Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 22 - 28/1/2012 και Ανάδρομος Άρης στην ΠαρθένοΗ Νέα Σελήνη που μόλις πραγματοποιήθηκε στο ζώδιο του Υδροχόου, διευκολύνει την εφαρμογή νέων στόχων, νέων ιδεών καθώς επίσης και τις συλλογικές δραστηριότητες. Στην πολιτική ζωή της Ελλάδας συνεχίζονται οι απίστευτες προσπάθειες για τη "σωτηρία της χώρας" και αποκαλύπτονται νέα σκάνδαλα.

Την Τρίτη αρχίζει την ανάδρομη κίνησή του ο Αρης. Αυτά που σας λέγανε για τους μπρουτάλ και τους ντόμπρους, ξεχάστε τα! Μη νομίζετε ότι είναι πάντα ευθείς. Τρανή απόδειξη ο Άρης! Μολονότι είναι σύμβολο της αρσενικής φύσης, ο πλανήτης της δράσης και της δύναμης ετοιμάζεται να μας γυρίσει τα νώτα του κι εμείς καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε στις επιδράσεις που προκαλεί με αυτή την όχι και τόσο μπρουτάλ συμπεριφορά. 

Τα αρνητικά συναισθήματα που στην ευθεία πορεία του Άρη εκφράζονται με αμεσότητα, τώρα στρέφονται εναντίον του εαυτού με όλες τις παρενέργειες που μπορεί να επιφέρει κάτι τέτοιο. Η οργή μετατρέπεται σε καταπιεσμένη οργή - βαμπίρ της ψυχικής μας ηρεμίας.
Η εσωστρέφεια, η καταπίεση των αρνητικών συναισθημάτων, η καθήλωση στο παράπονο και σε ότι μας πονάει μπορεί να επιφέρουν υπερένταση, υπερκινητικότητα, απαξία για τη προσπάθεια, αδράνεια και, αν το προσωπικό ωροσκόπιο έχει τις ανάλογες όψεις που θα μπορούσαν να εκφραστούν από τον Άρη, κατάθλιψη ή σχιζοφρενικές αντιδράσεις.

Ωστόσο, η μαγεία της αστρολογίας είναι ότι τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελός μας. Κι εμείς σ' αυτό το ιστολόγιο θα προσπαθούμε πάντα να αντλούμε ότι καλύτερο μπορεί να μας δώσει το ευλογημένο σύμπαν. Ο ανάδρομος Άρης προκαλεί όλες αυτές τις καταστάσεις που ακούγονται δυσοίωνες και είναι, αν κάποιος δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη των όσων του συμβαίνουν, γιατί θέλει να μας οδηγήσει στο πιο βαθύ κομμάτι του εαυτού μας. Μας συρρικνώνει για να χωρέσουμε στη πιο μύχια πτυχή του είναι μας, εκεί όπου πρέπει να ανακαλύψουμε την αιτία της οργής, της απόρριψης, της απαξίας ή της οποιαδήποτε κακής σχέσης μας με την αρσενική πλευρά μας. Μας εξαναγκάζει, πιθανώς λίγο βίαια, να κολυμπήσουμε στα βαθιά νερά του εσωτερικού μας κόσμου, εκεί που η ροή του συναισθήματός μας μπορεί να μετατρέπεται σε χείμαρρο λόγω των συγκρουόμενων συναισθημάτων. Μας εξωθεί στο να συνειδητοποιήσουμε ότι το αιτιατό των αρνητικών συμπεριφορών μας σχετίζεται με τα μπλοκαρίσματά μας, με τις συναισθηματικές μας αδυναμίες, με τις ανασφάλειές μας. Όσο πιο κοντά στους εαυτούς μας είμαστε, συνδεδεμένοι με το κέντρο μας, τόσο πιο οφέλιμος μπορεί να αποβεί ο ανάδρομος Άρης. Όσο πιο απομακρυσμένοι είμαστε από το κέντρο μας, τόσο πιο οδυνηρός θα αποβεί καθώς σ' αυτή τη περίπτωση θα έκλουμε τις αρνητικές του επιδράσεις.

Ας αξιοποιήσουμε τον ανάδρομο Άρη για να αφουγκραστούμε την εσωτερική μας φωνή, να κάνουμε την ενδοσκόπηση και την αυτοκριτική μας και να παραδεχθούμε το λάθος μας, όπου βρίσκεται, τότε θα είμαστε έτοιμοι να δράσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση όταν επανέλθει σε ευθεία πορεία.

Όσοι ανήκετε στα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθείς) ή έχετε σημαντικά στοιχεία του χάρτη σας σ' αυτά, πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί καθώς δέχεστε πιο επιθετικά την επιρροή του ανάδρομου Άρη. Είστε οι εκλεκτοί που πρέπει να δουλέψετε περισσότερο με τους εαυτούς σας.

Στο Astrology.gr είναι ήδη αναρτημένες οι εβδομαδιαίες προβλέψεις μου για όλα τα ζώδια. Όσοι ξέρετε τον ωροσκόπο σας, διαβάστε τον για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα Πατήστε εδώ.

Σμάρω Σωτηράκη