Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Έκλειψη Σελήνης 26/6/2010: Το τέλος μου είναι η αρχή μου...

(artist: Faizulla Khamraev)

Αυτό το καλοκαίρι αναμένεται καυτό, όχι τόσο λόγω θερμοκρασιών όσο λόγω των γεγονότων που θα συμβούν. Οι πλανητικές όψεις που πραγματοποιούνται  είναι υψίστης σημασίας και προκαλούν καθοριστικές αλλαγές. Ζούμε ιστορικές στιγμές καθώς η ανθρωπότητα  βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής και για να κάνουμε το βήμα προς τη νέα τάξη πραγμάτων πρέπει να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στο προηγούμενο μοντέλο ζωής, αυτό που μας απορρόφησε από τη πνευματικότητα και μας δέσμευσε στα στενά πλαίσια του εγωκεντρισμού, του εύκολου κέρδους, του υλισμού.

Η έκλειψη της Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί στις 26/6/2010 ανοίγει το κουτί της Πανδώρας. Η ακριβής σύνοδός της με τον Πλούτωνα σε αντιπαράθεση με το Ηλιακό Φως απεικονίζει το σκηνικό του τρόμου καθώς ο Ήλιος (το κέντρο της συνείδησης) αντιπαρατίθεται στο Συμπαντικό σκότος (Πλούτωνας), το οποίο δεσμεύει την ανθρώπινη ψυχή (Σελήνη). 
Αρχίζει ο σκληρός πόλεμος μεταξύ Φωτός και σκότους, ο οποίος στη πραγματικότητα δεν είναι μια τρισδιάτατη ταινία που παρακολουθούμε αλλά αποτελεί προσωπική υπόθεση του καθενός από εμάς. Η ανθρωπότητα μπαίνει σε μία Νέα Εποχή, πιο πνευματική, ανώτερη συνειδησιακά και για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει το κάθε κύτταρό της, ο καθένας από εμάς να αναβιβάσει τη συνειδητότητά του. Ο πόλεμος διαδραματίζεται στις δικές μας ζωές και, αν θέλουμε τη προσωπική μας νίκη που θα συντελέσει στη νίκη της ανθρωπότητας, πρέπει να στρέψουμε όλη τη δύναμή μας στο Ηλιακό κέντρο της καρδιάς, να γεμίσουμε από Αγάπη και να είμαστε θετικοί, συντονισμένοι με το Φως. Αν αφήσουμε τους εαυτούς μας έρμαια του συμφέροντος, ανοιχτούς στις ποταπότητες μέσα από τις οποίες μπορεί να μας εξαγοράζει το σκοτάδι, τότε όχι μόνο δεν θα μπορέσουμε να μεταβούμε στη Νέα Εποχή αλλά μπορεί και να καταποντιστούμε.

Παράλληλα, στην έκλειψη συμμετέχουν σε επιθετική όψη τετραγώνου  ο Δίας και ο Ουρανός που βρίσκονται στην αρχή του ζωδιακού κύκλου, στις πρώτες μοίρες του Κριού, οι οποίες σχετίζονται με την εξέλιξη της ανθρωπότητας και οι οποίες δηλώνουν πανηγυρικά ότι πρέπει να δοξαστεί το άτομο για να εξελιχθεί η ανθρωπότητα.
Ο Κρόνος πλησιάζει προς τη πρώτη μοίρα του Ζυγού (βρίσκεται στις τελευταίες της Παρθένου) για να σφραγίσει το σπανιότατο και απίστευτα επιθετικό Ταυ τετράγωνο με τον Πλούτωνα και τους Δία - Ουρανό, το οποίο με την έκλειψη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, γίνεται ακόμη πιο επιθετικό καθώς μετατρέπεται σε έναν σταυρό κι εδώ δεν θα ήταν υπερβολή αν του έδινα τον τίτλο: σταυρός μαρτυρίου για την ανθρωπότητα.

