Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

21/12/2012: το Τέλος της Ανθρωπότητας ή μια Καινούργια Αρχή; (7)


ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΨΕΩΝ


Η ανάλυση που ακολουθεί με αφορμή το ωροσκόπιο της 21ης Δεκεμβρίου 2012 δεν θα εκφραστεί σε μία μέρα γιατί σαφώς και δεν περιμένουμε την καταστροφή της ανθρωπότητας. Οι ερμηνείες, ιδιαίτερα των αργών πλανητών, μας έχουν ήδη δώσει και θα μας δώσουν γεγονότα σε βάθος χρόνου.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης των ακραίων και μοιραίων γεγονότων, των καταστροφών μεγάλης κλίμακας, του θανάτου και της αναγέννησης. 
Ο πλανήτης Πλούτωνας και το ζώδιο του Αιγόκερου θεωρούνται σα δύο από τα πιο σκληρά στοιχεία στην αστρολογία, ικανά να προκαλέσουν ακραία γεγονότα, αναστάτωση και πόνο.  Η συνδυασμένη τους όμως επενέργεια μπορεί να παράγει τις πιο σκληρές και  ενέργειες, να προκαλέσει τη πιο μεγάλη αναστάτωση. Επομένως τα πράγματα δεν δείχνουν να είναι τόσο φωτεινά και ρόδινα για την ανθρωπότητα στα επόμενα χρόνια που θα συνεχίσουν να επενεργούν συνδυαστικά αυτοί οι δύο. 
Ήδη πάντως έχουμε πάρει μία πρώτη γεύση της παρουσίας του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ο Πλούτωνας συνδέεται με το χρήμα, την οικονομία, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις υποθήκες κλπ. Ο Αιγόκερως είναι ένα αυστηρό ζώδιο, που δεν ανέχεται τις επιπολαιότητες και τις υπερβολές και γενικά τους ανεύθυνους χειρισμούς. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η μεγάλη κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της παγκόσμιας οικονομίας γενικά, μόλις ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερω.
Φυσικά, μετά την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος χρειάστηκε η επέμβαση του κράτους για να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά η οικονομία. Το κράτος εξαγόρασε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, έδωσε δισεκατομμύρια Ευρώ προς ενίσχυση τραπεζών και όλα αυτά είναι καθαρά αποτελέσματα της παρουσίας του Πλούτωνα (οικονομία, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί) στον Αιγόκερω (= το κράτος, ο κρατικός «κορβανάς»).   Βλέπουμε λοιπόν ότι κάτω από αυτή την αστρολογική επιρροή το κράτος επιχείρησε να ελέγξει και να βάλει σε τάξη το κεφάλαιο. Η εξίσωση όμως αυτή λειτουργεί και αντίστροφα και μπορεί και από τη δική του πλευρά το κεφάλαιο να διεισδύσει στους κρατικούς μηχανισμούς, μετερχόμενο κρυφών και πλάγιων τρόπων.

Όσο λοιπόν ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στον Αιγόκερω θα παίζονται σκληρά παιχνίδια εξουσίας, φέρνοντας συχνά τα πράγματα στα άκρα. Όταν οι ισχυροί του πλανήτη κινδυνεύουν να χάσουν τα προνόμια τους αντιδρούν βίαια και προκαλούν έντεχνα  αιματοχυσίες. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα εκδηλώσει κατά κόρον το ένα του πρόσωπο (την καταστροφή, τις μαζικές συμφορές) αλλά θα υποχρεωθεί στη συνέχεια να εκδηλώσει και το άλλο του πρόσωπο (την αναγέννηση, την αναδόμηση).
Ίσως συμβεί στα επόμενα χρόνια μία ριζική ανανέωση του πολιτικού μας σκηνικού και του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας μας. Παρόλη την καταστροφική δύναμη, τελικά ο Πλούτωνας είναι ίσως η μόνη ικανή δύναμη αυτή τη στιγμή να μας βγάλει από αυτή τη «χαράδρα» στην οποία έχουμε πέσει, η μόνη ικανή δύναμη να μας μεταμορφώσει εκ βαθέων και να οδηγήσει σε μία καινούργια, λαμπρή εποχή. Δεν πρόκειται όμως να το κάνει αυτό ούτε εύκολα ούτε ανώδυνα. Θα μας φέρει πρώτα αντιμέτωπους με τους χειρότερους μας φόβους, θα προκαλέσει αναστατώσεις στη συλλογική ψυχή και ακραία γεγονότα. Μπορεί να μας φέρει ακόμη και στο χείλος του αφανισμού, γιατί μόνο σε τέτοιες περιστάσεις η ανθρωπότητα «αφυπνίζεται».

Γενικά, με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι πιθανό να εμφανιστούν όσο βαδίζουμε προς το 2012 όλο και πιο απολυταρχικές ή ακόμη και φασιστικές κυβερνήσεις. Αυτές θα επιχειρήσουν να θέσουν περισσότερο υπό τον έλεγχο τους τον πολίτη (με στενή παρακολούθηση, επηρεασμό και χειραγώγηση του μέσα από τα Μ.Μ.Ε. για παράδειγμα). Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ότι κρατούντες και πολίτες θα σκληραίνουν αμοιβαία τη στάση τους όλο και περισσότερο και θα καταλήγουν σε όλο και πιο βίαιες συγκρούσεις μεταξύ τους.  Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι πολύ πιθανό επίσης να φουντώσει η τρομοκρατία, με δραματικά ακραίες εκτελέσεις και ενέργειες.
Έτσι λοιπόν όσο πλησιάζουμε στο 2012 το σκηνικό γύρω μας θα γίνεται όλο και πιο βίαιο και σκοτεινό (τη βιαιότητα του Πλούτωνα θα την τροφοδοτήσει ακόμη περισσότερο ο πλανήτης Ουρανός που θα σχηματίσει μία πολύ σκληρή όψη μαζί του). Παράλληλα και το μεγάλο «Γιοντ» του 2012 φαίνεται να ενεργοποιεί και αυτό οριακές καταστάσεις. Μπροστά μας βρίσκεται λοιπόν μία απότομη καθοδική πορεία. Το ότι θα παρασυρθούμε σε πτώση είναι βέβαιο. Το πόσο κάθετη θα είναι αυτή η πτώση, τι ζημιά θα μας κάνει και πότε θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν, αυτά δεν μπορούμε να τα προσδιορίσουμε με βεβαιότητα.

Ο Πλούτωνας συνδέεται στενά με τα γεωφυσικά φαινόμενα και ιδιαίτερα με τους σεισμούς και τις εκρήξεις ηφαιστείων. Ειδικά τώρα που ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω (στο ζώδιο της γήινης «κρούστας») και σχηματίζει ακραίες γωνιακές όψεις με τον Ουρανό είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν ασυνήθιστα μεγάλοι σεισμοί ή να γίνουμε μάρτυρες της έκρηξη κάποιου ηφαιστείου.


Ποσειδώνας στους Ιχθείς – «ένα υδάτινο βέλος»

Στο ωροσκόπιο της «κρίσης», ο ιδεαλιστικός, διαλυτικός και μεταφυσικός πλανήτης Ποσειδώνας είναι στους Ιχθείς. Μάλιστα βρίσκεται στην πρώτη μοίρα των Ιχθύων, σε μία μοίρα δηλαδή που θεωρείται (σε όλα τα ζώδια) σαν πολύ δυναμική, αφού «εξακοντίζει» κατά κάποιον τρόπο τις ενέργειες οποιουδήποτε πλανήτη βρίσκεται σε αυτήν. Βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι ενέργειες δεν είναι και τόσο «παρθενικές», αφού ο Ποσειδώνας δεν βρίσκεται πρώτη φορά σε αυτή τη μοίρα αλλά προέρχεται από αναδρομή (έχει ήδη μπει στους Ιχθείς το 2011, έφτασε στις τρεις μοίρες και στη συνέχεια άρχισε να κινείται ανάδρομα -  στο δεύτερο μισό του 2012. Για να βρεθεί την επίμαχη ημέρα και πάλι στην πρώτη μοίρα των Ιχθύων. Άρα στις 21 Δεκεμβρίου ο Ποσειδώνας ενεργοποιείται πολύ έντονα. Και όταν μιλάμε για Ποσειδώνια ενεργοποίηση εννοούμε ισχυρές ιδεαλιστικές, πνευματικές αλλά και διαλυτικές συνάμα ενέργειες.

Ο Ποσειδώνας είναι ικανός - στην καλύτερη του εκδοχή - να κάνει τη ζωή μας να μοιάζει με γλυκό παραμύθι. Να δημιουργήσει, ένα σύμπαν αγαλλίασης και ευφροσύνης όπου οι άνθρωποι αγαπιούνται ειλικρινά μεταξύ τους, επικρατούν τριγύρω ρομαντικά σκηνικά και ακούγονται από παντού ουράνιες μελωδίες. Φυσικά για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το σύνολο της ανθρωπότητας είναι σε θέση να προκαλέσει τις πιο θετικές πλευρές του Ποσειδώνα. Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ σκεφτείτε ότι ο Ποσειδώνας εκφράζει την ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης στο κοσμικό κλαβιέ, δηλαδή αν με την Αφροδίτη σας παρότρυνα προς την αγάπη, με τον Ποσειδώνα οφείλω να σας μιλήσω για την άνευ όρων και ορίων Αγάπη, αυτή που μας διδάσκει ο Χριστός όταν βρίσκεται στον σταυρό του μαρτυρίου Του. Και αυτή τους είδους η Αγάπη θα μας είναι πολύ χρήσιμη τώρα που βαδίζουμε σε ύστατους καιρούς…

Στην αρνητική του όμως εκδοχή ο Ποσειδώνας μπορεί να δημιουργήσει διαλυτικές και χαώδεις συνθήκες σε μία κοινωνία ή ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο. Καταλύει τα όρια, αδιαφορεί για τα «πρέπει», προκαλεί σύγχυση, ασυνέπεια και διαφόρων ειδών φοβίες. Μπορεί π.χ. να προκαλέσει άνευ φανερού λόγου και αιτίας τεράστια σύγχυση και πανικό στη διεθνή οικονομία και στις αγορές.

