Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΑΠΙΣΤΙΑ

Ομολογώ ότι  δεν έχω πρόθεση να κλείσω σπίτια «καρφώνοντας» ποια ζώδια θεωρούνται στην αστρολογία σαν τα πιο άπιστα. Στα πλαίσια όμως αυτού του αφιερώματος οφείλω να αναφέρω τα αστρολογικά στοιχεία που οδηγούν τους ανθρώπους σε επιπόλαιες συμπεριφορές και σε απιστία και –γιατί όχι- να βγάλω κάποιους άλλους από τον «ύπνο του δικαίου» και να τους ενεργοποιήσω προκειμένου να χρησιμοποιούν τα θέλγητρά τους και να μη παραμελούν τη σχέση τους.
Ωστόσο, στο σημείο αυτό είναι απαραίτητο να κάνω μία βασική διευκρίνηση. Το αν τελικά κάποιος είναι άπιστος και λέει γενικά ψέματα στο σύντροφο του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί  μόνο μία ένδειξη (πχ μόνο το ζώδιο ή κάποια συγκεκριμένη πλανητική όψη). Θέλουμε ένα συνδυασμό ζωδίων και όψεων για να πούμε ότι ο τάδε ή η δείνα έχει στο αίμα του/της το ψέμα και την απιστία.

ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΣΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού

Τα λεγόμενα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθείς) είναι εκείνα που εκ παραδόσεως θεωρούνται τα πιο άπιστα. Κι αυτό γιατί τα μεταβλητά ζώδια χρειάζονται συνέχεια διαφορετικά ερεθίσματα και εναλλαγές παραστάσεων για να νιώθουν καλά. Όταν «κλειδώνουν» σε μία σχέση τότε νιώθουν κατά κάποιον τρόπο να «εγκλωβίζονται» σε αυτήν με αποτέλεσμα συχνά να ασφυκτιούν.
Τα άτομα που ανήκουν σε ζώδια του μεταβλητού σταυρού δυσκολεύονται να αφοσιωθούν, να δοθούν σταθερά και μόνιμα σε έναν άνθρωπο. Η ευμετάβλητη φύση τους, η νευρικότητα τους, η ασίγαστη περιέργεια τους, οδηγούν συχνά τους ανθρώπους που έχουν έντονη την παρουσία των μεταβλητών ζωδίων στο ωροσκόπιο τους σε ξένες αγκαλιές.

Οι Δίδυμοι εξαπατούν χωρίς καλά - καλά να συνειδητοποιούν το λόγο για τον οποίο το κάνουν. Απλά λατρεύουν τα φλερτ και δεν μπορούν να τα στερηθούν, ακόμη κι αν είναι θανάσιμα πληγωμένοι από τα βέλη του Φτερωτού Θεού. Όπως καταλαβαίνετε, αν η σχέση έχει μπει στα πλαίσια της ρουτίνας, από το φλερτ μέχρι το κρεβάτι η απόσταση είναι μηδαμινή. Συμπέρασμα: μη τους αφήνετε ανεξέλεγκτους...

Όσοι ανήκουν στο –λέγε με συντηρητικό κατά τα άλλα- ζώδιο της  Παρθένου απατούν επειδή το επιτάσσει η λογική τους, σαν αποτέλεσμα ενός καλομελετημένου σχεδίου. Ποια λογική θα μου πείτε. Μα φυσικά η λογική του παραλογισμού της μεταβλητότητας. Ας πάω και με κανέναν άλλο να δω αν θα μου αρέσει κι αν όχι ξαναερωτεύομαι το ταίρι μου γιατί θα αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι είναι το καλύτερο….

