Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

21/12/2012: το Τέλος της Ανθρωπότητας ή μια Καινούργια Αρχή; (6)


ΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ «ΕΣΧΑΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ»
ΜΕΡΟΣ Α

Έχουμε λοιπόν στα χέρια μας μία συγκεκριμένη ημερομηνία ενός άγνωστου γεγονότος που θα συμβεί στο εγγύς μέλλον και που πάρα πολλοί άνθρωποι ταυτίζουν με τη συντέλεια του κόσμου. Αυτή η ημερομηνία είναι η 21η Δεκεμβρίου 2012 (το πώς ακριβώς έχει προκύψει αυτή η ημερομηνία το έχω εξηγήσει στο κεφάλαιο που αφιερώνω στους Μάγια) και ώρα (11:12 πμ. UT). Επειδή μιλάμε για ένα παγκόσμιο ωροσκόπιο, έχω επιλέξει το Γκρίνουιτς ως διεθνές κέντρο.

Αν και ο αρχάριος αστρολόγος μπορεί να μην εντυπωσιαστεί από το ωροσκόπιο της 21ης Δεκεμβρίου 2012, ωστόσο ένας έμπειρος μελετητής θα διακρίνει μέσα σε αυτό κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία. Το πιο εντυπωσιακό από αυτά είναι ένας ιδιαίτερος, μυστικιστικού χαρακτήρα,  ισχυρός πλανητικός σχηματισμός που καλείται «Γιοντ» (ή «δάκτυλο του Θεού»). Στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο ο σχηματισμός αυτός έχει «κατασκευαστεί» με απόλυτη τελειότητα! Ας δούμε τι θέλει να μας πει.

Ο πανίσχυρος και μυστηριώδης πλανητικός συνδυασμός «YOD»
Μέσα στο ωροσκόπιο της 21ης Δεκεμβρίου 2012 διακρίνεται - από κάθε έμπειρο μάτι - ένας πλανητικός σχηματισμός «Γιοντ» ανάμεσα στους πλανήτες Δία, Κρόνο και Πλούτωνα.  Ο πλανητικός αυτός σχηματισμός μοιάζει με το κεφαλαίο γράμμα ύψιλον (Υ). Ονομάζεται «Γιοντ» (YOD στα αγγλικά). Ο όρος είναι εβραϊκής προέλευσης.
Πριν μπούμε στην ανάλυση της σχέσης των πλανητών που συμμετέχουν σε αυτό το σχηματισμό θα πρέπει να καταλάβουμε το αστρολογικό νόημα του ίδιου του σχηματισμού «Γιοντ». Θα μας βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση η ετυμολογία της εβραϊκής λέξης «YOD». Το «Γιοντ» είναι το 10ο γράμμα του εβραϊκού (και των περισσότερων σημιτικών) αλφαβήτου. Μέσω των Φοινικικού αλφαβήτου το Γιοντ μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και μετουσιώθηκε στο Ελληνικό αλφάβητο σαν το γράμμα «Γιώτα» (Ι). Η εβραϊκή λέξη «YOD» πάντως φαίνεται να συνδέεται πολύ στενά με τη λέξη «YAD» («Γιαντ») που στην πιο διαδομένη της εκδοχή χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ασημένιο σελιδοδείκτη που χρησιμοποιούν οι Εβραίοι για να διαβάζουν την ιερή τους βίβλο «Τορά» - χωρίς να ακουμπούν με το δάκτυλα τους το κείμενο. Και αν το ψάξουμε περαιτέρω θα ανακαλύψουμε ότι στην εβραϊκή λέξη «Γιαντ» αποδίδονται και οι σημασίες: «χέρι», «σημάδι», «κομμάτι», «φαλλός», «δύναμη», «άξονας», «επανάληψη».
Γνωρίζοντας αυτά τα στοιχεία (και τη μεγάλη συνεισφορά των Εβραίων αστρολόγων στην αστρολογία, ειδικά στο Μεσαίωνα και στην Αναγέννηση) γίνεται πολύ πιο κατανοητό το γιατί ο πλανητικός σχηματισμός «Γιοντ» καλείται σήμερα από τους αστρολόγους και «χέρι» ή «δάκτυλο του Θεού». Το «Γιοντ»  έχει βαθιά και σύνθετα νοήματα και προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει ικανοποιητική βιβλιογραφία πάνω σε αυτό. Θεωρείται πάντως ένας πλανητικός σχηματισμός μείζονος σημασίας.
