Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις
5 - 11 Φεβρουαρίου 2018


Αυτή η εβδομάδα φαίνεται αρκετά πιο χαλαρή. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην επαναπαυόμαστε καθώς αυτή η ηρεμία μάλλον μοιάζει με την ησυχία πριν από την καταιγίδα. Οπότε, ας είμαστε σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες, κυρίως αν αυτές αφορούν σε παγίδες που μας βάζει ο ίδιος μας ο εαυτός. Παγίδες που μπορεί να προέρχονται από την τάση μας να βλέπουμε υποκειμενικά τις καταστάσεις που μας αφορούν, από την τάση μας να αφήνουμε το συναίσθημα να μας συνεπαίρνει και να μας δημιουργεί αυταπάτες.

Το εξάγωνο της Αφροδίτης από τον Υδροχόο με τον Ουρανό από τον Κριό αυξάνει τις πιθανότητες κεραυνοβόλου έρωτα, ιδιαίτερα στα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) και, δευτερευόντως, στα ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης). Ακόμη πιο ευνοημένοι θα είναι όσοι ανήκουν σε αυτά τα ζώδια αλλά έχουν γεννηθεί στο τρίτο δεκαήμερο. Οι δεσμευμένοι μπορούν να περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, η Ιέρεια του Έρωτα Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο στο οποίο έχει έξαρση, τους Ιχθύς, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 6 Μαρτίου. Έξαρση έχει ένας πλανήτης όταν στο συγκεκριμένο ζώδιο μπορεί να εκφράσει αβίαστα τις πιο εκλεπτυσμένες πλευρές του. Η Αφροδίτη στους Ιχθύς επιτρέπει την αβίαστη έκφραση των πιο αγνών συναισθημάτων. Ωστόσο, επειδή ο ανθρώπινος εγωισμός μας βάζει παγίδες, φροντίστε να μη συγχέετε τους ευσεβείς σας πόθους με τις συμπεριφορές των άλλων και να βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα για τα αισθήματά σας, ιδιαίτερα αν πρόκειται για καινούργιες γνωριμίες. Οι κίνδυνοι αυταπατών είναι αυξημένοι. Τα θετικά αυτής της Αφροδίτης είναι ότι εξάρει τον ρομαντισμό και μας απελευθερώνει αρκετά για να μοιραστούμε συναισθήματα.


Στο τέλος της εβδομάδας το τετράγωνο του Ηλίου με τον Δία μπορεί να μας εξωθήσει σε υπερβολές σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα γι αυτό θα ήταν καλό να προσέχουμε. Σε εγρήγορση για να μην κάνετε το μοιραίο λάθος θα πρέπει να είστε όσοι δραστηριοποιείστε σε συλλόγους ή ομάδες καθώς η συγκεκριμένη όψη φουσκώνει το εγώ μας και μπορεί να σας εξωθήσει σε συμπεριφορές που θα σας εκθέσουν…


Σμάρω Σωτηράκη