Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
26 Φεβρουαρίου - 4 Μαρτίου 2018
Πανσέληνος Στον Άξονα Ιχθύων - Παρθένου


Αισίως μπαίνουμε στον Μάρτιο, αγαπημένο μήνα που μας φέρνει την άνοιξη. Ωστόσο, θα έχουμε «άνοιξη» και στις ζωές μας; «Διαβάζοντας» τα σύμβολα της αστρολογίας, η απάντηση είναι ότι όλα εξαρτώνται από εμάς, από το αν είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και –κυρίως- αν μπορούμε να δούμε τις όποιες δυσκολίες μας σαν μαθήματα ζωής, σαν καταστάσεις που έρχονται για να μας υποδείξουν ποιες αλλαγές πρέπει να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο τώρα, άρα αύριο…

Αυτή η εβδομάδα στιγματίζεται από την Πανσέληνο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου, στις 11,23 μοίρες. Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου ο Ήλιος θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα (επομένως η Σελήνη θα σχηματίζει αντίθεση με τον Ποσειδώνα, μιας και η Πανσέληνος είναι η ακριβής αντίθεση του Ήλιου και της Σελήνης). 
Φαίνεται, λοιπόν, ότι το συναίσθημα κυριαρχεί αλλά, αν δεν είμαστε σε θέση να το αναγάγουμε σε μια ανώτερη οκτάβα, να το φιλοσοφήσουμε, να το μπολιάσουμε με το Φως της Συνείδησης, οι κίνδυνοι είναι πολλοί καθώς τότε μιλάμε για συναισθηματικές υπερχειλίσεις και για σκαμπανεβάσματα ή ανισόρροπες καταστάσεις που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν. 
Με τον Ποσειδώνα να δεσπόζει στο σχήμα της Πανσελήνου, οι απατεώνες, οι ψεύτες και όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν ποια είναι οι πραγματικότητά τους, πιθανώς επειδή δεν τους αφήνει ο εγωισμός τους, θα έχουν την τιμητική τους. Απάτες και αυταπάτες στην πρώτη γραμμή γι αυτό προσέχουμε για να έχουμε. Ευτυχώς για του απανταχού «καθαρούς» που νιώθουν να μολύνονται από τα ψέματα, αυτή είναι μία περίοδος που –όσο και να κρύβονται κάποιοι πίσω από τις μάσκες τους- αποκαλύπτει τα πραγματικά πρόσωπα, ρίχνοντας τα προσωπεία.


Την ίδια στιγμή, η Αφροδίτη και ο Ερμής που βρίσκονται σε σύνοδο στους Ιχθύς, θα σχηματίζουν εξάγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, τετράγωνο με τον Άρη από τον Τοξότη και τρίγωνο με τον Δία από τον Σκορπιό. Προσοχή: ο υποκειμενισμός και το «κλείδωμα» στις δικές μας ανάγκες μπορεί να μας «θολώσουν» και να μη βλέπουμε ξεκάθαρα τα πράγματα είτε στην ερωτική μας ζωή είτε αν πρόκειται να επιλέξουμε συνεργάτες είτε στον οικονομικό τομέα. 
Από την άλλη, θα υπάρξουν κάποιες ευκαιρίες στους ανωτέρω τομείς, ανάλογα με το πώς είναι ο προσωπικός αστρολογικός χάρτης του καθενός μας. Ευκαιρίες που για να τις εντοπίσουμε και να τις αξιοποιήσουμε, πρέπει να μας βρουν σε κατάσταση νοητικής και ψυχικής διαύγειας, απαλλαγμένους από εγωισμό, ναρκισσισμό, υποκειμενισμό. Ας μην ξεχνάμε ότι διάγουμε περίοδο κάθαρσης. Άραγε θα τα καταφέρουμε; 


Σμάρω Σωτηράκη