Ο Τοξότης απατά τελείως ανάλαφρα και μάλλον τείνει προς το χαζοχαρούμενο στυλ! Συνήθως η δικαιολογία του είναι ότι δεν ανέχεται τους φραγμούς και τους περιορισμούς στη ζωή του ή γιατί βρήκε κάποιο σχετικό ηθικό «πάτημα».
Καλά παιδιά και χαρωπά οι Τοξότες αλλά με τα μυαλά στα τρένα και στα αεροπλάνα. Πού να συγκεντρωθούν στη σχέση τους. Κι όταν τους έρχεται το τηγάνι στο κεφάλι και ζητούν συγνώμες, είναι αργά για δάκρυα…

Οι Ιχθείς πάλι απατούν «θεόσταλτα»! Είτε γιατί νομίζουν ότι έχουν «καρμική υποχρέωση» να χαρίσουν το υπέροχο κορμί τους στον εραστή ή στην ερωμένη που προέκυψε. Είτε επειδή τους συγκίνησε το δράμα κάποιου και, για να «ανακουφίσουν» τον πόνο του, είπαν να του δώσουν μια μεγάλη χαρά! Αυτό ονομάζεται φιλανθρωπικό σεξ κι αν εσείς που είστε το ταίρι του Ιχθύ δεν το ξέρετε, δεν φταίει!

Ζυγός και απιστία: ειδικό αφιέρωμα…

Ένα ζώδιο που δεν ανήκει στην ομάδα των μεταβλητών ζωδίων αλλά απατά με χαρακτηριστική άνεση και εκ πεποιθήσεως είναι εκείνο του Ζυγού.
Ενόσω οι σύντροφοι των Ζυγών ετοιμάζετε τα χαλινάρια για να τους βάλετε στον ζυγό και να τους κάνετε όνομα και πράγμα, εγώ θα σας εξηγώ επιστημονικά τους λόγους που τους εξωθούν στην απάτη:
Η βασική αποστολή αυτού του ζωδίου είναι να κρατάει τις ισορροπίες και να διατηρεί τις γαλήνιες ατμόσφαιρες γύρω του. Επειδή όμως μία σταθερή και μόνιμη σχέση εκ του φυσικού της έχει μεγάλες φθορές και εντάσεις, ο Ζυγός δεν της αντέχει και γι αυτό δημιουργεί μία δεύτερη παράλληλη σχέση, που όταν και αυτή μπει σε φάση φθοράς για αυτοάμυνα δημιουργεί και άλλη παράλληλη σχέση και πάει λέγοντας. Έτσι συχνά δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο παράνομων σχέσεων, ένα ολόκληρο δίκτυο εξαπατημένων συντρόφων. Με την απαράμιλλη διπλωματία του και τέχνη στο λόγο προσπαθεί να διατηρήσει σε όλα τα θύματά του τη ψευδαίσθηση ότι τους αγαπάει και νοιάζεται γι αυτούς. Μα καλά καρδιά αγκινάρα έχετε; Που τους χωράτε όλους;  

