Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Λέων 2018
Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις


Πλούσιο σε αξιόλογες ευκαιρίες αναμένεται το νέο έτος! Οι συγκυρίες θα κεντρίζουν τον φιλόδοξο χαρακτήρα σας αλλά θα απαιτούν να δουλεύετε πολύ σκληρά για να τις αξιοποιήσετε.

ΓΕΝΙΚΑ: Φαίνεται ότι το 2018 θα διαψεύσετε την παροιμία «η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη» καθώς θα αναμετρηθείτε με τις δυνάμεις σας και θα αποδείξετε ότι τα όρια των αντοχών σας υπάρχουν για να  μπορείτε να τα ξεπερνάτε, αρκεί να έχετε ένα καλό κίνητρο. Ο Δίας από τον Σκορπιό θα σας δίνει το κίνητρο καθώς θα είναι ο αρωγός σας για να διεκπεραιώσετε επωφελώς υποθέσεις που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία σας ή να επαναφέρετε τις ισορροπίες στο οικογενειακό πεδίο. Παράλληλα, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να κερδίσετε την κοινωνική καταξίωση που σας αναλογεί μέσω της δουλειάς σας αλλά ο Κρόνος από τον Αιγόκερω θα επιτρέψει την ικανοποίηση των φιλοδοξιών σας μόνο αν είστε συνεπείς και πολύ εργατικοί. 
Η αλήθεια είναι ότι κάθε τι που θα κερδίσετε μέσα στο 2018 θα είναι αποτέλεσμα υπέρμετρης προσπάθειας αλλά η θετική πλευρά είναι ότι θα δημιουργηθούν οι βάσεις πάνω στις οποίες θα στηρίξετε το μέλλον σας. Όσο περισσότερο κουραστείτε, τόσο πιο γερά θα είναι τα θεμέλιά σας. Να θυμάστε ότι κερδισμένοι σε βάθος χρόνου θα είστε αν στηρίζεστε στις δικές σας δυνάμεις και όχι στις πλάτες των άλλων, αν είστε δίκαιοι, αν οι στόχοι σας είναι ρεαλιστικοί, συμβατοί προς τις δεξιότητες, τα ταλέντα, τη μόρφωσή σας, αποκυήματα φιλοδοξίας και όχι ματαιοδοξίας. Επίσης, θα πρέπει να παραμένετε πιστοί στον σκοπό σας, να μην εγκαταλείπετε τον αγώνα στις πρώτες δυσκολίες, να μην παρασύρεστε από τις «σειρήνες» - εύκολες λύσεις και να είστε υπεύθυνοι υπηρέτες του καθήκοντος.    
Ο Ουρανός που από τον Μάιο περνάει στον Ταύρο, θα σας εξωθήσει στο να κάνετε την επανάστασή σας, αποτινάζοντας συνήθειες, άτομα, καταστάσεις που «κλέβουν» την ενέργειά σας. Περιοριστικές φιγούρες που τις τροφοδοτείτε με τα ψυχικά σας αποθέματα επειδή θεωρείτε ότι είναι το μέσον για να είστε συμβατοί προς τις κοινωνικές επιταγές, προς το υπερεγώ που έχουν αναπτύξει η οικογένεια στην οποία μεγαλώσατε και ο περίγυρος στον οποίο κινείστε. Ο αποκαλυπτικός Ουρανός θα σας κάνει, ίσως με απότομο τρόπο, να καταλάβετε πόση ενέργεια χάνατε και πόσο επιτακτικό είναι να δώσετε ένα τέλος στα «πρέπει» για να αφήσετε τα «θέλω» σας να πάρουν το χώρο τους στη ζωή σας…

Στόχος σας για το 2018 είναι να χτίσετε τα θεμέλια της ζωής σας με πολλή δουλειά.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Με το πέρασμα του Κρόνου στον Αιγόκερω ξεκινάει μία περίοδος με πολλές υποχρεώσεις. Θα πρέπει να δείξετε την απαιτούμενη υπευθυνότητα και εργατικότητα για να μπορέσετε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Θα είναι στιγμές που θα δυσανασχετήσετε με τις ευθύνες και τις αγγαρείες που θα αναγκαστείτε να επωμιστείτε αλλά να ξέρετε ότι, αν φανείτε αντάξιοι των περιστάσεων, οι κόποι σας θα σας επιστραφούν ως αναγνώριση στον εργασιακό χώρο. 
Με τον Ουρανό να περνάει στον Ταύρο στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, αρχίζει μια μακρά περίοδος ανατροπών και επαναστατικών συμπεριφορών από πλευράς σας που μάλλον θα καταλήξει στο να φέρετε τα πάνω κάτω στη ζωή σας. Ήδη, από το 2017, λαμβάνει χώρα μία εσωτερική διεργασία, μια διαπραγμάτευση με τον εαυτό σας για το αν είστε ικανοποιημένοι με την επαγγελματική σας σταδιοδρομία και την κοινωνική σας ζωή. Αναρωτιέστε αν θα πρέπει να κάνετε την ανατροπή και να επιλέξετε νέους δρόμους που θα ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό που πρεσβεύετε όχι ως κοινωνικά όντα αλλά ως αυτόνομες οντότητες. 
Οι εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον χρόνο, θα θέσουν σημαντικά ζητήματα στις συνεργασίες σας, τα οποία θα πρέπει να κρίνετε με αντικειμενικότητα και να πάρετε αποφάσεις για την μετέπειτα πορεία σας. Ιδιαίτερα οι εκλείψεις του καλοκαιριού στον ζωδιακό σας άξονα μπορεί να φέρουν μεγάλες ανακατατάξεις γι’ αυτό, καλό θα ήταν, να διαχειριστείτε τις καταστάσεις με λογική, αποφεύγοντας τις εκρήξεις αλλά, κυρίως, την έπαρση και την υπερβολή. 

Ασκείστε τη βούλησή σας για την πρόοδό σας και μην πτοείστε από τις αντιξοότητες.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Με τον Δία στον Σκορπιό, το 2018 θα είναι πιο εύκολο να εξομαλύνετε τις σχέσεις με τους οικείους σας και να δημιουργήσετε όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι καθώς σας βοηθάει να  ξεπεράσετε προβλήματα που μπορεί να σας ταλάνιζαν εδώ και αρκετό καιρό. Σας δημιουργεί την έντονη επιθυμία για ρομαντικές βραδιές με το ταίρι σας στον δικό σας χώρο. Δεν είναι καθόλου απίθανο να αποφασίσετε τη συγκατοίκηση με τον σύντροφό σας καθώς αρκετοί θα νιώθετε αρκετά ώριμοι και σίγουροι ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσετε σε αυτό το τόσο σημαντικό βήμα. 
Οι εκλείψεις Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σας βάζουν στην διαδικασία να κρατήσετε ισορροπίες για να μην διαταραχθούν οι προσωπικές σας σχέσεις. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, όμως, γιατί θα έχετε την τάση να μην ακούτε αυτό που έχει να σας πει ο σύντροφός σας αλλά και να υπερβάλλετε στις αντιδράσεις σας. 
Στις εκλείψεις του καλοκαιριού θα βάζετε σε πρώτο πλάνο τις συναισθηματικές σας ανάγκες αλλά με εκρηκτικό και υπερβολικό τρόπο, γεγονός που μπορεί να φέρει ανατροπές και να σας ωθήσει στο να κλείσετε κύκλους σχέσεων καθώς θα έχετε την πεποίθηση ότι δεν μπορούν να σας δώσουν αυτό που επιθυμείτε. 
Από τις αρχές Νοεμβρίου που ο Δίας περνάει στον Τοξότη, η διάθεσή σας για έρωτα, φλερτ και διασκέδαση ανεβαίνει κατακόρυφα. Η γοητεία σας θα είναι ακατανίκητη και θα μαγνητίζετε τα βλέμματα. Είναι βέβαιο ότι οι κατακτήσεις σας θα είναι πολλές και αυτό θα σας κάνει να πετάξετε στα ουράνια. Εσείς που έχετε σχέση, είναι δεδομένο ότι θα εκφράσετε τα συναισθήματά σας, θα προσπαθήσετε να ανεβάσετε το ταίρι σας στο θρόνο της καρδιάς σας, επιβεβαιώνοντάς το συνεχώς, θα διασκεδάσετε μαζί του για να βιώσετε την ένταση και το πάθος.  Είναι πιθανό, αν το επιθυμείτε, να αποκτήσετε έναν απόγονο καθώς θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκή περίοδος για ένα τέτοιο μεγάλο βήμα.

Ιεραρχείστε τις προτεραιότητές σας για να περιορίσετε τις εντάσεις και το άγχος που προκαλούν.


ΥΓΕΙΑ: Το 2018 προσφέρεται για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα ευεξίας και διατροφής. Καταπολεμήστε τις καταθλιπτικές τάσεις που πιθανόν να σας ταλανίσουν, κυρίως στα δίμηνα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και Ιουλίου – Αυγούστου, με εργασιοθεραπεία για να μην αφήνετε τις ανησυχίες σας να γιγαντωθούν στο υποσυνείδητο σας και να   προκαλούν κατάπτωση. Α
πό τον Μάιο που ο Ουρανός περνά στον Ταύρο, τα νεύρα, το άγχος, η υπερένταση θα προσβάλλουν το νευρικό σας σύστημα, δυσάρεστη κατάσταση που θα αποφύγετε αν βρείτε την ισορροπία σας μέσα από δραστηριότητες που σχετίζονται με κάποιο ταλέντο σας και μπορούν να εξάρουν τη δημιουργικότητα σας. 
Οι εκλείψεις στον άξονά σας θα βγάλουν στην επιφάνεια απωθημένα και αρνητικές σκέψεις που θα καταλήγουν στο να αιμορραγείτε ενέργεια. Εκείνες τις περιόδους είναι απαραίτητο να υιοθετήσετε μία δραστηριότητα με κίνηση, με σκοπό την εκτόνωση του τοξικού άγχους. Ήρθε η στιγμή να αποδείξετε ότι είστε λεοντόκαρδοι! 

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.