Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Δίας στον Κριό: Καταιγιστική ενέργεια


Σήμερα το πρωί ο Δίας μπήκε στον Κριό! Ο πλανήτης της επέκτασης, θα βρίσκεται στο ζώδιο της εκκίνησης, στο πύρινο Κριάρι που συμβολίζει την έκρηξη των πραγμάτων γύρω μας. Όχι δεν τρελλάθηκα. Μιλάμε για ένα big bang!
Ο Δίας υπόσχεται μία καινούργια, δυναμική αρχή με μεγάλη φόρα και τόση βιασύνη ώστε να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για παρεκτροπές και ατυχήματα.
Η ατομικότητα δοξάζεται αλλά όχι σαν ένα εγωιστικό, ξεχωριστό πλάσμα, διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα. Είναι ένα κύτταρο της ανθρωπότητας, το οποίο καλείται να ρίξει στο πυρ τις πληγές και τα τραύματά του, να αναγεννηθεί και να ενσωματωθεί φέροντας τη γνώση από τους Ιχθείς και παραδίδοντάς την στον καινούργιο κύκλο που ξεκινάει τώρα.

Ο Δίας συναντά τον Ουρανό στον Κριό, ένα ραντεβουδάκι το οποίο θα γράψει ιστορία!
Τα θετικά είναι ότι θα δούμε κάποιες σημαντικές εξελίξεις στον αθλητισμό καθώς τα πράγματα θα γίνουν πιο αθώα και μάλλον θα έχουμε πρωτιές χωρίς ναρκωτικά...

Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις σε θέματα τεχνολογίας. Δεν αποκλείεται να βελτιωθούν σημαντικά κάποιες μηχανές (των αυτοκινήτων για παράδειγμα) ή να εφευρεθούν κάποιες καινούργιες.

Στον τομέα της ιατρικής θα έχουμε πολύ ευχάριστες εξελίξεις καθώς κάποια τεχνολογικά επιτεύγματα μπορεί να απαλλάξουν πολλούς πάσχοντες από πολύωρες, επικίνδυνες εγχειρήσεις και να απλοποιήσουν τέτοιου είδους χειρουργεία.

Ωστόσο, αυτή η εκρηκτική σύνοδος του Δία με τον Ουρανό εγκυμονεί πολλούς κινδύνους καθώς θα προκαλέσει πολλά ατυχήματα, ακραία καιρικά φαινόμενα και εκρήξεις ηφαιστείων.

Ο στρατός και -γενικότερα- τα ένοπλα σώματα θα μας δείξουν ένα άλλο πρόσωπο, αυτό της υπερβολής και της απολυτότητας. Εδώ προσοχή! Σε εποχές που η οικονομική κρίση θα γίνει η αφορμή να αυξηθεί η βία, είναι γεγονός ότι οι πολίτες θα χρειάζονται περισσότερη προστασία. Το θέμα είναι να μην οδηγηθούμε σε αυστηρές επιτηρήσεις που να μας θυμίζουν αποφράδες εποχές.

Ο Δίας έρχεται να υπογραμμίσει την επίδραση του Ουρανού στον Κριό! Κάτι αλλάζει κι αυτό είναι η συνειδητότητα της ανθρωπότητας που πρέπει να αναβιβαστεί, έστω και με το ζόρι. Στο χέρι μας είναι να είναι μικρότερο αυτό το ζόρι, αρκεί ο καθένας από εμάς να κάνει την αυτοκριτική του, να διαχωρίζεται από τα ερίφια αλλά να μην αποκόβεται από την ανθρωπότητα και να φροντίζει για το συνολικό καλό καθώς αυτό και μόνο είναι το προσωπικό μας συμφέρον.
Το υπερδιογκωμένο εγώ και ο διαχωρισμός θα φέρουν δυσάρεστες συνέπειες. Η ατομική εξέλιξη σε εναρμόνιση με την συλλογική συνείδηση θα προκαλέσουν ένα υπέροχο μέλλον για την ανθρωπότητα και αυτό διακυρήσσει η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό.

Οι όψεις που σύντομα θα πραγματοποιηθούν και στις οποίες συμμετέχουν, εκτός από τον Δία και τον Ουρανό, οι σκληροί Κρόνος και Πλούτωνας θα προκαλέσουν γεγονότα καθοριστικής σημασίας για τα οποία θα μιλήσουμε σε επόμενες αναρτήσεις.

Σμάρω Σωτηράκη