Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ποσειδώνας στους Ιχθείς: "Ένα υδάτινο βέλος"!


Αύριο, 4 Απριλίου 2011 πραγματοποιείται μία πολύ σημαντική πλανητική μετακίνηση: o Ποσειδώνας αλλάζει ζώδιο. Κάνει την πανηγυρική είσοδό του στους Ιχθείς, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 5 Αυγούστου του 2011 που -κινούμενος ανάδρομα- θα μπει και πάλι στον Υδροχόο για να επανέλθει στους Ιχθείς στις 3 Φεβρουαρίου του 2012, όπου θα μείνει μέχρι το Γενάρη του 2026. 

Η συγκεκριμένη σχέση πλανήτη και ζωδίου είναι απολύτως αρμονική καθώς ο Ποσειδώνας κυβερνάει τους Ιχθείς. Σε αυτό το περιβάλλον βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εκφράσει την κατά του Εγώ Χριστιανική Αγάπη, τον υπέρτατο ιδεαλισμό, την απόλυτη σύμπνοια των ανθρώπινων ψυχών. Ωστόσο, για να εκφράσει αυτές τις ιδιότητές του θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι να είμαστε εναρμονισμένοι με τις ιδιαίτερα λεπτοφυείς ενέργειες του πλανήτη.

Ο Ποσειδώνας είναι ικανός - στην καλύτερή του εκδοχή - να κάνει τη ζωή μας να μοιάζει με γλυκό παραμύθι. Να δημιουργήσει, ένα σύμπαν αγαλλίασης και ευφροσύνης όπου οι άνθρωποι θα αγαπιούνται ειλικρινά μεταξύ τους, θα επικρατούν τριγύρω ρομαντικά σκηνικά, ο έρωτας θα βρίσκει τη θέση που του ανήκει στα Ηλύσια Πεδία του και θα ακούγονται από παντού ουράνιες μελωδίες. Φυσικά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το σύνολο της ανθρωπότητας θα είναι σε θέση να προκαλέσει τις πιο θετικές πλευρές του Ποσειδώνα. Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ σκεφτείτε ότι ο Ποσειδώνας εκφράζει την ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης στο κοσμικό κλαβιέ, δηλαδή αν με την Αφροδίτη σας παροτρύνω προς την αγάπη, με τον Ποσειδώνα οφείλω να σας μιλήσω για την άνευ όρων και ορίων Αγάπη, αυτή που μας διδάσκει ο Χριστός όταν βρίσκεται στον σταυρό του μαρτυρίου Του. Και αυτή του είδους η Αγάπη θα μας είναι πολύ χρήσιμη τώρα που βαδίζουμε σε ύστατους καιρούς…

Μέχρι τον Αύγουστο (καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του 2012) ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται στην πρώτη μοίρα των Ιχθύων, σε μία μοίρα δηλαδή που θεωρείται (σε όλα τα ζώδια) σαν πολύ δυναμική, αφού «εξακοντίζει» κατά κάποιον τρόπο τις ενέργειες οποιουδήποτε πλανήτη, πόσο μάλλον τον πλανήτη που κυβερνά ένα ζώδιο, όπως του Ποσειδώνα στους Ιχθείς. 
Τώρα που η ανθρωπότητα είναι ακόμη προσκολλημένη στο «Εγώ» και στο προσωπικό συμφέρον, στην παρακμή της εξυπηρέτησης των ποταπών αναγκών και του ανταγωνισμού που συνεπάγονται, ο Ποσειδώνας είναι πιθανό να εκφράσει την αρνητική του πλευρά. Τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στους Ιχθείς αναμένεται να δημιουργήσει διαλυτικές και χαώδεις συνθήκες στο κοινωνικό γίγνεσθαι - σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα καταλύσει κάθε αίσθηση συγκρότησης, δομής, ορίων και ενδεχομένως θα προκαλέσει σύγχυση και φοβίες. 

