Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ταύρος 2018
Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις


Ανήκετε στους τυχερούς της χρονιάς καθώς θα έχετε την αρωγή των δύο Μεγάλων Διδασκάλων, του Δία και του Κρόνου, σε κάθε ειλικρινή προσπάθειά σας για να κατακτήσετε μια θέση στον ήλιο.

ΓΕΝΙΚΑ: Με τον Δία στον Σκορπιό μέχρι τις 8 Νοεμβρίου του 2018, οι σχέσεις σας, τόσο οι επαγγελματικές όσο και οι προσωπικές, θα «κλέψουν» το ενδιαφέρον σας και όχι άδικα καθώς φαίνεται ότι οι εξελίξεις θα είναι ανέλπιστα καλές τόσο στην κοινωνική και επαγγελματική σας ζωή όσο και στα αισθηματικά σας θέματα. 
Παράλληλα, ο Κρόνος από τον Αιγόκερω πριμοδοτεί κάθε σοβαρή και αξιέπαινη προσπάθειά σας να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας πάνω στο αντικείμενό σας ή να διευρύνετε το γνωστικό σας πεδίο για να ξεκινήσετε νέες δραστηριότητες, να πάρετε μία πιστοποίηση, να μεταδώσετε τις γνώσεις σας, διοργανώνοντας σεμινάρια. 
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αυξάνεται, γεγονός που θα σας ευεργετήσει όχι μόνο στον τομέα της καριέρας και της κοινωνικής σας ζωής αλλά και στην προσωπική σας ζωή καθώς αναμένονται ευχάριστες συναντήσεις, ενίοτε αναπάντεχες, φλερτ και, αν το επιτρέπει ο προσωπικός σας αστρολογικός χάρτης, πιθανόν σχέσεις ζωής.
Μέσα στο 2018 το πεδίο σας θα είναι πρόσφορο για να οργανώσετε τις συμμαχίες σας αλλά το τίμημα είναι ότι θα πρέπει να ξεχάσετε τη ραστώνη σας και να επιδοθείτε σε δράση αγωνιστικού χαρακτήρα. Ωστόσο, οι εγγύησή σας είναι ότι θα αμειφθείτε και θα στεριώσετε τη ζωή σας σε πιο γερά θεμέλια.
Από τον Μάιο που ο Ουρανός θα περάσει στο ζώδιό σας, θα πνεύσει αέρας αλλαγής κι εδώ προσοχή: το πρόβλημα είναι ότι οι αλλαγές όχι μόνο δεν σας αρέσουν αλλά, συνήθως, σας πανικοβάλλουν. Από την άλλη, ο Ουρανός που θα επιδράσει κυρίως στα ωροσκόπια των Ταύρων που έχετε γεννηθεί στις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας, θα λειτουργήσει ως καταπέλτης σε σχέσεις, δουλειές, συνήθειες άκρως καταπιεστικές και ανασταλτικές για την ευτυχία σας. Κοινώς θα «προσβάλλει» καταστάσεις που συντηρείτε από φόβο, εξάρτηση, χαμηλή αυτοεκτίμηση και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Θα σας αποκαλύψει τα λάθη σας με έναν τρόπο «βίαιο», απότομο, αναπάντεχο και θα σας εξωθήσει στο να επαναστατήσετε. Αν θυμάστε ότι η ουσιαστικότερη επανάσταση είναι εκείνη των συνειδήσεων όπως έχει πει ο Κρισναμούρτι κι αν είστε έτοιμοι να επαναστατήσετε στις ανασφάλειες και στη βολή σας για να αγωνιστείτε για το καλύτερο που αξίζετε, ο Ουρανός θα γίνει ο αρωγός των επιδιώξεών σας. Τολμήστε το!

Εποικοδομητική χρονιά καθώς είναι το 2018, θα αποδώσει τα μέγιστα αν είστε αποφασιστικοί και έτοιμοι να μπείτε στη δράση.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Το 2018 είναι η απαρχή της προσωπικής σας επανάστασης. Η αλλαγή στάσης που θα έχετε θα είναι εμφανής στους συνεργάτες σας καθώς θα δώσετε ξεκάθαρα το στίγμα σας, το οποίο θα είναι έντονα πρωτοποριακό και αρκετά διαφορετικό από το συνηθισμένο σας. Ίσως να διακόψετε συνεργασίες που θεωρείτε ότι δεν αρμόζουν στο καινούργιο προσωπικό σας μονοπάτι. Πάντως, αυτή η χρονιά, είναι εξαιρετική για να ξεκινήσετε νέες συνεργασίες με ανθρώπους που μπαίνουν στην ζωή σας και θα σας βοηθήσουν να προωθήσετε τα σχέδιά σας και να αποκομίσετε μεγαλύτερα οφέλη, οικονομικά και ηθικά. 
Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι υπάρχει δίπλα σας ένας φύλακας - άγγελος που θα σας προστατεύει από τους κακόβουλους, οι οποίοι θα δράσουν με σκοπό να καπηλευτούν τις προσπάθειες και τα ταλέντα σας. Να είστε σίγουροι ότι, αν δράσετε αποφασιστικά φέτος, θα μπορέσετε να προωθήσετε τα επαγγελματικά σας σχέδια και αν –παράλληλα- δείξετε εμπιστοσύνη σε άτομα που την αξίζουν, θα καταφέρετε να ικανοποιήσετε ακόμη και τις πιο μεγαλεπήβολες φιλοδοξίες σας. 
Οι εκλείψεις της χρονιάς έρχονται να τονίσουν με τον πιο εμφατικό τρόπο τα επαγγελματικά σας ζητήματα. Καλείστε να κλείσετε κύκλους σε καταστάσεις που δεν σας προάγουν, έστω και αν χρειαστεί να ξεβολευτείτε από το γνώριμο. Είναι καιρός να προχωρήσετε μπροστά με δυναμικά βήματα, εντείνοντας την προσοχή σας στο γεγονός ότι πρέπει να είστε ρεαλιστές. Σημαντικό είναι να μην συγχέετε την φιλοδοξία με τη ματαιοδοξία και να είστε δίκαιοι με τους συνεργάτες σας.

Οι γνωριμίες που θα κάνετε θα αποτελέσουν σταθμούς είστε στη δουλειά είτε στην προσωπική σας ζωή.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Αρχής γενομένης από το 2018, περνάτε σε μία νέα εποχή που δεν θα είστε διατεθειμένοι να παραμείνετε σε σχέσεις που σας καταπιέζουν, σας περιορίζουν και δεν σας αφήνουν να έχετε την προσωπική σας έκφραση. Αυτό εντυπωσιάζει τους γύρω σας αλλά και εσάς τους ίδιους καθώς δεν είστε από την φύση σας άτομα που φέρνουν τα πάνω κάτω στην ζωή τους ξαφνικά. 
Το θετικό είναι πως φέτος θα αντιμετωπίσετε την προσωπική σας ζωή με αισιοδοξία και θετική διάθεση και δεν θα μπείτε στη διαδικασία να μεμψιμοιρείτε. Όλα δείχνουν ότι είστε έτοιμοι να περάσετε στο επόμενο στάδιο με τον άνθρωπό σας και -γιατί όχι- να επισημοποιήσετε μία σχέση που έχει επιδράσει θετικά στην ζωή σας. 
Αν δεν έχετε βρει τον κατάλληλο σύντροφο, ο Δίας από τον Σκορπιό είναι στο πλευρό σας και θα φέρει κοντά σας ανθρώπους που θα σας προάγουν σαν προσωπικότητες και θα σας εξωθούν στο να γίνεστε πιο εξωστρεφείς με σαφώς καλύτερη διάθεση. Το θετικό είναι ότι δεν θα αφήσετε το συναίσθημα να σας συνεπάρει αλλά θα σκεφτείτε σοβαρά αν το άτομο που σας ενδιαφέρει  ανταποκρίνεται σε αυτό που ζητάτε, έχετε τον ίδιο τρόπο σκέψης και φιλοσοφία ζωής. Όμορφος ο κεραυνοβόλος έρωτας αλλά δεν είστε διατεθειμένοι να ενδώσετε σε σχέσεις μεγάλης έντασης αλλά μικρής διάρκειας. 
Με αρωγό σας τον Κρόνο ωριμάζετε και επιδιώκετε σχέσεις ουσιαστικές με άτομα που να σας συνδέουν οι κοινοί στόχοι και με τη διάθεση να έχουν διάρκεια στον χρόνο. Οι εκλείψεις επηρεάζουν την οικογένεια και τις σχέσεις μέσα σε αυτήν καθώς είναι πιθανό να προκύψουν προβλήματα που θα φορτίσουν έντονα το κλίμα ενώ τα απότομα ξεσπάσματα από πλευρά σας είναι πιθανά. Καλό είναι να κρατήσετε τόσο την ψυχραιμία σας όσο και την αντικειμενικότητά σας για να μπορέσετε να κλείσετε θέματα που σας ταλανίζουν ώστε, απελευθερωμένοι από απωθημένα, να είστε έτοιμοι να διαγράψετε μια νέα, σαφώς πιο φωτεινή, πορεία…

Ακολουθήστε την καρδιά σας! Να είστε σίγουροι ότι θα βρεθούν αυτοί που θα την αγαπήσουν…

ΥΓΕΙΑ: Μέχρι τον Μάιο η καλή σας διάθεση και η θετικότητά σας θα είναι τα αντίδοτά σας και οι προστάτες της υγείας σας. Από τον Μάιο που ο Ουρανός θα περάσει στο ζώδιο σας, θα είστε πιο νευρικοί γι αυτό θα χάνετε ενέργεια και, συχνά, θα νιώθετε το νευρικό σας σύστημα να καταρρέει. 
Οι εκλείψεις του έτους θα σας επηρεάσουν και δεν αποκλείεται να σας αποδυναμώσουν και να σας κάνουν πιο ευάλωτους στις εξωτερικές επιθέσεις και στα ψυχοσωματικά προβλήματα υγείας. Ενώ φημίζεστε για την υπομονή σας, φέτος θα είστε αρκετά ανυπόμονοι κυρίως σε επαγγελματικά θέματα αλλά και θέματα που αφορούν το σπίτι. Επειδή η αγωνία είναι ανασταλτική της ευεξίας και της αρμονίας που αποζητά η ψυχή, το σώμα και το πνεύμα για να λειτουργήσουν σωστά, να προσέχετε, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που θα πρέπει να είστε ευλαβικά συνεπείς στη σωστή διατροφή, στον ύπνο και σε ότι χρειάζεστε για να ενισχυθεί ο οργανισμός σας.

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.