Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Παρθένος 2012 - Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις

Ο Κυριάκος Κοκτζίδης ανήκει στο νέο αίμα των αστρολόγων. Με χάρα μου δέχτηκα την πρότασή του να ανεβάσω τις ετήσιες προβλέψεις που έχει γράψει γιατί είναι πολύ προσεγμένες και χορταστικές. Αν θέλετε να ανατρέξετε στα ιστολόγια που διατηρεί πατήστε εδώ 



Αισθηματικά και κοινωνική ζωή
Η πολύμηνη παραμονή του Άρη στο ζώδιο σας, σας κάνει δυνατούς, δυναμικούς, ανανεωμένους, ερωτικούς και σεξουαλικούς. Η ενέργειά σας στα ύψη και είστε έτοιμοι να διεκδικήσετε σε όλα τα επίπεδα. Γόνιμη, δημιουργική και άκρως παραγωγική περίοδος για όλους τους τομείς της ζωής σας. Χρειάζεται όμως να ρίχνετε νερό στο κρασί σας καθώς γίνεστε απόλυτοι, εριστικοί, αυταρχικοί και έτσι μπορεί να μην σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας και να έρχονται ρήξεις και παρεξηγήσεις μέσα στις σχέσεις σας. Ο ερωτισμός σας διάχυτος και ο έρωτας σας μεταμορφώνει. Η αισιοδοξία είναι στα χείλη σας και παρόλα τα νεύρα μπορείτε να επιτύχετε πολλούς από τους προσωπικούς σας στόχους. Κατά την ανάδρομη πορεία του μπορεί να καθυστερήσουν οι εξελίξεις στους τομείς που δραστηριοποιήστε. Σχέσεις έρχονται στο προσκήνιο και νέες συνεργασίες διαφαίνονται στον ορίζοντα. Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς είναι να μην είστε επιθετικοί και να δίνετε περιθώριο ανάπτυξης των ιδεών των συνεργατών σας. Διανύετε μία εξωστρεφή περίοδο και η κοινωνικότητά σας είναι αυξημένη, σίγουρα ανήκετε στους πρωταγωνιστές του πρώτου εξαμήνου του 2012.  
Στο πρώτο εξάμηνο του 2012 ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης, της αισιοδοξίας και της γενναιοδωρίας, ο Δίας βρίσκεται στον Ταύρο και ενισχύει το κομμάτι εκείνο του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τη ζωή. Πλέον κοιτάτε μέσα από ένα θετικό οπτικό πρίσμα και η αισιοδοξία γίνεται για εσάς μέρος της καθημερινότητάς σας. Η στάση σας απέναντι στη ζωή γίνεται πιο θετική και μπορείτε να έχετε επιτυχίες σε επικοινωνιακό επίπεδο. Η θέση αυτή του Δία σας χαρίζει τη δυνατότητα για αποστολή βιογραφικών στο εξωτερικό, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα εγκριθούν και θα σας προσφέρουν μία θέση εργασίας και ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης. Ευνοϊκή περίοδος για να αναζητήσετε εργασία στο εξωτερικό, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο εξωτερικής μετανάστευσης. Οι νεότεροι σε ηλικία μπορείτε να έχετε κάποια επιτυχία σχετικά με ένα μεταπτυχιακό-διδακτορικό ή ερευνητικό σας. Ακολουθείστε την τύχη, η οποία σας ωθεί στο εξωτερικό και διεκδικήστε καλύτερες συνθήκες ζωής.  
Ο Κρόνος από τον Οκτώβριο εισέρχεται στο τρίτο ηλιακό σας σπίτι και φέρνει σταθεροποίηση στις ιδέες σας και στον τρόπο που επικοινωνείτε. Μπορεί να χαρακτηρίζεστε κάπως απρόσωποι στην επικοινωνία αλλά είστε αρκετά ώριμοι, πειθαρχημένοι και εκπέμπετε σοφία. Αυτό αυτόματα χαρίζει δύναμη στο λόγο σας και σας κάνει αξιόλογους ομιλητές ή φορείς ιδεών. Η εξωστρέφειά σας είναι συγκρατημένη και μπορείτε να επιτύχετε επιτυχείς διαπραγματεύσεις.
Από τον Φεβρουάριο ο Ποσειδώνας περνάει απέναντί σας, στο ζώδιο των Ιχθύων και επηρεάζει τους γεννημένους των πρώτων πέντε ημερών του ζωδίου φέρνοντας στο προσκήνιο σχέσεις και συνεργασίες όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος της εξαπάτησης. Καλό θα ήταν να κινητοποιήσετε όσο περισσότερο μπορείτε τη λογική σας και να μην ονειροβατείτε στις σχέσεις σας καθώς μπορεί να απογοητευτείτε. Πολλοί από εσάς θα αναζητήσετε μία ιδανική-ιδεατή σχέση σύμφωνα με τα θέλω σας. Αυτό θα σας ωθήσει στο να εξιδανικεύσετε τον/την πιθανό/ή σύντροφο και εν συνεχεία ενδέχεται να απογοητευτείτε. Στις σχέσεις σας χαρακτηρίζεστε από υποκειμενική συμπεριφορά και αυτό σας ρίχνει μέσα σε πλεκτάνες. Παρόλα αυτά μπορεί να πραγματοποιήσετε σχέσεις που αξίζουν και που σας βοηθούν να δείτε μέσα από ένα πιο φιλεύσπλαχνο τρόπο, πιο κοντά στις ανθρώπινες ευαισθησίες του κοινωνικού σας περίγυρου.
Ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω βρίσκεται σε θετική θέση προς το δικό σας ζώδιο και σας γεμίζει με ενέργεια προκειμένου να δημιουργήσετε και να ξεχωρίσει το έργο σας. Μπορεί να βιώσετε έναν θυελλώδη έρωτα κόντρα στον συγκρατημένο χαρακτήρα σας. Επιθυμείτε τη διασκέδαση και τα κοσμικά γεγονότα. Αντιλαμβάνεστε διαφορετικά την έννοια του έρωτα ενώ οι γονείς έχετε όλες τις προδιαγραφές να ενδυναμώσετε τις σχέσεις σας με τα παιδιά σας.

Οικονομικά και καριέρα
Από τις αρχές Απριλίου έως τις αρχές Αυγούστου η Αφροδίτη, πλανήτης του έρωτα, της αγάπης και των οικονομικών διανύει το ζώδιο των Διδύμων και ενισχύει το κομμάτι εκείνο του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με την καριέρα και την κοινωνική σας προβολή. Το κλίμα στον επαγγελματικό χώρο φαίνεται να βελτιώνεται σημαντικά και οι σχέσεις με ανώτερους ή προϊσταμένους φαίνονται να παίρνουν θετική τροπή. Έχετε τις προδιαγραφές να παρουσιάσετε τη δουλειά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αποσπάσετε θετικές κριτικές που θα ενισχύσουν σημαντικά το επαγγελματικό σας προφίλ. Σημαντική εύνοια και αρωγή θα δεχτείτε από γυναίκες συναδέλφους σας που θα στηρίξουν κάθε σας προσπάθεια. Μπορείτε να στοχεύετε σε αλλαγή αντικειμένου επαγγελματικού προσανατολισμού και αυτό να αποτελέσει μία πρόκληση, η οποία θα εξελιχθεί ομαλώς και υπέρ σας. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα επίπεδα παραγωγικότητάς σας και να φέρετε εις πέρας περισσότερη δουλειά κάτι που θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας ενώ παράλληλα βελτιώνεται η δημόσια εικόνα σας. Επίσης μπορεί να έχετε έσοδα λόγω σημαντικής εργασίας και αυτό θα αυξήσει τον προϋπολογισμό σας.  
Η πολύμηνη παραμονή του Άρη στο ζώδιό σας, ωθεί μεγάλο μέρος της ενέργειάς σας σε θέματα επαγγελματικής και οικογενειακής φύσεως. Ο ανταγωνισμός στον επαγγελματικό χώρο είναι αυξημένος και διανύετε μία έντονα απαιτητική περίοδο έτσι ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Αυτό συνεπάγεται κούραση αλλά παράλληλα και επαγγελματική καταξίωση. Ο τομέας των οικονομικών παρουσιάζει σημαντική κινητικότητα με τη σειρά του. Έσοδα και έξοδα πηγαινοέρχονται και εσείς προσπαθείτε να φέρετε τη χρυσή τομή στο πορτοφόλι σας.   
Στο δεύτερο μισό του 2012 η είσοδος του Δία στους Διδύμους ενισχύει την καριέρα σας και φέρνει σημαντική πρόοδο και εξέλιξη σε τέτοιου είδους θέματα. Οι υποχρεώσεις σας και οι ευθύνες σας αυξάνονται και πληθύνονται και εσείς με πρακτικότητα και οργανωτική διάθεση προσπαθείτε να τις φέρετε εις πέρας. Έχετε όλα τα εφόδια να τις διεκπεραιώσετε και να αναλάβετε μία υψηλότερη θέση. Οι σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας βελτιώνονται σημαντικά ενώ παράλληλα δέχεστε την εύνοια ανωτέρων ή προϊσταμένων σας. Η δημόσια εικόνα σας βελτιώνεται σημαντικά και μπορείτε να παρουσιάσετε τον εαυτό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Νέες επαγγελματικές σχέσεις-συνεργασίες εκκολάπτονται και σκοπός τους είναι η περαιτέρω προώθησή σας. Δεν αποκλείεται η αλλαγή χώρου εργασίας ή και κατοικίας ακόμα.
Από τις αρχές του έτους και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου ο Κρόνος από τον Ζυγό πιέζει τον τομέα των οικονομικών σας και φέρνει περιορισμούς και λιτότητα. Μπορεί να πραγματοποιούνται έκτακτα έξοδα και εσείς χρειάζεται να είστε προσεκτικοί στην οικονομική σας διαχείριση έτσι ώστε να έχετε πάντα μία αποταμιευτική ικανότητα αποθέματος. Μπορεί να υποστείτε μία μείωση μισθού (καθόλου παράξενο τη σήμερον ημέρα) και αυτό θα σας ωθήσει στο να μειώσετε σημαντικά τα έξοδά σας και τις καταχρήσεις σας. Περισσότερο προσεκτικοί οφείλετε να είστε οι γεννημένοι μετά τις 12 Σεπτεμβρίου, στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου.   
Ο Ουρανός σε όλη τη διάρκεια του 2012 κινείται στο πρώτο δεκαήμερο του Κριού και επηρεάζει τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο της Παρθένου (από 23/8 έως 1/9). Φέρνει αστάθεια στον οικονομικό τομέα και ειδικότερα τα οικονομικά κληρονομικού-φορολογικού περιεχομένου. Μπορεί να σας έρθουν κληρονομιές με έναν εντελώς αναπάντεχο τρόπο και  αυτό να αυξήσει την περιουσιακή σας δύναμη ενώ από την άλλη μπορεί να έχετε απώλειες εισοδηματικές ή ακίνητης περιουσίας λόγω κάποιου δικαστικού αγώνα. Μπορείτε να αποκομίσετε κέρδη ή οφέλη εφόσον ασχοληθείτε με εναλλακτικές μορφές ενέργειας ή μεταφυσικής όπως λόγου χάρη με την αστρολογία. Γίνεστε πιο καινοτόμοι και αντιλαμβάνεστε καλύτερα την τεχνολογία και την επιστήμη έτσι σε συνδυασμό με τον αποκρυφισμό ή την μεταφυσική μπορείτε να επιτύχετε κάποια άνοδο στο εισόδημά σας.
Οι εκλείψεις Μαΐου, Ιουνίου και Νοεμβρίου μπορούν να φέρουν αλλαγές στην καριέρα σας ή και στον επαγγελματικό σας προσανατολισμό. Ενδέχεται το σενάριο να αλλάξετε προϊστάμενο ή χώρο εργασίας. Αλλαγές στις σχέσεις σας με τους συνεργάτες σας είναι μέσα στο πιθανό μενού.  

Υγεία 
Στο πρώτο εξάμηνο  του 2012 και καθώς ο Άρης διατρέχει το ζώδιό σας οι άμυνες του οργανισμού σας πολλές φορές θα φτάνουν στο ελάχιστο επίπεδο μιας και οι υποχρεώσεις σας θα είναι υπερβολικές. Οι ρυθμοί; Έντονοι και απαιτητικοί με αποτέλεσμα να παρουσιάζετε ατονία και αδυναμία κατά καιρούς. Οφείλετε να διασφαλίζετε ώρες για ξεκούραση και ύπνο ενώ παράλληλα οφείλετε να ακολουθείτε έναν πιο φυσικό-μεσογειακό τρόπο διατροφής απαλλαγμένο από τοξίνες και καταχρήσεις προκειμένου να αλκαλοποιήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Σπίτι και οικογένεια
Η πολύμηνη παραμονή του Άρη στο ζώδιό σας επηρεάζει και τον τομέα της οικογένειας καθώς οι υπερβάλλουσες υποχρεώσεις σας εξαντλούν και πολλές φορές μπορεί να ξεσπάτε σε άτομα του οικογενειακού σας χώρου. Με αυτόν τον τρόπο διαταράσσονται οι σχέσεις σας και επικρατεί ένα κλίμα έντασης. Χρειάζεται να είστε μετριοπαθείς και διαλλακτικοί προκειμένου να επιβάλλεστε στον εαυτό σας και τις παρορμήσεις σας.
Όσον αφορά τις οικογενειακές σχέσεις τώρα, η είσοδος του Κρόνου στον Σκορπιό από τον Οκτώβριο και μετά μπορεί να φέρει αποστασιοποίηση από τα αδέλφια σας ή τους στενούς συγγενείς σας. Οι σχέσεις σας γίνονται κάπως πιο απρόσωπες. Αυτό είναι το ένα σενάριο, καθώς όμως ο Κρόνος λειτουργεί αμφιθυμικά μπορεί να σταθεροποιήσει σχέσεις με αδέλφια και στενούς συγγενείς με θετικό τρόπο.  
Οι εκλείψεις που πραγματοποιούνται τον Μάιο και τον Ιούνιο συν του Νοέμβρη φέρνουν αλλαγές σε θέματα οικογένειας και σπιτιού. Πολλοί από εσάς θα αλλάξετε οικεία ενώ άλλοι θα μεταναστεύσετε είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Οι σχέσεις σας με τα άτομα της οικογένειάς σας αλλάζουν. Δεν αποκλείεται να ζήσετε μόνοι σας και να αποχωριστείτε το πατρικό σας σπίτι. Οι παντρεμένοι έχουν τη δυνατότητα απόκτησης παιδιών ενώ παράλληλα μπορεί και οι ίδιοι να νιώσετε παιδιά. 

Κυριάκος Κοκτζίδης