Ο Ποσειδώνας πραγματοποιεί μία όψη τετραγώνου με το Δία, τον πλανήτη με τον οποίο είχε σχηματίσει το 2009 την πολυσυζητημένη σύνοδο στον Υδροχόο. Τώρα όμως η σχέση των δύο αυτών πλανητών είναι αρκετά σκληρή και οι μεγάλες προσδοκίες δεν έχουν θέση πια. Αντίθετα, με το τετράγωνο Ποσειδώνα - Δία ο άνθρωπος δυσκολεύεται πια να βρει ιδανικά και να πιστέψει κάπου, νιώθει προδομένος και εξαπατημένος και είναι γενικά ευάλωτος στις μελαγχολικές καταστάσεις. Παράλληλα, τα γεγονότα που θα προκαλέσει το τετράγωνο Δία – Ποσειδώνα θα καταλύσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών για τη δικαιοσύνη ενώ τα σκάνδαλα θα φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και θα προκαλούν βαθιά θλίψη και μεγάλη αγωνία στον λαό.

Με τόσο αισθητή την παρουσία του Ποσειδώνα στο ωροσκόπιο της «κρίσιμης στιγμής» το μυαλό μας πάει εύκολα στο στοιχείο εκείνο που συνδέεται στενότερα με τον Ποσειδώνα, στο υδάτινο στοιχείο (ο Ποσειδώνας ήταν ο θεός των θαλασσών στην αρχαία Ελληνική θρησκεία, για να μην πούμε και των σεισμών). Η ισχυρή, ξεχωριστή, πληθωρική παρουσία του πλανήτη Ποσειδώνα στο ωροσκόπιο του 2012 θα μπορούσε κάλλιστα να συνδεθεί με ασυνήθιστες βροχοπτώσεις, θύελλες και ίσως και μεγάλες αναταραχές της θάλασσας (π.χ. τσουνάμι).

Να σημειώσω κάτι εδώ. Επειδή η αστρολογία που εκπροσωπώ είναι η ανθρωπιστική και όχι η φαταλιστική αστρολογία της τρομολαγνείας, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπονοώ κάποιον καινούργιο κατακλυσμό του Νώε που πρόκειται να συμβεί το 2012. Δεν μιλώ για τυχόν τεράστια κύματα που θα καταπιούν την ανθρωπότητα  και τέτοιου είδους απόλυτες καταστροφές, αλλά για κάποια μετεωρολογικά ή άλλα φαινόμενα που θα προκαλέσουν εκείνο το διάστημα μία έξαρση - οποιουδήποτε τύπου - του υδάτινου στοιχείου στον πλανήτη μας. Επίσης, δεν αποκλείω ένα μεγάλο τσουνάμι εξ’ αιτίας σεισμού αλλά έχουμε δει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν χωρίς να καταστραφεί ο πλανήτης. Και από τη στιγμή που ο Ποσειδώνας συνδέεται και με τις πανδημίες δεν αποκλείεται να εμφανιστεί μία τέτοια στα τέλη του 2012.

Δεν παύει φυσικά ο Ποσειδώνας να συνδέεται με την απογοήτευση. Γι’ αυτό μπορεί τελικά το 2012 να αποδειχτεί μία μαζική φενάκη και να εξελιχτεί τελείως διαφορετικά από ότι προσδοκούσαμε. Μπορεί να ξεκινήσει με τυμπανοκρουσίες, σαν να πρόκειται για κάποιο  φαντασμαγορικό γεγονός, και να καταλήξει σε φτηνή παρωδία!

Από την άλλη, η σύνοδος του Ποσειδώνα με το Χείρωνα (ο οποίος και αυτός θα βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων, μόλις 5 μοίρες μακριά από τον Ποσειδώνα) μιλάει για ένα γεγονός μεγάλης πνευματικής σημασίας (και οι δύο πλανήτες λειτουργούν σε πολύ υψηλές πνευματικές συχνότητες). Κάτω από την επήρεια της συνόδου Ποσειδώνα - Χείρωνα θα συνειδητοποιήσουμε στο πετσί μας - με πιο απτούς και καθημερινούς ίσως τρόπους - ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός «διαχωρισμός» ανάμεσα στους ανθρώπους, ούτε καν ανάμεσα στα πράγματα και τις καταστάσεις, ότι όλοι και όλα είμαστε ΕΝΑ μέσα στο Σύμπαν. Η σύνοδος Ποσειδώνα  - Χείρωνα περιέχει το κατάλληλο δυναμικό για να γιατρέψει τις ψυχές μας από τη νοσηρή εγωιστική διόγκωση στην οποία μας έχουν οδηγήσει οι υλιστικές, καταναλωτικές μας κοινωνίες.


Ουρανός στον Κριό

Εδώ έχουμε έναν εξαιρετικά «εύφλεκτο» και εκρηκτικό συνδυασμό. Ο ριζοσπαστικός και ανατρεπτικός πλανήτης Ουρανός βρίσκεται μέσα στο οργισμένο και πύρινο ζώδιο του Κριού! Και ειδικά στο ωροσκόπιο του 2012 ο Ουρανός θα είναι ακόμη πιο ισχυρός γιατί θα έχει μόλις επιστρέψει ορμητικά στην ορθή πορεία του  από μία αναδρομή που θα έχει διαγράψει στις προηγούμενες εβδομάδες. 

Αναμφίβολα ο Ουρανός στον Κριό αποτελεί ένδειξη μίας κοινωνίας «εν βρασμώ», μίας κοινωνίας που έχει αδικηθεί, στερηθεί και καταπιεστεί και βρίσκεται πλέον στο χείλος ενός μεγάλου ξεσπάσματος, σε μία καθολική επανάσταση. Δεδομένης της άπλετης ενέργειας του Άρη (ο Άρης κυβερνά τον Κριό) που βρίσκει ο Ουρανός μέσα στον Κριό, τα ξεσπάσματα του είναι εξαιρετικά απότομα, βίαια και ακραία.

