Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τετράγωνο Δία - Ποσειδώνα: Κύματα, Αφροί και Φούσκες...



Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς και ο Δίας που βρίσκεται στους Διδύμους, σχηματίζουν ένα τετράγωνο, όψη με την οποία πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές και ορκίστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά. 
Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς αποτελεί μία υπερδύναμη, ένα υδάτινο βέλος το οποίο σκοπό του έχει να εξακοντίσει την εσωτερική μας δύναμη για ένωση τόσο με τους συνανθρώπους μας όσο και με το Θεό που κρύβουμε μέσα μας. Ωστόσο, η έλλειψη αυτονομίας μας και η εξάρτησή μας από το φόβο και την ύλη μας αποπλανούν (ω! ναι! αυτά μας αποπλανούν και όχι ο Ποσειδώνας), με αποτέλεσμα αντί να εξακοντίζεται η εσωτερική μας δύναμη και -κατ' επέκταση- η δύναμη της ανθρωπότητας, να βρισκόμαστε κάτω από την απειλή κυμάτων άγνοιας, αδιαφορίας, αδιαλλαξίας. Αντί να αναπτύσσουμε την πίστη, την αλληλεγγύη, την αγάπη, όπως επιτάσσει ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, μετατρέπουμε τη δύναμή του σε ένα κύμα που έρχεται να αποδημήσει τις "αξίες" μας για να αναδείξει τις ΑΞΙΕΣ.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, πατήστε εδώ. 


Ο Δίας είναι η υπερδύναμη που διδάσκει δικαιοσύνη σε έναν κόσμο που επικρατεί η αδικία, πίστη σε μια μάζα άπιστων, συγχώρεση σε μια ανθρωπότητα που δεν συγχωρεί. Ο Δίας είναι η Γνώση και όχι η γνώση που οι περισσότεροι 
άνθρωποι επιδιώκουν να αποκτήσουν. Κι όταν ο Δίας δεν μπορεί να εκφράσει τις μεγάλες ιδέες του, τότε γίνεται ο πλανήτης που επεκτείνει την κερδοσκοπία, τη ρεμούλα και τη διαπλοκή, ανάλογα με τη θέση και τις όψεις του. Τώρα βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων κι αν θέλετε να διαβάσετε για το τι μας επιφυλάσσει από αυτή τη θέση, πατήστε εδώ.


Το τετράγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα σχετίζεται με κάθε τι ψεύτικο ή κάλπικο. Επίσης, σχετίζεται με τγ σύγχυση που σπέρνουν τα κανάλια, με τις ψευδείς, φτιαχτές ειδήσεις με την αποδόμηση κάθε ιδεολογίας, με τη συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί ο φόβος. Φαίνεται ότι τώρα θα ειπωθούν πολλά ψέματα, θα χαθούν οι αξίες και θα καταλυθούν ακόμη και τα τελευταία ψήγματα πίστης. 
Οι οικονομικές ατασθαλίες, οι κομπίνες και, κυρίως, οι φούσκες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρουν μεγάλη μερίδα από τις ειδήσεις των επομένων μηνών με το τετράγωνο του Δία και του Ποσειδώνα.
Η ακρίβεια, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, η κερδοσκοπία που μπορεί να ξεφυτρώσει παρασιτικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι κι αυτά πιθανά κατορθώματα του τετραγώνου Δία - Ποσειδώνα.


Αν αναρωτιέστε για το πώς θα μπορούσαμε να αποφύγουμε όλα τα παραπάνω, η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να αλλάξουμε εντελώς νοοτροπία. Όπως σας αναφέρω πιο πάνω, αυτοί οι πλανήτες αντιπροσωπεύουν τις Κοσμικές Αρχές που σχετίζονται με ιδεαλισμό, με διαλογισμό, με προσευχή, με ένωση. Τώρα που βρίσκονται σε τετράγωνο, θα έπρεπε να είμαστε πιο αδελφωμένοι από ποτέ, πιο ενωμένοι και με στραμμένο το βλέμμα ψηλά ή μέσα μας σε μια προσπάθεια να ενωθούμε με το Θεό που πιστεύουμε. 
Αν τα μυαλά μας είναι στο εύκολο κέρδος και αν είμαστε παραδομένοι στον εγωκεντρικό μας και στο να σκεπτόμαστε μόνο το τομάρι μας, το τετράγωνο του Δία και του Ποσειδώνα θα μας δώσει μόνο τσουνάμι. Τσουνάμι από τη θάλασσα, από τυφώνα, από σεισμό. Τσουνάμι από ακρίβεια. Και στον αφρό οι ψεύτικες ειδήσεις, τα κατασκευασμένα νέα που δεν εξυπηρετούν παρά μόνο αυτούς που τα παράγουν με σκοπό τη κερδοσκοπία. Και τέλος οι φούσκες τόσο οι οικονομικές όσο και οι ηθικολογικές.
Ας αντιδράσουμε λοιπόν κι ας γίνουμε εμείς ο φάρος που θα αρχίσει να δίνει έστω κι ένα μικρό, τρεμάμενο φως. Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας, ας ενωθούμε, ας αδελφοποιηθούμε, ας προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε περισσότερη ενσυναίσθηση και ας γεμίσουμε με πίστη τις καρδιές μας. Πίστη στο ότι είμαστε ικανοί να παράξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, αρκεί να είμαστε όλοι ενωμένοι. Ας προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Όχι οι άλλοι. Εμείς. 


Σμάρω Σωτηράκη