Η παγκόσμια οικονομία θα περάσει τεράστια κρίση. Για να μη μιλήσω για την ανύπαρκτη ελληνική οικονομία, της οποίας τα τραγικά προβλήματα μπορεί να μας απασχολούν εδώ και αρκετούς μήνες αλλά προς το παρόν δεν τα έχουμε συνειδητοποιήσει ενώ αναμένονται ακόμη πιο δυσάρεστες εξελίξεις. Τα σκάνδαλα για τους πολιτικούς που κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα θα βγαίνουν στην επιφάνεια το ένα μετά το άλλο, αφήνοντάς μας άφωνους ενώ τα μέτρα θα είναι πολύ σκληρά για τους απλούς πολίτες. 

Στην έκλειψη συμμετέχει και ο Ερμής ο οποίος πραγματοποιεί όψη συνόδου με τον Ήλιο γι αυτό οι αποφάσεις που θα παρθούν αυτό το διάστημα στη καλύτερη περίπτωση θα είναι του τύπου "ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται" με κίνδυνο να πνίξει και τον σωτήρα του. Αυτό κι αν είναι επικίνδυνο για τις εξελίξεις στη χώρα μας καθώς απ' ότι φαίνεται οι σωτήρες είμαστε εμείς, οι απλοί πολίτες και οι αποφάσεις που παίρνονται μάλλον μας βουλιάζουν μέχρι να μας πνίξουν και σίγουρα δεν μας βγάζουν από τα αδιέξοδά μας.

Ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτου κινδύνου. Οι σεισμοί, οι εκρήξεις ηφαιστείων, οι τρομοκρατικές ενέργειες που θα πάρουν στο λαιμό τους άμαχο πληθυσμό καθώς επίσης και οι οικολογικές καταστροφές θα είναι οι τίτλοι των ειδήσεων αυτού του καλοκαιριού. Παράλληλα, οι πολεμικές συρράξεις και οι άδικες επιθέσεις, όπως αυτές εναντίον των ακτιβιστών από το Ισραήλ που απεικονίζουν το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας, είναι μέσα στα πιθανά σενάρια αυτής της σκληρής περιόδου. Τα ατυχήματα που θα συμβούν μέσα στο καλοκαίρι θα είναι αρκετά ενώ δεν αποκλείονται και πτώσεις αεροπλάνων.

Αυτή η έκλειψη μας θυμίζει ότι μετά το θάνατο επέρχεται η αναγέννηση. Η αναγέννηση που θα επιτευχθεί μόνο αν είμαστε σε επαφή με το κέντρο της συνειδητότητάς μας, το Ηλιακό, ανέσπερο, Θεϊκό Φως. Τότε και μόνο τότε, εναρμονισμένοι με το κέντρο μας, θα μπορέσουμε να αναβιβάσουμε τη συνειδητότητά μας. Οι γνώσεις δεν αρκούν για να γίνουμε πνευματικά όντα. Απαιτείται η επίγνωση. Κι αυτή με τη σειρά της απαιτεί τη συνεχή μας επαφή με το κέντρο της ύπαρξής μας, τον Ήλιο, την Αγάπη.
Ας θεωρήσουμε τους εαυτούς μας τους τυχερούς που ζουν μία ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας: το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης, καινούργιας και σαφώς πιο κοντά στις πνευματικές αξίες. Όπως κάθε τέλος, έτσι κι αυτό, θα είναι οδυνηρό αλλά μόνο έτσι θα μεταβούμε στη Νέα Εποχή, του Υδροχόου, του ανθρωπισμού, της πνευματικότητας. Ας εστιαστούμε στη θετική, φωτεινή πλευρά κι ας δώσουμε όσο περισσότερη αγάπη μπορούμε σε αυτόν τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, στους συνανθρώπους μας, σε όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Ας συσπειρωθούμε κάτω από το Ηλιακό, Απολλώνειο Φως κι ας ενώσουμε τις καρδιές μας προκειμένου να αποτελέσουν την ασπίδα μας για όλα όσα μπορεί να συμβούν σε έναν "πόλεμο" που σκοπό του έχει να κερδίσει η ανθρωπότητα τη θέση της στο εξελικτικό σχέδιο.

Σμάρω Σωτηράκη