Ο Ουρανός είναι κυριολεκτικά ασυγκράτητος μέσα στο ζώδιο του Κριού. Ζητάει επιτακτικά να γίνουν αλλαγές γύρω του και μάλιστα τις ζητάει άμεσα. Από τη θέση αυτή ο Ουρανός ωθεί τις μάζες σε ανατρεπτικές συμπεριφορές. Οδηγείται εύκολα σε ρήξη και σε ανατροπή του επικρατούντος κοινωνικού ιστού. 
Σκεφτείτε τώρα ότι ανεξάρτητα από το πόσο δραστικός είναι ο Ουρανός στον Κριό, σχηματίζει επιπλέον και μία όψη τετραγώνου τόσο με τον Ήλιο αλλά και με τον Πλούτωνα - που και οι δύο βρίσκονται στο ζώδιο του Αιγόκερου.
Οι οικονομικά ισχυροί θα προβάλουν μεγάλες αντιστάσεις σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής και θα επιχειρήσουν με δόλια μέσα να επηρεάσουν τις μάζες. Ίσως να μην τα καταφέρουν όμως αυτή τη φορά γιατί ο Ουρανός βρίσκεται σε θέση ισχύος ενώ δέχεται και τις υποστηρικτικές ακτινοβολίες του ευεργετικού πλανήτη Δία (ο οποίος σχηματίζει μαζί του μία αρμονική όψη εξαγώνου).

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο Ουρανός συνδέεται και με την ανώτερη συνείδηση και γενικά την αφύπνιση. Η παρουσία του στον Κριό δηλώνει μία ορμητική διεύρυνση της συνειδητότητας των ανθρώπων εξαιτίας των καταιγιστικών και συναρπαστικών γεγονότων που θα λάβουν χώρα στη συγκεκριμένη περίοδο.

Τέλος, ο Ουρανός στον Κριό - σε σκληρότατη αντιπαράθεση με τον Πλούτωνα και με ταυτόχρονη έντονη παρουσία του Ποσειδώνα στο ωροσκόπιο της κρίσιμης μέρας - είναι πιθανό να δώσει και αυτός σεισμούς ή την έκρηξη κάποιου ηφαιστείου, με συγκλονιστικά αποτελέσματα για όλο τον πλανήτη.


Χείρων στους Ιχθείς

Με αυτή τη θέση του Χείρωνα η ανθρωπότητα θα πρέπει να ξαναφέρει τη μαγεία, τον κόσμο των νεράιδων και καλών πνευμάτων στη Γη, να επανασυνδεθεί με τον πλατωνικό «Κόσμο των Ιδεών» για να αντλήσει ενέργειες και δυνάμεις. Μόνο έτσι θα καταφέρει να κλείσει τα τραύματά της. Γενικά, εμείς οι άνθρωποι θα πρέπει να θεραπεύσουμε τη μεγάλη πληγή της κενότητας, του υλισμού και της αθεΐας που υπάρχει μέσα μας, θα πρέπει να πιστέψουμε στη δύναμη και αγαθότητα του Θεού, να μάθουμε να αγαπάμε χωρίς αντάλλαγμα, αντί να ζητάμε εγωιστικά από τους άλλους να μας προσέξουν και να μας αγαπήσουν.

Ο Χείρωνας σχηματίζει όψη τετραγώνου με το Δία, που βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων. Με το Δία ο Χείρωνας είχε ήδη σχηματίσει το 2009 την πολυσυζητημένη σύνοδο αύξησης των πνευματικών συχνοτήτων στον Υδροχόο. Τώρα όμως η σχέση των δύο αυτών πλανητών είναι δυσαρμονική!
Η όψη αυτή δείχνει ότι η ανθρωπότητα χρειάζεται να θεραπεύσει επειγόντως τις πληγές της, τα τραύματα της, τις αδικίες στα κοινωνικά της στρώματα. Ένα καινούργιο κύμα συνειδητότητας ή μία καινούργια θρησκεία θα εμφανιστεί στον πλανήτη που θα βοηθήσει σημαντικά σε αυτή την κατεύθυνση. Το τετράγωνο Δία – Χείρωνα δείχνει ότι θα επέλθει τελικά ένα είδος θεραπείας και κάθαρσης στην ανθρωπότητα αλλά με συμπυκνωμένες διαδικασίες και με τρόπους που δεν θα είναι αρεστοί στους πολλούς και ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν βολευτεί σε ένα πιο υλιστικό τρόπο ζωής.

Επίσης ο Χείρωνας σχηματίζει μία όψη τετραγώνου με την Αφροδίτη στον Τοξότη. Χρειάζεται οι άνθρωποι να ξεπεράσουν τις τραυματικές τους εμπειρίες στον τομέα των διαπροσωπικών τους σχέσεων, να πάψει ο προαιώνιος πόλεμος των φύλων και να πλησιάσουν με αληθινό ενδιαφέρον ο ένας τον άλλο.


Ο Κρόνος στον Σκορπιό

Ο Κρόνος την «ημέρα της κρίσης» βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού. Αυτή είναι μία ξεχωριστή και σημαντική θέση του Κρόνου γιατί συμμετέχει σε ένα ιδιαίτερο πλανητικό σχήμα που ονομάζεται «αμοιβαία υποδοχή». Ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνάει  ο πλανήτης Πλούτωνας, το Σκορπιό. Την ίδια στιγμή, ο Πλούτωνας βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνάει ο Κρόνος, στον Αιγόκερω δηλαδή ο ένας βρίσκεται στη θέση του άλλου (αμοιβαία υποδοχή).

