Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη, 25 Μαΐου 2013 - Φούσκες, Ψέματα και Πλάνες


"...Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά
μα ακούγονταν ευχάριστα στ' αυτί μας
γιατί έμοιαζε μ' αλήθεια η κάθε του ψευτιά
κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας..."

Για τον Ποσειδώνα μιλάμε! Τον Ποσειδώνα που αποτελεί την κορυφή του ταυ τετραγώνου στην έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί νωρίς το πρωί αύριο, Σάββατο 25 Μαΐου 2013, στις 7:25 πμ, ώρα Ελλάδας. 
Τον Ποσειδώνα του οποίου την Αλήθεια αγνοούμε επιμελώς, μιας και υπάρχει μόνο μέσα μας, στη σύνδεσή μας με τον Ανώτερο Εαυτό, στη σφαίρα της Πίστης, της Αφοσίωσης, της Αγάπης! Της άνευ όρων και ορίων Αγάπης, αυτής που δεν σχετίζεται σε τίποτε με τον εγωισμό, τη μνησικακία, τον άρρωστο ανταγωνισμό. Της Αγάπης που μόνο από το κέντρο της καρδιάς, μόνο ενεργοποιώντας τον Πνευματικό μας Εαυτό ίσως κάποτε προσεγγίσουμε.

Τον Ποσειδώνα του οποίου τις ενέργειες θέλουμε να "ακούσουμε" γι αυτό και το τετράστιχο του Σαββόπουλου στην αρχή του άρθρου μου. Μόνο που αυτές τις ενέργειες δεν τις ακούμε αλλά τις αφουγκραζόμαστε. Μεγάλη διαφορά.


Κορυφή ο Ποσειδώνας και πανίσχυρος στο ωροσκόπιο με συντεταγμένες Ελλάδας καθώς είναι γωνιακός και μάλιστα βρίσκεται στο Μεσουράνημα! Εδώ το τετράστιχο αφιερώνεται με αγάπη (αυτό θα πει συντονισμός της υπογράφουσας με την Ποσειδώνια ενέργεια) στους πολιτικούς μας που δεν εννοούν να πουλήσουν τίποτε άλλο εκτός από ψέμα και που με αυτή την έκλειψη φαίνεται ότι κάθε επαφή με την αλήθεια είναι όνειρο απατηλό (και πάλι για Ποσειδώνα μιλάμε αφού και τα όνειρα τον αφορούν).

Τα Φώτα (Ήλιος - Σελήνη) στον άξονα Διδύμων - Τοξότη, δωδεκάτου - έκτου του ωροσκοπίου μιλούν για το εργασιακό, για τη δημόσια υγεία και τις δημόσιες υπηρεσίες.  
Ας μην ξεχνάμε ότι στο σκηνικό υπάρχει πάντα το ακριβέστατο τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα, το οποίο δεν έχει πάψει να απειλεί.
Κρυφοί εχθροί και τέτοιου είδους υπονομευτές μπορεί να δράσουν εναντίον μας αλλά εμείς δεν μασάμε γιατί, συνήθως, τους ψηφίζουμε.... 

Ας ευχηθούμε να μην έχουμε ευτράπελα σε νοσοκομεία, σωφρονιστικά ιδρύματα και τέτοιου είδους χώρους και επίσης ας ελπίσουμε να μην υπάρξει κάποιο ακραίο καιρικό φαινόμενο σε κάποια γωνιά του πλανήτη μας.  

Ωστόσο, παράλληλα στο χάρτη της έκλειψης έχουμε κι έναν τρελό Δία σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, την Αφροδίτη και τον Ερμή. Πολύ μπλα - μπλα για το τίποτε. Κουτσομπόληδες όλου του κόσμου ενωθείτε! Και τελικά αναλώστε την πολύτιμη ενέργειά σας...

Η αλήθεια είναι ότι η όψη είναι καλή για να εκφράσουμε την αβάσταχτη ελαφρότητά μας, να διασκεδάσουμε, να κάνουμε κάποια γνωριμία, να γελάσουμε. Ας μην το παρακάνουμε όμως στην ελαφρότητα γιατί μετά, όταν θα χρειαζόμαστε τα μυαλά μας, θα τα βλέπουμε να χάνονται στους ουρανούς σαν μπαλόνια από ήλιον.

Οι πιο ψαγμένοι και σοβαροί μπορούν να αξιοποιήσουν τις όψεις του Δία βάζοντας περισσότερα φιλοσοφικά ερωτήματα στην ατζέντα τους. Επίσης, μπορούν να τον εκφράσουν μέσα από παρέες, συζητήσεις, δημιουργικές ενασχολήσεις και έρωτες. Έρωτες ενθουσιώδεις και πιθανώς θυελλώδεις....

Συμβουλή (τουλάχιστον για προσωπικές υποθέσεις γιατί με τις πολιτικές η καλλιτέχνης σηκώνει τα χέρια ψηλά): Αφεθείτε στη ροή. Μην εμμένετε στον έλεγχο. Αφήστε το Σχέδιο να λειτουργήσει χωρίς να σας βρίσκει στο ρόλο του "φωτεινού παντογνώστη" που θέλει να ορίζει τα πάντα. Όσο πιο πολύ αφήσετε την πίστη σας, την εμπιστοσύνη στο Θείο Σχέδιο να εκδηλωθεί, τόσο πιο θετικές θα είναι οι εξελίξεις.

Σμάρω Σωτηράκη