Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Λέων 2012 - Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις

Ο Κυριάκος Κοκτζίδης ανήκει στο νέο αίμα των αστρολόγων. Με χάρα μου δέχτηκα την πρότασή του να ανεβάσω τις ετήσιες προβλέψεις που έχει γράψει γιατί είναι πολύ προσεγμένες και χορταστικές. Αν θέλετε να ανατρέξετε στα ιστολόγια που διατηρεί πατήστε εδώ 


Αισθηματικά και κοινωνική ζωή
Από την 1η εβδομάδα του Απρίλη έως την 1η εβδομάδα του Αυγούστου η Αφροδίτη φλερτάρει με το ζώδιο των Διδύμων και κάνει τη διάθεσή σας εξωστρεφή και αρκετά καλή. Η εικόνα σας και η εμφάνισή σας βελτιώνονται σημαντικά ενώ παράλληλα φίλοι είναι δίπλα σας και σας στηρίζουν στις επιλογές σας. Έχετε σημαντική εύνοια και αρωγή από τον φιλικό σας κύκλο ενώ παράλληλα βρίσκεστε σε μία διαδικασία που θέτετε νέους στόχους για την μελλοντική εξέλιξή σας. Οι στόχοι σας διαφαίνονται ευοίωνοι και μάλλον θα πραγματοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό το τετράμηνο σας βρίσκει αρκετά ενεργούς σε ομαδικές δραστηριότητες και «σπάει» τη μονοτονία του «εγώ» σας. Καθώς ανήκετε στα εγωκεντρικά ζώδια, η Αφροδίτη από τους Διδύμους για ένα τετράμηνο σας δίνει τις δυνατότητες να προωθήσετε το «εμείς» και να διευρύνετε τον φιλικό και κοινωνικό σας κύκλο.
Στο δεύτερο μισό του 2012 ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης και της γενναιοδωρίας κάνει την είσοδό του στους Διδύμους και φέρνει νέες σχέσεις και συνεργασίες στη ζωή σας. Μπορείτε να έχετε την πολύ θετική συνδρομή φίλων σας, η οποία θα φανεί πολύτιμη και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας. Ο Δίας από εκεί σας κάνει λιγότερο εγωιστές και έρχεστε σε επαφή με ομάδες έτσι μπορείτε να αλλάξετε ριζικά τον εαυτό σας. Χαρακτηριστικό είναι πως πολλοί Λέοντες θα ξεχωρίσουν και θα αναδειχθούν μέσα από ένα κλίμα ομαδικότητας και συλλογικότητας. Θέτετε νέους στόχους και προσπαθήσετε να οργανώσετε σχέδια για το μέλλον σας προκειμένου να αναδειχτείτε και να διακριθείτε. Η ζωή σας φαίνεται να αποκτά χρώμα και η διάθεσή σας βελτιώνεται σημαντικά. Ο έρωτας δεν θα λείψει από τη ζωή σας, πιθανώς να βρείτε τον/την ιδανικό/ή σύντροφό σας μέσα σε μία κοινή ομάδα. Αν μη τι άλλο είναι μία ευνοϊκή θέση προς το δικό σας ζώδιο και βοηθάει στην εξέλιξή σας μέσα από ένα πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας.
Ο Κρόνος στο μεγαλύτερο μέρος του 2012 είναι σύμμαχός σας καθώς μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου στηρίζει άκρως σταθεροποιητικά τον τομέα της επικοινωνίας και της γνώσης. Μπορείτε να σταθεροποιήσετε σχέσεις με στενούς συγγενείς ή αδέλφια ενώ παράλληλα μπορείτε να εδραιωθείτε σε ένα επάγγελμα που απαιτεί κοινωνικές-διαπροσωπικές σχέσεις καθώς ο λόγος σας ξεχωρίζει για την σοφία του και την σοβαρότητά του. Οι σχέσεις με τα αδέλφια σας ή τους στενούς σας συγγενείς μπορεί να μην χαρακτηρίζονται από ένταση και πάθος αλλά σίγουρα περνάν μέσα από ένα πρίσμα σταθεροποίησης. Πολλοί Λέοντες δεν αποκλείεται να έχετε επιτυχία σε σπουδές ενώ άλλοι μπορείτε να αποκτήσετε δίπλωμα οδήγησης για αυτοκίνητο ή μηχανή. Αν μη τι άλλο, η επικοινωνιακή σας ικανότητα ξεχωρίζει για την σοβαρότητα και την ορθή λογική, συνεπώς αποτελείτε πηγή έμπνευσης όσον αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι.
