Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
19 - 25 Μαρτίου 2018



Εαρινή ισημερία! Την Τρίτη 20 Μαρτίου, στις 6:17 μμ αρχίζει επισήμως η άνοιξη, ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Κριού για να κάνει έναν νέο, ετήσιο κύκλο στον ζωδιακό. Ημέρα απαρχής, αναγέννησης, ενθύμησης ότι τα πάντα τελειώνουν για να υπάρχει το υλικό για μια καινούργια αρχή. Η εξέλιξη της Φύσης δεν σταματά ποτέ, ο κύκλος της Ζωής είναι αέναος. Ας παρατηρήσουμε τη Φύση που οργιάζει, αναγεννιέται, μας χαρίζει χρώματα, ομορφιά, αρώματα κι ας προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουμε πώς μπορούμε κι εμείς να νιώσουμε αυτή την αναγέννηση εντός μας, πώς μπορούμε να την επιδιώξουμε και να την υποστηρίξουμε στις ζωές μας, στην καθημερινότητά μας.

Το τετράγωνο του Ηλίου από τον Κριό και του Άρη από τον Αιγόκερω είναι μία αρκετά έντονη όψη με τους δύο πλανήτες να βρίσκονται στα ζώδια της έξαρσής τους και να έχουν υψηλές απαιτήσεις από εμάς. Η αλήθεια είναι ότι, για να στρέψουμε τις ενέργειες υπέρ μας, θα πρέπει να αποβάλλουμε τον εγωισμό μας, να είμαστε αντικειμενικοί, να μην μπορεί τίποτε να μας αποσπάσει από το έργο μας, να παράγουμε για το καλό μας και το γενικότερο καλό. Αρκετά υψίσυχνες ενέργειες που απαιτούν δυνατά μυαλά και καθαρές καρδιές για να συντονιστούμε μαζί τους. Ειδάλλως, η συγκεκριμένη όψη θα προκαλέσει εντάσεις, τσακωμούς, φανατισμό, αδιαλλαξία, δυσάρεστες καταστάσεις - προϊόντα εγωισμού και ακραίου υποκειμενισμού.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου ο Ερμής αρχίζει την ανάδρομη πορεία του στον Κριό. Εννοείται ότι αυτή η ανάδρομη κίνηση είναι φαινομενική και όχι αληθινή αλλά για την ερμηνεία των αστρολογικών συμβολισμών είναι πολύ σημαντική. Με τον Ερμή ανάδρομο έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, να εντοπίσουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Μπορούμε να κλείσουμε υποθέσεις του παρελθόντος ή να επανέλθουμε σε κάτι που θεωρούμε ότι είτε δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του είτε μπορεί να ξαναπαίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Αυτή η περίοδος είναι πρόσφορη για να επιδιώξουμε την επανασύνδεσή μας με ένα πρόσωπο ή για να συνεργαστούμε και πάλι με ένα άτομο του παρελθόντος μας. Ο ανάδρομος Ερμής δεν μας αφήνει να οργανώσουμε κάτι εντελώς καινούργιο καθώς φέρνει ανατροπές, καθυστερήσεις, αναβολές και παρεξηγήσεις.  



Σμάρω Σωτηράκη