Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Δίας στον Ταύρο: Ότι σπείρεις θα θερίσεις

Χθες, Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης, μπήκε στον Ταύρο, το ζώδιο της σταθερότητας, της ασφάλειας, της γονιμότητας, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 11 Ιουνίου του 2012.

Στο πέρασμά του από τον Κριό ο Δίας απετέλεσε το εφαλτήριο για νέες ιδέες και -κυρίως- για τη συνειδητοποίηση ότι η ατομικότητα δοξάζεται όχι σαν ένα εγωιστικό, ξεχωριστό πλάσμα, διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα αλλά σαν ένα κύτταρο της ανθρωπότητας. Στον Κριό άρχισε ένα νέο, δυναμικό κύκλο στο ζωδιακό με σκοπό να μας αφυπνίσει και να μας εξωθήσει στο να αναπτυχθούμε ο καθένας ξεχωριστά για το καλό του συνόλου.

Ο Δίας στον Ταύρο θα κάνει γόνιμο ακόμη και το πιο στείρο κομμάτι της γης πάνω στην οποία πατάει ο καθένας μας, αρκεί να είμαστε ικανοί να συντονιστούμε με τις αξίες του και να σπείρουμε σπόρους γεμάτους από τους χυμούς της ζωής...
Με τον Δία στον Ταύρο η ελπίδα, η αισιοδοξία, η πίστη μας πρέπει να συναντηθούν με ένα άρτια δομημένο σύστημα αξιών που οφείλουμε να έχουμε, για να αποτελέσουν το σπόρο που θα καρποφορήσει.
Αν αφήσουμε την απογοήτευση να μας κυριεύεσει ή αν το σύστημα αξιών μας δεν είναι συμβατό προς τις Κοσμικές αξίες και τους Συμπαντικούς νόμους, τότε ο Δίας στον Ταύρο θα περάσει στην καλύτερη περίπτωση απαρατήρητος και στη χειρότερη αφήνοντας πίσω του συντρίμια.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης γι αυτό και κυβερνά την ανώτερη φιλοσοφία, η οποία δίνει το έδαφος για την αέναη διεύρυνση του πνεύματός μας. Ωστόσο, ο Δίας επεκτείνει αυτό που ο καθένας μας ορίζει στη συνειδητότητά του.
Όσοι έχουν διευρυμένη συνειδητότητα, είναι άτομα θετικά με αρχές και αξιοποιούν τα ταλέντα τους σε αρμονία με το σύνολο, μπορεί να δρέψουν απρόσμενα απολαυστικούς καρπούς από τον Δία στον Ταύρο, αν βεβαίως το επιτρέπει το προσωπικό τους ωροσκόπιο. 
Όσοι είναι εγκλωβισμένοι στη φυλακή του εγωισμού τους, της ανάγκης να εξυπηρετούν αποκλειστικά το προσωπικό τους συμφέρον, αδιαφορώντας για το σύνολο, έχουν προ πολλού χάσει το κέντρο τους και λειτουργούν χωρίς μέτρο. Σε αυτούς ο Δίας από τον Ταύρο μπορεί να αποβεί καταστροφικός γιατί θα συντελέσει στο να γίνουν αδηφάγοι, υπερβολικοί και υπεραισιόδοξοι με αποτέλεσμα να προβούν σε επιλογές, των οποίων οι συνέπειες μπορεί να είναι οδυνηρές.

Πολλοί θα έχετε διαβάσει ή ακούσει ότι το ζώδιο του Ταύρου σχετίζεται με τα αποκτήματα, την υλική και τη συναισθηματική ασφάλεια. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι εντελώς επιδερμικό σε σχέση με την ουσία του ζωδίου και της αστρολογίας. Στον υλιστικό κόσμο που ζούμε, σε μια κοινωνία που χειροκροτεί τους πλούσιους αλόγιστα χωρίς να εξετάζει αν αξίζουν πραγματικά, το χρήμα καταντά να γίνεται αυτοσκοπός και το περιβάλλον του Ταύρου πολύ γόνιμο για να το συντηρήσει. Η οικονομική άνεση πλαισιωμένη από τις απολαύσεις που ποτίζουν με νέκταρ τα συναισθήματα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι εκφράζει τέλεια το ζώδιο του Ταύρου.

