Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Καρκίνος 2018
Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις


«Κόλαση είναι οι άλλοι» είπε ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ και το ρητό του σας αφορά καθώς μέσα στο 2018 ο Κρόνος θα περάσει τις σχέσεις σας από την κρίση του, αποκαλύπτοντας τα λάθη των επιλογών σας.

ΓΕΝΙΚΑ: Σε μία πρώτη ανάγνωση το 2018 φαίνεται ως μία χρονιά αντιφάσεων καθώς από τη μια θα καθοριστεί από τον Δία που μέχρι τις 8 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στον Σκορπιό, θέση από την οποία εξάρει τη δημιουργικότητά σας, είναι βοηθητικός για να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας, φέρνει χαρές από τα παιδιά σας και δίνει πολλά μπόνους στην ερωτική σας ζωή, τόσο των δεσμευμένων όσο και των αδέσμευτων. 
Από την άλλη, ο Κρόνος που από το τέλος του 2017 βρίσκεται στον Αιγόκερω, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2020, είναι ο Δάσκαλος που, μέσα από το καθρέφτισμά σας στους άλλους, θέλει να σας μάθει ποιοι είστε, ποιες είναι οι ανασφάλειές σας, ποιοι είναι οι προβληματισμοί σας, ποιες είναι οι τραυματικές εμπειρίες που καθορίζουν τις επιλογές συντρόφων, συνεργατών, φίλων. Μέσα στο 2018, ιδιαίτερα εσείς που έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, θα γίνετε κοινωνοί γεγονότων, τα οποία θα σας υποδεικνύουν τα κίνητρα και τα λάθη των επιλογών σας. 
Ο Κρόνος σας εξωθεί στο να κάνετε την αυτοκριτική σας, να κατέλθετε στις διαστρωματώσεις του υποσυνειδήτου σας, να βρείτε την αιτία του «κακού» σας εαυτού που προσκαλεί τους σκιώδεις ανθρώπους στη ζωή σας, να ενσωματώσετε αυτή την πλευρά σας στο Φως της Συνείδησης και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές που θα σας οδηγήσουν, αργά και σταθερά, στην ενηλικίωση. Το θέμα «εγώ και οι άλλοι» γίνεται ακόμη πιο ηχηρό τον Ιούλιο με την ηλιακή έκλειψη στο ζώδιό σας. Οι αρετές που πρέπει να αναπτύξετε για να συντονιστείτε με τον Κρόνο και έτσι να κερδίσετε όσα περισσότερα μπορείτε από τον Δία, είναι να είστε συνετοί, ρεαλιστές, αντικειμενικοί, ηθικοί και, κυρίως, να έχετε το σθένος να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας και να είστε συνεπείς προς το καθήκον, δηλαδή σοβαροί και όχι σοβαροφανείς ενήλικες. 
Τελικά το 2018 δεν είναι η χρονιά των αντιφάσεων αλλά των συνθέσεων. Οι δύο Μεγάλοι Διδάσκαλοι, ο Δίας και ο Κρόνος, λειτουργούν απέναντί σας όπως η πατρική φιγούρα που από τη μια προσφέρει απλόχερα ενώ από την άλλη συμμαζεύει και νουθετεί. Από τη στάση σας εξαρτάται αν θα βγείτε κερδισμένοι ή χαμένοι, ανάλογα με το αν επαναπαυτείτε ή αναλάβετε την ευθύνη της ζωής σας και γίνετε πιο συνειδητοί.

Μη διστάσετε να προωθήσετε τις δημιουργικές σας ιδέες και να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Με τον Κρόνο να έχει περάσει στον τομέα των σχέσεών σας, είναι ξεκάθαρο ότι αρχίζει μία περίοδος που θα είστε πολύ σκεπτικοί για τις συνεργασίες σας. Εμπόδια και δυσκολίες που θα προκύψουν, θα έχουν στόχο τους να αναδείξουν τα κενά που υπάρχουν ανάμεσα σε εσάς και στους συνεργάτες σας. Αυτή η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη καθώς θα σας αναγκάσει να επαναξιολογήσετε τα άτομα που έχετε δίπλα σας. Σκεπτικισμός, αυτοπεποίθηση ή έλλειμμα αυτοεκτίμησης θα εναλλάσσονται, ενοχοποιώντας άλλοτε τους συνεργάτες σας και άλλοτε τους εαυτούς σας. 
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο χρόνος θα δείξει ποιες επαγγελματικές σχέσεις θα μείνουν στην ζωή σας, ποιες στηρίζονται σε γερά θεμέλια και μπορούν να αντέξουν όλους τους κραδασμούς και ποιες θα αποφασίσετε ή θα αναγκαστείτε να αφήσετε πίσω σας καθώς τα γεγονότα θα δείξουν ότι έχει κλείσει ο κύκλος τους. 
Μέσα στο 2018 θα έχετε την τάση να μην ανέχεστε πλέον συμπεριφορές και αντιδράσεις των ανωτέρων σας που θεωρείτε ότι σας υποτιμούν, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει αντιδικίες και συγκρούσεις. Επίσης, είναι πιθανό να μπείτε σε μία εσωτερική διεργασία για το αν σας ταιριάζει το επάγγελμα που έχετε επιλέξει ή αν πρέπει να κάνετε την ανατροπή και να αποφασίσετε να ακολουθήσετε αυτό που σας εκφράζει, αλλάζοντας ξαφνικά τη μέχρι τώρα εικόνα που έχετε δημιουργήσει στο ευρύτερο κοινωνικό σας σύνολο. Να θυμάστε ότι αυτού του είδους οι «επαναστατικές» επιλογές, από τον Μάιο, θα πριμοδοτούνται από τον Ουρανό που περνάει στον Ταύρο.

Η ανάγκη σας για έλεγχο των καταστάσεων θα είναι η τροχοπέδη σας το 2018. Αφήστε τον ρου των γεγονότων να σας δείξει την πορεία σας…

ΣΧΕΣΕΙΣ: Ο Κρόνος από τον Αιγόκερω θα σας αναγκάσει να κρίνετε τις σχέσεις σας με αυστηρότητα και αίσθημα δικαιοσύνης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια τέτοια διαδικασία απαιτεί αντοχή στις δύσκολες στιγμές, περίσκεψη, υπομονή, επιμονή και ανάληψη ευθύνης. 
Τα γεγονότα που θα αντιμετωπίσετε, θα σας δείξουν αν η σχέση σας μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες, στις επιθυμίες και στα όνειρά σας ή έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και σας κρατάει δέσμιους, ανίκανους να προχωρήσετε στη ζωή σας, αποζητώντας την ευτυχία σας. Οι σχέσεις που έχουν γερά θεμέλια θα αντέξουν τις όποιες δοκιμασίες και θα παραμείνουν στην ζωή σας πιο δυνατές από ποτέ. Οι σχέσεις που δεν θα αντέξουν τους κλυδωνισμούς, θα πρέπει να τελειώσουν οριστικά καθώς η όποια παράταση θα είναι αποκύημα φόβου και θα αποτελεί τη φυλακή που θα σας κρατάει μακριά από τη χαρά και την προσωπική ευημερία. 
Με τον Δία στον Σκορπιό είναι βέβαιο ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στο να κάνετε καινούργιες γνωριμίες. Το χαμόγελό σας θα είναι μαγνήτης για τους γύρω σας και είναι σίγουρο ότι θα φλερτάρετε έντονα, με αυξημένα ποσοστά να κάνετε ακόμη και μία σχέση ζωής, η οποία –για να μην ξεχνιόμαστε- θα υποστεί, παράλληλα, και τις δοκιμασίες του Κρόνου. Θα πρέπει να θυμάστε ότι για να προχωρήσετε σε μία νέα σχέση και να την κρατήσετε σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να φερθείτε σαν ενήλικες, να είστε έτοιμοι να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να είστε δίκαιοι και να μην κάνετε στο ταίρι σας αυτά που δεν θα θέλατε να σας κάνει. 
Η έκλειψη του Ιουλίου που πραγματοποιείται στο ζώδιό σας έρχεται να ταράξει την προσωπική σας ζωή και να σας βάλει σε διαδικασία να διεκδικήσετε αυτά που θέλετε από τον σύντροφό σας, αποτινάζοντας από πάνω σας όποια τάση ελέγχου υπάρχει από πλευράς του και περιορίζοντας τη δική σας ανάγκη να ασκείτε συναισθηματικούς χειρισμούς.

Οι επιτυχίες σας σε όλους τους τομείς θα είναι ανάλογες του βαθμού ευελιξίας που θα έχετε.

ΥΓΕΙΑ: Η υπευθυνότητα θα είναι η λέξη κλειδί για φέτος ώστε να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις και το άγχος που θα σας δημιουργήσει ο Κρόνος. Προσπαθήστε να βρείτε την ισορροπία μέσα σας για να διαχειριστείτε καταστάσεις που σας πιέζουν και καταλύουν το νευρικό σας σύστημα, αυξάνοντας τους κινδύνους να διαταραχθεί η υγεία σας. Η συνειδητοποίηση πως οι σχέσεις σας καθρεπτίζουν στοιχεία της ψυχοσύνθεσης σας θα είναι λυτρωτική για την ψυχική και –κατ’ επέκταση- τη σωματική σας υγεία. 
Οι τονωτικές ενέσεις θα προέρχονται και από θέματα αισθηματικής φύσεως καθώς ο Δίας και ο Ποσειδώνας θα σας υπενθυμίζουν ότι έχετε πολλούς λόγους για να χαμογελάτε! Όμως, μην παρασυρθείτε καθώς αυτοί οι πλανήτες, εκτός από χαμόγελα, δημιουργούν την τάση για υπερβολές στην κατανάλωση φαγητού, ποτού ή εθιστικών ουσιών, γεγονός που μπορεί να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.