Ο Κρόνος στο Σκορπιό γίνεται εξαιρετικά σκληρός καθώς εκτονώνει τις πιο μελαγχολικές και δυσάρεστες σκέψεις και προκειμένου να επιτύχει κάτι τέτοιο προκαλεί τα ανάλογα γεγονότα. Κατ’ αρχάς ο Κρόνος θα αυξήσει τα προβλήματα της οικονομίας. Δηλώνει ότι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα γίνουν ακόμη πιο αυστηροί, θα εκμεταλλευτούν τους οφειλέτες τους, αυξάνοντας τα επιτόκια των δανείων ενώ, ταυτόχρονα, δεν θα δίνουν εύκολα δάνεια για να βοηθήσουν τον κόσμο να αντεπεξέλθει στα προβλήματά του.

Ο Κρόνος στο Σκορπιό δείχνει μία προδιάθεση «περίεργη» εκ μέρους των κρατούντων τους οποίους σαν πλανήτης αντιπροσωπεύει. Όπως από τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, έτσι και από τον Κρόνο στο Σκορπιό, φαίνεται ότι οδεύουμε σε πιο αστυνομοκρατούμενες εποχές ενώ, με τέτοιους συνδυασμούς, αυξάνονται οι πιθανότητες να πάρει τα ηνία ο στρατός. Με αυτούς τους δύο πλανήτες να βρίσκονται στα πιο σκληρά ζώδια και μάλιστα σε αμοιβαία υποδοχή, στη σφαίρα του πιθανού υπεισέρχεται και ο πόλεμος. Άλλωστε με τόση οικονομική κρίση κάπου θα ξεσπάσει το κακό.
Η επίδραση του Κρόνου στο Σκορπιό θα εντείνει το κλίμα της αδιαλλαξίας και της καχυποψίας ενώ σε αρκετούς -κόντρα στις επιταγές της εποχής που είναι η αδελφοσύνη και η αγάπη- θα προκαλέσει τη τάση να θεοποιήσουν το χρήμα και να είναι έτοιμοι ακόμη και για τις πιο σκληρές πράξεις προκειμένου να το αποκτήσουν. Γενικότερα η βία θα επιδεινωθεί γι αυτό και θα υπάρχουν διάχυτα τα στοιχεία του φόβου και της καχυποψίας.  

Το πιο δυσάρεστο με τον Κρόνο στο Σκορπιό όλο αυτό το διάστημα πριν και μετά από «τη κρίσιμη μέρα», είναι ότι ο κόσμος θα διακατέχεται από μία έντονη απαισιοδοξία και μια τάση να παραιτηθεί από κάθε αξία. Αυτό θα αποβεί οδυνηρό καθώς, όπως είπαμε, ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε περισσότερα, να εξελιχθούμε και να βιώσουμε την αναγέννηση της Νέας Εποχής και των δυσκολιών που όντως αναμένονται στο 2012, είναι η αγάπη, η καλοσύνη, η πνευματικότητα, η επίγνωση. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να εκτονώσουμε τόσο θετικές και εκλεπτυσμένες ενέργειες πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, να βλέπουμε μπροστά και να μην αφήνουμε το παρελθόν να καταστρέφει το μέλλον μας.

Η αμοιβαία υποδοχή του Πλούτωνα και του Κρόνου είναι μία τόσο ισχυρή όψη ώστε θα πρέπει να υπερδιπλασιάσετε όλα όσα γράφω στον Πλούτωνα και στον Κρόνο και να καταλάβετε τι ακριβώς μπορεί να προκαλέσει. Για να αντιμετωπιστεί η αμοιβαία υποδοχή Κρόνου  - Πλούτωνα χρειάζεται ψυχραιμία, ώριμες αντιδράσεις και πολύ θετική τοποθέτηση, η οποία να πηγάζει από την Ηλιακή βάση της ύπαρξής μας.
 

Δίας στους Διδύμους

Ο ευεργετικός πλανήτης Δίας βρίσκεται εκείνη τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε ανάδρομη πορεία μέσα στο ζώδιο των Διδύμων.
Παράλληλα, ο Δίας στο ωροσκόπιο της 21/12 (το οποίο, όπως σας έχω εξηγήσει, έχω καταστρώσει με γεωγραφικές συντεταγμένες Λονδίνου  ακριβώς τη στιγμή του Χειμερινού Ηλιοστασίου) είναι «μονήρης», δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες είναι μαζεμένοι στο διαμετρικά αντίθετο από αυτόν ημισφαίριο (που ορίζεται από τα ζώδια Σκορπιός- Κριός) και αυτός είναι μόνος του στο άλλο ημισφαίριο (ζώδια Ταύρος - Ζυγός). Σαν μονήρης ο Δίας δυσκολεύεται να εκφράσει τις θετικές του πλευρές και μπορεί τελικά να εκδηλώσει τις αρνητικές του, «φουσκώνοντας» υπερβολικά τις καταστάσεις και οδηγώντας τες σε ακρότητες και υπερβολές.

