Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
30 Απριλίου - 6 Μαΐου 2018
Πανσέληνος Στον Άξονα Ταύρου - ΣκορπιούΑισίως φθάσαμε στο κατώφλι του Μαΐου, αγαπημένου μήνα! Η άνοιξη, στην απόλυτη δόξα της, μας εξωθεί στην αναγέννηση, στο να αλλάξουμε στάση στα πράγματα, στο να χαρούμε, να δημιουργήσουμε, να ερωτευτούμε. Παράλληλα, «μυρίζει» καλοκαίρι… Ελληνικό καλοκαίρι!

Ωστόσο, ο Απρίλιος κάνει θεαματική έξοδο καθώς στην τελευταία του ημέρα, Δευτέρα 30 του μηνός πραγματοποιείται η Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού με τη Σελήνη να βρίσκεται στο ζώδιο της πτώσης της, τον Σκορπιό, από την οποία εκφράζει με ένταση τις πιο σκληρές πλευρές τόσο του συλλογικού όσο και του προσωπικού ασυνειδήτου.

Ο σχηματισμός της Πανσελήνου που πραγματοποιείται στις 9,39 μοίρες, είναι μια διευκολυμένη αντίθεση με τον Κρόνο, ο οποίος είναι αυτός που θα παίξει τον καθοριστικό του ρόλο. Τα μηνύματα αυτού του σχηματισμού είναι «αναλάβετε τις ευθύνες σας γιατί χανόμαστε», «μείνετε πιστοί στο καθήκον για να προοδεύσετε», «λειτουργείστε με πρακτικότητα, παρακολουθώντας τη σοφία της Φύσης». Απαιτείται εχεφροσύνη, σύνεση, υπομονή και επιμονή για οποιαδήποτε επιδίωξή μας. 

Παράλληλα, κάτω από την ομπρέλα της Πανσελήνου, θα έχουμε τη σύνοδο του Άρη και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, μία όψη που εκχύνει απίστευτες ποσότητες ενέργειας. Ενέργειας που αν την αφήσουμε να δράσει χωρίς να ασκήσουμε βούληση και να τη φωτίσουμε με το Φως της συνείδησης, μπορεί να μας απορροφήσει στα σκότη μας, να μας βουλιάξει στην «κυλιόμενη άμμο μας». Αν, ωστόσο, είμαστε έτοιμοι για «δουλειά» με τον εαυτό μας και, με γνώμονα την αυτοκριτική και τη διάθεσή μας για αλλαγή, αρχίσουμε να μεταμορφωνόμαστε σε πιο συνειδητές υπάρξεις, αυτή η όψη θα είναι η πλέον ευεργετική για τις επιδιώξεις μας. Η σύνοδος Άρη – Πλούτωνα αποτελεί τον καθρέπτη του εγωισμού μας. Αν μπορούμε να τον διακρίνουμε και να του επιβληθούμε έχει καλώς. Αν, όμως, τον αφήσουμε να κρατάει τα ηνία, τότε…

Στο τέλος της εβδομάδας, την Κυριακή 6 Μαΐου, ο Ήλιος πραγματοποιεί μία όψη εξαγώνου με τον Ποσειδώνα και δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για να «ενωθούμε» με το Θείο που ενοικεί εντός μας, να διαλογιστούμε και να αξιοποιήσουμε το ένστικτο και τις εμπνεύσεις μας.Σμάρω Σωτηράκη