Ο Ουρανός σε όλη τη διάρκεια του έτους διατρέχει το ζώδιο του άκρως φιλικού Κριού και επηρεάζει αμεσότερα τους γεννημένους στο Α δεκαήμερο, φέρνοντας πινελιές αισιοδοξίας και ανανέωσης. Αντιλαμβάνεστε τη ζωή μέσα από ένα άλλο οπτικό πρίσμα, πιο πρωτοποριακό και επαναστατικό ενώ παράλληλα φέρετε ιδέες που χαρακτηρίζονται από πρόοδο και φιλελευθερισμό. Η διαίσθησή σας αυξάνεται σημαντικά και μπορείτε να εμβαθύνετε στην ανώτερη εκπαίδευση. Επιτυχία αναμένεται στην εκπαίδευσή σας και την κατάρτισή σας ενώ μπορείτε να διαπρέψετε σε ερευνητικά, διδακτορικά και μεταπτυχιακά. Ο έρωτας δεν σας εγκαταλείπει και είναι δίπλα σας φέρνοντας ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες με άτομα από το εξωτερικό ή διαφορετικής κουλτούρας και νοοτροπίας. Δεν πρέπει να αποκλείσετε το ενδεχόμενο δημιουργίας σχέσης εξ’ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου ή με ένα άτομο νεότερο σε ηλικία. Εν πάση περίπτωση ο ερωτικός τομέας και αυτός της γενικότερης φιλοσοφίας σας απέναντι στη ζωή αλλάζει και μοιάζει αρκετά χαρούμενος. Θα βρείτε τον «κρυμμένο & χαμένο» Λέοντα, ο οποίος είχε χαθεί τα περασμένα χρόνια. Οι αλλαγές στη ζωή σας έρχονται με τρόπο ευεργετικό και σας ανανεώνουν.
Μεγάλο και σημαντικό γεγονός η αποχώρηση του Ποσειδώνα μέσα στον Φεβρουάριο από τον Υδροχόο. Από το 1998 και έπειτα ο Ποσειδώνας έφερε εξαπατήσεις και αδιέξοδες καταστάσεις σε πολλούς τομείς της ζωής σας. Χάσατε την αντικειμενικότητά σας και την ρεαλιστική προσέγγιση της ζωής, πέσατε πολλές φορές θύματα πλεκτάνης και σκευωρίας. Αυτή είναι η μία εκδοχή καθώς από την άλλη σας έκανε πιο φιλεύσπλαχνους και οραματιστές. Όσοι Λέοντες ασχολούνταν επαγγελματικά με καλλιτεχνικής υπόστασης επάγγελμα αναδείχτηκαν και διέπρεψαν για το έργο τους.
Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι το 2012 είναι χρονιά επέκτασης και δημιουργίας για το δικό σας ζώδιο καθώς έχετε την υποστήριξη πολλών πλανητών. Αφροδίτη, Δίας, Κρόνος και Ουρανός δρουν άκρως θετικά, φέρνοντας πινελιές αισιοδοξίας στη ζωή σας, σας χαρίζουν περισσότερη κοινωνικότητα και βγαίνετε από το «μότο» σας, αυτό του εγώ. Η κοινωνική σας ζωή και ο τομέας των αισθηματικών σας βελτιώνονται σημαντικά καθώς δέχονται αρμονικές επιρροές. Η καριέρα σας βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και βρίσκεται στα στάδια απογείωσης. Οι εν λόγω τομείς βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος του έτους.
