Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Οι κυριότερες όψεις γάμου στη συναστρία

ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ  ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Αυτή είναι μία από τις πιο κλασικές ενδείξεις «ζευγαρώματος» ανάμεσα σε έναν άντρα και σε μία γυναίκα.  Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα ζευγάρια που έχουν αυτή την όψη ταιριάζουν ολοκληρωτικά και απόλυτα ούτε ότι οι σχέσεις που βασίζονται σε αυτή την όψη θα διαρκέσουν αιώνια.
Αυτό που συμβαίνει στις αρμονικές όψεις Ήλιου - Αφροδίτης είναι ότι δημιουργείται μία ισχυρότατη (και συχνά ανεξήγητη) έλξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους του αντίθετου φύλου. Αισθάνονται σα να είναι οι δυο τους αντίθετοι πόλοι ενός μαγνήτη και έλκονται ισχυρά και ακατανίκητα ο ένας από τον άλλο!
Φυσικά όταν ο Ήλιος του ενός συνδέεται αρμονικά με την Αφροδίτη του άλλου δε μιλάμε για ωμή σεξουαλική έλξη εδώ. Μιλάμε για τη μαγική εκείνη αύρα αρμονίας που νοιώθουμε - σε σπάνιες περιπτώσεις - να αναπτύσσεται απροσδόκητα ανάμεσα σε εμάς και σε έναν εκπρόσωπο του αντίθετου φύλου, μία αύρα που μας περιτυλίγει μαζί με το «πρόσωπο» σε μία σφαίρα εκλεπτυσμένου ερωτισμού και που κάνει την καρδιά μας να χτυπάει δυνατά!
Αυτού του είδους η έλξη είναι πολύ χαρακτηριστική και διαφορετική από τη σεξουαλική. Κάτω από την επιρροή της συγκεκριμένης όψης δεν θέλουμε απαραίτητα να βρεθούμε στο κρεβάτι με τον άνθρωπο που μας έλκει. Νοιώθουμε όμως μέσα μας μία γλυκιά παρόρμηση να βρισκόμαστε συνέχεια δίπλα του, να μοιραζόμαστε το χρόνο μας και τα ενδιαφέροντα μας μαζί του. Και όλα αυτά χωρίς να αισθανόμαστε ότι καταπιεζόμαστε ή χάνουμε κάτι από τον εαυτό μας. Ίσα ίσα κοντά σε αυτόν τον άνθρωπο νοιώθουμε πιο δυνατοί και ολοκληρωμένοι, αφού από «μισό» γινόμαστε «ένα»!  
Η όψη αυτή λοιπόν δημιουργεί συμπάθεια και κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται συντονισμένοι στην ίδια συχνότητα.  Αναπτύσσει μία πολύ αρμονική ατμόσφαιρα, μία ευγενική και καλοσυνάτη διάθεση του ενός απέναντι στον άλλο που τους ωθεί στο να συνεργάζονται πρόθυμα. Ίσως οι δυο τους ασχολούνται με τη μουσική ή την τέχνη. Υποχωρούν γενικά εύκολα και πρόθυμα, βάζοντας στην άκρη εγωιστικές διαθέσεις και ανταγωνιστικές συμπεριφορές. Όχι μόνο δεν αισθάνονται απειλητική την παρουσία του άλλου αλλά αισθάνονται πιο δυνατοί και ακέραιοι ο ένας δίπλα στον άλλο. Καθόλου τυχαία λοιπόν αυτή η όψη θεωρείται σα μία από τις σημαντικότερες ενδείξεις ζευγαρώματος και γάμου.
Η σύνοδος δημιουργεί πολύ μεγάλη ερωτική έλξη (όχι και μία ανάλογη σεξουαλική όμως) και αναπτύσσει έναν πολύ ισχυρό μαγνητισμό ανάμεσα στους δύο, έτσι ώστε ο ένας να θέλει να είναι συνέχεια κοντά στον άλλο.
Αρκετά αρμονική είναι και η όψη τριγώνου, η οποία μάλιστα είναι πιο αέρινη, δεν εμπεριέχει εκείνο το επιτακτικό στοιχείο της συνόδου.
