Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ποσειδώνας & Χείρωνας στους Ιχθείς: Επίγνωση, Ένωση και Αγάπη

(Man and bird - Μαριάννα Κατσουλίδη)

Ποσειδώνας στους Ιχθείς
Ο Ποσειδώνας από χθες το βράδυ βρίσκεται στο σπίτι του, τους Ιχθείς. Διανύει την πρώτη μοίρα των Ιχθύων, τη μοίρα δηλαδή που θεωρείται (σε όλα τα ζώδια) σαν πολύ δυναμική, αφού «εξακοντίζει» κατά κάποιον τρόπο τις ενέργειες οποιουδήποτε πλανήτη βρίσκεται σε αυτήν.
Ο Ποσειδώνας είναι ικανός - στην καλύτερη του εκδοχή - να κάνει τη ζωή μας να μοιάζει με γλυκό παραμύθι. Να δημιουργήσει, ένα σύμπαν αγαλλίασης και ευφροσύνης όπου οι άνθρωποι αγαπιούνται ειλικρινά μεταξύ τους, επικρατούν τριγύρω ρομαντικά σκηνικά και ακούγονται από παντού ουράνιες μελωδίες. Φυσικά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το σύνολο της ανθρωπότητας είναι σε θέση να προκαλέσει τις πιο θετικές πλευρές του Ποσειδώνα. Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ σκεφτείτε ότι ο Ποσειδώνας εκφράζει την ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης στο κοσμικό κλαβιέ, δηλαδή αν με την Αφροδίτη σας παρότρυνα προς την αγάπη, με τον Ποσειδώνα οφείλω να σας μιλήσω για την άνευ όρων και ορίων Αγάπη, αυτή που μας διδάσκει ο Χριστός όταν βρίσκεται στον σταυρό του μαρτυρίου Του. Και αυτού του είδους η Αγάπη θα μας είναι πολύ χρήσιμη τώρα που βαδίζουμε σε ύστατους καιρούς…

Στην αρνητική του όμως εκδοχή ο Ποσειδώνας μπορεί να δημιουργήσει διαλυτικές και χαώδεις συνθήκες σε μία κοινωνία ή ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο. Καταλύει τα όρια, αδιαφορεί για τα «πρέπει», προκαλεί σύγχυση, ασυνέπεια και διαφόρων ειδών φοβίες. Μπορεί π.χ. να προκαλέσει άνευ φανερού λόγου και αιτίας τεράστια σύγχυση και πανικό στη διεθνή οικονομία και στις αγορές.

Χείρων στους Ιχθείς

Με αυτή τη θέση του Χείρωνα η ανθρωπότητα θα πρέπει να ξαναφέρει τη μαγεία, τον κόσμο των νεράιδων και καλών πνευμάτων στη Γη, να επανασυνδεθεί με τον πλατωνικό «Κόσμο των Ιδεών» για να αντλήσει ενέργειες και δυνάμεις. Μόνο έτσι θα καταφέρει να κλείσει τα τραύματά της. Γενικά, εμείς οι άνθρωποι θα πρέπει να θεραπεύσουμε τη μεγάλη πληγή της κενότητας, του υλισμού και της αθεΐας που υπάρχει μέσα μας, θα πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμη και αγαθότητα του Δημιουργού, να μάθουμε να αγαπάμε χωρίς αντάλλαγμα, αντί να ζητάμε εγωιστικά από τους άλλους να μας προσέξουν και να μας αγαπήσουν.

Σύνοδος Ποσειδώνα – Χείρωνα

Η σύνοδος του Ποσειδώνα με το Χείρωνα (ο οποίος και αυτός  βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων μιλάει για ένα γεγονός μεγάλης πνευματικής σημασίας (και οι δύο πλανήτες λειτουργούν σε πολύ υψηλές πνευματικές συχνότητες). Κάτω από την επήρεια της συνόδου Ποσειδώνα - Χείρωνα θα συνειδητοποιήσουμε στο πετσί μας - με πιο απτούς και καθημερινούς ίσως τρόπους - ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός «διαχωρισμός» ανάμεσα στους ανθρώπους, ούτε καν ανάμεσα στα πράγματα και τις καταστάσεις, ότι όλοι και όλα είμαστε ΕΝΑ μέσα στο Σύμπαν. Η σύνοδος Ποσειδώνα  - Χείρωνα περιέχει το κατάλληλο δυναμικό για να γιατρέψει τις ψυχές μας από τη νοσηρή εγωιστική διόγκωση στην οποία μας έχουν οδηγήσει οι υλιστικές, καταναλωτικές μας κοινωνίες.

Με λίγο λόγια πρέπει όλοι μας να αναβιβάσουμε συνειδητότητα εδώ και τώρα! Πρέπει άμεσα να αποκτήσουμε περισσότερη επίγνωση, να συνειδητοποιήσουμε ότι το κλειδί της εξέλιξης είναι η Ένωση ενώ, αντίθετα, ο διαχωρισμός πριμοδοτεί μόνο τον εγωισμό και αυτούς που τον χειρίζονται για να μας ελέγχουν και να μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση. Ο Ποσειδώνας και ο Χείρωνας μας διδάσκουν ότι η λύτρωση έρχεται μόνο από την Αγάπη…

Σμάρω Σωτηράκη

Το παραπάνω είναι ένα ελαφρά τροποποιημένο απόσπασμα από το βιβλίο μου "2012 - ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ" εκδόσεις IntroΒooks που το έχω γράψει στο 2009 και έχει κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2010.

Για να έχετε μία πληρέστερη εικόνα για την περίοδο που διανύουμε, διαβάστε τις αναρτήσεις που ακολουθούν, κάνοντας "κλικ" πάνω στον αντίστοιχο τίτλο: