Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Κριός 2018
Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις


Χρονιά για δυνατούς λύτες, το 2018, σας καλεί να αποδείξετε ότι η μαχητικότητα και η ανάγκη σας για διάκριση δεν είναι απλά οι φήμες που σας ακολουθούν αλλά τα κύρια χαρακτηριστικά σας.

ΓΕΝΙΚΑ: Φαίνεται ότι το 2018 θα αναμετρηθείτε με τον ίδιο σας τον εαυτό, μιας και ο Κρόνος θα βρίσκεται στον Αιγόκερω, θέση από την οποία θα σας δώσει μαθήματα ζωής. Η πρόκληση είναι να ξεπεράσετε τις εγωιστικές πλευρές σας, να μην είστε ανυπόμονοι, να περιορίσετε τις παρορμήσεις σας και να αντιδράτε πιο συνετά, να μην είστε αιθεροβάμονες και ματαιόδοξοι αλλά να προσπαθείτε να καταξιωθείτε μέσα από έργα που ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα, στις δεξιότητες και στα ταλέντα σας, να έχετε υπομονή και επιμονή. Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να πάτε κόντρα στον αυτοματισμό σας, στις αντανακλαστικές σας αντιδράσεις αλλά το κέρδος θα είναι μεγάλο καθώς, στο πλήρωμα του χρόνου, ο Μεγάλος Διδάσκαλος Κρόνος θα σας ανταμείψει για τις προσπάθειές σας.
Μέσα στο 2018 θα έρθετε αντιμέτωποι με τα απωθημένα σας, τα πιο βαθιά και ανεπεξέργαστα συναισθήματά σας, με τις ερινύες και τις μαινάδες του παρελθόντος σας που ξυπνούν με τις επιδράσεις του Δία από τον Σκορπιό και του Ποσειδώνα από τους Ιχθύς. Ωστόσο, το κέρδος θα είναι μεγάλο, αν καταφέρετε να διαγράψετε από τον χάρτη σας αυτούς που σας έχουν προδώσει, που σας έχουν στεναχωρήσει, που σας εγκλωβίζουν στο παρελθόν μην αφήνοντας τη σκέψη σας ελεύθερη από την παρουσία τους. 
Σκεφτείτε ότι εσείς ελέγχετε τη σκέψη σας, αρκεί να ασκήσετε τη βούλησή σας, εσείς είστε κυρίαρχοι της ζωής σας, αρκεί να αναλάβετε την ευθύνη για τα λάθη σας, για τις επιλογές σας, για το γεγονός ότι επιτρέψατε σε άτομα και γεγονότα να σας πληγώσουν. Απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα, αφήστε τον πύρινο, γενναίο εαυτό σας να σας κατευθύνει, βάλτε νέους στόχους κοιτώντας μπροστά και όχι πίσω και να είστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν στο τέλος της χρονιάς.
Οι εκλείψεις του 2018 εγκυμονούν μοιραία γεγονότα, τα οποία θα καθορίσουν τις εξελίξεις είτε στην προσωπική είτε στην κοινωνική σας ζωή. Θα αξιοποιήσετε αυτές τις ενέργειες στο μέγιστο αν είστε ευέλικτοι, έτοιμοι για αλλαγές όταν και όπου πρέπει, αν υποστηρίζετε τις ανάγκες σας, λαμβάνοντας υπόψη σας τις ανάγκες των άλλων, αν δεν διστάσετε να προωθήσετε τις δημιουργικές σας ιδέες.

Τα αιτήματα των άστρων για το 2018 είναι: δυναμισμός, επιμέλεια, ανάληψη καθήκοντος, γενναιότητα, ετοιμότητα για αλλαγές. Ο τολμών νικά!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Είναι δεδομένο ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα στα επαγγελματικά σας αφού εμπόδια και δυσκολίες έρχονται στο δρόμο σας για να σας ωριμάσουν και να σας προκαλέσουν να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας. Απογοήτευση και φόβοι εμφανίζονται αλλά μην αφήσετε να σας καταβάλλουν, αντιμετωπίστε τα όλα σαν πρόκληση. Ό,τι έχετε χτίσει τον προηγούμενο καιρό με εργατικότητα, μεθοδικότητα και υπευθυνότητα θα επιβραβευτεί, διαφορετικά θα δείτε να καταρρέουν προσπάθειες που κάνετε ακριβώς επειδή δεν δώσατε την πρέπουσα σημασία στον τρόπο που τα θεμελιώσατε ή δεν κρίνατε σωστά τι μπορεί να σας αποδώσουν. 
Οι αντιδράσεις σας μπορεί να είναι άκρως επαναστατικές και αυτό είναι πιθανό να φέρει συγκρούσεις στις συνεργασίες σας. Μην απορήσετε αν αποφασίσετε ξαφνικά να διακόψετε συνεργασίες που δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που θέλετε ή να ξεκινήσετε νέες συνεργασίες με άτομα που θα μπουν ξαφνικά στην ζωή σας. 
Καλό είναι να θυμάστε ότι το κάθε νέο ξεκίνημα θα πρέπει να έχει γερά θεμέλια για να το δείτε να στεριώνει. Να ξέρετε ότι αυτά που θα κατακτήσετε αυτόν τον χρόνο, θα είναι με κόπο και πολλή προσπάθεια αλλά είναι βέβαιο ότι θα αποτελούν σταθερό κομμάτι στα επαγγελματικά σας για πολλά χρόνια. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, οικονομικά υπάρχει η δυνατότητα να διεκπεραιώσετε τυχόν εκκρεμότητες που μπορεί να υπάρχουν με Δημόσιο, τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς με τον πλέον ευνοϊκό τρόπο για εσάς. Επενδύσεις ή δάνεια θα αποδώσουν το μέγιστο δυνατό και δεν αποκλείεται να υπάρξουν θέματα κληρονομιάς που θα πρέπει να διευθετήσετε. 