Σημαντικό αστρολογικό-αστρονομικό γεγονός αποτελούν οι εκλείψεις, οι οποίες πραγματοποιούνται στον άξονα Διδύμων-Τοξότη και φέρνουν εξελίξεις, γεγονότα και κινητικότητα σε θέματα έρωτα, δημιουργίας και παιδιών. Πολλοί Λέοντες θα ερωτευτείτε και θα ακολουθήσετε τα μυστικά και μαγικά μονοπάτια του έρωτα ενώ άλλοι θα αποφασίσετε να επισημοποιήσετε μία σχέση σας, η οποία αναμένεται να καταλήξει σε συμβίωση. Οι παντρεμένοι του ζωδίου δεν αποκλείεται να αποκτήσετε απογόνους ενώ βρίσκετε τον παλιό χαμένο Λέοντα που επιδίδεται με πάθος και μανία στη διασκέδαση και τις απολαύσεις της ζωής. Σημαντική θα είναι και η συμπαράσταση από φίλους ενώ ο φιλικός και ο κοινωνικός σας κύκλος αυξάνεται σημαντικά. Δραστηριοποιείστε εντατικά και βγαίνετε από το «μότο του εγώ» προσεγγίζοντας το «εμείς». Αυτό σας εξελίσσει περισσότερο και σας βοηθάει να αποκτήσετε λάμψη και ακόμα περισσότερη δύναμη. Βρίσκεται τον Λέοντα-πρωταγωνιστή και αναβιώνει ο παλιός σας εαυτός, ένας Λέοντας δυναμικός, ερωτικός, γεμάτος ελπίδα και θετικότητα για τη ζωή. Οι στόχοι που θέτετε για την μελλοντική σας εξέλιξη φαίνονται πλέον πραγματοποιήσιμοι και μπορείτε να τους ολοκληρώσετε.    

Οικονομικά και καριέρα
Από την αρχή της χρονιάς έως τις 3 Ιουλίου 2012 ο Άρης από την Παρθένο προκαλεί έκτακτα έξοδα και δαπάνες που πολλές φορές θα σας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Έντονη κινητικότητα διαφαίνεται στον τομέα των οικονομικών σας και η καταναλωτική σας μανία φαίνεται να αυξάνεται σημαντικά. Δεν αποκλείεται να έχετε και έσοδα αλλά ο προϋπολογισμός σας μάλλον θα είναι ελλειμματικός στο πρώτο εξάμηνο καθώς τα έξοδα θα υπερβαίνουν των εσόδων. Οι σταθερές και οι αξίες στη ζωή σας διαφαίνεται πως περνάνε μία κρίση μέσα στο πρώτο εξάμηνο ενώ παράλληλα η αυτοπεποίθησή σας αν και δυναμική υφίσταται κάποιες διακυμάνσεις και κλονίζεται ενίοτε. Δεν πρέπει να αποκλείσετε το ενδεχόμενο κάποιων αντιδικιών με τον εργοδότη σας ή κάποιες επιπλοκές όσον αφορά δικαστικούς αγώνες.
Ο Δίας μέχρι τον Ιούνιο στηρίζει σημαντικά τον τομέα των επαγγελματικών σας και της καριέρας σας. Φέρνει σημαντικές ευκαιρίες και πρόοδο όσον αφορά την κοινωνική σας προβολή. Μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές-συμπληρωματικές θέσεις εργασίας προκειμένου να αντισταθμίσετε τις όποιες απώλειες προκύπτουν λόγω του Άρη στον δεύτερο οίκο των οικονομικών. Έχετε εύνοια και σημαντικές ευκαιρίες στον επαγγελματικό σας τομέα. Εξετάστε προσεκτικά τους όρους και τις συνθήκες πληρωμής και εργασίας προκειμένου να αλλάξετε δουλειά. Οφείλετε να λειτουργήσετε λογικά και να αντισταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά έτσι ώστε να αποφασίσετε την αλλαγή επαγγελματικής κατάρτισής σας. Ο Δίας σας φέρνει καλές σχέσεις με τους ανωτέρους σας και τους προϊσταμένους σας ενώ παράλληλα βελτιώνει σημαντικά το κλίμα στον επαγγελματικό σας χώρο και ενισχύει τη δημόσια εικόνα σας.
Από το Φεβρουάριο ο Ποσειδώνας εισέρχεται στους Ιχθύς. Χρειάζεται να είστε περισσότερο προσεκτικοί όσον αφορά τους οικονομικούς χειρισμούς σας και τις δαπάνες σας. Καλό είναι να αποφύγετε δάνεια και επαφές με το δημόσιο καθώς μπορεί νε χρεωθείτε. Οι κινήσεις σας πρέπει να είναι αρκετά μελετημένες και να έχουν στρατηγική προκειμένου να μην πέσετε θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης. Εάν σκέφτεστε να αλλάξετε επάγγελμα ή δουλειά ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά και στις δύο θέσεις και αποφασίστε με ρεαλισμό και ορθολογισμό. Αποφύγετε τεράστια οικονομικά ανοίγματα καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να αυξηθούν οι χρεωστικές σας υποχρεώσεις. Σαφώς είναι καλύτερη θέση για το δικό σας ζώδιο καθώς οι εξαπατήσεις και η υποκειμενικότητα περιορίζεται μόνο στον τομέα των οικονομικών σας. Επηρεάζονται περισσότερο οι γεννημένοι το πρώτο πενθήμερο του Λέοντα. Αυτό δεν σημαίνει πως παύει η επιρροή για όλους τους εκπροσώπους του συγκεκριμένου ζωδιακού.