Το «Γιοντ» θυμίζει το Ελληνικό κεφαλαίο γράμμα Υ (ύψιλον). Επίσης, θυμίζει κατά κάποιον τρόπο έναν άνθρωπο «ικέτη», που έχει σηκωμένα τα χέρια του σε ένα είδος δέησης προς τον ουρανό.
Στον πλανητικό σχηματισμό συνδέονται ενεργειακά τρεις (ή και περισσότεροι) πλανήτες, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται στη βάση του Υ και οι άλλοι δύο στα αντίστοιχα άκρα των δύο «κλαδιών» του. Έτσι, ο σχηματισμός συντίθεται τελικά από δύο όψεις 150 μοιρών (χιαστί όπως τις λέμε) που σχηματίζει ο πλανήτης που είναι στη βάση με κάθε έναν από τους πλανήτες στις άκρες των «κλαδιών». Επιπλέον, οι πλανήτες που βρίσκονται στα “κλαδιά” σχηματίζουν μεταξύ τους όψη 60 μοιρών (εξαγώνου).
Οι ενέργειες ανάμεσα στους δύο πλανήτες που βρίσκονται σε όψη χιαστί είναι μη συμβατές μεταξύ τους. Δεν τις βοηθάει ούτε το ζώδιο τους ούτε το αστρολογικό τους στοιχείο να είναι συμβατές.
Η όψη χιαστί δηλώνει γενικά ένταση και κάποιου είδους κρίση που προκαλείται από την αλληλεπίδραση των πλανητών. Απελευθερώνει ισχυρότατες μεταμορφωτικές ενέργειες, ικανές να προκαλέσουν ραγδαίες αλλαγές και ανατροπές. Είναι μία όψη που ζητάει σαφή και συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Το συγκεκριμένο «Γιοντ» που σχηματίζεται στον ουρανό στις 21 Δεκεμβρίου 2012 είναι - όπως ήδη αναφέραμε - εξαιρετικά εντυπωσιακό.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε τον πλανήτη Δία στη βάση του «Γιοντ» (του Υ) να σχηματίζει όψη 150 μοιρών από τη μια με τον Κρόνο και από την άλλη με τον Πλούτωνα. Το Γιοντ αυτό φέρνει σε διάλογο τους δύο πιο «σκληρούς» πλανήτες του ζωδιακού, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, οι οποίοι ταυτόχρονα βρίσκονται σε αντιπαράθεση - με ένα δυικού χαρακτήρα και πολωτικό τρόπο - με τον ευεργετικό και επεκτατικό πλανήτη Δία, τον πλανήτη της ανώτερης γνώσης. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι τρεις αυτοί πλανήτες Δίας, Κρόνος και Πλούτωνας βρίσκονται όλοι ακριβώς στις 8 μοίρες των αντίστοιχων ζωδίων. Αυτή η εκπληκτική ακρίβεια κάνει το συγκεκριμένο «αποκαλυπτικό Γιοντ» ακόμη πιο ισχυρό και καταλυτικό.  Έχουμε εδώ την ανάπτυξη πολύ ισχυρών, ενδεχομένως καταστροφικών αλλά και μεταμορφωτικών ενεργειών ανάμεσα στο Δία και στους Κρόνο - Πλούτωνα. Αντίθετα, η όψη Εξαγώνου που σχηματίζεται στα «κλαδιά» του «Γιοντ» μεταξύ του Κρόνου και του Πλούτωνα δηλώνει μία διάθεση συνεργασίας ανάμεσα στους δύο αυτούς πλανήτες.