Επιπλέον, όπως αναλύσαμε ήδη, ο Δίας συμμετέχει στο μεγάλο πλανητικό σχηματισμό του Γιοντ (σχηματίζοντας όψεις τόσο με τους Κρόνο και Πλούτωνα όσο και με την Αφροδίτη). Είναι το «πόδι» του μεγάλου αυτού σχηματισμού, η πλανητική ενέργεια που «στηρίζει» το όλο αυτό σύστημα ανταλλαγής ενεργειών. Ο Δίας έχει να κάνει με την ανώτερη γνώση, με τη φιλοσοφία αλλά και με την αισιοδοξία, την πίστη στη ζωή. Είναι λογικό να είναι τόσο έντονα ενεργοποιημένος εκείνη την ημέρα που η σκέψη μας θα βρίσκεται σε ελάχιστο βαθμό στα γήινα και στα πεζά και οι περισσότεροι θα κοιτάμε «άνωθεν» με αγωνία. Επίσης ίσως βρεθούν στο προσκήνιο τότε με κάποιον ανατρεπτικό τρόπο τα εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ιδρύματα, οι δάσκαλοι, οι ιερείς κλπ.

Ο Δίας σχηματίζει όψη τετραγώνου με το Χείρωνα, που βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων. Με τον Χείρωνα είχε ήδη σχηματίσει το 2009 ο Δίας την πολυσυζητημένη σύνοδο αύξησης των πνευματικών συχνοτήτων στον Υδροχόο. Η όψη αυτή δείχνει ότι η ανθρωπότητα χρειάζεται να θεραπεύσει επειγόντως τις πληγές της, τα τραύματα της, τις αδικίες στα κοινωνικά της στρώματα. Ένα καινούργιο κύμα συνειδητότητας ή μία καινούργια θρησκεία θα εμφανιστεί στον πλανήτη που θα βοηθήσει σημαντικά σε αυτή την κατεύθυνση. Το τετράγωνο Δία – Χείρωνα δείχνει ότι θα επέλθει τελικά ένα είδος θεραπείας και κάθαρσης στην ανθρωπότητα αλλά με συμπυκνωμένες διαδικασίες και με τρόπους που δεν θα είναι αρεστοί στους πολλούς και ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν βολευτεί σε έναν πιο υλιστικό τρόπο ζωής.


Άρης στον Αιγόκερω

Ο Άρης βρίσκεται μέσα στο ζώδιο του Αιγόκερου και σχηματίζει όψη εξαγώνου με το Βόρειο Δεσμό (ή κεφαλή του Δράκου) και ταυτόχρονα όψη τριγώνου με το Νότιο Δεσμό (ή ουρά του Δράκου). Αυτές οι όψεις για ένα τέτοιο ωροσκόπιο που εξετάζουμε και το οποίο θα μπορούσε να αφορά την καταστροφή  της ανθρωπότητας, είναι εξαιρετικά υποστηριχτικές καθώς οι Δεσμοί της Σελήνης δηλώνουν ότι θα υπάρχει προστασία και μάλιστα από τους Συμπαντικούς Φύλακες της Ανθρωπότητας. Αυτές οι όψεις απεικονίζουν μία Άνωθεν προστασία.


Αφροδίτη στον Τοξότη

Ο πλανήτης της ένωσης, του έρωτα και της αρμονίας βρίσκεται εκείνη την ημέρα στον Τοξότη και συμμετέχει – όπως είδαμε – στο μεγάλο «αποκαλυπτικό Γιοντ (είναι μάλιστα το πιο υψηλά ενεργοποιημένο από άποψη πνευματικότητας σημείο αυτού του Γιοντ).
Όπως σας έχω εξηγήσει και στην εκτενή ανάλυσή μου για το Γιοντ, η Αφροδίτη βρίσκεται στο διαμετρικά αντίθετο σημείο της βάσης του Γιοντ κι αυτό, μολονότι ότι έχει μία ανοχή 2 μοιρών από το ακριβές σημείο ενεργοποίησης, της δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ωροσκόπιο της 21ης Δεκεμβρίου του 2012.
Ο πιο σημαντικός και  «επικίνδυνος» συνδυασμός του 2012 μπορεί να ενεργοποιηθεί πνευματικά από την Αφροδίτη, δηλαδή από την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη καλοσύνη, το χαμόγελο που είναι οι πιο εκλεπτυσμένες της ιδιότητες και όχι από το συμφέρον και την αδιαφορία που μπορεί να νιώθει κάποιος για τα κοινά όταν ο ίδιος είναι βολεμένος, χαρακτηριστικά που εκφράζει και πάλι η Αφροδίτη αλλά ανήκουν στο σκληρό της πρόσωπο. (Όλοι οι πλανήτες έχουν ένα ευγενικό και ένα σκληρό πρόσωπο καθώς αντιπροσωπεύουν Κοσμικές αρχές ενός δυαδικού Σύμπαντος).

Η αρμονική όψη τριγώνου της Αφροδίτης με τον Ουρανό δηλώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα και από μία διαφορετική, σαφώς πιο πρωτοποριακή οπτική γωνία, κάτι που καλό θα ήταν να το επιχειρήσουμε όχι μόνο γιατί ανοίγει κάποιους ορίζοντες αλλά και γιατί στη τελική θα μας αρέσει!