Η ισχύς εν τη ενώσει! Μην αποκοπείτε από το περιβάλλον σας. Οργανώστε τις συμμαχίες σας.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις θα σας περιορίζουν και το άγχος σας θα καθορίσει τη στάση σας, κυρίως στις προσωπικές σας σχέσεις. Θα χρειαστεί να μην εξαντλείτε τον χρόνο σας μόνο για τα «πρέπει» σας και να μην μεταφέρετε τα προβλήματα της δουλειάς σας στο άτομο που σας συντροφεύει, πράγμα αρκετά δύσκολο. 
Καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να κρατήσετε το μέτρο, διαφορετικά θα είναι αναπόφευκτες οι τριβές και αυτό θα δυσκολέψει την ζωή σας περισσότερο. Από την άλλη, ο Δίας σας βοηθάει να εκφράσετε τα βαθύτερα συναισθήματά σας, τους φόβους και τις ανασφάλειές σας στο ταίρι σας και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό αφού δείχνετε την τάση να θέλετε να γίνετε ένα με τον άνθρωπό σας, όχι μόνο σε σεξουαλικό επίπεδο αλλά και σε πνευματικό. Έχετε την ανάγκη να σας καταλάβει και να τον καταλάβετε, να μπείτε βαθύτερα μέσα του και να σκάψετε στην ψυχή του για να βρείτε αυτά που πραγματικά αισθάνεται για εσάς. 
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε στις έντονα επαναστατικές διαθέσεις που θα έχετε, ιδιαίτερα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, οι οποίες είναι πιθανό να αιφνιδιάζουν το ταίρι σας και να ανεβάζουν την ένταση στην σχέση. Κάντε σαφές ότι δεν θα ανεχτείτε καταπίεση, ούτε περιορισμούς και αυτή είναι μία νέα συνθήκη που θα πρέπει να διαχειριστεί όχι μόνο το ταίρι σας αλλά και οι οικείοι σας για να μην σας χάσουν. Δεν αποκλείεται να αποφασίσετε να φύγετε από σχέσεις που θεωρείτε ότι έχουν κλείσει τον κύκλο τους, ανοίγοντας τα φτερά σας για νέες περιπέτειες. 
Η έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στον Καρκίνο αγγίζει τα θέματα της οικογένειάς σας. Το πλανητικό σκηνικό σας καλεί να προχωρήσετε αποφασιστικά με νέα δεδομένα, αποποιούμενοι τη διάθεσή σας να έχετε τον απόλυτο έλεγχο αλλά και χωρίς να ανέχεστε την οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής από τους άλλους.


Υποστηρίξτε τις ανάγκες σας. Μην παραμένετε σε καταστάσεις που δεν σας προάγουν από ανασφάλεια.

ΥΓΕΙΑ: Όλο το 2018 και ιδιαιτέρως μέχρι τον Μάιο θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί καθώς, λόγω της έντονης παρόρμησής σας, ενδέχεται να προκαλέσετε μικροτραυματισμούς και μικροατυχήματα. Ο Ποσειδώνας από τους Ιχθύς είναι πιθανό να σας δημιουργήσει αλλεργίες γι αυτό -κυρίως κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου- θα πρέπει να αποφύγετε τις στενές επαφές με τη μητέρα φύση. Προσέχετε ιδιαίτερα λοιμώξεις και επιμολύνσεις κυρίως αυτές που σχετίζονται με το νερό. Παρ’ όλα αυτά ο Δίας από τον Σκορπιό δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους καθώς, από αυτή τη θέση, θα σας επιτρέπει να εκτονώνετε, να εξωτερικεύετε τα άγχη και τα ψυχικά φορτία που σας βλάπτουν, γεγονός που θα αποτελεί την καλύτερη ασπίδα για τον οργανισμό σας και, τελικά, θα αυξάνει την αναρρωτική σας ικανότητα και θα σας βοηθάει να ξεπερνάτε ό,τι ήθελε προκύψει.

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.