Έχοντας στο μυαλό μας το συγκεκριμένο συνδυασμό, μπορούμε να πούμε ότι διαδραματίζεται σε αυτόν μία «ιστορία» όπου ο Δίας (ηθική, δικαιοσύνη) έρχεται αντιμέτωπος από τη μια με το κατεστημένο (Κρόνος) και από την άλλη με τους ισχυρούς οικονομικά και δικτυωμένους (Πλούτωνας). Ο Δίας μάχεται μόνος του αυτές τις δυνάμεις, ενώ αυτές έχουν συνάψει κάποιου είδους συμμαχία μεταξύ τους. (Συμμαχία υπό συζήτηση, όπως θα δούμε παρακάτω καθώς από τη μια διακρίνεται ένα αρμονικό εξάγωνο ενώ από την άλλη ισχύει η αμοιβαία υποδοχή τους, η οποία μετατρέπει τη συνεργασία τους σε συνωμοσία). Επειδή τώρα ο Δίας βρίσκεται στη βάση του «Γιοντ» και πολύ κοντά στην ακμή του Τέταρτου Οίκου είναι σα να εκπροσωπεί τις χαμηλότερες κοινωνικά τάξεις, οι οποίες φαίνεται ότι όσο θα πλησιάζουμε στο 2012 θα έρχονται σε μία όλο και πιο σφοδρή αντιπαράθεση με τους κρατούντες και τους ισχυρούς. Ο Δίας ζητά από τους ισχυρούς να σκύψουν στις μάζες, στους απλούς ανθρώπους. Ζητάει κοινωνική δικαιοσύνη και πρόνοια, μεγαλύτερες παροχές και αποδοχές.
Ένα από τα βασικά αιτήματα του «Γιοντ» είναι το να «διορθωθούν» οι κακώς κείμενες καταστάσεις, να αναλυθούν λεπτομερειακά και ρεαλιστικά, να τους ασκηθεί κριτική. Να παρθούν κατάλληλα μέτρα και να γίνουν συγκεκριμένες και απτές πράξεις διόρθωσης των όποιων νοσηρών καταστάσεων. Το δε υπέρτατο αίτημα του  «Γιοντ» είναι η ριζική μεταμόρφωση των πραγμάτων και των καταστάσεων και αυτό ακριβώς το μήνυμα διαλαλεί ηχηρά στο ωροσκόπιο του 2012 αυτός ο σχηματισμός. Μία ριζική μεταμόρφωση όμως δεν έρχεται εύκολα και ομαλά αλλά προκύπτει συνήθως μετά από ακραίες ενέργειες και εντάσεις, από διαφόρων ειδών «σοκ»! Παράλληλα, ο σχηματισμός «Γιοντ» έχει την τάση να οδηγεί τις καταστάσεις σε μία επίμονη - σχεδόν αυτιστικού χαρακτήρα – επανάληψη, μέχρι να εμπεδωθούν τα βαθύτερα μηνύματα τους (την τάση αυτή την ενισχύει το γεγονός ότι ο Δίας στη βάση του «Γιοντ» είναι ανάδρομος). Θέτει λοιπόν τα ζητήματα ξανά και ξανά μέχρι να τα αποδεχθούν οι άνθρωποι που τους αφορούν, να ξεκολλήσουν από το γνώριμο και ασφαλές και να  ενεργοποιηθούν για να φέρουν τα πράγματα στη σωστή τους - και σύμφωνη με κοσμικό σχέδιο - πορεία.   
Στη βάση του Γιοντ λοιπόν υπάρχει ο πλανήτης Δίας, ο οποίος στην «αποκαλυπτική»  ημερομηνία θα βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων. Στο αριστερό μπράτσο του Γιοντ και μέσα στον Αιγόκερο βρίσκεται ο Πλούτωνας, ενώ στο δεξί μπράτσο και στο ζώδιο του Σκορπιού βρίσκεται ο Κρόνος. Πέρα όμως από αυτές τις τρεις άκρες του «Γιοντ» υπάρχει και ένα άλλο σημείο εξαιρετικής σημασίας που βρίσκεται διαμετρικά αντίθετα στη βάση και ανάμεσα στα «κλαδιά» του «Γιοντ». Το σημείο αυτό λέγεται η «κεφαλή» του Γιοντ (ή αλλιώς το «Σημείο Ενεργοποίησης» του). Στο ωροσκόπιο της «κρίσης» η κεφαλή του «Γιοντ» βρίσκεται στις 8 μοίρες του Τοξότη (ακριβώς δηλαδή διαμετρικά αντίθετα από τις 8 μοίρες των Διδύμων, που αντιστοιχούν στη βάση του «Γιοντ».
