Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις 2018
Για Όλα Τα Ζώδια


Η πύλη του 2018 ανοίγει για να μας υποδεχθεί σε ένα ταξίδι που, από τη μια θα είναι περιπετειώδες ενώ, από την άλλη, μας καλεί να είμαστε η ήρεμη δύναμη που βαδίζει αργά και σταθερά με σύνεση και επιμέλεια. Το 2018 θα βγούμε κερδισμένοι μόνο αν μπορούμε να ρισκάρουμε αλλά, ταυτοχρόνως, ασκήσουμε έλεγχο στις παρορμήσεις και στους περιττούς συναισθηματισμούς.

Σε μία δύσκολη εποχή, μετά από πολλά χρόνια κρίσης, θα πρέπει, περισσότερο από ποτέ, να εστιάσουμε στις πραγματικές αξίες της ζωής, στα ιδανικά που αποτελούν τον συνεκτικό ιστό που θα μας αναδείξει ως έθνος ή ως ανθρωπότητα. Ο Δίας από τον Σκορπιό δεν αφήνει πολλά περιθώρια: είτε θα συνεργαστούμε ως κύτταρα του ίδιου οργανισμού είτε θα γίνουμε κοινωνοί ενός καρκινώματος, το οποίο θα παραχθεί στον οργανισμό μας (ομάδες, κράτος, κοινωνία) και θα μας διαβρώνει εκ των έσω. Η ισχύς εν τη ενώσει λέει ο Δίας και τον σιγοντάρει ο Ποσειδώνας, ο οποίος είναι παντοδύναμος στους Ιχθύς και μας καλεί να αναπτύξουμε την πίστη μας, να αναβιβάσουμε τη συνειδητότητά μας, να στραφούμε προς τον Θεϊκό εαυτό μας. Μας καλεί να πιστέψουμε σε έναν καλύτερο κόσμο που δεν θα είμαστε διασπασμένοι και να αγωνιστούμε για την Αλήθεια και την Αγάπη. Μας καλεί να γίνουμε πρεσβευτές του Φωτός. Υψίσυχνες ενέργειες για τον κοινό άνθρωπο! Ωστόσο, βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο και πρέπει να καταλάβουμε, τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες μετά από τόσα χρόνια κρίσης, ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία για να επέλθει και η πολυπόθητη αλλαγή που θα μας βγάλει από τη μιζέρια μας. Η αλλαγή εντός μας θα φέρει τον καλύτερο κόσμο που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας.

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω, πανίσχυρος καθώς είναι, θα κρίνει τους πάντες και τα πάντα με χειρουργική ακρίβεια. Μας διαμηνύει ότι πρέπει να αφήσουμε τις θεωρίες και τα σχέδια που παραμένουν σκέψεις στο μυαλό μας. Μας εξωθεί στο να γίνουμε πιο παραγωγικοί, μας κάνει σαφές ότι θα κριθούμε από το έργο μας. Πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας και να δημιουργήσουμε με υπευθυνότητα, συνέπεια στον σκοπό, σύνεση και αυτάρκεια σε μία χώρα που οι δυνάμεις της φυλλοροούν, σε μια εποχή που ναι μεν διαφαίνεται ένα αμυδρό φως στον ορίζοντα της Ελλάδας μας αλλά η πορεία προς την ανάκαμψη είναι μακρά.

Στο ωροσκόπιο της Ελλάδας ο Κρόνος, μέσα στο 2018, ενεργοποιεί το γενέθλιό της τετράγωνο του Δία και του Πλούτωνα, την όψη της διαπλοκής που έφερε τη χώρα μας στη σημερινή της πτώση. Ο Μέγας Κριτής, ο Κρόνος - Χρόνος που στο πλήρωμά του «κάθε κατεργάρης κάθεται στον πάγκο του». Ας δούμε λοιπόν ποια σκάνδαλα θα βγουν στην επιφάνεια και ποιοι θα είναι αυτοί που θα καθίσουν στα εδώλια των δικαστηρίων για τα εγκλήματά τους εναντίον της χώρας και της οικονομίας της. Με τον Δία στο Σκορπιό ίσως δούμε κάποιο φως στο τούνελ της ανεργίας. Στη νέα χρονιά αναμένονται κάποιες ρυθμίσεις στα χρέη των πολιτών έναντι του κράτους ή ακόμη και στα χρέη του κράτους έναντι των δανειστών του.

Η Ευρώπη, μέρα με τη μέρα και σε βάθος χρόνου μέχρι το 2024, χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα να αποτελούν τη Δαμόκλειο Σπάθη στο ωροσκόπιο του Ευρώ, φαίνεται ότι η κρίση θα χτυπήσει για τα καλά και ότι τελικά, σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα, να πάμε σε ένα ή περισσότερα νομίσματα, τα οποία θα έχουν εντελώς διαφορετικά δομικά συστατικά από το σημερινό Ευρώ. Επομένως, έχουμε πολλά να δούμε τόσο μέσα στο 2018 όσο και στις επόμενες χρονιές. Ο κύβος δεν έχει ριφθεί και η αναδιάρθρωση της οικονομίας μας δεν θα έρθει μόνο από τις δικές μας προσπάθειες αλλά και από την αναγκαστική αλλαγή που θα πρέπει να κάνει σύσσωμη η Ευρώπη μέσα στα επόμενα χρόνια για να καλύψει τα σοβαρά προβλήματά της.

Ο Ποσειδώνας σε συνδυασμό με τον επεκτατικό Δία που βρίσκονται στους Ιχθύς και στον Σκορπιό, ζώδια του νερού, είναι οι δύο υπερδυνάμεις μας καλούν να αναπτύξουμε την πίστη μας, την αφοσίωσή μας στο Θείο, την αγάπη προς τον εαυτό, την οικογένεια, τον πλησίον, την πατρίδα, την ανθρωπότητα! Μας καλούν να μετουσιώσουμε τις ενέργειες του υγρού στοιχείου σε ένα ανώτερο συναίσθημα (το στοιχείο του νερού συμβολίζει το συναίσθημα) και να γίνουμε κοινωνοί της Αγάπης! Της Αγάπης που συνδέει, λυτρώνει, θεραπεύει, ενδυναμώνει! Της Αγάπης που επιφέρει το κάλλος, την αρμονία, την ευλογία, την ευτυχία. Ας αναμετρηθούμε με την πρόκληση…













Σμάρω Σωτηράκη  

ΣΣ: Από την ετήσια έκδοση του αστρολογικού περιοδικού AstraStyle.