Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ιχθύες 2018
Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις



To 2018 κομίζει ευκαιρίες και σειρήνες. Αν έχετε διάκριση και δεν ωραιοποιείτε τις καταστάσεις, θα αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας και δεν θα παρασυρθείτε σε αυταπάτες και λάθη.

ΓΕΝΙΚΑ: Ο Ποσειδώνας που βρίσκεται στο ζώδιό σας, μεγιστοποιεί τη φυσική σας ροπή να ωραιοποιείτε τις καταστάσεις, γεγονός που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να αξιοποιήσετε τα καλά που κομίζει το 2018. Ο Δίας θα βρίσκεται μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου στον Σκορπιό, θέση από την οποία θα ενισχύει τα επικοινωνιακά σας χαρίσματα και θα προσφέρει ευκαιρίες για ταξίδια, επαφές με το εξωτερικό, σπουδές, πιστοποιήσεις, ερωτικές επιτυχίες και επέκταση δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα αν αυτές σχετίζονται με συγγραφή ή διδασκαλία.
Από τον Νοέμβριο θα μπει στο περιβάλλον της καριέρας σας και για έναν χρόνο θα είναι αρωγός στις προσπάθειές σας να καταξιωθείτε κοινωνικά και να στηρίξετε το οικοδόμημα της ζωής σας σε πιο γερές βάσεις.
Ο Κρόνος, μετά από τη διέλευσή του στον Τοξότη που σας ταλάνισε τα δυόμιση τελευταία χρονιά, θα βρίσκεται πλέον στο ευνοϊκό, για το ζώδιό σας, περιβάλλον του Αιγόκερου, γεγονός που σας επιτρέπει να πανηγυρίζετε καθώς από αυτή τη θέση ο Κρόνος θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και αν έχετε κουραστεί τα προηγούμενα χρόνια, αν έχετε πατήσει γερά στη γη, θα σας ανταμείψει. Ωστόσο, για να πάρετε την ανταμοιβή σας από τον Κρόνο και για να είναι το χέρι βοηθείας για την ευόδωση των στόχων σας, θα πρέπει να είστε υπεύθυνοι, να επιλέξετε σωστούς συνεργάτες και να κάνετε ρεαλιστικά σχέδια, να βάλετε στόχους συμβατούς προς τη μόρφωση, τα ταλέντα, τις δεξιότητές σας και όχι του τύπου «θέλω αυτά που έχουν οι άλλοι», απαξιώνοντας αυτά που έχετε. Σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να είστε συνετοί, να αποζητάτε το μέτρο, ασκώντας έλεγχο στις συναισθηματικές σας υπερχειλίσεις, να είστε εστιασμένοι στον σκοπό και να μην τα παρατάτε στις πρώτες δυσκολίες.
Το 2018 θα σας δώσει ανέλπιστες ευκαιρίες αν μπορέσετε να τις ξεχωρίσετε από τις χίμαιρες που θα σας θολώνουν, από άτομα και γεγονότα που θα σας μαγνητίζουν, βαυκαλίζοντας τους ευσεβείς σας πόθους και ενισχύοντας την τάση σας να αυταπατάσθε. Όσο πιο «δύσκολο» και «φτωχό» θα σας φαίνεται κάτι, τόσο πιο σπουδαίο θα είναι. Οι παγίδες σας βρίσκονται στα φανταχτερά, αυτά που θα συνοδεύονται από πολλά λόγια καθώς, αργότερα, θα αποδειχθεί ότι είναι «άνθρακες ο θησαυρός».

Με καθαρή διαίσθηση και λογική, με διάκριση και ρεαλισμό, θα πραγματώσετε τα όνειρά σας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Η υπερευαισθησία που σας διακρίνει, η καλοπροαίρετη στάση απέναντι σε όλους, η μη ξεκάθαρη άποψη για τον εαυτό σας και το ποιον δρόμο θέλετε να ακολουθήσετε, καταλύουν την ευθυκρισία σας και δεν βλέπετε τις παγίδες που στήνονται από τους συνεργάτες σας.
Η ωραιοποίηση ανθρώπων και καταστάσεων μπορεί να σας κοστίσει καθώς, θεωρώντας ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις σας, απογοητεύεστε όταν -στο πλήρωμα του χρόνου- πέφτουν οι μάσκες. Αυτό μπορεί να συμβεί και στον επαγγελματικό τομέα, με αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να  υπερβάλλατε εαυτόν για να υποστηρίξετε στόχους που δεν συνάδουν με τις δεξιότητές σας και –κατά συνέπεια- δεν μπορούν να ευοδωθούν. Είναι προτιμότερο να βάλετε την λογική σας στην εξίσωση πριν αποφασίσετε, με σκοπό να αντιληφθείτε ποιοι από τους συνεργάτες σας έχουν ειλικρινή κίνητρα απέναντί σας και ποιοι όχι, ποιες επιδιώξεις σας είναι πραγματοποιήσιμες και ποιες όχι.
Ο Ουρανός, μέχρι τον Μάιο, φέρνει ανατροπές στην οικονομική σας κατάσταση, η οποία σας δημιουργεί πολύ μεγάλη ανασφάλεια. Στο δεύτερο εξάμηνο σας δίνει ένα πρώτο δείγμα για το τι θα επακολουθήσει για εσάς που ασχολείστε με το εμπόριο, τις δημόσιες σχέσεις και το διαδίκτυο και τις εκπλήξεις που πρόκειται να φέρει, ευχάριστες ή δυσάρεστες, ανάλογες με το αν είστε σε θέση να υποστηρίξετε νεωτερισμούς ή όχι. Από τον Νοέμβριο και μετά οι επαγγελματικοί σας στόχοι εξελίσσονται θετικά και η άνοδός σας στην δουλειά είναι αναμενόμενη καθώς θα ανταμειφθείτε για την προσφορά σας.

Διαχωρίστε την ήρα από το σιτάρι ζωή σας για να χτίσετε το μέλλον σας σε ένα καθαρό τοπίο χωρίς τοξικούς ανθρώπους και περιττά βάρη.

ΣΧΕΣΕΙΣ: Η ανάγκη σας να ωραιοποιείτε τους ανθρώπους και να φτιάχνετε φανταστικές εικόνες που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, θα αποβεί μοιραία καθώς, όταν αποκαλυφθεί η πραγματικότητα και θα αναγκαστείτε να δείτε την καθαρή εικόνα, θα βρεθείτε πληγωμένοι και απογοητευμένοι. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην δείχνετε απόλυτη εμπιστοσύνη σε άτομα που δεν αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι το αξίζουν και να προσπαθείτε να βάζετε την λογική σας, μη επιτρέποντας στο συναίσθημα να σας κατευθύνει και να θολώνει την κρίση σας.
Ο Ουρανός, το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω με τους στενούς συγγενείς σας και φίλους και είναι πιθανό να αποφασίσετε να απομακρυνθείτε από άτομα του κοντινού σας περιβάλλοντος που θεωρείτε ότι δεν σας καταλαβαίνουν. Ωστόσο, με τον Ουρανό στον Ταύρο, μπορεί να κάνετε μοιραίες γνωριμίες που θα σας απογειώσουν είτε ερωτικά είτε με τις προτάσεις συνεργασίας που θα σας κάνουν.
Ο Κρόνος από τον Αιγόκερω, θα σας βάλει στη διαδικασία να ξεκαθαρίσετε το φιλικό σας περιβάλλον, «να βάλετε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του». Δυσκολίες και προβλήματα θα έρθουν για να σας δείξουν ποιοι από τους φίλους σας αξίζει να παραμείνουν δίπλα σας και ποιους πρέπει να απομακρύνετε από τη ζωή σας.
Ο Δίας πριμοδοτεί τις ερωτικές περιπέτειες και τα φλερτ καθώς, παρ’ όλες τις δυσκολίες δεν σας αφήνει να χάνετε την πίστη σας προς τη ζωή. Θα σας εξωθεί στο αξιοποιείτε τον ελεύθερο χρόνο σας για να διασκεδάζετε, να ερωτευτείτε, να κάνετε ταξίδια με το ταίρι σας και –γενικά- ό,τι μπορείτε για να πνεύσει αέρας ανανέωσης στη σχέση σας. Η παγίδα του Δία που πρέπει να προσέχετε για να την αποφύγετε, είναι να θελήσετε να ζήσετε το παραμύθι σας μέσα από μία σχέση έντονου πάθους, στην οποία να επενδύσετε για το μέλλον ενώ θα ξέρετε από την αρχή ότι δεν μπορεί να έχει διάρκεια.

Αξιοποιείστε τις περιστάσεις για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας ταξιδεύοντας και φλερτάροντας.

ΥΓΕΙΑ: Η εσωστρέφειά σας μπορεί να σας δημιουργήσει αναστάτωση, η οποία δεν θα αργήσει να σωματοποιηθεί καθώς μετατρέπει το νευρικό σας σύστημα σε πεδίο μαχών. Θα χρειαστεί να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε για να αποβάλλετε το πλεονάζον συναίσθημα που δημιουργεί υπερχειλίσεις, καταλύοντας τα ενεργειακά σας αποθέματα με αποτέλεσμα να αγχώνεστε και να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη ψυχοσωματικών προβλημάτων υγείας. Για να νιώθετε υγιείς σωματικά θα πρέπει να είστε ήρεμοι ψυχικά. Βρείτε οπωσδήποτε τρόπους να διοχετεύστε την έντασή σας, προκειμένου να μη μετασχηματιστεί σε ψυχοφθόρο θυμό. Η ενασχόληση σας με διαλογισμό, εσωτερισμό, γιόγκα, εναλλακτικές θεραπείες, θα είναι βοηθητική για να είστε ισορροπημένοι. Ιδανικά, επιλέξτε μία δραστηριότητα στην οποία να συναντώνται η τέχνη και η κίνηση, όπως ο χορός, για να συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Σμάρω Σωτηράκη

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.