαιρία να αντιμετωπίσετε τις ερωτικές σας σχέσεις με σοβαρότητα. Μπαίνετε σε μία περίοδο που θα βάλετε στην άκρη το συναίσθημα και πρωτεύοντα ρόλο θα παίξει η διάκριση. Ο ενθουσιασμός θα φύγει από το κάδρο, δυσκολίες και εμπόδια θα κάνουν την εμφάνισή τους και όλα αυτά έρχονται για να σας δείξουν αν η προσωπική σας ζωή στηρίζεται σε γερές βάσεις ή όχι. Αυτές οι σχέσεις που θα καταφέρουν να ξεπεράσουν κάθε δοκιμασία, είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν στην ζωή σας. Αν δώσετε ένα τέλος, ακόμη κι αν σοκαριστείτε αρχικά, στην πορεία θα νιώσετε λυτρωμένοι καθώς θα συνειδητοποιήσετε ότι ο Κρόνος θα σας έχει απαλλάξει από έναν δεσμό – βάρος για την ψυχή σας. 
Ο Δίας λειτουργεί άκρως βοηθητικά στην κοινωνική σας ζωή και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρκετές γνωριμίες που θα σας προκαλέσουν το ενδιαφέρον. Ωστόσο, καμία δεν θα μείνει στη ζωή σας, αν θα έχει γίνει κάτω από το πρίσμα της επιπολαιότητας.

Αν είστε προσγειωμένοι στο «εδώ και τώρα», θα μπορέσετε να καθαρίσετε το τοπίο της ζωής σας για να γεμίσει από τα καλύτερα που έρχονται.

ΥΓΕΙΑ: Η επαφή με άλλους ανθρώπους θα λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά για εσάς καθώς θα βγείτε από την καταθλιπτική μοναξιά των προηγουμένων ετών και θα νιώσετε πιο ασφαλείς. Τον Μάιο που ο Ουρανός θα περάσει στον Ταύρο θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αρτηριοσκληρωτικές αντιλήψεις που μπορεί να ήταν υπεύθυνες για μια σειρά προβλημάτων ψυχοσωματικής φύσεως. 
Κατά τη διάρκεια των εκλείψεων (Ιανουάριο – Φεβρουάριο και Ιούλιο – Αύγουστο) θα έχετε την τάση να χάνετε ενέργεια καθώς θα αγχώνεστε επειδή θα ανακυκλώνετε συνεχώς στο μυαλό σας όλα όσα θα έπρεπε να είχατε κάνει και παραμένουν σε εκκρεμότητα, μάλλον επειδή τα αποφεύγατε. Αυτή η πίεση που θα ασκήσετε οι ίδιοι στους εαυτούς σας χρήζει προσοχής καθώς μπορεί να καταλύσει το νευρικό σας σύστημα και να σας κάνει ευάλωτους σε προβλήματα υγείας.

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.