Σκορπιός ο εκδικητής

Ο Σκορπιός παρουσιάζει δύο πρόσωπα. Αν το ταίρι του είναι καλό παιδί, δηλαδή ασχολείται μόνο με αυτόν είναι απόλυτα πιστός και αφοσιωμένος - μέχρι θανάτου! Αν νιώσει ότι ο σύντροφος του δεν του δίνεται ολοκληρωτικά αλλά μοιράζει μέρος της αγάπης του και των ενδιαφερόντων του με τους φίλους του, ποιος είδε τον Σκορπιό και δεν το φοβήθηκε! Και βέβαια δεν θα κάνει μία ωραία σκηνή για να εκφράσει τις απόλυτες απόψεις του αλλά θα μετατραπεί σε έναν από τους πιο φανατικούς και μεθοδικούς άπιστους που υπάρχουν... Ακόμη και αν η εμφάνιση του δεν είναι η πιο σέξι, ξέρει να διασυνδέεται κοινωνικά,  διαθέτει έναν έντονο μαγνητισμό και είναι δυνατός παίχτης στο παιχνίδι του έρωτα, οπότε του είναι εύκολο να βρει ερωτικό παρτενέρ.
Αν δεν έχει λοιπόν αυτά που θέλει για να νιώσει ασφαλή από μία σχέση (δηλαδή όλα όσα τον συμφέρουν και τον ευχαριστούν) «κάνει παιχνίδι» με διάφορους περιστασιακούς του παρτενέρ. Το χειρότερο είναι ότι είναι μαέστρος και τους εμπλέκει σε ένα ακραίο παιχνίδι σεξ και πάθους. Γνωρίζει τον τρόπο να απελευθερώνει απίστευτα συναισθήματα και ψυχικές καταστάσεις που –πιθανώς- οι ερωτικοί του σύντροφοι δεν είχαν νιώσει ποτέ. Φυσικό είναι τότε οι παρτενέρ του να τον ερωτεύονται, γεγονός που επιβεβαιώνει έναν αξιοπρεπή Σκορπιό.
Ο Σκορπιός διαθέτει το κεντρί του! Αφού παίξει με τους ερωτικούς του παρτενέρ, «χτυπά» με το κεντρί του, τους αφήνει «δηλητηριασμένους», παίρνει την επιβεβαίωση ότι αυτός κινεί τα νήματα και δημιουργεί θύματα και γυρίζει στη σχέση του με διπλό κέρδος: έχει πάρει την εκδίκησή του και έχει αποδείξει στον εαυτό του ότι μπορεί να ελέγχει μέσω του σεξ και του συναισθήματος.
Θερμή παράκληση προς τους συντρόφους των σκορπιών: αν έχετε τη καλοσύνη να τους κοιτάτε στα μάτια για να σας λατρεύουν με τη σειρά τους! Δεν φταίει ο άμαχος πληθυσμός… Ευχαριστούμε!
 
Οι ουραγοί της απάτης

Ένα ακόμη ζώδιο που έχει έφεση στην εξαπάτηση είναι ο Κριός, κυρίως λόγω υψηλής, ασίγαστης και ακατάβλητης σεξουαλικότητας του. Αυτά συνδυασμένα με τη παρόρμηση, είναι ότι πρέπει για να εμπλακεί και να συνειδητοποιήσει ότι ενεπλάκη όταν φθάσει στο μη περαιτέρω…
Αν ο Κριός επιθυμήσει ερωτικά κάποιον άνθρωπο θα θελήσει να ικανοποιήσει την όρεξη του εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή. Από μία έντονη κυριαρχική τάση και από μία ισχυρή παρόρμηση να κατακτήσει το «κάστρο», προσπαθεί να διεισδύσει στους εκπροσώπους του αντίθετου φύλου που του αντιστέκονται. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Καζανόβας ανήκε σε αυτό ακριβώς το ζώδιο...
Όσοι συντροφεύεστε από ένα Κριάρι, προκαλέστε τον κυνηγό που κρύβει μέσα του και μη διανοηθείτε να είστε δεδομένοι…

