Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Αιγόκερως 2018
Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις


Το 2018 είναι η χρονιά απαρχής μιας αρκετά μεγάλης περιόδου, στην οποία θα πρέπει να υποστηρίξετε τις ανάγκες του εσώτερου εαυτού σας και όχι εκείνες της εξωτερικής σας εικόνα.

ΓΕΝΙΚΑ: Ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιό σας, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2020, διάστημα στο οποίο θα σας θέσει υπό περιορισμό, κόβοντας γέφυρες, άλλοτε κοινωνικές και άλλοτε προσωπικές, δημιουργώντας έναν κλοιό πολλών ευθυνών που θα αναγκαστείτε να επωμιστείτε. Σας αναγκάζει να προβείτε σε μία εσωτερική διεργασία, να συνειδητοποιήσετε ποιες καταστάσεις στη ζωή σας έχουν χτιστεί με γνώμονα την ανάγκη σας για κοινωνική διάκριση και τι είναι αυτό που έχετε θυσιάσει, προσπαθώντας να υπηρετήσετε την εικόνα του «καλού παιδιού». Πιστοί στην εικόνα που, επειδή πρέπει να είναι «κάπως», σας απομακρύνει από «το κέντρο» σας, σας επιτρέπει να μην αναλαμβάνετε την ευθύνη για τις επιλογές σας. Για οτιδήποτε σας «στενεύει» ενοχοποιείτε τους γονείς, τους ανωτέρους σας, το ταίρι σας. Όχι τους εαυτούς σας. Με τον Κρόνο στο ζώδιό σας, διαπραγματεύεστε με τη φωνή της συνειδήσεώς σας, με σκοπό να κατανοήσετε ότι εσείς κρατάτε το μαχαίρι, εσείς και το πεπόνι καθώς τα γεγονότα θα σας καταδεικνύουν ότι κανείς δεν έχει ευθύνες για τη δομή της ζωής σας ει μη μόνο εσείς.
Εξισορροπητικός παράγοντας για να κρατηθείτε σε μία σχετικά καλή ψυχολογική κατάσταση, θα είναι ο Δίας από τον Σκορπιό καθώς η παρουσία του θα σας  βοηθήσει να είστε εύστοχοι, να βρίσκετε τους συμμάχους που μπορούν να υποστηρίξουν τα σχέδιά σας, να διακρίνεστε σε συλλογικές δραστηριότητες και να έχετε κοντά σας καλά φιλαράκια που θα σας περικαλύπτουν με τη διάθεσή τους να σας συντρέξουν.
Ο Ουρανός που από τον Μάιο περνάει στο ευνοϊκό περιβάλλον του Ταύρου, θα ανοίξει μία μεγάλη περίοδο της ζωής σας κατά την οποία θα τινάξετε την μπάνκα των ερωτικών σας στον αέρα. Θα νιώσετε την επιτακτική, εσωτερική ανάγκη να διαμορφώσετε το τοπίο της προσωπικής σας ζωής βάσει τον επιθυμιών και των ουσιαστικών αναγκών σας και όχι με γνώμονα τις επιταγές του κοινωνικού σας μικρόκοσμου. Η ιδανική έκβαση θα είναι να μπορέσετε από κοινού με το ταίρι σας, να βρείτε το δρόμο προς την ευτυχία, μέσα από την αυτογνωσία αλλά και τη διάθεση να στηρίξετε ο ένας τον άλλο. Ωστόσο, για να γίνετε κοινωνοί μιας τόσο εκλεπτυσμένης σχέσης, θα πρέπει να το αξίζετε, άρα να έχετε ρίξει στο φως της συνείδησης όλες τις αιχμές της προσωπικότητάς σας. 

Η υπομονή, η επιμονή, η ανάληψη ευθύνης και η συνέπεια προς το καθήκον, είναι οι αρετές που ο Κρόνος απαιτεί να αναπτύξετε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Με τον Κρόνο στο ζώδιό σας αρχίζει μία περίοδος που μπαίνετε σε διαδικασία ενδοσκόπησης για το τι μπορούν να σας δώσουν οι συνεργασίες σας και αν είστε ευχαριστημένοι από αυτές. Η επικριτική και αυστηρή σας στάση θα είναι εμφανέστατη στο περιβάλλον σας και θα επηρεάσει καθοριστικά τις συνεργασίες σας καθώς δεν δείχνετε διατεθειμένοι να συνεχίσετε να συνεργάζεστε με ανθρώπους που δεν έχουν την ίδια ηθική στάση με εσάς απέναντι στην ζωή. Δυσκολίες, εμπόδια και καθυστερήσεις έρχονται για να περάσουν από χίλια κύματα σχέσεις επαγγελματικές και να σας «βοηθήσουν», όσο παράδοξο και αν σας φαίνεται, να πάρετε αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να είναι δύσκολες αλλά θα λειτουργήσουν σαν εφαλτήριο για έναν νέο κύκλο ζωής. Ό,τι έχετε προσπαθήσει να χτίσετε με κόπο και σκληρή δουλειά θα παραμείνει όρθιο παρά τις όποιες δοκιμασίες ενώ ό,τι έχετε χτίσει πρόχειρα και επιπόλαια θα το δείτε να καταρρέει, εξωθώντας σας στις απαραίτητες αναθεωρήσεις. 
Ο Δίας έρχεται να δώσει την εύνοιά του σε ότι αφορά στόχους και όνειρα που έχετε θέσει για το μέλλον. Να είστε βέβαιοι ότι θα βρεθούν άτομα από το φιλικό σας περιβάλλον ή που θα σας προσεγγίσουν για να βρεθούν μέσα σε αυτό, τα οποία θα είναι αρωγοί σε όποια προσπάθεια κι αν κάνετε. Προσοχή μόνο γιατί, με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, μπορεί να βρεθούν στον δρόμο σας άτομα που θα σας κολακέψουν, θα «πατήσουν» στις αδυναμίες σας και θα σας υποσχεθούν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» αλλά όταν αποδειχθεί «άνθρακες ο θησαυρός», θα απογοητευτείτε.

Ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας μέσα από το καθρέφτισμά σας στους άλλους.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Μπαίνετε σε μία σημαντική περίοδο καθώς ο Κρόνος έχει περάσει στο ζώδιό σας και έρχεται με τον αυστηρό και επικριτικό του τρόπο, να αξιολογήσει τις σχέσεις σας. Είναι γεγονός ότι οι δυσκολίες που θα προκύψουν θα έρθουν για να σας καταδείξουν ότι θα πρέπει να έχετε στη ζωή σας άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέλετε. Αντιθέτως, θα πρέπει να απομακρύνετε αυτά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις, ομολογουμένως, πολλές απαιτήσεις σας. Οι σχέσεις που θα παραμείνουν ακλόνητες και θα περάσουν μέσα από τις συμπληγάδες, είναι βέβαιο ότι έχουν θέση στην ζωή σας, διαφορετικά θα αποτελέσουν παρελθόν για εσάς και θα προχωρήσετε πιο δυνατοί και σίγουροι από ποτέ. 
Ο Ουρανός έρχεται να ανατρέψει ό,τι έχετε μάθει από την οικογένειά σας ως παράδοση και νοοτροπία και δεν θα αφήσει τίποτα όπως ήταν πριν. Θα μπείτε στην διαδικασία να ξεφύγετε από τα στεγανά που σας κρατούσαν πίσω, γεγονός που θα εντυπωσιάσει τόσο τους οικείους σας, όσο και το περιβάλλον σας γενικότερα. Τώρα ανατρέπετε την φιλοσοφία της ζωής σας ριζικά. Αυτή η αλλαγή σας θα έχει αντίκτυπο σε όλο το φάσμα των σχέσεών σας. Στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου ο Ουρανός από τον Ταύρο σας βάζει στη διαδικασία να διεκδικήσετε την ελευθερία σας και τον προσωπικό σας χώρο μέσα στις ερωτικές σας σχέσεις, γεγονός που μπορεί να αιφνιδιάσει τον ταίρι σας καθώς δεν είχατε ανάλογες συμπεριφορές και απαιτήσεις παλιότερα. Ξαφνικοί έρωτες μικρής χρονικής διάρκειας έρχονται για να σας δώσουν το στίγμα ότι πρέπει να αλλάξετε φιλοσοφία στον έρωτα. 
Ο Δίας λειτουργεί ευεργετικά στο φιλικό σας περιβάλλον. Είναι πιθανό, ανάμεσα στους φίλους να υπάρχει το άτομο που θα «κλέψει» την καρδιά σας. Επίσης, μέσα στο 2018 μπορεί κάποιο φιλικό σας πρόσωπο να εκδηλώσει ερωτικά συναισθήματά που ένιωθε από καιρό και δεν τολμούσε να σας τα ομολογήσει.

Ό,τι κατακτήσετε με κόπο, στη δουλειά ή στην προσωπική σας ζωή, θα καθορίσει το μέλλον σας.

ΥΓΕΙΑ: Η ανάγκη σας να ασκήσετε έλεγχο σε σχέσεις και καταστάσεις, θα σας προκαλέσει υπέρμετρο άγχος, συνοδεία των κινδύνων που εγκυμονεί καθώς θα επικεντρωθείτε αποκλειστικά σε αυτόν το σκοπό, σπαταλώντας χρόνο και ενέργεια. Ο Πλούτωνας και ο Κρόνος βρίσκονται στο ζώδιό σας και αποζητούν τη μεταμόρφωσή σας ψυχή τε και σώματι, διαδικασία δύσκολη που εξαντλεί τα αποθέματα της δύναμής σας. Το 2018 είναι ευνοϊκό για να πειθαρχήσετε σε ένα πρόγραμμα διατροφής, με σκοπό να φροντίσετε για την υγεία και την ευεξία σας ή σε μια δίαιτα για να χάσετε βάρος. Μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιο σεμινάριο ή ομάδες αυτογνωσίας, προκειμένου να δείτε πτυχές του εαυτού σας που σας δημιουργούν εσωτερικές μάχες και να μάθετε να διαχειρίζεστε την ψυχική κόπωση που συνεπάγονται. Η ενασχόληση με κάποιο σπορ που απαιτεί μεγάλες ποσότητες αδρεναλίνης ή –έστω- με τη γυμναστική θα είναι ευεργετική για εσάς.

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.