Η αντίθεση δημιουργεί μία αρχική δυσκολία αλλά επειδή είναι εξ ορισμού όψη γάμου μπορεί τελικά να δέσει ένα ζευγάρι και να το κάνει να λειτουργεί δημιουργικά (να συμπληρώνει ο ένας τις ελλείψεις του άλλου).
ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ  ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Η όψη αυτή «μυρίζει» στεφάνι, σπιτικό και κουτσούβελα. Προσωπικά, θεωρώ την αρμονική επαφή Σελήνης – Αφροδίτης σε μία συναστρία σαν την πιο ισχυρή ένδειξη γάμου – αλλά και δημιουργίας σπιτικού και οικογένειας. Δημιουργεί μία πολύ τρυφερή, λεπτοφυή, γλυκιά ένωση ανάμεσα στα μέλη μίας σχέσης. Τα άτομα νοιώθουν πολύ άνετα ο ένας κοντά στον άλλο, και όταν βρίσκονται μαζί ηρεμούν και γαληνεύουν, όσο ταραγμένα και αναστατωμένα και αν ήταν πριν.
Με αυτή την όψη γεννιέται και στους δυο η πεποίθηση ότι ο σύντροφος τους είναι εκεί για να τους καταλαβαίνει, ότι μπορούν εύκολα να μιλήσουν για κάτι που τους απασχολεί, νε εκφράσουν τα εσώψυχά τους και να πάρουν από το σύντροφό τους την ανακούφιση για τα τραύματά τους, τη λύτρωση, την ισορροπία.
Νοιώθουν ότι το ταίρι τους είναι το παν και δίνει την κατάλληλη γέφυρα για να του περάσουν τα συναισθήματα και τις διαθέσεις τους, χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια. Όταν τα άτομα συνδέονται με αρμονική όψη Σελήνης - Αφροδίτης δεν πρόκειται ποτέ να νοιώσουν ότι «τρώνε πόρτα» στη προσπάθειά τους να κοινοποιήσουν τα συναισθήματά σας ή ότι ο σύντροφος τους βρίσκεται σε άλλο mood και δεν τους καταλαβαίνει..
Με την αρμονική σύνδεση της Σελήνης και της Αφροδίτης υπάρχει μεγάλη αγάπη και κατανόηση και γι αυτό τα άτομα ενώνονται στενά και βαθιά και δύσκολα ξεκολλάνε ή χωρίζουνε.
Η σύνοδος Σελήνης – Αφροδίτης δημιουργεί μεγάλη τρυφερότητα και ισχυρά συναισθήματα αγάπης ανάμεσα στους δύο. Αυτό θα είναι από τα πιο στοργικά ζευγάρια που θα κάνουν συνέχεια αγκαλίτσες και θα εκδηλώνουν άπειρη στοργή και τρυφερότητα.
Μεγάλη συναισθηματική αρμονία δημιουργεί και η όψη τριγώνου, η οποία μάλιστα ενέχει περισσότερο το στοιχείο της ασφάλειας και της σιγουριάς των μελών της για τη σχέση. Ο φόβος για την ανυπαρξία της σχέσης καταλύεται και άρα οι αντιδράσεις του ζευγαριού είναι πιο αυθόρμητες. 
Η αντίθεση χρειάζεται στην αρχή ένα ανιχνευτικό στάδιο αλλά λειτουργεί τελικά εξισορροπητικά και συμπληρωματικά για τους δύο, ιδιαίτερα μάλιστα όταν και η υπόλοιπη συναστρία έχει στοιχεία που ενισχύουν το ζευγάρωμα.
ΔΙΑΣ  ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Η αρμονική επαφή Δία - Αφροδίτης σε μία συναστρία δημιουργεί μία πληθωρική ερωτική διάθεση στα μέλη μίας σχέσης,  όπου οι δυο τους δεν νοιώθουν απλά ερωτευμένοι αλλά αισθάνονται ταυτόχρονα τη διάθεση να «φωνάζουν»  σε όλον τον κόσμο τον μεγάλο έρωτά τους, να δημιουργούν ένα σαματά ευτυχίας γύρω τους!