Την ημέρα της «αποκάλυψης» δεν έχουμε κάποιον πλανήτη που να βρίσκεται ακριβώς στις 8 μοίρες του Τοξότη. Πολύ κοντά όμως σε αυτό το σημείο βρίσκεται η Αφροδίτη (στις 6 μοίρες του Τοξότη). Άρα  η Αφροδίτη αποτελεί τελικά την «Κεφαλή» του εντυπωσιακού «Γιοντ» που σχηματίζεται στις 21 Δεκεμβρίου 2012.  Η «κεφαλή» ενός «Γιοντ» έχει πάντοτε να κάνει με μία διαδικασία πνευματικής ανάπτυξης και ανέλιξης. Κάτω από αυτή την προοπτική θα πρέπει να προσδιορίσουμε το τι ακριβώς σημαίνει το γεγονός ότι ο πλανήτης Αφροδίτη που θεωρείται «προσωπικός», καθημερινός πλανήτης, φορέας μίας όχι και τόσο υψηλής συνειδητότητας, συνιστά την κεφαλή του σημαντικού αυτού «Γιοντ». Τι το σημαντικό μπορεί να συμβολίζει αυτό σε μία χρονική συγκυρία που εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη θεωρούν ίσως σαν τη σημαντικότερη στην επικείμενη ιστορία της ανθρωπότητας;
Αναμφίβολα οι πλανήτες - σαν κοσμικά αρχέτυπα που είναι - περιέχουν πολύ βαθύτερα νοήματα από αυτά που εμείς έχουμε καταφέρει να ανασύρουμε στο συνειδητό μας. Ακόμη και οι πιο πεζοί, καθημερινοί πλανήτες όπως η Αφροδίτη, είναι λοιπόν ικανοί να αναπτύξουν και αυτοί μία υψηλότερη συνειδητότητα. Πώς μπορεί να λειτουργήσει λοιπόν ο πλανήτης Αφροδίτη σε ένα πιο πνευματικό επίπεδο; Μα εκτελώντας εν πλήρη συνειδήσει και παρρησία τα απλά καθημερινά της καθήκοντα, συμβάλλοντας και αυτή, εργαζόμενη  στο μικρόκοσμο της και στο βαθμό που της αναλογεί, στην ευρύτερη ανάπτυξη και εξέλιξη του σύμπαντος. Όταν συνδεόμαστε με τους ανθρώπους γύρω μας όχι για να καλύψουμε τις δικές μας εγωιστικές ανάγκες και για να πάρουμε από αυτούς αλλά για να τους δώσουμε ευγένεια, καλοσύνη και αγάπη τότε λειτουργούμε την Αφροδίτη μας σε πιο υψηλές συχνότητες.
Άρα το μεγάλο μήνυμα που κρύβεται πίσω από το καθοριστικό «Γιοντ» του 2012 είναι ότι, μέσα από τον μικρόκοσμο του, ο καθένας από μας, αλλάζοντας και βελτιώνοντας το δικό του εαυτό, αλλάζει και βελτιώνει την ανθρωπότητα και ίσως και ολόκληρο το Σύμπαν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το κλειδί για την επίγνωση και την ανέλιξη είναι η Αγάπη που πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας και να της δώσει μια εντελώς διαφορετική και σαφέστατα πιο θετική διάσταση. Πρέπει να τρώμε με αγάπη για την τροφή και τη Φύση που μας την παρέχει, πρέπει να καλλιεργούμε τη γη με αγάπη και ευγνωμοσύνη, να πλησιάζουμε τους άλλους ανθρώπους με αγάπη και όχι με ιδιοτέλεια και αλαζονεία. Πρέπει να είμαστε θετικοί και γεμάτοι αγάπη ακόμη κι όταν όλα γύρω μας φαντάζουν απαισιόδοξα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι με την αγάπη είμαστε πιο πλούσιοι, πιο ολοκληρωμένοι ως άνθρωποι. Εννοείται ότι πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας στο ταίρι και στους οικείους μας με έναν πιο έμπρακτο τρόπο και να μην ξεχνάμε ποτέ και για κανένα λόγο να λέμε το περίφημο «σ’ αγαπώ» και να χαρίζουμε ένα χαμόγελο που είναι ότι πιο τροφοδοτικό για τους άλλους και που, αν τους εκπαιδεύσουμε να το δέχονται, να είστε σίγουροι ότι κάποια στιγμή, αντανακλαστικά, θα μας το ανταποδώσουν.
