Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 11 - 17/3/2012, Ανάδρομος Ερμής & Μεγάλο Τρίγωνο στα Ζώδια της Γης

Αυτή η εβδομάδα θα είναι πλούσια σε γεγονότα! Από τη Δευτέρα ο Ερμής μπαίνει σε φαινομενική ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Κριού, στις 23 Μαρτίου θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων και στις 4 Απριλίου θα επανέλθει σε ευθεία πορεία. 
Διαβάστε την ανάλυση για τον ανάδρομο Ερμή εδώ.

Το σημαντικότερο αστρολογικό γεγονός της εβδομάδας είναι το Μεγάλο Τρίγωνο που πραγματοποιείαι στα ζώδια της γης. Η Αφροδίτη συναντά το Δία σε μία σύνοδο πολλών μεγατόνων στον Ταύρο και σχηματίζει μεγάλο τρίγωνο με τον Άρη από την Παρθένο και τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω.
Ο Πλούτωνας έχει αναλάβει το μεγαλεπήβολο έργο της μεταμόρφωσης μέσα από τον περιβάλλον του Αιγόκερου, που σημαίνει ότι έχει σαν σκοπό του να μεταλλάξει τις κοινωνικοπολιτικές δομές (διαβάστε αναλυτικά για τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω εδώ). Ωστόσο για να μεταμορφωθεί κάτι και να αναγεννηθεί σε κάτι καλύτερο ή έστω καινούργιο, πρέπει να προηγηθεί το τέλος του. Μοιραίο λοιπόν είναι να βιώνουμε το τέλος μιας εποχής επιφαινόμενου πλουτισμού, ασυδωσίας, διαπλοκής της πολιτικής και οικονομικής σκηνής απ' άκρη σ' άκρη του πλανήτη.

Το τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα μας εξωθεί στην αναζήτηση της ουσίας. Συντελεί στο να αναπτυχθούν και πάλι ιδανικά, ενισχύει την πνευματικότητα και ωθεί στο να αναζητήσουμε τη λύση των προβλημάτων μας, προσπαθώντας να καταλάβουμε το ρόλο της ύπαρξής μας μέσα στο έργο της Δημιουργίας. 

Το τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα σε ζώδια της γης δίνει το σύνθημα να μπούμε σε μια συνειδητή κατάσταση μετάλλαξης. Συντονιζόμενοι με τις ενέργειες του Δία στον Ταύρο, πρέπει να εστιαστούμε στη Φύση και στη νομοτέλειά της, να δούμε τους εαυτούς μας μέσα στο Θείο Σχέδιο και την Ολότητα. Με τη συμμετοχή της Αφροδίτης στο μεγάλο τρίγωνο, το Σύμπαν μας διαμηνύει ότι πρέπει να εμπιστευτούμε τη Ζωή, την ίδια την ύπαρξη, τη ροή της Συμπαντικής ενέργειας και, αντί να μεμψιμοιρούμε, να αγαπήσουμε το θείο δώρο της Ύπαρξής μας και της ύπαρξης των πάντων γύρω μας. Επιβάλλεται αναθεώρηση του συστήματος αξιών μας εδώ και τώρα.

Στο μεγάλο τρίγωνο συμμετέχει και ο Άρης από την Παρθένο, ο οποίος είναι ανάδρομος. Δράση γα καλύτερη υγεία, εργασία, υπηρεσία, ρεαλισμός τα αιτήματα του Άρη στην Παρθένο, τη στιγμή που σαν ανάδρομος μας καλεί να δούμε τη σχέση μας με την υπηρεσία, την προσφορά εργασίας, την εργατικότητα μέχρι αυτή τη στιγμή. Κι αν στο ταξίδι της ενδοσκόπησης και της αυτοκριτικής ανακαλύψουμε κάποια λάθη μας, σας μη διστάσουμε να τα αναθεωρήσουμε, αξιοποιώντας τη λεβεντιά του αρχέτυπου του Άρη. Ας τον αξιοποιήσουμε τώρα που συμμετέχει στο μεγάλο τρίγωνο για να δούμε την αξία των καθημερινών δραστηριοτήτων και απολαύσεων.

Κάτι καλό διαφαίνεται στον ορίζοντα και σίγουρα δεν είναι ούτε φούσκα ούτε επιφανειακός πλουτισμός. Ίσως το επισπεύσουμε αν συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο του δώρου της ζωής, αν κανταφέρουμε να νιώσουμε ανείπωτη χαρά στο θέαμα μιας πανέφορφης ανατολής του Ήλιου, αν εκείνη τη στιγμή νιώσουμε ευλογημένοι για τα δώρα της υγείας, των αισθήσεων, της Δημιουργίας...

Στο Astrology.gr είναι ήδη αναρτημένες οι αναλυτικές εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια και πώς αυτά επηρεάζονται από τον ανάδρομο Ερμή και το Μεγάλο Τρίγωνο στα ζώδια της γης. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα. Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη