Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
16 - 22 Απριλίου 2018
Νέα Σελήνη στον Κριό


Αυτή η εβδομάδα στιγματίζεται από την πολύ εκρηκτική Νέα Σελήνη στον Κριό, στην οποία συμμετέχει ο Ουρανός! Ήλιος, Σελήνη και Ουρανός δημιουργούν ένα πεδίο δράσης, το οποίο είτε θα είναι ο Παράδεισος που θα επέλθει ως αποτέλεσμα συνειδησιακής επανάστασης και ανάγκης να αποτινάξουμε τις παγιωμένες αντιλήψεις, τις προκαταλήψεις, τις εξαρτήσεις, τις φοβίες, είτε θα είναι πεδίο νάρκης…

Στην Κοσμική (Πολιτική) Αστρολογία αυτή η Νέα Σελήνη θα αποτελέσει την κορυφή του παγόβουνου και θα φέρει «εκρήξεις» κάθε μορφής. Άλλωστε η ατμόσφαιρα στον πλανήτη μας και ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή ήδη «μυρίζει μπαρούτι».  

Σε προσωπικό επίπεδο, αξίζει να σημειωθεί ότι το πεδίο δράσης μας διαμορφώνεται από εμάς τους ίδιους και από το αν είμαστε αρκετά συνειδητοί ώστε να κατανοήσουμε ποια άτομα και ποιες καταστάσεις πρέπει να βγάλουμε από τη ζωή μας, ποιες επιλογές μας πρέπει να αναθεωρήσουμε, από ποιες ανασφάλειές μας πρέπει να απελευθερωθούμε. Το αίτημα του Ουρανού είναι η επανάσταση. Όχι η επανάσταση χωρίς αιτία αλλά η επανάσταση ενάντια στην φυλακή που ορίζουν οι φόβοι και οι εξαρτήσεις μας. Μας καλεί να αποδεσμευτούμε από καταστάσεις και ανθρώπους που μας κωλύουν, μας κρατούν πίσω και δεν μας αφήνουν να ανοίξουμε τα φτερά μας. Ο Ουρανός μας ρίχνει «στα βαθιά νερά» αλλά αν τα καταφέρουμε, αυτό που θα επιτύχουμε είναι να ανοίξουμε έναν καινούργιο, σαφώς πιο φωτεινό και δημιουργικό κύκλο ζωής.

Το σύμπλεγμα της Αφροδίτης, του Άρη, του Πλούτωνα και του Δία, απελευθερώνει έντονα συναισθήματα και πάθη. Φαίνεται ότι θα είναι πολλοί αυτοί που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απόκρυφους πόθους τους αλλά πρέπει να προσέχουμε καθώς, συνήθως, μαζί με τα πάθη βγαίνουν στην επιφάνεια και τα παθολογικά συμπτώματα, όπως η ζήλια και η παράνοια που τη συνοδεύει.

Την Παρασκευή ο Ήλιος θα περάσει στον Ταύρο για να μας εξωθήσει στο να γονιμοποιήσουμε τις καινούργιες ιδέες μας, να τις φέρουμε στο εδώ και τώρα, να οργανώσουμε τη δράση μας, σε ασφαλές πεδίο, τόσο σε συναισθηματικό επίπεδο όσο και σε υλικό.


Σμάρω Σωτηράκη