Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Οι κυριότερες όψεις κατά του γάμου στη συναστρία


ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Στη συναστρία όταν ο Ήλιος του ενός πραγματοποιεί όψη τετραγώνου με την Αφροδίτη του άλλου δημιουργείται δυσαρμονία ανάμεσά τους.
Το ζευγάρι δεν μπορεί να συντονιστεί. Αισθάνονται μία –ενίοτε ανεξήγητη- εσωτερική σύγκρουση. Συχνά νοιώθουν να χάνουν την ισορροπία τους και η σχέση να μη τους προσφέρει αρμονία αλλά άγχος.
Αισθάνονται ότι προέρχονται από άλλους κόσμους καθώς τους αρέσουν τελείως διαφορετικά πράγματα (φαγητά, τραγούδια, τρόπος διασκέδασης κλπ) και αυτό μπορεί τελικά να τους κουράσει και να τους βάλει στη διαδικασία να αναζητήσουν την ευτυχία σε άλλο παρτενέρ.
Το τετράγωνο Αφροδίτης – Ηλίου στη συναστρία δεν προκαλεί εχθρότητα αλλά το παράπονο ότι το ζευγάρι δεν μπορεί να απολαύσει τις χαρές της ζωής καθώς ότι είναι χαρά για τον ένα (μπουζούκια για παράδειγμα) είναι καταδίκη για τον άλλο (που αποζητά το Μέγαρο).
Για να ξεπεραστεί το εμπόδιο που προκαλεί το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ήλιο στη συναστρία, θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον τη Σελήνη του ενός σε αρμονική σχέση με την Αφροδίτη του άλλου ή –δευτερευόντως- κάποια άλλη όψη που να δηλώνει γάμο και να ενισχύει τη κατάσταση.
ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Το τετράγωνο Σελήνης - Αφροδίτης σε μία συναστρία είναι πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί καθώς η Σελήνη εκφράζει το ψυχικό κόσμο τους ενός και η Αφροδίτη τις επιθυμίες του άλλου. 
Η σύγκρουση του «νιώθω» - Σελήνη του ενός με το «θέλω» - Αφροδίτη του άλλου δεν μπορεί παρά να επιφέρει μεγάλη δυσαρμονία και ένα χάσμα που θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να γεφυρωθεί.
Ακόμη κι αν η υπόλοιπη συναστρία δείχνει ότι το ζευγάρι μπορεί να επικοινωνεί λεκτικά, να ανταλλάσσει απόψεις, να έλκονται σεξουαλικά, όταν στη συναστρία συγκρούονται με τετράγωνο η Σελήνη με την Αφροδίτη, θα υπάρχει πάντα ένα αγεφύρωτο χάσμα, η έλλειψη της συναισθηματικής επικοινωνίας.   
Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο σε μία σχέση και να προχωρήσει στο γάμο, αν οι υπόλοιπες ενδείξεις της συναστρίας το επιτρέπουν, θα πρέπει αυτό το ζευγάρι να αποτελείται από αυτόνομα μέλη που δε θα είναι εξαρτημένα από τα χαδάκια και τα φιλάκια. Άτομα που δίνουν βαρύτητα στις δουλειές και ακολουθούν συνέχεια ένα πρόγραμμα, μπορούν να αντέξουν τη δυσαρμονία του τετραγώνου Αφροδίτης – Σελήνης στη συναστρία.
ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
Όταν σε μία συναστρία συναντάμε τον Κρόνο τους ενός σε όψη τετραγώνου με την Αφροδίτη του άλλου, «κρατάμε πολύ μικρό καλάθι» για μία μακροχρόνια σχέση με σκοπό το γάμο.
Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το ζευγάρι με αυτή την όψη είναι πολλές καθώς δεν θα μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τις ανάγκες τους και τα συναισθήματα τους για να νοιώσουν χαρά.
Τα άτομα που στη συναστρία τους παρουσιάζουν τετράγωνο Κρόνου – Αφροδίτης θα αισθάνονται ότι κάτι συμβαίνει και τους κόβει τη χαρά. Η σχέση τους δε θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους και, ιδιαίτερα αυτός που έχει την Αφροδίτη στην όψη, θα νιώθει ότι καταπιέζονται οι επιθυμίες του και ότι δεν παίρνει παρά μόνο θλίψη και άγχος.
Αν τελικά αποφασίσουν να μείνουν μαζί θα αναγκαστούν να κάνουν μεγάλους συμβιβασμούς και συνήθως, ιδιαίτερα αυτός που έχει την Αφροδίτη στην όψη, μπαίνει στη διαδικασία να συμβιβαστεί αποκλειστικά και μόνο για να απολαμβάνει τα κοινωνικά ή άλλα οφέλη που του παρέχει η σχέση.
Σμάρω Σωτηράκη
Αυτό το άρθρο είναι απόσπασμα από το βιβλίο τσέπης "σεξ, ψέματα και κάρμα" που έγραψα για το περιοδικό "Άστρα και Όραμα". Κυκλοφόρησε μαζί με το τεύχος Ιουνίου 2010 του περιοδικού που βγήκε στα περίπτερα τον Μάιο του 2010.