Επίσης, η Αφροδίτη σχηματίζει όψεις τετραγώνου με τους πλανήτες Χείρωνα και Ποσειδώνα που βρίσκονται στο ζώδιο των Ιχθύων. Αυτή η όψη δείχνει ότι θα υπάρχει μία απογοήτευση, ένας ενδόμυχος φόβος για τα οικονομικά, ένας βαθύτερος πόνος για τη κατάσταση που θα επικρατεί και που απεγνωσμένα θα αποζητά τη λύτρωση από τα αρνητικά συναισθήματα. Η ίδια όψη δείχνει τη τάση για εξαπάτηση του πλήθους εκ μέρους των κρατούντων.
Από την άλλη, για να αντλήσουμε τα θετικότερα στοιχεία αυτής της όψης, θα πρέπει μέσα από τη σύγκρουση, τη στεναχώρια, την απογοήτευση να αφήσουμε και πάλι την Αγάπη να θριαμβεύσει καθώς μη ξεχνάμε ότι  Χείρωνας αποζητά τη λύτρωση, η Αφροδίτη την Αγάπη και την ομόνοια ενώ ο Ποσειδώνας την άνευ όρων και ορίων Αγάπη….

Το Σύμπαν μας δείχνει με όλους τους τρόπους αυτό που πρέπει να κάνουμε για να συντονιστούμε μαζί του ώστε να μεταβούμε ομαλά στη Νέα Εποχή που αναμένεται, στην αναγέννηση που όπως σας έχω τονίσει, έπεται ενός θανάτου: Πρέπει να συνενωθούμε κάτω από τη σκέπη της Αγάπης και να γίνουμε όλοι οι άνθρωποι μια καρδιά με έναν τόσο δυνατό παλμό που θα νικάει τους πάντες και τα πάντα…. 


Ερμής στον Τοξότη

Στην «εσχατολογική» αυτή ημερομηνία όπως είδαμε είναι πολύ έντονα ενεργοποιημένο το ζώδιο του Τοξότη. Εκτός από την Αφροδίτη και ο Ερμής βρίσκεται εκείνη την ημέρα στο φιλοσοφικό και ανεξάρτητο αυτό ζώδιο.
Η σημαντικότερη όψη που πραγματοποιεί ο Ερμής σε αυτό το ωροσκόπιο είναι το τρίγωνό του με τη Σελήνη. Το πλήθος μπορεί να βρει επικοινωνιακή διέξοδο, να συσπειρωθεί αποφασιστικά και να εκφράσει ίδιες ιδέες και θέσεις.

Επί πλέον ο Ερμής βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον Δία. Αυτή η όψη, μολονότι εμπερικλείει αρκετή υπερβολή στον τρόπο που πιθανώς θα εκδηλωθεί, δηλώνει ότι θα δίνεται μία μάχη για την επικράτηση του δικαίου, μέσα από έναν αναγκαστικό «διάλογο» μεταξύ κρατούντων και λαών. Η υπερβολή της μπορεί να οδηγήσει στο να γεμίσουν οι δρόμοι με φωνές και διαδηλώσεις, οι οποίες σε σχέση με το υπόλοιπο ωροσκόπιο μπορεί να πάρουν ακραίες τροπές αλλά αν μείνουμε αποκλειστικά και μόνο στην αμοιβαία υποδοχή Ερμή – Δία, ίσως δεν είναι τόσο αρνητικό να «μιλήσουν» οι πολλοί και να αναγκάσουν τους λίγους να «απαντήσουν».
 

Σελήνη στον Κριό

Μολονότι η Σελήνη είναι προσωπικός πλανήτης, θα της δώσω τη σημασία που τις αξίζει σε ένα κοσμικό ωροσκόπιο καθώς σε αυτόν τον κλάδο της αστρολογίας (κοσμική αστρολογία) η Σελήνη εκπροσωπεί το κοινό συναίσθημα, τις μάζες, το πλήθος, εμάς…

Η Σελήνη βρίσκεται εκείνη την ημέρα στο πύρινο και εκρηκτικό ζώδιο του Κριού, το οποίο σε προσωπικά ωροσκόπια δεν θεωρείται ότι πιο πρόσφορο για τη Σελήνη αλλά εδώ εξετάζουμε ένα κοσμικό ωροσκόπιο, όπως λέγεται, δηλαδή έναν αστρολογικό χάρτη, ο οποίος μας απεικονίζει την ανθρωπότητα συνολικά και όχι το άτομο. Κατά τη γνώμη μου, μολονότι η Σελήνη στον κριό είναι φορτισμένη και θέλει να εκδηλωθεί επιθετικά, στον παρόντα χάρτη που δηλώνει ότι θα υπάρξουν δυσοίωνες καταστάσεις και δεδομένου του γεγονότος ότι σ’ αυτούς τους χάρτες η Σελήνη αντιπροσωπεύει το πλήθος και τη συλλογική ψυχή, θεωρώ ότι μια ηχηρή φωνή της μάζας θα αποβεί πιο χρήσιμη από τη συμβατή προς τη Σελήνη σιωπή.


Ήλιος στον Αιγόκερω

Ο Ήλιος είναι το κέντρο της Ύπαρξης και κατ’ επέκταση του κάθε ωροσκοπίου. Είναι τόσο μεγάλη η σημασία του που ολόκληρη η ημερομηνία «καταστροφής» της ανθρωπότητας το 2012 έχει επιλεχθεί με βάση τη ξεχωριστή θέση που έχει ο Ήλιος εκείνη την ημέρα: στις 21 Δεκεμβρίου ο Ήλιος βρίσκεται στο πιο «υψηλό» σημείο του ζωδιακού κύκλου (στο λεγόμενο ζενίθ). Το σημείο αυτό σηματοδοτεί το όριο ανάμεσα σε δύο εποχές (φθινόπωρο – χειμώνας). Παράλληλα, στις 21 Δεκεμβρίου έχουμε τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου σε όλο το Βόρειο Ημισφαίριο του πλανήτη (στο οποίο ανήκουν και οι Μάγια).

