Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Η Αφροδίτη στην αγκαλιά των δύο "σκληρών" του ζωδιακού!



(τοιχογραφία του 4ου π.Χ. αιώνα από το Μακεδονικό τάφο 1 της Βεργίνας)

"Γλύκα η ζωή μας χωρίς την Αφροδίτη δεν έχει" λέει ο αρχαίος Έλληνας λυρικός ποιητής αποδίδοντας σε ένα μόνο στίχο όλη την πεμπτουσία της Αφροδίτης. Αρμονία, Ισορροπία, απολαύσεις, γαλήνη, ζευγάρωμα είναι οι βασικές ιδιότητες του δημοφιλούς αυτού πλανήτη.

Από το βράδυ των Χριστουγέννων η Αφροδίτη βρίσκεται στον αιγόκερω και οδεύει ολοταχώς προς τη μοιραία συνάντησή της με τον Πλούτωνα και το τετράγωνό της με τον Κρόνο, όψεις που θα στιγματίσουν αυτές τις γιορτινές ημέρες μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο Πλούτωνας καραδοκεί για να αιχμαλωτήσει την πανέμορφη Αφροδίτη, να ρουφήξει τους χυμούς της, να απορροφήσει η λάμψη της, να διαλύσει την υπόστασή της και να τη μεταμορφώσει σε ένα αδηφάγο, εγωκεντρικό τέρας που με πάθος απαιτεί, επιβάλλει, επιτάσσει. Τη μετατρέπει σε μια ζηλιάρα, οργισμένη, φρικαλέα ύπαρξη που θέλει να επιβάλλεται με παντός είδους "κατινιές" και μεθοδεύσεις. Της κλέβει την ομορφιά και τη τσαχπινιά, τα προαιώνια όπλα της και την οπλίζει με μια προκλητικά σεξιστική διάθεση που ναι μεν προκαλεί πάθη αλλά εντείνει και όλα τα επακόλουθά τους που συνήθως είναι τα κυριαρχικά συναισθήματα. 

Ο Κρόνος βρίσκεται στο Ζυγό, το ζώδιο που κυβερνά η Αφροδίτη και η πανέμορφη Θεά στον Αιγόκερο, το ζώδιο που κυβερνά ο Κρόνος. Αυτή η σχέση στην αστρολογία ονομάζεται αμοιβαία υποδοχή και είναι ένας από τους ισχυρότερους σχηματισμούς, άλλοτε θετικός κι άλλοτε αρνητικός, ανάλογα με τις όψεις των πλανητών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δυσαρμονικός καθώς ο Κρόνος και η Αφροδίτη βρίσκονται σε όψη τετραγώνου. Ο Κρόνος ρίχνει το παγωμένο του πέπλο στην Αφροδίτη και της κλέβει τη θέρμη της, την κατανόησή της, τη διάθεσή της να απολαμβάνει. Τη μετατρέπει σε ένα άκαμπτο, σκληροτράχηλο ον που προσκολλάται στην ύλη και δεν τη χρησιμοποιεί για τη ψυχαγωγία της αλλά για σκοπιμότητες (π.χ. κοινωνικού χαρακτήρα).

Οι όμορφες, ανθρώπινες ιδιότητες της Αφροδίτης χάνονται και μένει μόνο το σκληρό πρόσωπο του θηλυκού εγωισμού που συνδέεται με τα αποκτήματα, είτε σε συναισθηματικό επίπεδο είτε σε υλικό.

Αυτές τις μέρες πρέπει να ελέγχετε τα κυριαρχικά συναισθήματά σας και να κρατάτε τους τόνους χαμηλά, ακόμη κι αν νιώθετε τη ζήλια να σας πνίγει. Μετά την απομάκρυνση από το κρεβάτι, το πάθος πρέπει να τιθασεύεται γιατί μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τις σχέσεις σας. Μην αφήνετε την Αφροδίτη της καρδιάς σας να βουλιάξει στα Πλουτώνια ή στα Κρόνια σκοτάδια. Εστιαστείτε στην αγάπη που είναι ο συμπαντικός ωκεανός και μπορεί να πνίξει κάθε σκοτεινή κηλίδα, ακόμη κι αν είναι τόσο παντοδύναμη όσο ο Κρόνος ή ο Πλούτωνας.