Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Υδροχόος 2018
Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις


Το 2018 σηματοδοτεί την έναρξη μιας πολύχρονης περιόδου ενδοσκόπησης, αυτογνωσίας και μεγάλων εσωτερικών αλλαγών που, φυσικά, θα έχουν τον αντίκτυπό τους και στην καθημερινή σας ζωή.

ΓΕΝΙΚΑ: Θέλοντας να περιγράψω το 2018, θωρώντας το μέσα από την αστρολογική μου ματιά, έρχονται στο μυαλό μου τα λόγια του Χόρχε Μπουκάι: «αν ό,τι βλέπεις ταιριάζει γάντι με την πραγματικότητα που σε βολεύει, τότε μην πιστεύεις στα μάτια σου». Με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στο ευαίσθητο –για το ζώδιό σας- περιβάλλον του Αιγόκερω, θα νιώθετε ασφυκτικά καθώς οι ερινύες, οι μαινάδες, οι φόβοι του παρελθόντος ξυπνούν και λειτουργούν απειλητικά για την συναισθηματική σας ισορροπία. 
Όσο πιο εξελιγμένοι είστε, τόσο περισσότερο θα ανασύρονται αρνητικά συναισθήματα και απωθημένα, με σκοπό να τα φέρετε στο φως της συνείδησης ώστε να μη γίνονται τα «κρατήματά» σας, οι ανασταλτικοί παράγοντες που δεν σας αφήνουν να εξελιχθείτε, να ανακαλύψετε την αλήθεια σας και βάσει αυτής να χτίσετε το οικοδόμημα της ζωής σας. Αν και δεν το συνηθίζετε, τώρα θα έχετε την τάση να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο, γεγονός που θα σας κάνει να επιδιώκετε από τη ζωή κάτι λιγότερο από αυτό που σας αναλογεί. 
Στον αντίποδα, λαμβάνοντας υπόψη μας και τις εκλείψεις στον άξονά σας, θα έχετε την τάση να βλέπετε την πραγματικότητά σας με έναν εντελώς διασαλευμένο τρόπο, θεωρώντας ότι όσα συμβαίνουν είναι απόλυτα συμβατά με τα όνειρά σας ή –μάλλον- με τις ψευδαισθήσεις μιας προσωπικότητας που αρνείται να δει τα σκοτάδια της και παραμένει προσκολλημένη στον εγωισμό της, ανίκανη να ξεφύγει από τα δεσμά του.
Σε αυτή την περίπτωση, θα νομίζετε ότι εσείς τα κάνετε όλα τέλεια αλλά μία βάσκανος μοίρα σας βάζει εμπόδια. Αν θέλετε να βγείτε κερδισμένοι από τη νέα χρονιά, θα πρέπει να ακολουθήσετε την ατραπό της αυτογνωσίας, όντες αποφασισμένοι να μην αφήσετε τις ποταπότητες του εγωισμού και της ψευδο-υπερηφάνειας να «καταπιούν» τα προτερήματα και τα ταλέντα σας. 
Αναθεωρήστε σκέψεις, αποφάσεις, πράξεις του παρελθόντος, συγχωρείστε αυτούς που σας έχουν πληγώσει, απαλλαγείτε από τις όποιες τάσεις μνησικακίας και κακεντρέχειας και, απελευθερωμένοι από τα βάρη σας, κάντε την επανάστασή σας, τη συνειδησιακή επανάσταση και διεκδικήστε από τη ζωή αυτά που αναλογούν στον καινούργιο, σαφώς πιο εξελιγμένο εαυτό σας. Να θυμάστε ότι ο καθρέπτης που θα δείχνει την πρόοδό σας, θα είναι οι σχέσεις σας.

Μυητική χρονιά το 2018, σας ταξιδεύει στα βάθη του υποσυνειδήτου σας για να γίνετε οι ήρωες που θα μετατρέψουν το λάθος σε άθλο!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Ο Δίας, από τον Σκορπιό, σας επιφυλάσσει αρκετές ευκαιρίες καριέρας αλλά, με την προϋπόθεση να είστε διαυγείς για να τις αναγνωρίσετε και να μην παρασύρεστε από τις «ευκολίες» που θα σας φέρει μέσα από καιροσκόπους κόλακες, οι οποίοι μπορεί να σας τάξουν κάτι που θα συνάδει με τα όνειρά σας αλλά θα είναι η παγίδα σας. 
Μέσα στο 2018 μπορεί να προκύψει κάποια επαγγελματική ευκαιρία στο εξωτερικό. Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε την τάση σας να υπερβάλλετε και να υιοθετείτε αλαζονικές, σνομπ συμπεριφορές λόγω των επιτυχιών σας, οι οποίες θα ανατρέψουν την εικόνα των άλλων για εσάς και, τελικά, θα λειτουργήσουν αρνητικά. Θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσετε τον δρόμο της μετριοπάθειας για να μην χάσετε το στόχο σας και να μην απογοητεύσετε ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να σας βοηθήσουν και που είναι στο πλευρό σας ως ουσιαστικοί συμπαραστάτες και όχι ως αυλοκόλακες. Οι εκλείψεις που πραγματοποιούνται στα δίμηνα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και Ιουλίου – Αυγούστου, θα σας βάλουν σε διαδικασία να επανεξετάσετε τις συνεργασίες σας ενώ οι επιλογές που θα κάνετε κάτω από την επίδρασή τους, θα παίξουν κομβικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία σας. 
Να θυμάστε ο υποκειμενισμός σας θα είναι οι ανασταλτικός παράγοντας για εποικοδομητικές συνεργασίες καθώς θα απομακρύνει από κοντά σας αυτούς που θέλουν να χτίσουν σε πιο ουσιαστικές βάσεις και όχι στον εγωισμό και στον ανταγωνισμό που συνεπάγεται. Από τον Νοέμβριο, θα αρχίσει μία καλύτερη περίοδος για να υλοποιήσετε τις δημιουργικές σας ιδέες.