Ο Ήλιος εκείνη την ημέρα σχηματίζει μία ισχυρή όψη τετραγώνου με τον ανατρεπτικό πλανήτη Ουρανό, μία όψη ικανή να δώσει ασυνήθιστα, απροσδόκητα και ανατρεπτικά γεγονότα. Ο Ήλιος και ο Ουρανός (κυβερνήτες του Λέοντα και του Υδροχόου αντίστοιχα)  εκπροσωπούν δύο διαμετρικά αντίθετες αρχές και κάθε επαφή μεταξύ τους είναι έντονη γιατί φέρνει σε κάθετο διάλογο αυτές τις δύο πολύ ισχυρές Αρχές.  Επομένως αυτό το τετράγωνο θ προκαλέσει ρήξεις και ανατροπές. Το συνειδητοποιημένο πλήθος – Ουρανός θα αναμετρηθεί δυναμικά και ακραία με τις αρχές που το εξουσιάζουν (Ήλιος).  

Παράλληλα, ο Ήλιος πραγματοποιεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 μία τέλεια όψη εξαγώνου (60 μοιρών) με τον πλανήτη Ποσειδώνα. Ο Ήλιος βρίσκεται στις 0 μοίρες του Αιγόκερου (στο σημείο του χειμερινού ηλιοστασίου) ενώ ο Ποσειδώνας βρίσκεται στις μηδέν μοίρες του ζωδίου των Ιχθύων (στο ζώδιο που κυβερνάει δηλαδή και στο οποίο εκδηλώνει πιο ελεύθερα τα χαρακτηριστικά του).
Αυτή η όψη μπορεί να αποβεί ωφέλιμη μόνο στην περίπτωση που αφήσουμε την αγάπη, τη φιλευσπλαχνία, τη πίστη να κυριαρχήσουν απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη.

Ο Ήλιος βρίσκεται πολύ κοντά στον Πλούτωνα (στο ίδιο ζώδιο και στον ίδιο δεκανό) και σύμφωνα με τη κίνησή του συγκλίνει προς αυτόν. Πλησιάζει, δηλαδή, τον πλανήτη των μεταμορφώσεων. (Ο Ήλιος θα κάνει ακριβή σύνοδο με τον Πλούτωνα στις 30 Δεκεμβρίου του 2012 αλλά επειδή είναι πλανήτης καθοριστικής σημασίας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που προσεγγίζει τον Πλούτωνα είναι σημαντικό). Αυτή η σύγκλιση Ηλίου – Πλούτωνα είναι έντονα αντιφατική και εκρηκτική καθώς  ο απόλυτος εκπρόσωπος του φωτός και της δημιουργίας (ο Ήλιος) και ο απόλυτος εκπρόσωπος του σκότους και του θανάτου που πάντα προηγείται της αναγέννησης (ο Πλούτωνας) συγκρούονται και το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούν ακραία γεγονότα, τα οποία με τη σειρά τους, γεννούν την απογοήτευση στις ψυχές μας με σκοπό να μας υποκινήσουν σε καίριες αναθεωρήσεις και αλλαγές.


Συμπέρασμα

Αυτό που μας αποκαλύπτει το ωροσκόπιο του 2012 είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε στάση, να βγούμε από το μίζερο καβούκι μας, να αντικρύσουμε το ιλαρό και ανέσπερο Φως του ακατανίκητου Ήλιου, να αντλήσουμε δυνάμεις και να χρησιμοποιήσουμε τη θλίψη και το πένθος σαν εφαλτήρια προς την αναγέννηση.
Μόνο αν διαχυθούμε στον Συμπαντικό Ωκεανό της Αγάπης θα μπορέσουμε να συνενωθούμε πλήρως (όπως ενώνονται τα νερά του πλανήτη) και να επιτύχουμε τη μεγάλη μετάβασή μας ως ανθρωπότητα. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε το αδύνατο αρκεί να το πιστέψουμε. Άλλωστε και το ωροσκόπιο που αναλύσαμε το φώναζε από παντού: η μόνη διέξοδος είναι η Αγάπη! 

Αν δεν έχετε διαβάσει το προηγούμενο άρθρο που έχω αναρτήσει με υπότιτλο "το ωροσκόπιο της έσχατης μέρας", καλό θα ήταν να το διαβάσετε για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Πατήστε εδώ.

Αυτό το άρθρο αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο μου «2012: Αλήθειες και Ψέματα», των εκδόσεων introbooks. Ας σημειωθεί ότι το είχα ολοκληρώσει το 2009, όταν ακόμη επικρατούσε μία φαινομενική ηρεμία και βεβαίως πριν τις εκλογές του Οκτώβρη 2012 που το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν"!!! Ερωτήσεις τύπου "αν τελικά η αστρολογία μπορεί να προβλέψει", τις αφήνω στην κρίση σας...

Σμάρω Σωτηράκη

Αν θέλετε να διαβάσετε και τα προηγούμενα άρθρα που σχετίζονται με την επίμαχη ημερομηνία, πατήστε στην ετικέτα "βιβλίο 2012".