Αναμφίβολα οι πλανήτες - σαν κοσμικά αρχέτυπα που είναι - περιέχουν πολύ βαθύτερα νοήματα από αυτά που εμείς έχουμε καταφέρει να ανασύρουμε στο συνειδητό μας. Ακόμη και οι πιο πεζοί, καθημερινοί πλανήτες όπως ο Ερμής και η Αφροδίτη, είναι λοιπόν ικανοί να αναπτύξουν και αυτοί μία υψηλότερη συνειδητότητα. Πώς μπορούν να λειτουργήσουν λοιπόν οι πλανήτες Ερμής και Αφροδίτη σε ένα πιο πνευματικό επίπεδο; Μα εκτελώντας εν πλήρη συνειδήσει και παρρησία τα απλά καθημερινά τους καθήκοντα, συμβάλλοντας και αυτοί εργαζόμενοι στο μικρόκοσμο τους και στο βαθμό που τους αναλογεί στην ευρύτερη ανάπτυξη και εξέλιξη του σύμπαντος. Όταν εκτελούμε τα καθημερινά μας καθήκοντα όχι με βαριεστιμάρα και απουσία αλλά με πλήρη παρουσία, σα να νοιώθουμε να κάνουμε ένα τελετουργικό, τότε λειτουργούμε τον Ερμή μας σε μία υψηλότερη συνειδητότητα. Και όταν συνδεόμαστε με τους ανθρώπους γύρω μας όχι για να καλύψουμε τις δικές μας εγωιστικές ανάγκες και για να πάρουμε από αυτούς αλλά για να τους δώσουμε ευγένεια, καλοσύνη και αγάπη τότε λειτουργούμε την Αφροδίτη μας σε πιο υψηλές συχνότητες. Άρα το μεγάλο μήνυμα που κρύβεται πίσω από το καθοριστικό «Γιοντ» του 2012 είναι ότι μέσα από τον μικρόκοσμο του ο καθένας από μας, αλλάζοντα και βελτιώνοντας το δικό του εαυτό, αλλάζει και βελτιώνει την ανθρωπότητα και ίσως και ολόκληρο το Σύμπαν.
Τέλος, σε αυτό το «Γιοντ» συμμετέχει έντονα και ο αστεροειδής Χείρωνας (ο «πληγωμένος θεραπευτής»). Σχηματίζει μία όψη εξαγώνου με τον Πλούτωνα, μία όψη τετραγώνου με την Αφροδίτη και μία όψη τετραγώνου με το Δία (προκύπτει δηλαδή μία δυσαρμονία εδώ ανάμεσα στους Χείρωνα και στους Αφροδίτη - Δία. Τις ερμηνείες αυτών των όψεων θα τις συναντήσετε στη συνέχεια). Η τόσο έντονη συμμετοχή του Χείρωνα στο μεγάλο αυτό «Γιοντ» μας στέλνει το μήνυμα ότι επίκειται μία μεγάλη κάθαρση στο προσεχές μέλλον, ένας «καυτηριασμός» των νοσηρών εκείνων καταστάσεων που μας καθιστούν ανίκανους, που μας κρατάνε παράλυτους και δέσμιους εγωιστικών και υλιστικών αναγκών, άβουλους και ανίκανους να σταθούμε στα πόδια μας και να προχωρήσουμε στο δρόμο της πνευματικότητας, της ατομικής μας ανέλιξης. Ο Χείρων όντας τόσο ενεργός σε αυτό το σχηματισμό μας στέλνει «σήμα κινδύνου» και μας προειδοποιεί ότι έχουμε πάρει λάθος πορεία, ότι κουβαλάμε μία διαστρεβλωμένη εικόνα του κόσμου, με αποτέλεσμα να απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από το κέντρο μας, να γινόμαστε «κενά κύμβαλα», λειψοί και δυστυχισμένοι άνθρωποι. Τώρα πρέπει να αλλάξουμε ριζικά  τη νοοτροπία μας και να μη σταθούμε φοβισμένοι απέναντι στις αλλαγές και στις ανατροπές που μέλλουν να γίνουν. Η απραξία μας, το βόλεμα μας κατ’ ουσία μας αρρωσταίνουν.  Νοσεί η ίδια μας η Γη, οι θεσμοί μας και οι κοινωνίες μας. Πρέπει να αφυπνιστούμε όλοι και να απομονώσουμε τα αίτια του κακού, να διώξουμε το σκοτάδι και να το αντικαταστήσουμε με φως, να προχωρήσουμε σε μία καθολική θεραπεία!

 Αυτό το άρθρο αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο μου «2012: Αλήθειες και Ψέματα», των εκδόσεων introbooks.

Σμάρω Σωτηράκη

Αν θέλετε να διαβάσετε και τα προηγούμενα άρθρα που σχετίζονται με την επίμαχη ημερομηνία, πατήστε στην ετικέτα "βιβλίο 2012".