Οι άλλοι είναι ο καθρέπτης σας! Παρατηρήστε τις συμπεριφορές τους και κάντε τες οδηγούς αυτογνωσίας.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Η χρονιά ξεκινάει με εκλείψεις στο ζωδιακό σας άξονα που θα στιγματίσουν το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και σας βάζουν στη διαδικασία να εστιαστείτε στο μείζων θέμα «εγώ και οι άλλοι». Καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί στο πώς θα διαχειριστείτε τις σχέσεις σας και τι αποφάσεις θα πάρετε, γιατί το έλλειμμα αντικειμενικότητας και ο εγωισμός δεν θα είναι καλοί σύμβουλοι. Αντιθέτως, η παραδοχή των λαθών σας και η ανάληψη ευθύνης για τις επιλογές σας, θα σας εξασφαλίσουν μια θέση στον ήλιο στον τομέα των σχέσεών σας. 
Τον Μάιο ο κυβερνήτης σας Ουρανός περνάει στον Ταύρο και σας εξωθεί στο να κάνετε την επανάστασή σας προς τα τετριμμένα και παραδοσιακά μοτίβα. Είναι πιθανό να υπάρξουν εντάσεις με κοντινούς σας ανθρώπους και να πάρετε τις αποστάσεις σας από κάποιους που θεωρείτε ότι δεν μπορούν να καταλάβουν το σκεπτικό σας. Μπορεί να γίνει και το αντίστροφο, δηλαδή να επιλέξουν κάποιοι να απομακρυνθούν από εσάς, μη μπορώντας να καταλάβουν την αλλαγή σας. Ξαφνικοί έρωτες μεγάλης έντασης αλλά μικρής διάρκειας είναι στο πρόγραμμα. 
Η παρουσία του Ουρανού στον τομέα της οικογενείας σας, σας εξωθεί στο να κόψετε τον ομφάλιο λώρο και να προχωρήσετε σε μία προσωπική πορεία που θα απέχει, σε επίπεδο παγιωμένων αντιλήψεων και προκαταλήψεων, από αυτήν της οικογενείας σας. Οι εντάσεις και τα ξεσπάσματα εκατέρωθεν θα είναι έντονα αλλά η επαναστατική σας φύση δεν θα αφήσει περιθώρια για να κάνετε ούτε ένα βήμα πίσω. Δεν είναι απίθανο να αποφασίσετε να μετακομίσετε μακριά από την οικογενειακή εστία. 
Οι εκλείψεις του διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου σας βάζουν στην διαδικασία να αναρωτηθείτε αν το ταίρι σας είναι η επιλογή που σας αναλογεί και συνάδει προς τις ανάγκες σας. Είναι πιθανό να υπάρξουν ξαφνικές ανατροπές, προϊόντα της έντασής σας, που θα καθορίσουν την μετέπειτα πορεία της ζωής σας.

Μην αφήνετε τους φόβους σας να σας φυλακίζουν. Ξεπεράστε τους και κερδίστε τη ζωή σας.

ΥΓΕΙΑ: Η ανάγκη σας για αλλαγές θα είναι ταυτόσημη της ύπαρξης σας αλλά η αγωνία σας για να τις επιβάλλετε στο περιβάλλον σας, θα σας δημιουργήσει εσωτερική ένταση και άγχος που θα προκαλούν συνεχή αιμορραγία ενέργειας. Η άσκηση βούλησης, η ανάληψη ευθύνης για τις επιλογές σας, η υπομονή και η σταθερότητα, είναι τα κλειδιά που θα σας εξασφαλίσουν και ένα καλό αποτέλεσμα και την εσωτερική σας ηρεμία ώστε να μη γίνετε επαναστάτες χωρίς αιτία. 
Οι εκλείψεις της χρονιάς πραγματοποιούνται στον άξονα σας και σας αναστατώνουν ψυχικά καθώς θα σας φέρουν αντιμέτωπους με τις επιλογές ατόμων, καταδεικνύοντας τα λάθη σας. Το άγχος και όλες οι δυσάρεστες συνέπειές του θα είναι αναπόφευκτο. Ενισχύστε την πίστη στον εαυτό σας, προκειμένου να καταφέρετε να καταπολεμήσετε τις ανασφάλειες και τις φοβίες σας. Αυτό θα είναι το πρώτο και βασικό κομμάτι για να έχετε καλή υγεία, ψυχική και σωματική.

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.