Συνήθως ένα τέτοιο ζευγάρι είναι ανοιχτό απέναντι στην κοινωνία και στους ανθρώπους. Παράλληλα, το χαρακτηρίζει μία αρκετά εύθυμη και καλοπροαίρετη διάθεση. Επειδή ο Δίας είναι πλανήτης πνευματικής εξύψωσης και ανέλιξης, τα μέλη αυτής της σχέσης από την πρώτη στιγμή που ήρθαν κοντά μπορεί να πυροδότησαν ο ένας στον άλλο μία σχετική διαδικασία ανύψωσης και εξέλιξης.  Μπορεί να ξεκινήσουν π.χ. να παρακολουθούν μαζί σεμινάρια ατομικής εξέλιξης, σπουδές σε κάποιο ανοιχτό πανεπιστήμιο, να πηγαίνουν τακτικά στο θέατρο κ.λ.π. Επίσης, επειδή ο Δίας σχετίζεται με το εξωτερικό, ίσως ένα τέτοιο ζευγάρι να κάνει τακτικά ταξίδια και εκδρομές στο εξωτερικό.
Συχνά όμως οι δυο τους παραείναι καλοπερασάκηδες αγαπούν υπερβολικά την καλή ζωή και τις απολαύσεις με αποτέλεσμα να κάνουν οικονομικές υπερβολές και σπατάλες. Όμως, πάντα θα υπάρχει ένας «από μηχανής θεός» που προστατεύει αυτό το ζευγάρι και έστω και τελευταία στιγμή θα τους βγάζει από τα δύσκολα και θα συγχωρεί τις επιπολαιότητές του.
Συχνά, κάτω από αυτή την όψη ζευγαρώνουν άνθρωποι διαφορετικής εθνικότητας.
Η αρμονική επαφή Δία - Αφροδίτης δημιουργεί μία εξαιρετικά καλοπροαίρετη διάθεση ανάμεσα στα μέλη της σχέσης. Την αντιμετωπίζουν σαν ένα είδος σχολείου στο οποίο ο καθένας επιδιώκει να μάθει πράγματα από τον άλλο, να αναπτυχθεί πνευματικά και ηθικά.
Οι όψεις συνόδου και τριγώνου ανάμεσα στην Αφροδίτη και το Δία αποτελούν κλασικές όψεις γάμου! Ειδικά η όψη τριγώνου δημιουργεί ένα εξωστρεφές, εξελιγμένο, χαρούμενο ζευγάρι με πλούσια κοινωνική ζωή.
Στην όψη τετραγώνου όμως οι δυο σύντροφοι υπερεκτιμούν τις ικανότητες τους με αποτέλεσμα να μη μπορούν –αρκετές  φορές- να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ή στις υποσχέσεις που κάνουν απέναντι σε τρίτους.
Η αντίθεση  οδηγεί συχνά σε υπερβολές αλλά ενέχει και το στοιχείο της εξισορρόπησης, οπότε επέρχεται πιο εύκολα η αρμονία.
ΚΡΟΝΟΣ  ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ  ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Αν και σε πρώτη προσέγγιση η επαφή Αφροδίτης Κρόνου δεν φαίνεται ιδιαίτερα υποστηρικτική για μία σχέση ή ένα γάμο,  μπορεί τελικά να αποδειχθεί εξαιρετικά θετική και δημιουργική.
Από τη στιγμή βέβαια που ο Κρόνος περιέχει το στοιχείο του ωφελιμισμού, το πιθανότερο είναι ότι σε αυτή τη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με σχέσεις που γεννιούνται κάτω από το φως του φεγγαρόφωτου και που περιέχουν μεγάλα και τρελά πάθη.
