Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
19 - 25 Φεβρουαρίου 2018


Ιδιαίτερη εβδομάδα καθώς είναι αυτή, θα στιγματιστεί από τις όψεις του Ποσειδώνα ενός πλανήτη που μας θέτει τα άκρα ως επιλογές, μας βάζει συνεχώς στο δίλημμα Αρετή ή Κακία;

Ο Ποσειδώνας είναι η Κοσμική Αρχή που μας διδάσκει την άνευ όρων και ορίων Αγάπη. Αυτή την υπερβατική Αγάπη που μας ενώνει με την πηγή μας, που επιτυγχάνεται μόνο αν αφυπνιστεί ο Θείος Εαυτός μας. Είναι ο πλανήτης που μας εξωθεί στο να πιστεύουμε με όλο μας το είναι, να είμαστε πρόθυμοι να αφεθούμε στη ροή, να έχουμε ενσυναίσθηση, κατανόηση, φιλάνθρωπα συναισθήματα, να είμαστε ιδεαλιστές. 
Ωστόσο, όλες αυτές οι αρετές απαιτούν πολύ καθαρούς ανθρώπους, με καρδιά μικρού παιδιού και μυαλό ισχυρό, ικανό να αντιλαμβάνεται πολλά περισσότερα του μέσου όρου. Όλα αυτά απαιτούν ανθρώπους καθαρούς από εγωισμό, πάθη, αδυναμίες, ανασφάλειες. Καθαρούς από τις ποταπότητες της προσωπικότητας. Δύσκολο; Σχεδόν ακατόρθωτο για εμάς, τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους.

Από την άλλη, οι «επικίνδυνες» για εμάς όψεις που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα και έχουν σαν κοινό παρανομαστή τους τον Ποσειδώνα (σύνοδος Αφροδίτης – Ποσειδώνα, εξάγωνο Ερμή – Ποσειδώνα), συμπίπτουν με την Καθαρά Δευτέρα και την απαρχή της Σαρακοστής, της περιόδου που συμβολικά μας εξωθεί σε αυτή την κάθαρση. 
Ας βάλουμε αυτή τη «σύμπτωση» στην καρδιά και στο μυαλό μας για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα που προκαλεί ο Ποσειδώνας καθώς ο αντίποδάς του, αν δεν επέλθει η κάθαρση, είναι να μπαίνουμε στη σφαίρα της φαντασίας. Το αποτέλεσμα είναι άλλοτε να εκφράζουμε καλλιτεχνικά ταλέντα, άλλοτε να γινόμαστε αιθεροβάμονες, άλλοτε να αποκτούμε ψευδαισθήσεις, άλλοτε να γινόμαστε θύματα απατεώνων ή των ίδιων μας των αυταπατών.

Αυτή την εβδομάδα πρέπει να προσέχετε καθώς είναι πιθανό να χάσετε χρήματα ή να βγείτε εκτός προϋπολογισμού λόγω κακής διαχείρισης. Επίσης, καλό θα ήταν να μην παίρνετε γρήγορες αποφάσεις και να μην παρασύρεστε σε επικοινωνιακά λάθη, ιδιαίτερα σε εξομολογήσεις που θα μπορούσαν να σας εκθέσουν.

Το τετράγωνο της Αφροδίτης και του Άρη εγκυμονεί καβγάδες, εντάσεις, αρνητικά συναισθήματα. Προσέχουμε για να έχουμε, ιδιαίτερα στην προσωπική μας ζωή που οι ζήλιες και οι ανταγωνιστικές συμπεριφορές μπορεί να την πλήξουν.

Στο τέλος της εβδομάδας, το εξάγωνο του Ηλίου με τον Κρόνο θα μας βοηθήσει να βάλουμε σε κάποια τάξη τα πράγματα και να γίνουμε πιο αποδοτικοί στις δουλειές μας.


Σας εύχομαι καλή Σαρακοστή, υγεία, χαρά, ευδαιμονία και κάθαρση ψυχική, πνευματική, σωματική! 


Σμάρω Σωτηράκη