Ο Ποσειδώνας δεν παύει να συνδέεται με την απογοήτευση. Γι’ αυτό μπορεί τελικά η διετία 2011 - 2012 να αποδειχτεί μία μαζική φενάκη και να εξελιχτεί τελείως διαφορετικά από ότι προσδοκούσαμε. Μπορεί να ξεκινήσει με τυμπανοκρουσίες, σα να πρόκειται για κάποιο φαντασμαγορικό γεγονός, και να καταλήξει σε φτηνή παρωδία! 
Ας μην ξεχνάμε ότι σε όλο αυτό το διάστημα ο Ουρανός με τον Πλούτωνα θα πραγματοποιούν μία όψη τετραγώνου, η οποία θα προκαλέσει πολλές αναταραχές, βιαιότητες, εξεγέρσεις, τρομοκρατικές ενέργειες ενώ τα στοιχεία του φόβου, του σκοταδισμού, της μισαλλοδοξίας και του απολυταρχισμού θα κυριαρχούν όλο και περισσότερο. 
Επίσης η όψη τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα και η  πληθωρική παρουσία του Ποσειδώνα στην πρώτη μοίρα των Ιχθύων μπορεί να προκαλέσουν ασυνήθιστες βροχοπτώσεις, θύελλες και μεγάλες αναταραχές της θάλασσας (π.χ. τσουνάμι) από μεγάλους σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων και γεωφυσικές καταστροφές (ήδη έχουμε πάρει γεύσεις από όλα αυτά τα γεγονότα με το σεισμό και το τσουνάμι της Ιαπωνίας καθώς επίσης και με τις εξεγέρσεις που τείνουν να εξελιχθούν σε παγκόσμια επιδημία).

Από την άλλη, η σύνοδος του Ποσειδώνα με το Χείρωνα (ο οποίος τώρα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων, μόλις 3 μοίρες μακριά από τον Ποσειδώνα) μιλάει για ένα γεγονός μεγάλης πνευματικής σημασίας (και οι δύο πλανήτες λειτουργούν σε πολύ υψηλές πνευματικές συχνότητες). Κάτω από την επήρεια της συνόδου Ποσειδώνα - Χείρωνα θα συνειδητοποιήσουμε στο πετσί μας - με πιο απτούς και καθημερινούς ίσως τρόπους - ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός «διαχωρισμός» ανάμεσα στους ανθρώπους, ούτε καν ανάμεσα στα πράγματα και τις καταστάσεις, ότι όλοι και όλα είμαστε ΕΝΑ μέσα στο Σύμπαν. 
Η σύνοδος Ποσειδώνα  - Χείρωνα περιέχει το κατάλληλο δυναμικό για να γιατρέψει τις ψυχές μας από τη νοσηρή εγωιστική διόγκωση στην οποία μας έχουν οδηγήσει οι υλιστικές, καταναλωτικές μας κοινωνίες.

Σε προσωπικό επίπεδο, θα επηρεάσει καταλυτικά τους Διδύμους, τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθείς (προς το παρόν ιδιαίτερα εκείνους που έχουν γεννηθεί Μάιο, Αύγουστο, Νοέμβριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα) ενώ θα ευνοήσει τους Καρκίνους και τους Σκορπιούς. Απαλλαγμένοι από πολλά δεινά θα νιώσουν οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι καθώς δεχόντουσαν τις επιθετικές επιρροές του Ποσειδώνα προς το ζώδιό τους και σίγουρα αντιμετώπισαν αρκετά δύσκολες καταστάσεις μέσα στα χρόνια που ο Ποσειδώνας περιόδευε στον Υδροχόο (από το 1998). 

Σμάρω Σωτηράκη

Το παραπάνω είναι ένα ελαφρά τροποποιημένο απόσπασμα από το βιβλίο μου "2012 - ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ" εκδόσεις IntroΒooks που το έχω γράψει στο 2009 και έχει κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2010.

Για να έχετε μία πληρέστερη εικόνα για την περίοδο που διανύουμε, διαβάστε τις αναρτήσεις που ακολουθούν, κάνοντας "κλικ" πάνω στον αντίστοιχο τίτλο:
Δίας στον Κριό
Κρόνος στο Ζυγό
Ουρανός στον Κριό 
Πλούτωνας στον Αιγόκερω