Ωστόσο, ο Ταύρος είναι το ζώδιο μέσα από το οποίο γονιμοποιείται ο σπόρος που έχουν σπείρει οι γονείς μας και καρποφορεί την ύπαρξή μας που με τη σειρά μας πρέπει να συντηρήσουμε με τροφή, πνευματική και υλική. Μέσα από το γήινο περιβάλλον του Ταύρου απολαμβάνουμε τα δώρα του πλανήτη μας και την πνευματική κληρονομιά του κοινωνικού μας γίγνεσθαι (το πολικό ζώδιο του Ταύρου είναι ο Σκορπιός). Καθώς μεγαλώνουμε μαθαίνουμε να διαχωρίζουμε το αξιόλογο, γοητευτικό, ελκυστικό από το αποκρουστικό ή καταστροφικό και αποκτούμε αίσθηση των αξιών. Είναι καθαρά προσωπική μας επιλογή να θεωρήσουμε κάτι θετικό ή αρνητικό και άρα ο καθένας μας χτίζει το απόλυτα προσωπικό του σύστημα αξιών. 

Για να καταλάβετε, λοιπόν, τη λειτουργία του Δία στον Ταύρο σκεφτείτε ότι ο υπέρλαμπρος Θεός ενεργοποιεί τη δεκτική και γεμάτη αγάπη Γαία και της ζητά να αποδώσει καρπούς στους σπόρους που έχουμε σπείρει και σε αυτούς που θα σπείρουμε μέσα στους επόμενους μήνες. Η Γαία θα θρέψει στη μεγάλη της μήτρα αυτό που θα πάρει από τον καθένα μας και αν αυτό είναι επιδερμικό, πρόχειρο, υλιστικό, τότε θα αποδώσει τα αντίστοιχα. Αν όμως είναι προϊόν ατομικής ωρίμανσης, τότε θα απολαύσουμε αξιόλογους καρπούς, σημαντικότερος εκ των οποίων θα είναι η εμπειρία που θα μας εξασφαλίσει καλύτερες επιλογές για το μέλλον μας.

Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν το Δία στον Ταύρο για να τροφοδοτήσουμε την ύπαρξή μας με αυτά που έχει να μας προσφέρει ο πλανήτης μας, με σεβασμό και μέτρο. Ας μην καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες τροφής για να μη βλάψουμε το σώμα μας κι ας έχουμε διάκριση ώστε να μην αλλοιώνουμε την πνευματική μας διαύγεια από οτιδήποτε μας πλασάρεται ως "πνευματική τροφή". Ας έχουμε ευδιακρισία κι ας συνειδητοποιούμε τις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης των πόρων του πλανήτη μας. Ας προσπαθούμε να απολαμβάνουμε τη ζωή, να είμαστε ασφαλείς οικονομικά και να χαιρόμαστε χωρίς να χάνουμε την αίσθηση του δικαίου και χωρίς να καταλύουμε το σύστημα αξιών μας.  Ας καταλάβουμε ότι το χρήμα είναι ένα μέσον για την επιβίωση και όχι ο αυτοσκοπός της ζωής.  Άλλωστε τα πράγματα που αξίζουν περισσότερο δεν αγοράζονται με χρήμα.
Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να συντονιστούμε με το Δία στον Ταύρο και να αξιοποιήσουμε στο έπακρον τις καρποφόρες επιδράσεις του. Αλλιώς θα χάσουμε το μέτρο και θα ξαναμπούμε πάλι στον κύκλο της αρπαχτικής διάθεσης που οδήγησε την ανθρωπότητα γενικότερα και τη χώρα μας ειδικότερα, σε αυτήν τη δεινή κατάσταση. Ο πρόσκαιρος πλουτισμός κόντρα σε κάθε μέτρο θα επιφέρει πολλά δεινά στο μέλλον. Τώρα πρέπει να πάρουμε το μάθημα και να αξιοποιήσουμε την εμπειρία του παρελθόντος για να σπείρουμε (με το Δία στον Ταύρο) το καλύτερο που μπορούμε. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλη οι ανθρωπότητα και ιδιαίτερα εμείς οι Έλληνες ότι μόνο αν αναδομήσουμε το σύστημα αξιών μας, θα απολαύσουμε όμορφους, υγιείς και "θρεπτικούς" καρπούς για μας και το μέλλον των παιδιών μας. 

Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι η καρποφόρα Γαία μέσα από το περιβάλλον του Ταύρου μπορεί να "γονιμοποιήσει" τη σκάλα που θα μας οδηγήσει στον παράδεισο. Η επίδραση του Δία μπορεί να μας δώσει τα "μάτια" για να τη δούμε και τα "πόδια" για να την ανεβούμε καθώς μας εξωθεί στο να αντιληφθούμε, να φιλοσοφήσουμε και συνειδητοποιήσουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υλικό στοιχείο χωρίς να προσκολληθούμε σε αυτό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των εμπεριών που αποκτούμε μέσα από την επιδίωξη των απολαύσεων. Εμπειρίες που μπορούν να μας οδηγήσουν στον Έβδομο Ουρανό....

Σμάρω Σωτηράκη