        
Υγεία
Ο Πλούτωνας αργά αλλά σταθερά κινείται στις πρώτες δέκα μοίρες του Αιγόκερου δίνοντάς σας την ευκαιρία να αλλάξετε την καθημερινότητά σας δραστικά και ριζικά. Έχετε όλες τις ευκαιρίες να αλλάξετε χώρο εργασίας ή να μετακομίσετε τον τόπο εγκατάστασης του γραφείου σας. Μπορείτε να αλλάξετε οριστικά το πρόγραμμα της καθημερινότητάς σας και να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον. Δεν πρέπει να αποκλείσετε  το γεγονός αλλαγής εργασίας και να ασχοληθείτε με ένα επάγγελμα πιο κοντά στα ενδιαφέροντά σας που θα σας κάνει να νιώθετε πιο παραγωγικοί και θα σας εξασφαλίσει αυτοϊκανοποίηση και αυτοεκτίμηση. Ο τομέας της υγείας σας δεν πλήττεται ιδιαιτέρως. Εάν ακολουθήσετε ένα πιστό πρόγραμμα διατροφής και εάν ακολουθήσετε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τα επίπεδα ενέργειάς σας και την άμυνα του οργανισμού σας. Οι διαρκείς καταχρήσεις, η κατανάλωση τροφών άφθονων σε τοξίνες και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψουν την υγεία σας. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να ακολουθήσετε άσκηση και να δημιουργήσετε ένα πιο μυώδες και καλοσχηματισμένο σώμα. Σας παρέχει τη δυνατότητα να αυξήσετε τις αντοχές σας και να θεραπεύσετε τις όποιες ασθενικές και ψυχοσωματικές παθήσεις.    

Σπίτι και οικογένεια
Από τα μέσα Οκτωβρίου ο Κρόνος έρχεται μέσα στον τομέα της οικογένειας και φέρνει κάποια εμπόδια, κάποιους περιορισμούς και κάποιες προκλήσεις. Μπορεί να νιώσετε κάπως απομακρυσμένοι από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας ενώ παράλληλα μπορεί να χρειαστεί να σταθείτε στο πλευρό ενός εκ των δύο γονιών σας καθώς ενδέχεται να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας. Παρόλες τις υποχρεώσεις και την κούραση που θα νιώθετε, καθώς ο Κρόνος φέρνει περισσότερες οικογενειακές υποχρεώσεις μπορεί να σας χαρίσει ωρίμανση όσον αφορά τα θέματα της οικογένειας και να σας κάνει πιο σοφούς, με αυτόν τον τρόπο τα μέλη της οικογένειάς σας θα σας εκτιμήσουν περισσότερο. Χρειάζεται να βρείτε λεπτές ισορροπίες μεταξύ καριέρας και οικογένειας καθώς και οι δύο τομείς θα είναι απαιτητικοί και αυτό θα σας προκαλέσει μία ταλάντευση και κούραση. Παρόλα αυτό μπορείτε να κερδίσετε το στοίχημα και να γίνετε καλύτεροι οικογενειάρχες-οικογενειάρχισες ενώ παράλληλα μπορείτε να θεμελιωθείτε επαγγελματικά.   
Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο(στο πρώτο μισό του Αυγούστου) ας είστε προσεκτικοί στις σχέσεις σας με τα αδέλφια και τους στενούς συγγενείς. Από τον Οκτώβριο και μετά καθώς ο Κρόνος αποχωρεί από τον 3ο ηλιακό σας οίκο μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις σας με τα αδέλφια και τους στενούς σας συγγενείς επομένως ας προσεγγίσετε άτομα, με τα οποία είχατε αποξενωθεί.

Κυριάκος Κοκτζίδης