Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
27 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου 2017
Πανσέληνος στον Άξονα Τοξότη - Διδύμων


Ο Δεκέμβριος μπαίνει με το δεξί, μιας και την Παρασκευή, 1 του μηνός, η Ιέρεια του Έρωτα Αφροδίτη, αλλάζει ζώδιο και περνάει στο περιπετειώδες περιβάλλον του Τοξότη, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου. Οι διαθέσεις αλλάζουν προς το πιο παιχνιδιάρικο, τα φλερτ δίνουν και παίρνουν, οι ερωτικές περιπτύξεις και τα πολλά λόγια που σαγηνεύουν, θα είναι στο πρόγραμμα. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μη χάσουμε το μέτρο, να μην υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούμε να τηρήσουμε αργότερα και να μην κάνουμε στους άλλους αυτά που δεν θα θέλαμε να μας κάνουν.

Αυτή η εβδομάδα στιγματίζεται από την έντονη μεν, καταλυτική δε Πανσέληνο που χρήζει της προσοχής μας καθώς τα Φώτα (Ήλιος, Σελήνη) που θα βρίσκονται στον άξονα Τοξότη – Διδύμων, θα σχηματίσουν ένα Ταυ Τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. 
Μια Πανσέληνος που μπορεί ακόμη και τον πιο πραγματιστή, τον πιο μεθοδικό και πρακτικό άνθρωπο, να τον μετατρέψει σε έναν αιθεροβάμονα που αποζητά το ψέμα και την κολακεία για να πιαστεί από κάπου. Από την άλλη, η Πανσέληνος μπορεί να προκαλέσει απογοητεύσεις και στεναχώριες καθώς αποκαλύπτονται αυτοί που δρούσαν στο παρασκήνιο, καπηλευόμενοι τον κόπο των συνανθρώπων τους, αυτών που τους θεωρούσαν «κολλητούς».

Οι όψεις που σχηματίζονται κάτω από την ομπρέλα της Πανσελήνου είναι ιδιαζούσης σκληρότητας. Ο Ερμής που την ίδια μέρα αρχίζει την ανάδρομη πορεία του και είναι στη πιο δύσκολη φάση του, θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο. Η σκληρότητα στα λόγια, οι ταμπέλες που απομακρύνουν και απογοητεύουν, η ψυχρότητα, η ασυνεννοησία θα μαστίσουν γι αυτό θα πρέπει να προσέχουμε, να θυμόμαστε ότι η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και να μην ανάβουμε τη φωτιά, προκαλώντας συζητήσεις ή αντιπαραθέσεις. Ας προσέχουμε όσο μπορούμε, στο μέτρο του δυνατού.

Η αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό εκχύνει απίστευτες ενέργειες, λίαν επικίνδυνες για το νευρικό μας σύστημα, κυρίως όσων ανήκουν στο τρίτο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως). Οι ανταγωνιστικές συμπεριφορές, οι εντάσεις, τα ξεσπάσματα, μπορεί να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα γι αυτό δέον όπως αποφεύγονται.


Σμάρω Σωτηράκη