Το πιθανότερο είναι ότι οι σχέσεις που χαρακτηρίζονται από αυτή την όψη περιέχουν κάποιο στοιχείο συμβατικότητας, κάποιο κοινό συμφέρον. Μία τέτοια σχέση στηρίζεται σε  κοινωνικές ή άλλες απολαβές, οι οποίες αποτελούν βασικό κίνητρο για να φτάσουν δύο άνθρωποι «εις γάμου κοινωνίαν».  Μπορεί για παράδειγμα να συναντήσουμε αυτή την όψη στη νεαρή αλλά φτωχή γραμματέα που παντρεύεται τον πλούσιο (αλλά μεσήλικα) προϊστάμενο της είτε για λόγους σκοπιμότητας είτε επειδή είναι ανασφαλής και ερωτεύεται αποκλειστικά και μόνο έναν «πατέρα» που μπορεί να της δώσει ασφάλεια και να τη βγάλει από τα δικά της αδιέξοδα.
Η αρμονία του Κρόνου με την Αφροδίτη θεωρείται σα μία κλασική όψη που δίνει μακροβιότητα σε μία σχέση. Μπορεί να μη δίνει θέρμη στα  μέλη της σχέσης αλλά τα κρατάει συνδεδεμένα (έστω και λόγω συνήθειας ή λόγω ανάγκης να προβάλουν ένα καθωσπρέπει πρόσωπο προς την κοινωνία).
Στο ζευγάρι και οι δύο θα δείχνουν πιο αγαπημένοι όταν βρίσκονται με κόσμο παρά πίσω από τους τοίχους του σπιτιού τους – όπου θα δυσκολεύονται ίσως να ανταλλάξουν αυθόρμητα συναισθήματα και τρυφερότητα.
Με το πέρασμα των χρόνων όμως μπορεί  να αναπτυχθεί μία μεγαλύτερη οικειότητα και αγάπη ανάμεσα τους. Το βέβαιο είναι ότι αυτό θα είναι ένα σοβαρό και υπεύθυνο ζευγάρι που μπορεί να ανέβει ψηλά επαγγελματικά και κοινωνικά. Γενικά, ένα τέτοιο ζευγάρι αποτελεί κάτι το ξεχωριστό και διακεκριμένο στο  κοινωνικό ή επαγγελματικό του περιβάλλον. Ίσως οι δυο τους δραστηριοποιούνται από κοινού επαγγελματικά, κινούν μαζί κεφάλαια κλπ.
Το τρίγωνο Κρόνου Αφροδίτης είναι το ιδανικότερο, εκείνο που λειτουργεί πιο δημιουργικά, δίνει ασφάλεια και μακροημέρευση στο ζευγάρι, το καθιστά αξιοθαύμαστο στη κοινωνία χωρίς να το αποκόβει από τις προσωπικές χαρές και επιδιώξεις.
Η αντίθεση έχει αρκετές δυσκολίες καθώς πολλές φορές οι κοινωνικές επιταγές, οι καθωσπρεπισμοί ή ακόμη και οι ταξικές διαφορές βάζουν σε μπελάδες το ζευγάρι. Ωστόσο ενυπάρχει το στοιχείο της ισορροπίας και της ευχάριστης κατάληξης στην όψη, αρκεί να είναι ενωμένοι και να βαδίζουν με μότο τους το «η ισχύς εν τη ενώσει»!
Η σύνοδος μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά και να κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα δύο ανθρώπους σε τυπικές φιλοφρονήσεις και σε απόσταση. Δεν απαγορεύει το γάμο αλλά τον καθυστερεί καθώς υπάρχει μία τάση να «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη»…
Σμάρω Σωτηράκη
Αυτό το άρθρο είναι απόσπασμα από το βιβλίο τσέπης "σεξ, ψέματα και κάρμα" που έγραψα για το περιοδικό "Άστρα και Όραμα". Κυκλοφόρησε μαζί με το τεύχος Ιουνίου 2010 του περιοδικού που βγήκε στα περίπτερα τον Μάιο του 2010.

Αν θες να σπουδάσεις αστρολογία κοντά μου από όπου κι αν βρίσκεσαι, μπες στη σελίδα μου πατώντας στο όνομα της Σχολής μου: Uranognosia