Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Ήλιος - Φως - Αγάπη - Χαρά!

(Sandro Botticelli: allegory of spring)

Καλή χρονιά σε όλους σας!

Όχι δεν τρελάθηκα! Ο Ήλιος χθες το απόγευμα μπήκε στον Kριό! Χθες είχαμε την εαρινή ισημερία, τη γιορτή της αστρολογίας. Και επειδή είναι προτιμότερο να κοιτάμε τα άστρα, ακόμη κι όταν βρισκόμαστε στον βούρκο, όπως έλεγε ο αγαπημένος μου Oscar Wilde, κοιτάξτε τον ουρανό και ακολουθήστε το Φως του. Μόλις άρχισε τον καινούργιο κύκλο του στο ζωδιακό, τη καινούργια αστρολογική χρονιά!

Η άνοιξη, η αναγέννηση, το Φως έρχονται να μας βγάλουν από τη παγωνιά και το σκοτάδι του χειμώνα και να μας βάλουν στη διαδικασία να ανοίξουμε τις καρδιές μας (το κέντρο που σχετίζεται με τον Ήλιο), να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις μας, να συντονιστούμε με τη συμπαντική αγάπη, να έλξουμε και να δώσουμε χαρά! Η πνευματική ανέλιξη δεν επιτυγχάνεται παρά μόνο από το άνοιγμα της καρδιάς. Του πνευματικού κέντρου που βρίσκεται στη μέση και εξισορροπεί τα τρία ανώτερα (πνευματικά) και τα τρία κατώτερα (γήινα) κέντρα μας.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, το Ηλιακό Φως να μας λούσει, να μας εξαγνίσει, να μας λυτρώσει, να εγκαθιδρυθεί στο είναι μας, να μας αφυπνίσει για να νιώσουμε τη μοναδική χαρά του και να γίνουμε καλύτεροι. Καιρός να ανέβουμε ένα ακόμη συνειδησιακό επίπεδο και να προετοιμαστούμε για τις εποχές που έρχονται και που η ανθρωπότητα θα πρέπει να ανελιχθεί συνειδησιακά.
Μη ξεχνάτε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο δεν φτάνουν τα όμορφα λόγια! Πρέπει να είμαστε κομιστές του Φωτός και όχι Κομιστές γνώσεων.

Με αγάπη
Σμάρω