Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2012 & Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 30/9 - 6/10/2012


Κυριακή κοντή γιορτή λέει η λαϊκή μούσα αλλά αυτή η Κυριακή, η τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη, ξημερώνει με μια μοναδική Πανσέληνο εξαιρετικής σημασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6:18 ώρα Ελλάδας και μάλλον θα μας βρει στον πιο γλυκό πρωινό ύπνο. Τον ύπνο του δικαίου που μαστίζει την ανθρωπότητα, ιδιαίτερα στις "πολιτισμένες" χώρες του χρήματος και της κατανάλωσης. Και αν σας φαίνομαι λίγο δεικτική, θέλω να ομολογήσω ότι συγκρατούμαι από το να είμαι περισσότερο κι αυτό επειδή συμβαίνουν τα σημεία και τα τέρατα με την οικονομική κρίση και την προσπάθεια των κρατούντων να "αγοράσουν" τις πρώτες ύλες του πλανήτη αλλά εμείς πέρα βρέχει...
Για μία ακόμη φορά έχουμε την ενεργοποίηση του τετραγώνου Ουρανού - Πλούτωνα και μάλιστα  από τα Φώτα (Ήλιος, Σελήνη) που μπαίνουν στο παιχνίδι για να δημιουργήσουν ένα ακριβέστατο ταυ τετράγωνο και να αρχίσει ο καβγάς...

Για μία ακόμη φορά οι Κοσμικές Δυνάμεις μας κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, βροντοφωνάζοντας ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Με λίγα λόγια, ο Πλούτωνας αποζητά το τέλος μιας διεφθαρμένης εποχής και ο Ουρανός την επανάσταση που είναι αναγκαία για να επιτευχθεί το αίτημα του Πλούτωνα, δηλαδή ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ. 
Πολλοί -κατά κανόνα οι καταστροφολόγοι- λένε ότι στον ουρανό "τσακώνονται" ο Πλούτωνας και ο Ουρανός, πράγμα που είναι παντελώς άτοκο και λανθασμένο. Καμία Κοσμική Δύναμη δεν τσακώνεται με καμία άλλη. Όλες συνεργάζονται αρμονικά για να εκφράσουν το Σχέδιο και για να μας διδάξουν τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουμε. Και στην περίπτωσή μας διδάσκουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει κι αυτό είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε ριζικά τη ζωή, την ύλη, τα πράγματα που μας ανήκουν καθώς επίσης και ότι πρέπει να απαλλαγούμε από τους φόβους με τους οποίους μας εμβολιάζουν αυτοί που μας θέλουν εξαρτημένα πιόνια τους και όχι ανεξάρτητες, σκεπτόμενες προσωπικότητες. 


Όπως βλέπετε, στο ωροσκόπιο της Πανσελήνου με συντεταγμένες Αθήνας (ο χάρτης αριστερά), τα Φώτα βρίσκονται στον άξονα πρώτου - εβδόμου, που αντιπροσωπεύει εμάς και τους εχθρούς ή συμμάχους μας ή το "εγώ και οι άλλοι", αν το δούμε σε προσωπικό επίπεδο. 
Από την άλλη ο Πλούτωνας δεσπόζει στη βάση του ωροσκοπίου, στον τέταρτο οίκο. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, φαίνεται ότι τρίζει το "οικοδόμημα". Φαίνεται ότι τα μέτρα θα είναι εξαιρετικά επώδυνα για τον ελληνικό λαό και μπορεί να προκαλέσουν εντάσεις και πολύ δυσάρεστες καταστάσεις σε διαδηλώσεις ή ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες, βία, φόβο. Οι σεισμοί και, γενικότερα, οι φυσικές καταστροφές είναι πολύ πιθανά σενάρια. 
Σε προσωπικό επίπεδο, να είστε προσεκτικοί γιατί θα επικρατεί ένα κλίμα δυσθυμίας που μπορεί να αποβεί μοιραίο για αρκετές σχέσεις.

Είναι προφανές ότι έχει έρθει η στιγμή να καταλάβουμε το ρόλο μας στα πράγματα και να αντιδράσουμε ως σημαντικές προσωπικότητες και όχι ως έρμαια των υποσχέσεων ή των φόβων που μας δημιουργούν αυτοί που παίζουν τα παιχνίδια της εξουσίας με πιόνια τους όλους εμάς. 
Καιρός να αλλάξουμε τακτική, να βγούμε λίγο από το μικρόκοσμό μας, να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μόνο το πρόσκαιρο συμφέρον μας και να αποκτήσουμε επίγνωση των πράξεών μας. Μόνο αν σκεφτόμαστε τις συνέπειες της κάθε πράξης μας κι αν λειτουργούμε για το καλό του συνόλου και σε αρμονία με τους άλλους, θα γίνουμε η κρίσιμη μάζα που θα επιφέρει τη μεγάλη αλλαγή και -κατά συνέπεια- τη μεταμόρφωση και την εμπειρία ενός καλύτερου κόσμου, μιας πιο εξελιγμένης ανθρωπότητας.

Την Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου, η Αφροδίτη μπαίνει στην Παρθένο, θέση από την οποία θα μας εξωθήσει στο να εστιαστούμε σε πιο πρακτικά θέματα, στη δίαιτα, στην υγιεινή του σώματος. Προς το παρόν, θα σχηματίσει μία αντίθεση με τον Ποσειδώνα που θα ρίξει ένα πέπλο στις ανάγκες, στις αξίες, στους έρωτές μας.

Την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, ο Ερμής περνάει στο άκαμπτο περιβάλλον του Σκορπιού. Όσοι θέλετε να αξιοποιήσετε αυτή τη διέλευση, κάντε την ενδοσκόπησή σας, "μιλήστε" με τους εαυτούς σας, εντοπίστε τα αδύναμα σημεία σας, διαπραγματευτείτε με τους φόβους σας. 

Μία από τις πιο σημαντικές πλανητικές μετακινήσεις της χρονιάς είναι το πέρασμα του Κρόνου στο Σκορπιό, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου. Όπως καταλαβαίνετε, σε ένα τέτοιο αστρολογικό γεγονός αξίζει να αφιερώσω περισσότερο χρόνο και κόπο γι αυτό να περιμένετε μια καινούργια ανάρτηση οσονούπω.

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από την Πανσέληνο και τις όψεις της εβδομάδας. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη