Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 18 - 24/11/2012, Άρης στον Αιγόκερω, Ήλιος στον Τοξότη & Αφροδίτη στο Σκορπιό

Η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή 18 Νοεμβρίου, είναι πλούσια σε αστρολογικά γεγονότα. Κατ' αρχάς ο Άρης από χθες έχει κάνει τη μεγαλόπρεπη είσοδό του στον Αιγόκερω, ένα ζώδιο που του ταιριάζει αρκετά αλλά...
...Αλλά αμέσως, προς το τέλος της εβδομάδας, αρχίζει και ενεργοποιεί το τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα, σχηματίζοντας τετράγωνο με τον πρώτο και οδεύοντας προς τη σύνοδό του με τον δεύτερο. 
Αυτή η αστρολογική συγκυρία κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι καθώς χρειάζεται πολλά κότσια εκ μέρους του μέσου ανθρώπου για να βγάλει τις θετικές της επιδράσεις. Και επειδή η ιστορία, δυστυχώς, δεν μου επιτρέπει να περιμένω τέτοια θαύματα άμεσα, θα δώσω τις πιο συνηθισμένες εκδοχές αυτού του συστήματος όψεων:
Στη σφαίρα του πιθανού είναι οι εκρήξεις ηφαιστείων, οι σεισμοί, οι γεωφυσικές καταστροφές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η βία, οι τρομοκρατικές ενέργειες, οι πολεμικές συρράξεις. 
Τα θετικά αυτής της όψεως θα έλθουν αν αξιοποιήσουμε την εξωθητική δύναμη του Άρη για να βγάλουμε τα καταπιεσμένα συναισθήματά μας, τη θλίψη, τα συμπλέγματα, τα πάθη που κρύβουμε στο εσωτερικό μας σκότος κι αν έχουμε το θάρρος να τα φέρουμε στο φως, έτοιμοι να τα εξαγνίσουμε μέσα από την αυτογνωσία, την παραδοχή της αλήθειας, την αναζήτηση νέων πρακτικών στη ζωή μας. Κι όλα αυτά πρέπει να τα κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά και στη συνέχεια ομαδικά ως ανθρωπότητα. 
Εύχομαι κάποτε να συμβεί κι αυτό το "κάποτε" να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα...

Η είσοδος του Ηλίου στον Τοξότη συνοδεύεται από την επικείμενη έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Διεξοδική ανάλυση για τη Σεληνιακή έκλειψη θα αναρτήσω μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η είσοδος της Αφροδίτης στο Σκορπιό θα κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να καθρεφτίσουμε τα πάθη μας. Το σύνθημα που δίνει είναι φιλήδονοι όλου του κόσμου ενωθείτε!!! 
Παράλληλα, καθρεφτίζοντας τα πάθη, καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε αν είμαστε καχύποπτοι ή όχι, αν ζηλεύουμε ή όχι, πόσο ζηλεύουμε, πόσο καταπιέζουμε ή χειριζόμαστε συναισθηματικά τους άλλους και ιδιαίτερα τους ερωτικούς μας συντρόφους.

Στο Astrology.gr είναι αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από τον Άρη στον Αιγόκερω, τον Ήλιο στον Τοξότη και την Αφροδίτη στο Σκορπιό. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Αν θέλετε να διαβάσετε για την πρόσφατη έκλειψη του Ηλίου και για το πώς θα επιδράσει στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε ζώδιο ξεχωριστά, πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη