Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό: πώς Επηρεάζει την Ελλάδα & Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 11 - 17/11/2012


Αισίως φθάσαμε στο βράδυ της Τρίτης και 13, μιας πολύ όμορφης μέρας για όσους δεν πιστεύουν σε προλήψεις και άρα δεν έλκουν ατυχή γεγονότα, λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί η ολική έκλειψη Ηλίου περίπου στις 22 μοίρες του Σκορπιού. Οι υποχρεώσεις μου δεν μου επέτρεψαν να αναρτήσω το άρθρο μου νωρίτερα αλλά μία ηλιακή έκλειψη και μάλιστα ολική έχει μεγάλη διάρκεια, σε βάθος χρόνου, οπότε στην ουσία δεν είναι αργά για μια τέτοια αστρολογική ανάλυση.

Ο αστρολογικός χάρτης της έκλειψης, με συντεταγμένες Αθήνας, μας δίνει ωροσκόπο στο Λέοντα, ένα δυνατό Ποσειδώνα στον έβδομο οίκο και έναν προβεβλημένο Δία στο δέκατο οίκο του ωροσκοπίου. Τα Φώτα (Ήλιος - Σελήνη) βρίσκονται στον τέταρτο οίκο του χάρτη της έκλειψης. Ας δούμε τώρα τι μας διαμηνύει ο συγκεκριμένος χάρτης, αναλύοντάς τον με τους κανόνες της Κοσμικής Αστρολογίας. 


Φαίνεται ότι τα ψέμματα που θα ακούσουμε τόσο από τους "φίλους" μας όσο και από τους εχθρούς μας (δεν ξέρω ποια από τις δύο κατηγορίες είναι η πιο εχθρική) θα ξεπεράσουν ακόμη και τα ήδη υψηλά στάνταρ ψεμάτων που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τους "σωτήρες" μας (Ποσειδώνας στον έβδομο οίκο της έκλειψης σε τετράγωνο με τον ανάδρομο Ερμή). Τώρα αν λάβουμε υπόψη μας ότι ο Ποσειδώνας της έκλειψης κάνει σύνοδο με τον Ερμή της Ελλάδας και ο Ερμής της έκλειψης πέφτει στον έβδομο οίκο της Ελλάδας, μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο σίγουροι ότι θα παιχτούν άγρια παιχνίδια σε βάρος μας και ο Ελληνικός λαός θα ακούσει το παραμύθι του αιώνα. 

Ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται στον τέταρτο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης που σε ένα Κοσμικό ωροσκόπιο σχετίζεται με όλους τους φυσικούς πόρους ενός κράτους. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω σχόλιο! Φαίνεται ότι οι κρατούντες χρησιμοποιούν το περιβάλλον του Σκορπιού για να αρπάξουν τους πόρους μας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο ωροσκόπος της έκλειψης πέφτει στον τέταρτο οίκο της Ελλάδας. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι η έκλειψη (Ήλιος, Σελήνη) παρέα με τον Κρόνο πραγματοποιούνται στον έκτο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας που σχετίζεται με τους εργαζόμενους, τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης και τα σώματα ασφαλείας. Νομίζω ότι για τις συνθήκες διαβίωσης και το εργασιακό δεν χρειάζεστε πλέον αστρολόγο για να καταλάβετε τι παίζεται, πόσο άθλια και σε ποιανού τις πλάτες. 

Με το Δία να δεσπόζει αφ' ενός στο δέκατο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης και αφ' ετέρου να βρίσκεται στον πρώτο οίκο του χάρτη της Ελλάδας, η φούσκα είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη, πάρα πολύ μεγάλη. Οσονούπω θα μας μιλήσουν για μια μεγάλη νίκη, με πολλά και μεγαλόσχημα λόγια! Φυσικά θα μιλάνε για την πύρρειο νίκη τους, θύματα της οποίας θα είναι οι Έλληνες και η Ελλάδα.

Εννοείται ότι το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα ενεργοποιεί και πάλι το τετράγωνο της διαπλοκής, της διαφθοράς, της ρεμούλας που έχει γενέθλιο η Ελλάδα και δεν είναι άλλο από το τετράγωνο Δία - Πλούτωνα, τις συνέπειες του οποίου απολαμβάνουμε τώρα σε όλο τους το μεγαλείο.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι; 
Ναι! Να αντιληφθούμε ότι το ζώδιο του Σκορπιού, στο οποίο πραγματοποιείται η έκλειψη, είναι κυρίως ένα περιβάλλον μετάλλαξης, μεταμόρφωσης, αναγέννησης. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ήρθε η στιγμή να δούμε τα πράγματα από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία, να διαβάσουμε ανάμεσα στις γραμμές των ειδήσεων, να διεισδύσουμε στο βάθος των γεγονότων και, στη συνέχεια, στο βάθος της ατομικής μας ύπαρξης. Να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και, με όχημά μας τον Σκορπιό της συγχώνευσης, να ενώσουμε τις αξίες μας και τους ηθικούς μας νόμους. Να γίνουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί καλύτεροι. Να προσπαθήσουμε για το κοινό καλό, να σκεφτόμαστε τις συνέπειες των πράξεών μας, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνειδητοποιημένοι όταν παίρνουμε τις αποφάσεις μας και να έχουμε επίγνωση των πράξεών μας. Ενωμένοι, συνειδητοποιημένοι, αφυπνισμένοι, μεταλλαγμένοι από πιόνια μιας μάζας σε ανεξάρτητες προσωπικότητες σίγουρα θα αξίζουμε έναν καλύτερο κόσμο και θα τον έχουμε...

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από την έκλειψη του Ηλίου στο Σκορπιό. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ. 

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή Star System, στην οποία έχουμε δώσει διεξοδικές αναλύσεις για τις εκλείψεις, τόσο του Ηλίου όσο και την επικείμενη Σεληνιακή. Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε το βίντεο. 

Σμάρω Σωτηράκη