Από τα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) το ζώδιο που είναι ιδεολογικά άπιστο είναι ο Υδροχόος. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά μόνο και μόνο γιατί είναι ενάντιο στα «πρέπει» και στις κοινωνικές συμβάσεις. Είναι γενικά απόλυτα ελεύθερο και ανεξάρτητο ζώδιο και δεν ανέχεται φραγμούς και αλυσίδες στη ζωή του. Αν του κάτσει συντροφικότητα με το ταίρι του έχει καλώς. Διαφορετικά θα πηγαίνει ελεύθερα και χωρίς δισταγμό από τη μία αγκαλιά στη άλλη.
Σημείωση: Ως συντροφικότητα ο Υδροχόος εννοεί τα ίδια ενδιαφέροντα, την ίδια αντισυμβατική ζωή, την ίδια κοσμοθεώρηση.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Κάποιος μπορεί να ανήκει για παράδειγμα στο ζώδιο των Διδύμων και να είναι ο πιο πιστός σύζυγος του κόσμου ενώ κάποιος άλλος μπορεί να ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα που θεωρείται σταθερό, αφοσιωμένο και πιστό και  να είναι πρωταθλητής στις εξωσυζυγικές σχέσεις. Γι’ αυτό δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο το «ηλιακό» ζώδιο του ατόμου που μας ενδιαφέρει (το ζώδιο στο οποίο ξέρουμε ότι ανήκει).
Σημαντικό είναι να ξέρουμε και το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη του, η Αφροδίτη του, οι πλανητικές όψεις που σχηματίζουν αυτά τα στοιχεία κλπ. Έτσι, ένας Λέων για παράδειγμα που έχει Σελήνη και Αφροδίτη στο ζώδιο των Διδύμων σαφώς και θα έχει κάποια έντονη ροπή στο φλερτ και γενικά στις ερωτικές περιπέτειες. Αντίθετα, ένας Δίδυμος με Σελήνη και Αφροδίτη στο ζώδιο του Ταύρου θα είναι αρκετά πιστός και αφοσιωμένος στο ταίρι του.
Εξαρτάται λοιπόν από το συνολικό ωροσκόπιο και όχι μόνο από το ηλιακό μας ζώδιο το πόσο πιστοί και αφοσιωμένοι είμαστε. Μπορούμε βέβαια να συνεχίσουμε τον κατάλογο με τα στοιχεία εκείνα που αρχετυπικά δημιουργούν μεγαλύτερη τάση προς την απιστία.
Πιστεύω πάντως ότι κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις κάθε ζώδιο θα μπορούσε να εξαπατήσει.

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΕΘΛΙΕΣ ΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕ ΑΡΗ: Υπερβολικά μεγάλη και αχαλίνωτη σεξουαλική ενέργεια η οποία το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεται πολλαπλούς συντρόφους για να ξεθυμαίνει, μια και στην καθημερινότητα μίας σχέσης είναι μάλλον αδύνατον να καλυφθεί. Επίσης, το άτομο με αυτή τη γενέθλια όψη είναι εξαιρετικά παρορμητικό στο θέμα «ζευγάρωμα» και είναι πιθανό να συνάπτει τακτικά περιστασιακές σχέσεις.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΜΕ ΔΙΑ: Προκύπτουν επιπόλαιες συμπεριφορές όπου όλα επιτρέπονται. Το άτομο κάνει γενικά υπερβολές και ακρότητες σαν να μην υπάρχει αύριο. Ανοίγεται αδιακρίτως στους άλλους ανθρώπους και ανάλογα μπορεί να καταλήξει στο να ζευγαρώνει αδιακρίτως.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΜΕ ΟΥΡΑΝΟ: Πηγαίνει ενάντια σε κάθε σύμβαση και πρέπει. Επομένως και στο «πρέπει να είμαι πιστός στο/στη σύντροφο μου». Πειραματίζεται διαρκώς και με πολλούς ερωτικούς συντρόφους.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΜΕ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ. Ο Ποσειδώνας διαλύει γενικά «όρια» των πραγμάτων και των καταστάσεων και τα ανακατεύει όλα μαζί. Έτσι, το άτομο που έχει τετράγωνο Αφροδίτης - Ποσειδώνα δυσκολεύεται να βάλει όρια στην ερωτική του ζωή με αποτέλεσμα να καταλήγει συχνά να συνευρίσκεται με περισσότερους από έναν συντρόφους, απιστώντας απέναντι στο σταθερό του σύντροφο.

Σμάρω Σωτηράκη

Αυτό το άρθρο είναι απόσπασμα από το βιβλίο τσέπης "σεξ, ψέματα και κάρμα" που έγραψα για το περιοδικό "Άστρα και Όραμα". Κυκλοφόρησε μαζί με το τεύχος Ιουνίου 2010 του περιοδικού που βγήκε στα περίπτερα τον Μάιο του 2010.